Ronald de Boer na FC Twente - Ajax: "Ik ben heel erg geschrokken"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Orange Pictures

Ronald de Boer maakt zich zorgen om Ajax. Tegen FC Twente zag de oud-speler één speler in het bijzonder opzichtig falen.

"Ik ben heel erg geschrokken", bekent De Boer bij Ziggo Sport. In Enschede kwam Ajax er niet aan te pas. "Die eerste helft was schandalig slecht. Elke Ajax-fan is zich rot geschrokken. De communicatie, de manier van spelen, de jongens zijn het niet gewend. Het heeft tijd nodig, maar die krijg je bij Ajax niet."

De analist was geschrokken van het niveau van de Amsterdammers. "Alles liep achteruit. De manier van spelen, hoe Ajax gewend is, zie je niet terug. Vooruit verdedigen, initiatief nemen, druk zetten… En je gaat het in een week niet veranderen. Wat is het niveau? Bij de eerste test was dat niet hoog genoeg. Ik ben bang. Blijft het hierbij? Of hebben ze tijd nodig. Alleen, bij Ajax heb je geen tijd."

De Boer zag één speler een zeer ongelukkige middag beleven. "Die Josip Sutalo. In het Kroatische elftal ziet het er heel goed uit, daarvoor speelde hij best wel een puike partij tegen Fortuna Sittard. Maar als je hem nu zag, leek wel alsof hij op schaatsen speelde. Hij was verantwoordelijk voor die eerste goal en stapte niet goed in. Maar die jongen kan natuurlijk wel voetballen."

De oud-speler van FC Twente en Ajax vreest voor een nieuwe oorwassing voor Ajax in de Europa League tegen Olympique Marseille. "Ik bekijk die namen van die voorhoede even. Dan zie ik Joaquín Correa, Vitinha en Pierre-Emerick Aubameyang. Zet die van FC Twente er maar even naast. Die spelen heel goed, maar dit wordt een hoger niveau. Ik houd mijn hart vast."

Lees meer:
0 reacties