Ronald Koeman kopieert Oosting: "Veel naar FC Twente gekeken"

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal staat in de halve finale van EK, maar er zijn toch twijfels over de opstelling. Zo wordt de roep om Wout Weghorst steeds groter, merkt ook Leon ten Voorde. De journalist van de Tubantia snapt echter ook dat bondscoach Ronald Koeman wapens op de bank wil houden.

"Begin je daarmee of niet? Is het een starter of een finisher?", vraagt Ten Voorde zich af in de podcast De Ballen Verstand. "Je moet in de wedstrijd ook wapens achter de hand houden. Als een tegenstander zich erop in kan stellen is wat anders dan als 'die gek', en dat bedoel ik positief, erin komt. Dan denkt een tegenstander toch: Ai... Er gebeurt wat."

De termen 'starter' en 'finisher' heeft Ten Voorde afgelopen seizoen al vaak gehoord van FC Twente-trainer Joseph Oosting. "Koeman heeft hem gekopieerd. Onze bondscoach heeft achteraf heel veel naar FC Twente gekeken en heel veel naar Oosting geluisterd, want het hele seizoen ben ik om de oren gegooid met de termen starter en finisher."

"Bij FC Twente was de starter bijvoorbeeld Daan Rots en de finishers waren Ünüvar en Taha", legt Ten Voorde uit. "Na een uur moest er dan wat gebeuren, dan breng je spelers in het veld die iets kunnen losmaken of forceren. Dat noemde Oosting de finishers en Koeman heeft het, ik had hem er nog nooit over gehoord, opeens over starters en finishers. Gejat van Joseph."

Lees meer:
0 reacties