Rood Zwart klaar voor FC Twente: "Dat vergt wel extra inspanning"

De opkomst bij Rood Zwart - FC Twente
De opkomst bij Rood Zwart - FC Twente Foto: © Orange Pictures

FC Twente is vrijdag te gast bij Rood Zwart. In de aanloop naar de voorronde van de Champions League speelt FC Twente tweemaal tegen het Deense FC Nordsjaelland. De ontmoeting met de Deense club wordt verdeeld over twee wedstrijden van tweemaal 45 minuten. Om 12.00 uur speelt het ene deel van de selectie en om 14.30 uur het andere deel.

Het bestuur heeft een aparte commissie aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden, 'bestaande uit Gerard Baake, Robert en Raymond Kenkhuis en Peter Oude Veldhuis. Dat kwartet was vorig jaar ook al nauw betrokken bij de organisatie van de jubileumwedstrijd tegen FC Twente. "We hopen nu ook weer een beroep te kunnen doen op de groep vrijwilligers die toen hebben meegeholpen", laat de club weten. 

Ook de grasmat ligt er piekfijn bij, met minder nemen topclubs geen genoegen weet men bij Rood-Zwart. "Dat vergt wel extra inspanning van de mensen die het veld onderhouden. Gildebor heeft gelukkig haar medewerking al weer toegezegd.”

De commissie hoopt meer profclubs langs te zien komen. "Dat kan FC Twente zijn, of Heracles, of een Scandinavische club die bij het Aparthotel logeert. Wat zich maar aandient. Dat kan elk jaar verschillend zijn. Dit jaar hebben we dus vier wedstrijden, waarvan twee op dezelfde dag. Maar volgend jaar misschien geen enkele, dat weet je nooit van tevoren. Maar als zich wat aandient, zijn we daar als commissie in elk geval op voorbereid."

Lees meer:
0 reacties