Roord: "Dat kunnen we verdienen en dat is gigantisch veel geld"

Rene Roord in De Grolsch Veste
Rene Roord in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

FC Twente Vrouwen hoopt woensdagavond de eerste stap te kunnen zetten richting de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Daarvoor is er een goed resultaat nodig tegen het Zweedse BK Häcken.

Ook op financieel gebied zou plaatsing voor de groepsfase enorm mooi nieuws zijn voor de club uit Enschede. "Wij kunnen een half miljoen verdienen, en dat is in het vrouwenvoetbal gigantisch veel geld", vertelt technisch manager Rene Roord in gesprek met Tubantia. "Voor een overwinning in de groepsfase krijg je nog eens vijftigduizend euro en bij een gelijkspel is dat 25 duizend."

"De UEFA heeft het de laatste jaren enorm opgewaardeerd. De topclubs die tot aan de halve finale komen, gaan over de miljoen euro aan inkomsten", weet Roord. De duels met BK Häcken worden niet makkelijk, maar de technisch manager beseft wel dat dit de 'grootst denkbare kans' is voor FC Twente Vrouwen. "Het halen van de Champions League is ook een persoonlijke doelstelling van mij."

"Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat ik liever een keer de Champions League haal, dan dat we kampioen worden. Ik zou het echt geweldig vinden als ons dit zou lukken. Dat betekent dat we veel wedstrijden gaan spelen en dat er veel op onze organisatie af komt, omdat je van de UEFA in het stadion moet spelen. Maar ik zeg: kom maar op", klinkt het strijdvaardig.

Lees meer:
0 reacties