Roord naar het mannenvoetbal? "Dat triggert natuurlijk altijd"

René Roord is al jaren actief bij FC Twente Vrouwen. In 1Twente Voetbaltijd krijgt de voormalig voetballer de vraag of hij het vrouwenvoetbal zou verlaten voor een functie als technisch directeur in het mannenvoetbal.

"Het zou toch gek zijn als ik daar nee op zou antwoorden", reageert Roord. "Ook hier gaat het om het kunstje. Om ervaring, om kennis. Het spelletje staat voor mij voorop. Het gaat gewoon om wat een selectie overkomt in een jaar. Dat kunnen problemen zijn. Hoe krijg ik een goed elftal, hoe krijg ik een goede staf?", zegt de vader van OranjeLeeuwin Jill Roord.

"Daar ben je mee bezig, om uiteindelijk resultaat te halen met die ploeg. Natuurlijk triggert een mannensituatie altijd. Het zou gek zijn als ik daar nee op zou antwoorden. Of ze mij ooit wel eens hebben gevraagd voor de heren? Nee", is Roord eerlijk.

Hij gaat verder: "Het is een hele klus. Arnold (Bruggink, de nieuwe technisch directeur van FC Twente, red.) heeft meer status dan ik. Dat is best belangrijk. Zo werkt het wel. Ik zou graag mee willen draaien en meepraten en meedoen. We hebben wel contact met elkaar, Jan (Streuer, red.) en ik. Dat vrouwengedeelte, dat is niet zijn ding."

"Maar hij zegt wel: 'moeten we het daarover hebben of heb je dingen?' We hebben een keer wat moeilijkheden gehad met een trainerswissel. Dat was niet vorig seizoen, maar het seizoen daarvoor. Ik was er al wel uit, maar ik wilde van hem de bevestiging. Toen heb ik het er wel met hem over gehad", aldus Roord.

Lees meer:
0 reacties