Roord wijst: "Dat is belangrijk om als club echt stappen te maken"

Rene Roord in De Grolsch Veste
Rene Roord in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

Voor FC Twente Vrouwen staan de komende twee wedstrijden in het teken van de UEFA Women's Champions League. De club uit Enschede gaat in een tweeluik tegen BK Häcken op jacht naar een ticket voor de groepsfase van het Europese toernooi.

Dat is een ticket met grote belangen, zo weet technisch manager Rene Roord. "De nieuwe opzet van de Champions League is er nu drie seizoenen. Dat is voor de club sportief, maar ook financieel enorm belangrijk", geeft Roord aan op de website van de Tukkers. "Ook voor het Nederlands voetbal is het belangrijk dat ploegen zich kwalificeren voor de groepsfase, om zo de coëfficiënt van Nederland omhoog te halen."

Roord gaat verder: "Goede prestaties van clubs in Europa maakt Nederland als voetballand, ook op het gebied van vrouwenvoetbal, aantrekkelijker. Daar komt bij dat de UEFA het toernooi financieel heel interessant heeft gemaakt. Successen in de Champions League zijn belangrijk om als club echt stappen te maken. Het is een droom voor speelsters om in de Champions League te spelen en wanneer dat bij een Nederlands club kan is dat top", geeft de technisch manager aan.

Lees meer:
0 reacties