Roord zag lastige tijd bij FC Twente: "Niet de ideale wisselwerking"

René Roord
René Roord Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen heeft de achtste landstitel in de clubhistorie gepakt. De Tukkers kenden geen gemakkelijk seizoen, zo merkte ook technisch manager Rene Roord.

Er kwam geen klik tussen de speelsters en de nieuwe technische staf, die onder leiding stond van trainer Robert de Pauw. "Het was niet de ideale wisselwerking", merkt Roord op in gesprek met het NRC.

Er volgden gesprekken met speelsters, stafleden en andere betrokkenen. Dat hielp echter weinig. "Toen hebben we in december besloten dat het beter was om volgend seizoen niet met de trainer verder te gaan", vervolgt Roord, die merkte dat die duidelijkheid rust bracht.

"Daar moet ik de staf en speelsters een groot compliment voor geven. Gek genoeg ging het vanaf dat moment beter", aldus de technisch manager, die met FC Twente Vrouwen wederom met Ajax Vrouwen en PSV Vrouwen twee ploegen met een groter budget achter zich houdt.

"Wat precies het verschil maakt, dat vind ik lastig om te benoemen. Ik kan niet bij die andere clubs in de keuken kijken", geeft Roord aan. Wel krijgt hij vaak te horen dat de randvoorwaarden die FC Twente Vrouwen creëert, het familiegevoel, een grote rol spelen.

Bij de Tukkers wordt dan ook bij het samenstellen van de selectie gekeken naar de persoonlijkheden. "Wij investeren erin om de groep dicht bij elkaar te houden", weet Roord, die sinds de zomer van 2020 geen vrijwilliger meer is bij FC Twente.

Toen keerde de vrouwentak weer volledig terug bij FC Twente. "We zijn altijd financieel door de club gesteund. Maar het is een goed gevoel als je weer echt bij de organisatie hoort", besluit hij.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand