Rots en Vlap in de basis bij FC Twente: "Er waren supporters woest"

Daan Rots scoort tegen Excelsior
Daan Rots scoort tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

FC Twente won afgelopen zaterdag met 0-3 van Excelsior. De Enschedese club maakte vooral in het eerste kwartier veel indruk, met drie goals. Clubwatcher Leon ten Voorde heeft na de wedstrijd nog eens gekeken naar de reacties op internet, op het moment dat de opstelling van de Tukkers bekend werd gemaakt.

"Voor de wedstrijd waren er supporters die woest waren dat Daan Rots en Michel Vlap weer speelden. Dat was de meerderheid", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Die twee waren wel de animators van het eerste kwartier. Zo kan het dus ook gaan."

Ten Voorde zag Naci Ünüvar en Younes Taha weer op de bank beginnen. "Ik denk dat Ünüvar en Taha echt talentvolle spelers zijn. Dat staat buiten kijf. Maar die zijn misschien wel heel nuttig, als je in de eindfase wat moet forceren, in plaats van dat je al 0-3 of 0-4 voorstaat. Dan gaan ze hun kunstjes doen. Ik zou op dit moment nooit met Ünüvar of Taha beginnen als ik trainer was."

De clubwatcher vervolgt: "Maar dit was misschien wel het moment om een keer met Ünüvar te beginnen. Hij is vorige week ingevallen tegen RKC en heeft toen 35 minuten gespeeld. Dat was de meeste speeltijd die hij dit seizoen gehad heeft. Dan zou ik daar als trainer een week later ook niet mee beginnen. Ik snapte de keuze voor Rots en Vlap. Dat is niet om achteraf gelijk te hebben, want ik dacht het voor de wedstrijd ook al."

Fans zien wellicht liever de flair en bravoure van een Taha of Ünüvar. Ten Voorde: "Rots is een heel andere type. Voor een trainer is hij gewoon heel erg betrouwbaar. Als ik zag wat hij zonder bal deed, in het druk zetten en doorjagen..."

"Ik vond hem zonder bal ook heel erg goed. Dat hadden wij, als bestuursleden van de Daan Rots-fanclub, ook wel even nodig. Ik had liever gezien dat hij die bal de kruising in had gejast, want nu was het weer een fout van de keeper. Dat is dan weer jammer", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties