Rots: "Er waren spelers die vonden dat ik dat niet kon zeggen"

Daan Rots juicht
Daan Rots juicht Foto: © BSR Agency

Daan Rots is van mening dat er niks mis is met je ambities uitspreken. Rots zei eerder al dat FC Twente 'nooit' ingehaald zou mogen worden door zowel AZ als Ajax. Na de verliespartij tegen Ajax noemde hij dat resultaat 'schandalig'. 

"Ik vind dat er niets mis is met een beetje bravoure. Voor de wedstrijd tegen PSV zei ik tijdens een interview voor de krant dat ik het een grote schande zou vinden als wij nog door twee clubs ingehaald zouden worden. Er waren wat jongens in het team die vonden dat je dat niet kunt zeggen. Maar het zou toch een schande zijn geweest als dat was gebeurd?", opent Rots bij TC Tubantia.

"Ik heb ook gelijk gekregen, want alleen AZ kan ons nog voorbij. Ik zie soms interviews van voetballers en dan denk ik: je mag best iets meer van jezelf laten zien en zeggen wat je er echt van vindt. Uit angst om afgemaakt te worden zijn spelers te bang om iets te zeggen", vervolgt de buitenspeler. 

"Ik hoor vaak dat voetballers allemaal mediatraining hebben gehad en daardoor niets durven roepen, maar dat is grote onzin. Wij hebben dat nooit gehad hier. Als ik vind dat wij bij Ajax nooit van zo’n ploeg mogen verliezen, dan zeg ik dat", is Rots helder.

En zo mocht er ook niet bij AZ verloren worden. "We hebben het daar na de wedstrijd bij AZ ook meteen over gehad met elkaar. Iedereen baalde enorm, maar we hebben ook afgesproken er niet te lang in te blijven hangen. Dat kwam misschien laconiek over, maar zo is het niet. Ik vond dit ook anders dan bij Ajax. Daar lieten we het allemaal maar gebeuren in de tweede helft en hadden we geen moment meer grip op de wedstrijd. We moeten zondag vol gas gaan en meteen laten zien dat wij die derde plaats gaan pakken."

Lees meer:
0 reacties