Rots maakt indruk: "Vond hem dramatisch, maar ik draai nu bij"

Rene Wagelaar heeft zich erg vergist in Daan Rots. Hij was geen fan van de rechtsbuiten van FC Twente, maar daar komt hij in VoetbalTijd op terug.

Aan het begin van dit seizoen hield Wagelaar zijn hart vast toen duidelijk werd dat Rots eerste rechtsbuiten van FC Twente was. "Ik heb al eens gezegd: Die komt zijn schoonmoeder nog niet eens voorbij. Ik vond hem elke week dramatisch spelen en begreep niet waarom hij elke week bleef staan", begint hij. "Maar dat ga ik nu wel een heel eind bijdraaien, want hij begint zich nu te ontwikkelen tot een volwaardige subtop eredivisiespeler."

De 22-jarige uit Groenlo speelt echter een uitstekend seizoen, waarin hij in de competitie bij dertien doelpunten betrokken is. "Dit kan zomaar eens een mooie transfer worden voor hem", aldus Wagelaar, die denkt dat Rots beter nog wel een seizoen in Enschede kan blijven. "Er kan je wat overkomen volgend jaar dat je nooit meer op niveau komt. Dan heb je dat gemist, maar dat is altijd in de voetballerij. Ik zou nog één jaartje blijven bij FC Twente en dan een stap maken."

Daar sluit Jeroen Heubach zich bij aan. "Hij ontwikkelt zich heel goed. Ik zou op die leeftijd sowieso nog één of twee jaar bij FC Twente blijven. Dat is beter voor zijn ontwikkeling", denkt de oud-speler van FC Twente. "Tegenwoordig zie je die jonge gasten vroeg naar het buitenland gaan, en wat zie je ervan terug? Je ziet bijna niet dat ze het halen. Ik denk dat het voor hem beter is om wat langer te blijven."

Lees meer:
0 reacties