"Rots staat in dat klassement zelfs bovenaan in de Eredivisie"

FC Twente kan nog altijd derde worden in de Eredivisie. Een anticlimax op bezoek bij AZ zorgde er echter voor dat een Twents feest nog even uitgesteld moest worden. Tijmen van Wissing ziet dat bij FC Twente het beste er aan het einde van het seizoen wel af is. 

Het drukzetten bijvoorbeeld gaat gepaard met minder fanatisme dan in eerdere fases van het seizoen. "De kracht is dat FC Twente de bal verovert op de helft van de tegenstander. Daan Rots staat zelfs bovenaan in het klassement van spelers in de Eredivisie in de laatste fase van het veld van ballen veroveren", opent Van Wissing bij De Oosttribune. "Daar zijn ze heel goed in."

"Maar dat gebeurde tegen AZ niet en daarin zit ook de stroperigheid van de laatste periode waardoor het allemaal minder dwingend lijkt. Tegenstanders gaan zich erop instellen en daardoor krijg je een heel andere wedstrijd hij. 

Jan van Staa maakt zich echter nog altijd niet druk."Je kijkt naar dat programma. Als je bij Ajax en AZ verliest dan heb je die speling nog. Dat zal nu moeten blijken of dat voldoende is in dit weekend en anders moet je bij PEC Zwolle gaan winnen." Van Wissing: "Je zou het op een punt kunnen gooien, maar dan moet je wel het doelsaldo in je voordeel hebben, dus je moet dit weekend echt aan de bak tegen FC Volendam."

Lees meer:
0 reacties