Rots wilde score verder uitbreiden: "Dat is 100% een penalty"

Daan Rots wordt gewisseld
Daan Rots wordt gewisseld Foto: © Pro Shots

Daan Rots is uiterst tevreden met de overwinning van zijn FC Twente op Excelsior. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg staan de Tukkers er uiterst goed voor in de Eredivisie.

"Het is wel lekker als je zo hier begint. We waren heel scherp en voor de tijd zei Marinus Dijkhuizen al dat Excelsior makkelijk kon winnen. Dat heeft ons extra gemotiveerd om te laten zien dat we beter zijn dan Excelsior", zegt Rots bij RTV Oost. "We krijgen nu twee thuiswedstrijden, dus we zijn op de goede weg."

De score uitbreiden lukt niet meer. "Michel Vlap schoot nog op de paal. Maar ik denk dat we hier wel met 0-5 of 0-6 hadden moeten winnen, dus dat is jammer dat je het doelsaldo dan niet uitbreidt. Maar we hebben hier zakelijk en makkelijk gewonnen."

Waarom lukte het niet om de score verder uit te breiden? "Het zijn van die kleine dingetjes. Ook die penalty, volgens mij is dat 100% een penalty. Pierie mist die bal met zijn voet en raakt hem met zijn hand. Anders kon Steijn zo doorlopen. Maar ik denk dat al met al we heel zakelijk waren."

Het 'uitsyndroom' lijkt de laatste weken doorbreken."Het speelt al jaren dat wij uit niet zo goed geweest zijn. Maar elke ploeg speelt thuis beter dan uit. En nu liggen de punten van ons in uitduels en thuisduels best dicht bij elkaar. Dus ik denk dat het wel onzin is, dat uit- en thuissyndroom."

Lees meer:
0 reacties