Rots ziet FC Twente 'overpresteren': "Ik merk het ook in Groenlo"

Daan Rots juicht na zijn treffer
Daan Rots juicht na zijn treffer Foto: © BSR Agency

Daan Rots is trots op FC Twente. De vleugelaanvaller heeft zich met de club al geplaatst voor de groepsfase van de Europa League, maar naar alle waarschijnlijkheid worden dat de voorrondes van de Champions League.

"Het is nog beter gegaan dan ik dacht. Ik had verwacht dat wij nu nek-aan-nek zouden gaan met AZ. En het is nog niet gespeeld, maar dat we nu zo voorstaan is helemaal top. Over een heel seizoen sta je waar je hoort te staan. Ga je kijken naar de grootte van de clubs, dan zijn we nog wel aan het overpresteren", stelt Rots bij Voetbal International.

Niemand had vooraf openlijk gesproken over een mogelijk CL-ticket. "De doelstelling was volgens mij vijfde worden, of zesde. Nu hoor je mensen zeggen dat we dure spelers moeten gaan halen voor de Europa League, of de Champions League. Maar dat hebben de directeuren al genuanceerd, dat dat er voor een club als FC Twente nog niet inzit. We moeten met zijn allen wel even normaal blijven doen."

Dat het dit seizoen zo goed gaat met de club, zorgt voor optimisme in de regio. "Ik merk het heel erg, ook in Groenlo. Iedereen is voor FC Twente geworden nu. Twee seizoenen geleden was ik een keer geblesseerd. Konden we met de geblesseerde jongens de wedstrijd vanuit een skybox bekijken. Dat is nu absoluut niet meer mogelijk. Alles zit vol. Aan zulke dingen, en aan de betrokkenheid en het enthousiasme van zoveel mensen, merk je dat het heel goed gaat met deze club."

Lees meer:
0 reacties