Nieuws - Twentefans.nl - FC Twente Nieuws https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans Brama spreekt toekomstwens uit: ''Eerst binnen de lijnen van waarde'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203688/brama-spreekt-toekomstwens-uit-eerst-binnen-de-lijnen-van-waarde https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203688/brama-spreekt-toekomstwens-uit-eerst-binnen-de-lijnen-van-waarde Wout Brama keerde afgelopen zomer terug bij FC Twente. De middenvelder maakte de ups en downs in Enschede mee, maar besloot een divisie lager het shirt van FC Twente weer aan te trekken.

"FC Twente is noaberschap, is verbinding. Zeker in deze moeilijke tijden", laat Brama weten in Basis, het businessmagazine van FC Twente. "Dat maakt FC Twente FC Twente. Juist voor deze club, en voor geen enkele andere, wilde ik weer spelen. Dat er in de Keuken Kampioen Divisie 25 tot 30.000 mensen op de tribune van De Grolsch Veste zitten, is ongekend."

Brama ziet nog veel verbeterpunten binnen de club. "Er is veel gebeurd bij de club, er zijn door alle ontwikkelingen van de laatste jaren veel mensen vertrokken, er is kennis verdwenen. Het heeft geen zin om terug te kijken, alleen de toekomst telt nu", aldus de middenvelder, die ook een opdracht heeft voor Paul van der Kraan.

"De nieuwe algemeen directeur moet een verbinder zijn, die helder communiceert met de achterban. Ik zie nog te vaak dat de communicatie niet optimaal is. Dat wekt misverstanden en onbegrip in de hand", weet Brama, die voor zichzelf ook een belangrijke rol ziet weggelegd.

"Ik wil eerst binnen de krijtlijnen van waarde zijn voor de club, en op een gegeven moment zal ik een opleidingstraject gaan volgen", verklapt hij. "Ik zie mezelf niet zo snel trainer worden, dat geeft zo ongelooflijk veel druk, ook op je omgeving. Nee, het zal misschien iets aan het beleidsmatige front worden."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 18:28:00 +0100
VIDEO | 'FC Twente-fans rellen met Schalke 04 tegen Lokomotiv Moskou' https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/203691/video-fc-twente-fans-rellen-met-schalke-04-tegen-lokomotiv-moskou https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/203691/video-fc-twente-fans-rellen-met-schalke-04-tegen-lokomotiv-moskou Supporters van FC Twente zouden dinsdagavond betrokken zijn geweest bij rellen rondom de Champions League-wedstrijd tussen Schalke 04 en Lokomotiv Moskou, dat meldt TC Tubantia.

De fans van FC Twente zouden het samen met supporters van Schalke 04 tegen de Russische bezoekers. Het zou in totaal gaan om zo'n 100 hooligans die buiten het stadion van Schalke 04 op de vuist gingen. Bij de rellen zijn volgens Duitse media twee Russische supporters en één fan van Schalke 04 gewond geraakt. Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

"Voor de wedstrijd zou Lokomotiv Moskou geprovoceerd hebben richting Schalke", laat een bron vanuit Schalke weten aan Voetbal Ultras. "Een Schalke-supporter zou zijn geslagen, daarop zou de groep van Schalke & Twente op de Russen zijn afgerend om hun medesupporters te beschermen. Na een tijdje kwam de politie ertussen en dreef de supporters uit elkaar. Dank aan de Schalke fans die de Russen hebben laten vluchten. Dit is niet niks! Saamhorigheid is belangrijk, zowel binnen als buiten het stadion."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 17:21:00 +0100
''Overstap van Van der Kraan naar FC Twente ligt zeer gevoelig in Den Bosch'' https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/203617/overstap-van-van-der-kraan-naar-fc-twente-ligt-zeer-gevoelig-in-den-bosch https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/203617/overstap-van-van-der-kraan-naar-fc-twente-ligt-zeer-gevoelig-in-den-bosch Paul van der Kraan wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. Na succesvolle periodes bij Vitesse, Fortuna Sittard en FC Den Bosch wordt de club uit Enschede de volgende die hij uit het slop moet halen.

De drie clubs werden overgenomen door een buitenlandse investeerder, waar Van der Kraan een belangrijke rol bij vertolkte. "Zowel bij Vitesse, Fortuna als Den Bosch wordt hij gezien als 'redder'. Om de parallel verder door te trekken: bij zowel Vitesse, Fortuna als Den Bosch vertrok Van der Kraan, nadat het schip met geld was binnengevaren", schrijven Gerben Kuitert en Leon ten Voorde in TC Tubantia.

Van der Kraan zal in april beginnen in Enschede. "Al kan niet worden uitgesloten, dat hij eerder wordt vrijgesteld van werk", menen Kuitert en Ten Voorde. "FC Twente en FC Den Bosch zijn sportieve concurrenten en zijn overstap naar Enschede ligt daarom zeer gevoelig in Den Bosch."

Voor de directeur wacht een flinke klus in De Grolsch Veste. "Daar moet 55 miljoen schuld van FC Twente worden gesaneerd. Voor 1 juli moet er een nieuw crediteurenakkoord liggen, zo eist de gemeente. De stad Enschede heeft zelf nog 17 miljoen tegoed en staat bovendien nog eens voor ruim 8 miljoen garant", aldus Kuitert en Ten Voorde.

De journalisten denken dat FC Twente met Van der Kraan eindelijk de gewenste directeur hebben. "Een directeur die weet hoe het werkt in de voetbalwereld en ook bekend is met complexe situaties. Hij kent de emoties en de valkuilen die heel anders zijn dan in het bedrijfsleven, omdat je hebt te maken met grillige factoren als sportieve resultaten, geluk en de mening van supporters en sponsors."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 16:03:00 +0100
González duidelijk: ''Zou heel graag nog een seizoen willen blijven'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203674/gonzalez-duidelijk-zou-heel-graag-nog-een-seizoen-willen-blijven https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203674/gonzalez-duidelijk-zou-heel-graag-nog-een-seizoen-willen-blijven Cristian González is helemaal op zijn plek bij FC Twente. De Uruguayaanse verdediger, die gehuurd wordt van het Spaanse Sevilla, sluit een langer verblijf in Enschede niet uit.

"Met FC Twente hoop ik te promoveren naar de Eredivisie", vertelt González in gesprek met Basis, het businessmagazine van FC Twente. En wat mij betreft, blijf ik dan nog een jaar in Enschede. De club heeft me voor een seizoen gehuurd, maar ik heb hier zo naar mijn zin, met die werkelijk fantastische supporters, dat ik heel graag nog een extra seizoen zou willen blijven."

De Uruguayaan voelt zich thuis in Enschede. "De mensen zijn gastvrij en vriendelijk, ook al ben ik de Engelse taal niet machtig", geeft hij aan. "Voordeel is dat ik samenwoon met mijn Uruguayaanse vriendin, in een appartement in de binnenstad van Enschede, en dat ploeggenoten Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa min of meer mijn buurmannen zijn."

Ook over de spelersgroep is González zeer te spreken. "Er is een goede klik, we helpen elkaar met alles. Enschede is een geweldige stad om te wonen. De Oude Markt is supergezellig, de Alphatoren heeft uitstraling en ik kan ook genieten van oude gebouwen en kerken", aldus de verdediger.

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Wed, 12 Dec 2018 14:50:53 +0100
''Wij wíllen promoveren, bij FC Twente móéten ze, heb ik begrepen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203625/wij-willen-promoveren-bij-fc-twente-moeten-ze-heb-ik-begrepen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203625/wij-willen-promoveren-bij-fc-twente-moeten-ze-heb-ik-begrepen Sparta Rotterdam wordt in de Keuken Kampioen Divisie gezien als favoriet voor de titel. De Rotterdammers pakten al de eerste periode en bezetten de tweede plek op de ranglijst. Technisch directeur Henk van Stee drukt zijn club echter graag in de underdogpositie.

"Wij wíllen promoveren, bij FC Twente móéten ze, heb ik begrepen", knipoogt Van Stee in Voetbal International. "Je kunt zeggen dat we een punt achterstaan op FC Den Bosch, je kunt ook zeggen dat we er tien voorstaan op een concurrent als NEC. In de tweede seizoenshelft moeten we herstellen met gerichte aankopen. Ook spelers met het oog op de Eredivisie, ja. We kijken verder, dat moet ook."

Van Stee verwacht wel actie in de transferperiode. "Wij gaan niet kopen om het kopen. Wij moeten gericht kopen, creatief zijn", geeft hij aan. "Ik wil geen buitenlandse spelers halen, ik wil proberen een aantal voetballers aan te trekken die ons die vijf of tien procent extra kunnen geven die we nodig hebben."

Met FC Den Bosch heeft Sparta Rotterdam nog één ploeg boven zich. "Gezien wat daar gaande is, is het niet verrassend", meent Van Stee. "Geld bepaalt en dat hebben ze. Zij gaan zich ook versterken, let maar op. Den Bosch is een serieuze rivaal."

Van Stee plaatst wel een kritische noot. "Het is niet mijn manier zoals Den Bosch het nu probeert. Ik denk dat het op termijn niet de manier is om een club te organiseren. Je moet binding met je achterban houden. Zeker bij Sparta. Ik wil geen legioen buitenlanders, daar geloof ik niet in."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 13:41:00 +0100
FC Twente wordt niet verkocht: ''Daar willen ze het niet eens over hebben'' https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/203619/fc-twente-wordt-niet-verkocht-daar-willen-ze-het-niet-eens-over-hebben https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/203619/fc-twente-wordt-niet-verkocht-daar-willen-ze-het-niet-eens-over-hebben Paul van der Kraan wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. De 65-jarige bestuurder heeft een succesvol cv met clubs die in financieel zwaar weer verkeren.

Zowel Vitesse, Fortuna Sittard als FC Den Bosch wist hij van de ondergang te redden. Dat deed Van der Kraan wel driemaal door een meerheidsaandeel van de club te verkopen aan een buitenlandse investeerder. Hij bracht Merab Jordania (Vitesse), Isitan Gün (Fortuna Sittard) en Kakhi Jordania (FC Den Bosch) naar Nederland.

Bij FC Twente hoeft men echter niet te vrezen voor een buitenlandse eigenaar. Dat zal in Enschede namelijk zeker niet gebeuren, verzekert Van der Kraan. "Nee, daar willen ze het daar niet eens over hebben", zegt de nieuwe directeur van FC Twente in het Brabants Dagblad. Van der Kraan is nu nog in dienst van FC Den Bosch, waar hij de overname van de club door Jordania junior eerst wil afronden.

"Ik vertrek pas als het proces met de overname is afgerond", is de ervaren bestuurder duidelijk. "Daar ben ik nauw bij betrokken en ik denk dat het goed is dat ik dat zelf afmaak en dat het niet tussentijds overgaat naar iemand anders. Ik doe dat, ga ervan uit dat ik het tot een goed einde breng en dat is dan een mooi moment om het stokje over te geven."

FC Twente wil Van der Kraan zo snel mogelijk in dienst hebben, maar Van der Kraan is nog niet klaar in Den Bosch. "Ik ga pas als ik vrij man ben. Per 1 april of zoveel eerder als mogelijk, maar pas als de overname is afgerond. En dat die rond komt, ja, daar heb ik het volste vertrouwen in. Ruim voor 1 april en voor mijn vertrek naar FC Twente dus."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 12:32:00 +0100
FC Twente op rapport: twee onvoldoendes na zege bij FC Volendam https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203626/fc-twente-op-rapport-twee-onvoldoendes-na-zege-bij-fc-volendam https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203626/fc-twente-op-rapport-twee-onvoldoendes-na-zege-bij-fc-volendam FC Twente won afgelopen vrijdag in extremis bij FC Volendam. Door een late treffer van Peet Bijen pakten de Tukkers drie punten in het vissersdorp.

FC Twente speelde echter geen heel sterke wedstrijd. Met name de tweede helft was van een minder niveau. Voetbal International deelde daarom niet alleen maar voldoendes uit aan spelers van de ploeg van trainer Marino Pusic.

Nacho Monsalve en Jari Oosterwijk kregen met een vijf een nipte onvoldoende voor hun optreden in het Kras Stadion. Wout Brama, Javier Espinosa, Tom Boere en Rafik Zekhnini waren volgens Voetbal International de uitblinkers aan Twentse zijde. Het viertal kreeg een 6,5 van het weekblad.

Cijfers Voetbal International: Drommel 6; Nacho 5, Schenk 5.5 (75' Ramos -), Bijen 6, Ricardinho 5.5; Brama 6.5, Smith 5.5, Espinosa 6.5, Zekhnini 6.5 (83' George -); Boere 6.5 en Oosterwijk 5.

]]>
Wed, 12 Dec 2018 11:25:00 +0100
Tadic: ''Wat er met FC Twente is gebeurd, vind ik nog altijd ongelofelijk'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203613/tadic-wat-er-met-fc-twente-is-gebeurd-vind-ik-nog-altijd-ongelofelijk https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203613/tadic-wat-er-met-fc-twente-is-gebeurd-vind-ik-nog-altijd-ongelofelijk Dusan Tadic keerde afgelopen zomer terug in de Eredivisie. De oud-speler van FC Twente maakte de overstap van Southampton naar Ajax. Tadic is FC Twente de afgelopen jaren niet het oog verloren en zag de Enschedeërs degraderen.

"Dat doet pijn", zegt de Serviër in gesprek met Voetbal International. "Wat er met FC Twente is gebeurd, ik vind dat nog altijd ongelofelijk. Die club is zo groot, zo mooi, met al die trouwe supporters. Vanuit Engeland heb ik niet alles kunnen volgen, maar de uitslagen van de Eredivisie bekeek ik wel altijd. En vorig seizoen zag ik elke week FC Twente verder wegzakken."

FC Twente is dit seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat Jong Ajax nu daar speelt en wint, in mijn tijd was dat ondenkbaar. Toen maakten we het Ajax 1 vaak genoeg lastig met FC Twente. Triest. De club hoort elk seizoen in de topzes van de Eredivisie te spelen", aldus Tadic, die in Nederland wel weer moet wennen aan het voetballen op kunstgras.

"Zo koud is het hier toch niet dat die velden maandenlang bevroren zijn?", vraagt hij zich af. "In mijn tijd bij FC Groningen en FC Twente was ik er al geen fan van. Toch zeur ik niet, want het hoort er gewoon bij. Qua niveau ben ik zeker niet negatief gestemd. Kijk maar eens naar Oranje in de afgelopen maanden, dat wint gewoon van Duitsland en Frankrijk. Dat zegt wel iets, en dat gebeurt ook met spelers die in de Eredivisie spelen."

]]>
Wed, 12 Dec 2018 10:17:00 +0100
FC Twente-fans opgelet: laatste kaarten voor Cambuur-uit in de verkoop https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/203606/fc-twente-fans-opgelet-laatste-kaarten-voor-cambuur-uit-in-de-verkoop https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/203606/fc-twente-fans-opgelet-laatste-kaarten-voor-cambuur-uit-in-de-verkoop FC Twente speelt komende vrijdag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De Enschedeërs worden in Leeuwarden waarschijnlijk weer gesteund door een uitverkocht uitvak.

Supporters van FC Twente hebben vandaag nog de mogelijkheid om tickets aan te schaffen. Er zijn enkele autokaarten beschikbaar gekomen, die niet zijn afgenomen door de supportersverenigingen. Deze kaarten gaan vandaag om 11.00 uur in de verkoop via deze website.

De kaarten voor de bussen van de supportersverenigingen zijn volledig uitverkocht. Tickets voor de autocombi kosten 15 euro. Leden van supportersverenigingen krijgen 12,50 euro. Er dient vrijdag tussen 19.00 en 19.15 uur omgewisseld te worden bij Mandelân langs de A32. Er geldt een minimum van drie personen per auto. In totaal is er plaats voor 400 supporters in het uitvak.

]]>
Wed, 12 Dec 2018 09:10:00 +0100
'Voormalig FC Twente-middenvelder duikt op bij Eredivisionist' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203583/voormalig-fc-twente-middenvelder-duikt-op-bij-eredivisionist https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/203583/voormalig-fc-twente-middenvelder-duikt-op-bij-eredivisionist Voormalig FC Twente-middenvelder Kyle Ebecilio is momenteel zijn conditie op peil aan het houden bij ADO Den Haag. Bij het tweede team van de Hagenaars krijgt hij de kans weer fit te worden.

Volgens het Algemeen Dagblad krijgt Ebecilio nu de tijd bij ADO Den Haag en traint hij mee bij de beloften. Ook mocht hij onlangs al invallen bij een wedstrijd van het tweede team. Eerder dit jaar kwam hij nog in actie bij NEC, maar in maart maakte hij daar zijn laatste speelminuten.

Ebecilio raakte bij FC Twente uit de gratie, mede door fysieke problemen die hem lang aan de kant hielden. In het seizoen 2013/2014 speelde hij alle 34 competitiewedstrijden, waarin hij zeven keer tot scoren kwam. Ook in het seizoen dat erop volgde kwam hij nog regelmatig in actie. Na verhuurperiodes bij Nottingham Forest en ADO Den Haag keerde hij terug bij de Enschedeërs, maar dat werd geen succes. In maart 2017 werd in onderling overleg de samenwerking ontbonden.

]]>
Wed, 12 Dec 2018 07:23:00 +0100
FC Volendam-keeper Michaelis met succes geopereerd (update) https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203077/fc-volendam-keeper-michaelis-met-succes-geopereerd-update https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203077/fc-volendam-keeper-michaelis-met-succes-geopereerd-update FC Volendam-keeper Mitchel Michaelis viel afgelopen vrijdag geblesseerd uit na een zware botsing met Rafik Zekhnini van FC Twente. De FC Twente-aanvaller kreeg een gele kaart voor zijn actie.

Michaelis liep bij die botsing een gebroken jukbeen en een verbrijzelde oogkas op. Hij wordt eerst geopereerd aan zijn jukbeen en daarna wordt gekeken naar zijn oogkas. De keeper hoeft in ieder geval niet snel op zijn rentree te rekenen, weet Tubantia te melden.

FC Twente won de wedstrijd overigens met 1-2 en komt daardoor op de vierde plaats. Volgende week vrijdag spelen de Tukkers tegen SC Cambuur. In het Cambuurstadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Update: FC Volendam laat via de officiële kanalen dat Mitchel Michaelis inmiddels met succes is geopereerd. Hij onderging een operatie aan het jukbeen en de oogkas. 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 23:00:00 +0100
FC Twente Vrouwen naar kampioenspoule na zege op VV Alkmaar https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203579/fc-twente-vrouwen-naar-kampioenspoule-na-zege-op-vv-alkmaar https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203579/fc-twente-vrouwen-naar-kampioenspoule-na-zege-op-vv-alkmaar FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond in een doelpuntrijk duel gewonnen van VV Alkmaar. De Tukkers bleken in Hengelo met 4-2 te sterk voor de Alkmaarders. FC Twente plaatste zich daardoor voor de kampioenspoule.

Na een kwartier spelen opende FC Twente de score via Joëlle Smits. Kort voor rust verdubbelde Lynn Wilms de score door in de 41e minuut het net te vinden. Tien minuten na de rust volgde ook de 3-0. Ashleigh Weerden nam de derde Twentse treffer voor haar rekening.

VV Alkmaar-speelster Simone Kets deed in de 64e minuut iets terug door de 3-1 op het scorebord te zetten. Dezelfde Kets was acht minuten later tevens verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Na een spannende eindfase met kansen aan beide kanten besliste Joëlle Smits de wedstrijd in het voordeel van FC Twente door in de 92e minuut de 4-2 voor haar rekening te nemen. 

FC Twente Vrouwen - VV Alkmaar 4-2 (2-0)           
15' 1-0 Joëlle Smits
41' 2-0 Lynn Wilms
56' 3-0 Ashleigh Weerden
64' 3-1 Simone Kets
72' 3-2 Simone Kets
90+2' 4-2 Joëlle Smits
 
Foto: Sportfoto-oost

 

              

 

 

 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 21:40:00 +0100
Smith tevreden: ''Krijg telkens meer zelfvertrouwen en heb een klik met de fans'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203559/smith-tevreden-krijg-telkens-meer-zelfvertrouwen-en-heb-een-klik-met-de-fans https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203559/smith-tevreden-krijg-telkens-meer-zelfvertrouwen-en-heb-een-klik-met-de-fans Matthew Smith is op zijn plek bij FC Twente. Hoewel de druk op de Tukkers enorm is, heeft de Manchester City-huurling het gevoel dat hij zich snel ontwikkelt in Enschede.

"FC Twente is zich er bewust van dat iedereen verwacht dat de club dit jaar weer promoveert, maar makkelijk is dat niet", stelt Smith tegenover FOX Sports. "In deze competitie ontlopen clubs elkaar nauwelijks, de verschillen zijn klein. Op persoonlijk vlak, is het goed om elke week met druk en verwachtingen om te moeten gaan. Dat is erg bevorderlijk, ik leer elke dag, zowel op trainingen als in de wedstrijden. Het stadion zit elke week vol met 25.000 fans, die veel van ons verlangen."

Smith is blij dat de mensen bij de club geloven in zijn kunnen. "De club and de coach hebben me vanaf het begin vertrouwen gegeven, dat vond ik erg prettig. Omdat ik elke week speel, krijg ik telkens meer zelfvertrouwen. Ik denk ook dat ik een goede klik heb met de fans in het stadion", aldus de 19-jarige Welshman, die zich snel heeft aangepast aan het leven in Nederland. "Dat gaat best goed. Het leven in Engeland en in Nederland is vergelijkbaar, dus het aanpassen is niet erg moeilijk. Het is leuk om in Nederland te leven, in deze regio zijn de mensen erg aardig. Als ik iets vraag, dan is iedereen bereid om mij te helpen. Ik heb echt niks te klagen."

Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft Smith al vier interlands voor Wales op zijn naam staan. Bij de nationale ploeg van Wales werkt Smith samen met Manchester United-legende Ryan Giggs. "Het is fantastisch om onder Ryan Giggs te trainen. Hij is natuurlijk een fantastische speler geweest. Als een jonge speler, heb ik enorm veel van hem geleerd als coach. Daar wordt ik alleen maar beter van."

 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 20:34:00 +0100
''De fans en sponsors laten zien dat FC Twente nog een grote club is'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203517/de-fans-en-sponsors-laten-zien-dat-fc-twente-nog-een-grote-club-is https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203517/de-fans-en-sponsors-laten-zien-dat-fc-twente-nog-een-grote-club-is Paul van der Kraan kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij FC Twente. De nieuwe algemeen directeur van de club uit Enschede, die bij FC Den Bosch nog een contract heeft tot 1 april 2019, is bij de Tukkers de opvolger van Edward van der Veen. 

”Ik kijk er naar uit om bij deze club aan de slag te gaan en wil graag een bijdrage leveren aan het verdere herstel", vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "FC Twente heeft afgelopen jaren flink wat tegenslagen te verwerken gekregen, maar dit jaar hebben de supporters en sponsors laten zien dat dit altijd nog een grote club in Nederland is", beseft Van der Kraan. 

"Die hartverwarmende steun is uniek en geeft aan wat voor club FC Twente is", vervolgt hij. "Op sportief en financieel vlak zijn er grote uitdagingen, mooi om daarmee aan de slag te gaan. Die klus moeten we met zijn allen klaren. Ik wil mij binnenkort in Twente vestigen en zal op korte termijn nader kennis maken met de medewerkers, supporters, sponsors en andere stakeholders van de club.” 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 19:08:00 +0100
VIDEO | Classic: FC Twente wint na late goal Klich van Ajax (11/12/2016) https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203531/video-classic-fc-twente-wint-na-late-goal-klich-van-ajax-11122016 https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203531/video-classic-fc-twente-wint-na-late-goal-klich-van-ajax-11122016 Het is vandaag 11 december 2018 en daardoor is het precies twee jaar geleden dat FC Twente de wedstrijd tegen Ajax speelde. De club uit Enschede won uiteindelijk met nipte cijfers: 1-0.  

Mateusz Klich nam diep in blessuretijd de winnende treffer voor zijn rekening vanaf elf meter! 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 18:04:00 +0100
''Mijn voorkeur gaat uit naar Brondeel, hij is technisch veel completer'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203483/mijn-voorkeur-gaat-uit-naar-brondeel-hij-is-technisch-veel-completer https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203483/mijn-voorkeur-gaat-uit-naar-brondeel-hij-is-technisch-veel-completer Als het aan Hennie Ardesch ligt, krijgt Jorn Brondeel weer een basisplaats bij FC Twente. De voormalig doelman is nog niet overtuigd van de kwaliteiten van Joël Drommel, die dit seizoen eerste keus is bij de club uit Enschede. 

“Mijn voorkeur gaat uit naar Brondeel, met alle respect voor Drommel", sprak Ardesch maandag bij Voetbaltijd. "Die jongen heeft één probleem en dat is dat hij te laat is begonnen met keepen. Hierdoor mist hij in de basis essentiële dingen", constateert Ardesch. 

"Ik heb begrepen van Sander Boschker dat hij daar niets aan kan doen", vervolgt hij. "Dat vind ik jammer, want ik denk dat dat wel kan. Maar mijn voorkeur gaat uit naar Brondeel omdat ik hem technisch gewoon veel completer vindt dan Drommel", besluit Ardesch over de Belg. 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 17:08:00 +0100
FC Twente maakt tussenstand kaartverkoop voor RKC-thuis bekend https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203499/fc-twente-maakt-tussenstand-kaartverkoop-voor-rkc-thuis-bekend https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203499/fc-twente-maakt-tussenstand-kaartverkoop-voor-rkc-thuis-bekend FC Twente neemt het op dinsdag 18 december in de strijd om de KNVB Beker op tegen RKC Waalwijk en de club uit Enschede laat weten dat er inmiddels 13.000 kaarten verkocht zijn. voor het duel in de Grolsch Veste. 

De KNVB heeft vandaag laten weten dat Richard Martens is aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het duel in Enschede begint volgende week om 19:45 uur en komt niet live op FOX Sports. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 16:11:00 +0100
''Van te voren had ik ook niet verwacht dat het zo zou lopen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203501/van-te-voren-had-ik-ook-niet-verwacht-dat-het-zo-zou-lopen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203501/van-te-voren-had-ik-ook-niet-verwacht-dat-het-zo-zou-lopen De FC Twente Vrouwen nemen het vrijdagavond op Sportpark 't Wilbert (Achilles'12) in Hengelo op tegen VV Alkmaar en Bente Jansen heeft een goed gevoel overgehouden aan de overwinning van afgelopen vrijdag. ADO Den Haag werd namelijk met 5-1 verslagen. 

“We hebben echt een prima resultaat neer gezet", blikt de aanvalster terug op de clubsite. "Van te voren had ik ook niet verwacht dat het zo zou lopen, maar we hebben het heel goed gedaan. We zaten er met het hele team vol bovenop", aldus Jansen.

"Verdedigend stond het als een huis en aanvallend hebben we laten zien wat we kunnen", vervolgt ze tevreden. "We creëren het hele seizoen al veel kansen, maar nu is er ook de scherpte. We groeien daar ook echt in. Terugkijkend op de wedstrijd tegen ADO Den Haag kunnen we concluderen dat het een lekkere overwinning was", beseft Jansen, die uitkijkt naar het duel van vanavond. 

"Het is lastig in te schatten welk VV Alkmaar we treffen. Afgelopen week hebben ze nog gelijk gespeeld tegen Ajax met 2-2, maar wij wonnen de uitwedstrijd weer heel ruim (0-5). Ze zijn dus nogal wisselvallig en staan daarom misschien wel op de vijfde plaats", legt ze uit. "We zullen dus uit moeten gaan van onze eigen krachten. Als we het gevoel van de voorbije periode mee kunnen nemen dan moet het helemaal goed komen", besluit Jansen optimistisch. 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 15:15:00 +0100
'KKD' start op 9 augustus: ''Minder midweekse speelrondes nodig'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203524/kkd-start-op-9-augustus-minder-midweekse-speelrondes-nodig https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203524/kkd-start-op-9-augustus-minder-midweekse-speelrondes-nodig Het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus, zo laat de KNVB weten via de officiële kanalen. Een week eerder (in het weekend van 2, 3 en 4 augustus) wordt er al afgetrapt in de Eredivisie.

"Door eerder te beginnen hebben we minder midweekse speelrondes nodig", legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit op de website van de voetbalbond. "Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten."

Afgelopen jaren was het in de Keuken Kampioen Divisie een discussiepunt om tijdens interlandweekenden een speelronde af te werken. "In de aanloop naar het seizoen 2019/’20 krijgen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie daarom de mogelijkheid om zelf te kiezen of ze wel of niet willen spelen tijdens interlandweken", laat Bluyssen weten.

"Clubs die niet willen spelen tijdens interlandperiodes, spelen op de eerstvolgende maandag na de interlandperiode tegen elkaar", vervolgt hij. "Clubs die dat wel willen, spelen nooit tegelijkertijd met het Nederlands elftal en hebben, op Tweede Paasdag na, geen maandagwedstrijden. Hiermee voorzien we in de behoefte van iedereen."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 14:24:11 +0100
Van der Kraan naar FC Twente: ''Hij heeft een scherp financieel inzicht'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203511/van-der-kraan-naar-fc-twente-hij-heeft-een-scherp-financieel-inzicht https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203511/van-der-kraan-naar-fc-twente-hij-heeft-een-scherp-financieel-inzicht Paul van der Kraan is de nieuwe algemeen directeur van FC Twente, zo bevestigt de club uit Enschede via de officiële kanalen. Hij is (hoogstwaarschijnlijk) per 1 april de opvolger van Edward van der Veen, die zelf eind december al vertrekt als interim-manager.  

Dennis Schipper, waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen, is blij met de komst van de ervaren bestuurder. “In de zoektocht naar de nieuwe directeur zijn we bij Paul van der Kraan uitgekomen", vertelt hij op de clubsite. "Het betreft immers een belangrijke positie binnen FC Twente. Paul is een ervaren professional die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal."

"Hij heeft een scherp financieel inzicht", vervolgt hij enthousiast. "We denken in hem een sterke en bindende factor tussen zowel interne als externe partijen van FC Twente gevonden te hebben. Paul gaat opereren in een complexe organisatie als FC Twente waar emotie en betrokkenheid een belangrijke plaats innemen. Hij is een groot liefhebber van voetbal, maar kan hier met zijn jarenlange ervaring gepast en professioneel afstand van houden", constateert Schipper.

"Paul zal de komende jaren, in nauwe samenwerking met Martijn en Ted, verder werken aan het herstel van FC Twente, zoals dat al is ingezet", legt hij uit. "Er is de afgelopen periode al veel werk verzet, maar er moet nog veel gebeuren om de sportieve, financiële en operationele doelen te bereiken. Promotie naar de Eredivisie en sanering van de schulden zijn twee grote uitdagingen voor de komende periode.”

]]>
Tue, 11 Dec 2018 13:56:00 +0100
BREAKING | Van der Kraan nieuwe algemeen directeur FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203510/breaking-van-der-kraan-nieuwe-algemeen-directeur-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203510/breaking-van-der-kraan-nieuwe-algemeen-directeur-fc-twente Paul van der Kraan wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente, zo laat FC Den Bosch weten via de officiële kanalen. Voorzitter Jan-Hein Schouten legt zich neer bij het vertrek van de 65-jarige bestuurder.

“Paul nam enkele weken geleden contact met de Raad van Commissarissen op omtrent de interesse vanuit FC Twente", legt hij uit. "We hebben dit besproken binnen de Raad van Commissarissen en met Kakhi Jordania", aldus Schouten.

"We respecteren zijn besluit en wensen hem veel succes toe met zijn nieuwe uitdaging", vervolgt hij. "De komende periode kunnen we op zoek naar een passende opvolger. We zijn Paul uitermate dankbaar voor zijn inzet voor FC Den Bosch.”

Van der Kraan vertrekt per 1 april, als zijn contract afloopt, bij FC Den Bosch. Hij was in het verleden - net als Ted van Leeuwen - werkzaam bij Vitesse en met een grootscheepse reddingsactie hielp hij de club uit Arnhem uit de schulden. 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 13:45:00 +0100
KNVB wijst scheidsrechter aan voor wedstrijd tegen SC Cambuur https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203496/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-sc-cambuur https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203496/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-sc-cambuur De KNVB heeft Joey Kooij aangesteld om de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Twente in goede banen te leiden. Het duel wordt vrijdagavond om 20.00 uur gespeeld in Leeuwarden.

De club uit Enschede staat na zeventien competitiewedstrijden op een vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie met vier punten achterstand op FC Den Bosch. De koploper gaat vrijdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles, waardoor de Tukkers uitstekende zaken kunnen doen met het oog op de ranglijst.

SC Cambuur won maandagavond met 1-2 van Jong PSV en daardoor is de club uit Leeuwarden gestegen naar een elfde plek. De ploeg van trainer Rene Hake heeft inmiddels 25 punten weten te verzamelen. 

]]>
Tue, 11 Dec 2018 12:40:00 +0100
Opsteker voor Pusic: Schenk, Bapoh en Assaidi trainen weer mee https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203481/opsteker-voor-pusic-schenk-bapoh-en-assaidi-trainen-weer-mee https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203481/opsteker-voor-pusic-schenk-bapoh-en-assaidi-trainen-weer-mee FC Twente neemt het vrijdagavond in Leeuwarden op tegen SC Cambuur en trainer Marino Pusic lijkt 'gewoon' een beroep te kunnen doen op Xandro Schenk. De verdediger, die vrijdag tegen FC Volendam nog voortijdig uitviel, stond vandaag weer op het trainingsveld. 

Dat weet Leon ten Voorde te melden via Twitter. "Schenk en Bapoh trainen mee", schrijft hij. "Ook Ramos weer fit. Assaidi van de partij", laat de verslaggever weten. De 'terugkeer' van Schenk is een welkome opsteker voor trainer Marino Pusic, doordat Cristian Gonzalez nog voor twee wedstrijden geschorst is. 

De grote vraag is met welke opstelling FC Twente vrijdag zal spelen. De oefenmeester kan tegen de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie ook weer een beroep doen op Aitor Cantalapiedra en Tim Hölscher. De twee spelers waren door hun vijfde gele kaart geschorst voor de wedstrijd in Volendam.  

]]>
Tue, 11 Dec 2018 11:33:00 +0100
FC Twente werkt besloten training af in aanloop naar SC Cambuur-uit https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203476/fc-twente-werkt-besloten-training-af-in-aanloop-naar-sc-cambuur-uit https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203476/fc-twente-werkt-besloten-training-af-in-aanloop-naar-sc-cambuur-uit FC Twente heeft de trainingstijden voor de rest van de week bekend gemaakt. De club uit Enschede heeft woensdag een sessie achter gesloten deuren op het programma heeft staan, zo blijkt uit het schema op de clubsite. 

Maandagmiddag (om 14.30 uur) en dinsdagochtend (om 10.30 uur) werd er ook al getraind door de ploeg van trainer Marino Pusic. De Tukkers spelen vrijdagavond in Leeuwarden tegen SC Cambuur, de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie. 

PROGRAMMA 
Maandag 10 december
14.30 uur

Dinsdag 11 december
10.30 uur

Woensdag 12 december
Besloten training

Donderdag 13 december
10.30 uur

Vrijdag 14 december
20.00 uur SC Cambuur - FC Twente

]]>
Tue, 11 Dec 2018 10:20:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: Bijen bezorgt FC Twente late overwinning https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203013/video-samenvatting-bijen-bezorgt-fc-twente-late-overwinning https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/203013/video-samenvatting-bijen-bezorgt-fc-twente-late-overwinning FC Twente heeft vanavond een overwinning geboekt in Volendam. Tegen 'het andere Oranje' werd het 1-2, door doelpunten van sterkhouders Bijen en Brama. 

Het grootste hoogtepunt in de eerste minuten was een botsing tussen Zekhnini en de doelman van FC Volendam, Michaelis. Die moest er geblesseerd af na nog geen tien minuten. FC Twente had vervolgens het initiatief en kreeg kansen via Oosterwijk en Zekhnini, maar een doelpunt kwam er pas op slag van rust. Na een voorzet van Espinosa schoot Brama de bal mooi in.

In de tweede helft begon Volendam meer aan te dringen. Er was na ruim een kwartier spelen een grote kans voor Cas Peters, Drommel redde echter goed. Maar ook Deul kwam tot een aantal kansen voor de thuisploeg, hij schoot echter ook niet met scherp. Dat deed hij wel in de 74e minuut. Hij dribbelde door de verdediging van FC Twente en schoot in de korte hoek binnen. Daarna probeerden Espinosa en Oosterwijk het nog eens, maar kwamen niet tot scoren. In de laatste minuten ontving Baly van FC Volendam nog rood en uit de vrije trap die daarop volgde, schoot Bijen raak. Daarmee was de eindstand bepaalt.

FC Volendam - FC Twente 1-2 (0-1)
44' 0-1 Brama
74' 1-1 Deul
89' 1-2 Bijen

Opstelling FC Volendam: Michaelis (10' Bakker); Schouten (90' Kok), Tol, Baly, Betti; Visser, Vlak, Deul; Doodeman, Peters (90' Ten Den) en Berenstein.

Opstelling FC Twente: Drommel; Nacho, Bijen, Schenk (75' Ramos), Ricardinho; Smith, Brama, Espinosa, Zekhnini (83' George); Boere en Oosterwijk.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 09:14:00 +0100