Nieuws - Twentefans.nl - FC Twente Nieuws https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans Wiegman neemt één FC Twente-speler op in selectie Oranje Vrouwen https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184768/wiegman-neemt-een-fc-twente-speler-op-in-selectie-oranje-vrouwen https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184768/wiegman-neemt-een-fc-twente-speler-op-in-selectie-oranje-vrouwen Bondscoach Sarina Wiegman van de Oranje Vrouwen heeft één FC Twente-speler geselecteerd voor het laatste groepsduel met Noorwegen in strijd om een WK-ticket, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De 27-jarige aanvaller Renate Jansen zit in de 23-koppige selectie.

FC Barcelona-speler Stefanie van der Gragt (oud FC Twente) zit niet in de selectie omdat ze geblesseerd is aan bovenbeen. Keeper Jennifer Vreugdenhil kampt nog met knieklachten en is er daarom ook niet bij. Loes Geurts, die al 117 interlands speelde, neemt de plek van Vreugdenhil in. Geurts heeft zich na een periode weer beschikbaar gesteld voor Nederland.

De wedstrijd tegen Noorwegen wordt op dinsdag 4 september om 17:00 afgewerkt in het Noorse Oslo en Oranje begint aan dat duel als koploper van Groep 3. Nederland pakte negentien punten uit zeven wedstrijden en heeft vier punten meer dan nummer twee Noorwegen, dat nog wel één duel tegoed heeft.

Noorwegen speelt op vrijdag 31 augustus (20:00 uur) nog tegen Slowakije en als Noorwegen dit duel wint, dan moet Nederland op 4 september tegen Noorwegen minimaal gelijkspelen om zich te plaatsen voor het WK van volgend jaar. Als Noorwegen van Slowakije verliest, dan is Nederland al direct geplaatst.

Als Noorwegen en Slowakije hun onderlinge duel gelijkspelen, dan mag Nederland tegen Noorwegen met één doelpunt verschil verliezen. Als Nederland en Noorwegen op 4 september hetzelfde aantal punten hebben, dan telt als eerste het onderlinge resultaat en daaropvolgend het doelsaldo. Nederland won de heenwedstrijd tegen Noorwegen in deze WK-kwalificatieronde op 24 oktober 2017 met 1-0.

De volledige selectie:

Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth (voorheen Dominique Janssen, Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Kelly Zeeman (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon)

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Tue, 21 Aug 2018 21:41:00 +0200
Roep om VAR: ''Dat is meer dan het gemiddelde in de Eredivisie'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184738/roep-om-var-dat-is-meer-dan-het-gemiddelde-in-de-eredivisie https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184738/roep-om-var-dat-is-meer-dan-het-gemiddelde-in-de-eredivisie Sinds dit seizoen wordt de VAR (Video Assistant Referee) ingezet in de Eredivisie, Johan Cruijff Schaal, de play-offs en een deel van het bekertoernooi inclusief de bekerfinale, maar in de Keuken Kampioen Divisie wordt het systeem niet gebruikt. Voormalig profvoetballer Geert-Arend Roorda vindt dat een kwalijke zaak.

"Dat is om voor mij onduidelijke redenen zo besloten. Het zal wellicht met geld en middelen te maken hebben. Ik vind dat je al het betaalde voetbal serieus moet nemen. In de eerste divisie zijn de belangen groot en ook het publiek heeft recht op eerlijke besluiten van de arbitrage”, vertelt Roorda in de Leeuwarder Courant.

Als voorbeeld haalt Roorda FC Twente aan. "Bij FC Twente zaten vrijdagavond dertigduizend mensen op de tribune. Dat is meer dan het gemiddelde in de Eredivisie. Het kan toch niet zo zijn dat die straks een keer met de pest in hun lijf naar huis moeten, omdat ze in Zeist een microfoontje tekortkomen?”, vervolgt een verbaasde Roorda.

Roorda verwacht verder een mooi seizoen in de eerste divisie. “Dit seizoen belooft spannender dan ooit te worden. Met veel grote clubs zoals Roda JC, FC Twente en NEC die naar de Eredivisie moéten en met Cambuur, dat niet moet maar wel graag gaat, zal het zeker interessant worden”, aldus de oud-speler van onder meer SC Heerenveen, NEC Nijmegen, Sparta Rotterdam en FC Dordrecht.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 20:48:00 +0200
'Oermens' Bapoh maakt indruk: ''Die jongen kan nooit achttien zijn'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184684/oermens-bapoh-maakt-indruk-die-jongen-kan-nooit-achttien-zijn https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184684/oermens-bapoh-maakt-indruk-die-jongen-kan-nooit-achttien-zijn FC Twente won vrijdagavond in de Grolsch Veste met 2-1 van Sparta en Ulrich Bapoh nam op fraaie wijze de openingstreffer voor zijn rekening. Tijmen van Wissing is onder de indruk van de fysieke kracht van de aanvallende middenvelder. 

"Die jongen kan nooit achttien zijn", lacht hij bij de uitzending van de Oosttribune. "Het is een tiener, he? Jij (Bert van Losser, red.) bent wat afgevallen, maar hij is een keer zo breed. Echt een oermens. Ik vond die Smith ook heel goed in de voorbereiding", aldus Van Wissing, die uitkijkt naar het volgende duel. 

"Vrijdag komt echt de realiteit van de Eerste Divisie", legt hij uit. "Nu speel je nog tegen Sparta, dat is nog een affiche van twee grote clubs in Nederland en je hebt nog steeds die sfeer van 27.000 toeschouwers. Maar vrijdag moet je naar Helmond Sport en dan komt voor de supporters de keiharde werkelijkheid."  

 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 19:39:00 +0200
''Ik mag FC Twente niet fluiten, dus ik zou eigenlijk daar iets doen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184671/ik-mag-fc-twente-niet-fluiten-dus-ik-zou-eigenlijk-daar-iets-doen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184671/ik-mag-fc-twente-niet-fluiten-dus-ik-zou-eigenlijk-daar-iets-doen Bas Nijhuis zou vorige week eigenlijk aanwezig zijn bij de Grote FC Twente Degradatieshow, maar hij moest helaas verstek laten gaan. De Twentse scheidsrechter gaf maandagavond tekst en uitleg bij Veronica Inside. 

"Dat is ook wel opmerkelijk trouwens: FC Twente degradeert en dat er dan een degradatieshow komt en dat de hele zaal vol zit twee avonden in het theater", begint hij. "Maar ik ben natuurlijk scheidsrechter uit Enschede, dus ik mag FC Twente niet fluiten, dus ik zou eigenlijk daar iets doen", aldus Nijhuis.

"Alleen ik kreeg vorige week een Europese wedstrijd, dus moest helaas afzeggen", blikt hij terug. "En dan ben je aan de beurt", beseft Nijhuis. Vervolgens laat 'VI' een fragment van de voorstelling zien. Johan Derksen is echter niet onder de indruk. "Als dit het hoogtepunt was, vond ik het niet grappig." 

Over de supporters van de club uit Enschede is hij wel vol lof. "Het leeft daar, dat is werkelijk niet te geloven", vervolgt hij enthousiast. "Als er één club geholpen wordt door de trouwe aanhang, is het FC Twente wel. Het geld van de seizoenkaarten heb je ook meteen binnen, dus daar kun je ook meteen wat mee doen. Daar hoef je niet op te wachten, dat heb je", besluit Derksen. 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 18:44:00 +0200
FC Twente werkt besloten training af in aanloop naar Helmond Sport https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184632/fc-twente-werkt-besloten-training-af-in-aanloop-naar-helmond-sport https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184632/fc-twente-werkt-besloten-training-af-in-aanloop-naar-helmond-sport FC Twente heeft de trainingstijden voor aankomende week bekend gemaakt. De club uit Enschede heeft woensdag een sessie achter gesloten deuren op het programma heeft staan, zo blijkt uit het schema op de clubsite. 

De Tukkers spelen vrijdag de tweede competitiewedstrijd tegen Helmond Sport en trainer Marino Pusic wil de thuisclub waarschijnlijk niet te veel info prijsgeven. De oefenmeester zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om Nacho Monsalve (en/of Gonzalez) in de basis te laten beginnen.

Nacho zou vrijdagavond tegen Sparta aanvankelijk aan de aftrap staan, maar het papierwerk bleek uiteindelijk niet op tijd geregeld. Daardoor begon Schenk in de basis bij de Tukkers. Nacho en Gonzalez speelden maandagavond ruim een uur mee in de eerste competitiewedstrijd van Jong FC Twente. 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 17:51:00 +0200
'Eendracht' in Enschede: ''Als je dit er van maakt is het ook nog leuk'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184680/eendracht-in-enschede-als-je-dit-er-van-maakt-is-het-ook-nog-leuk https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184680/eendracht-in-enschede-als-je-dit-er-van-maakt-is-het-ook-nog-leuk FC Twente won vrijdagavond in de Grolsch Veste met 2-1 van Sparta door doelpunten van Ulrich Bapoh en Tom Boere. Tijmen van Wissing genoot van de sfeer in de Grolsch Veste en is blij dat er eindelijk weer wat te juichen was in Enschede. 

"Ze hebben deze zomer zoveel klappen gehad bij FC Twente", sprak hij maandagmiddag bij de uitzending van de Oosttribune. "Er is heel veel chagrijn geweest, ook achter de schermen is er nog zoveel onrust. En die supporters hadden zoiets van: we gaan lekker op vrijdagavond met 27.000 mensen even aan heel Nederland laten zien dat wij hier nog achter die ploeg staan", aldus Van Wissing.

"Ik vind het wel mooi dat daar een soort eendracht ontstaat", legt hij uit. "Het is een soort zelfkastijding om FC Twente te zien in de Eerste Divisie, maar als je er dit van maakt is het ook nog leuk", aldus Van Wissing, die beseft dat de Tukkers veel steun krijgen. "Twente en Go Ahead zijn gewoon nog grotere clubs dan Heracles en PEC. Dat klinkt heel gek, want ze spelen een niveau lager. Maar de interactie met kijkers en luisteraars is ook veel groter bij Twente en Go Ahead", besluit de verslaggever van RTV Oost. 

 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 16:45:00 +0200
Lof voor Bapoh en Smith: ''Absoluut een speler met mogelijkheden'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184627/lof-voor-bapoh-en-smith-absoluut-een-speler-met-mogelijkheden https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184627/lof-voor-bapoh-en-smith-absoluut-een-speler-met-mogelijkheden FC Twente won vrijdagavond in de Grolsch Veste met 2-1 van Sparta en Chris Tempelman maakte op VI Pro een analyse van de 'Wedstrijd van de Week'. De verslaggever genoot van de inbreng van twee talentvolle huurlingen. 

"De jongelingen aan Twente-zijde Matthew Smith (18) en Ulrich Bapoh (19) beleefden hun vuurdoop op seniorenniveau en doorstonden die test prima", blikt hij terug. "Bapoh scoorde en gaf assists in de A-jeugd bij VfL Bochum en toonde zich in zijn eerste wedstrijd als prof", aldus Tempelman.

"Negentien jaar nog maar, Kameroenees en Duits paspoort, Duits jeugdinternational", somt hij op. "Een grote onbekende nog, maar dat kan snel veranderen. Absoluut een speler met mogelijkheden die in het veld geholpen zal moeten worden door de meer ervaren spelers", constateert Tempelman, die genoot van de indrukwekkende ambiance tijdens het eerste Keuken Kampioen Divisie-duel in Enschede. 

"Ruim 27000 toeschouwers, daar moeten ze in Dordrecht, Oss en Eindhoven heel wat duels voor afwerken", beseft hij. "Strijd, passie, inzet, het was er zeker. Het was niet goed, wel aandoenlijk enthousiast en vol goede bedoelingen. De degradanten hebben een seizoen de tijd om op het veld ook weer Eredivisiewaardig te worden", vervolgt Tempelman. 

"Een mooi verleden dient gekoesterd te worden, dat is iets om trots op te zijn. Maar nu gaat het om het heden", benadrukt hij. "Vorig seizoen toonden beide clubs vooral aan niet Eredivisiewaardig te zijn op het veld. Qua beleid, qua keuzes, qua transfers. In alles was het een dramatisch jaar. Nu is de kans op eerherstel", besluit Tempelman. 

Foto via: Sportfoto-oost
 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 15:33:00 +0200
Mulder lyrisch: ''Bij FC Twente was hij altijd als eerste op de club'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184629/mulder-lyrisch-bij-fc-twente-was-hij-altijd-als-eerste-op-de-club https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184629/mulder-lyrisch-bij-fc-twente-was-hij-altijd-als-eerste-op-de-club Dusan Tadic werd deze transferperiode verrassend door Ajax en de Serviër bewijst in zijn eerste weken direct zijn waarde bij de club uit Amsterdam. Youri Mulder is lyrisch over de voormalig FC Twente-aanvaller. 

"Het is mooi voor de Eredivisie dat hij de Premier League verruilt om hier te komen voetballen en het eer vindt om daar te spelen", sprak hij bij Rondo. "Bij FC Twente, waar ik hem heb meegemaakt, was hij altijd als eerste op de club en ik denk dat hij zo'n zes á zeven uur per dag traint", aldus Mulder.

"Hij trekt spelers mee het krachthonk in en daar kan de Nederlandse voetballer wat van leren", vervolgt hij bij het programma van Ziggo. Mario Been vult hem aan. "Zijn dadendrang bevalt mij. Hij wil kampioen worden en Champions League spelen, dat vind ik mooi om te zien."

]]>
Tue, 21 Aug 2018 14:20:00 +0200
'Verdeelsleutel' bij uitwedstrijden: ''Vak-P zat eerst op 25 procent'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184641/verdeelsleutel-bij-uitwedstrijden-vak-p-zat-eerst-op-25-procent https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184641/verdeelsleutel-bij-uitwedstrijden-vak-p-zat-eerst-op-25-procent FC Twente gaat aankomende vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport en het uitvak zal bomvol zitten. Lucas Fransen, voorzitter van de Vriendenkring, baalt echter dat er 'slechts' 350 kaarten beschikbaar waren. 

"Ik schat in dat we minimaal het dubbele aantal hadden kunnen verkopen”, legt hij uit op de website van de Tubantia. De club uit Enschede heeft voor een zogeheten 'verdeelsleutel' gekozen om de kaartverkoop voor uitwedstrijden zo eerlijk mogelijk te maken. 

"Je kunt nooit iedereen helemaal tevreden stellen, maar ik denk wel dat dit de beste oplossing is”, vervolgt de preses. "VAK-P zat eerst op 25 procent van de kaarten, maar zij wilde graag 33 procent en daar ben ik het ook mee eens. Zij zijn de sfeermakers van de club", weet Fransen. 

"Wij zitten op 20 procent en de overige supportersverenigingen (28 in totaal, red.) krijgen de rest", verklapt hij. "Het gebrek aan kaarten zal het gehele seizoen een probleem blijven, want de meeste eerste divisieclubs zijn het niet gewend als een club als Twente op bezoek komt. Alleen bij de zogenaamde traditionals als Roda, Sparta en Go Ahead kunnen we we aan alle aanvragen voldoen", besluit Fransen.  

]]>
Tue, 21 Aug 2018 13:13:00 +0200
KNVB wijst scheidsrechter aan voor wedstrijd tegen Helmond Sport https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184634/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-helmond-sport https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184634/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-helmond-sport De KNVB heeft scheidsrechter Pol van Boekel aangesteld om de wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Twente in goede banen te leiden. Het duel in het SolarUnie Stadion begint vrijdagavond om 20:00 uur.

Helmond Sport speelde in de eerste competitiewedstrijd met 0-0 gelijk op bezoek bij FC Dordrecht, terwijl de Tukkers in eigen huis met nipte cijfers wisten te winnen van Sparta: 2-1. Bij de Tukkers is Nacho Monsalve inmiddels speelgerechtigd. 

De centrumverdediger ontbrak afgelopen vrijdag in de eerste competitiewedstrijd, doordat het papierwerk nog niet in orde bleek. Daardoor begon Xandro Schenk in de basis bij de Tukkers. Hij vormde in de achterhoede het centrale duo met Peet Bijen. 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 12:05:00 +0200
Jong FC Twente wint in Deventer: ''Frustrerend, een twijfelachtige penalty'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184617/jong-fc-twente-wint-in-deventer-frustrerend-een-twijfelachtige-penalty https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184617/jong-fc-twente-wint-in-deventer-frustrerend-een-twijfelachtige-penalty Jong FC Twente won maandag in de Adeloorshorst met 1-2 van Jong Go Ahead Eagles. Kick Maatman, trainer van de beloftenploeg bij de club uit Deventer, baalde na afloop van het teleurstellende resultaat. 

“Frustrerend", blikt hij terug op de clubsite. "Vooral omdat we totaal niet in de buurt zijn gekomen van het niveau dat we wel op de training halen. Als het op basis van kwaliteit dan niet lukt, dan moet je daar strijd tegenover stellen om in de wedstrijd te blijven en een goed resultaat te boeken", legt Maatman uit. 

"Gelukkig hebben we dat in de tweede helft beter gedaan dan voor rust", vervolgt de oefenmeester. "Als je als ploeg al benadeeld wordt door een twijfelachtige penalty, dan moet je als scheidsrechter niet ook nog een keer fluiten omdat de keeper te vroeg beweegt. Maar we moeten vooral naar ons eigen spel kijken, de nederlaag accepteren en weer samen toewerken naar de volgende wedstrijd", besluit Maatman. 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 10:46:00 +0200
''Wat je de supporter niet kunt afpakken is de liefde voor FC Twente'' https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/184435/wat-je-de-supporter-niet-kunt-afpakken-is-de-liefde-voor-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/184435/wat-je-de-supporter-niet-kunt-afpakken-is-de-liefde-voor-fc-twente FC Twente werd vrijdagavond gesteund door ruim 27.000 supporters. Hoewel de club in de rest van Nederland flink onder vuur ligt, blijven de supporters FC Twente trouw.

"Zelden werd een laatste training voor een wedstrijd zo massaal bezocht, als afgelopen donderdag toen ze in rijen dik naar al die onbekende spelers keken die nu hun trots vertegenwoordigen", schrijft Leon ten Voorde in TC Tubantia.

"Nooit werden in Nederland zoveel seizoenkaarten verkocht door een club in de eerste divisie", vervolgt hij. "Mensen bij de club konden zich niet herinneren dat het in de aanloop naar een wedstrijd in de hal van het stadion ooit zo druk was om een kaartje te bemachtigen als nu. Alsof Real Madrid op bezoek kwam."

Ten Voorde omschrijft de supporter van FC Twente: "Je kunt de supporter veel wijsmaken, je kunt hem aan het lijntje houden, en bedriegen. Je kunt hem in luchtkastelen laten geloven en dramatische spelers voorschotelen. Je kunt hem zelfs opzadelen met de Keuken Kampioen Divisie. Met FC Oss en Helmond Sport. Maar wat je hem niet kunt afpakken is de liefde voor FC Twente. Het wordt alleen de hoogste tijd dat die liefde nu ook eens van twee kanten gaat komen", aldus Ten Voorde.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 09:33:00 +0200
Spenkelink baalt: ''Tijd voor de videoscheidsrechter bij de beloftenduels'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/184572/spenkelink-baalt-tijd-voor-de-videoscheidsrechter-bij-de-beloftenduels https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/184572/spenkelink-baalt-tijd-voor-de-videoscheidsrechter-bij-de-beloftenduels Jong FC Twente won maandagavond met 1-2 van Jong Go Ahead Eagles. Mark Spenkelink, doelman van de Deventenaren, stopte aanvankelijk een strafschop, maar werd teruggefloten.

Hij kwam volgens de leidsman te vroeg van zijn doellijn, waarna Tim van De Schepop alsnog raak schoot. ''Onzin", aldus Spenkelink. ''Het wordt tijd voor de videoscheidsrechter bij de beloftenduels. Deze man floot niet best en zocht ons in die fase gewoon. Al wil ik de scheidsrechter niet als excuus gebruiken. We doen onszelf voor de rust natuurlijk al tekort. Jammer, want er was best veel publiek. Dat hadden we meer moeten bieden.''

''Nee, het was geen leuke avond", gaat de keeper verder, die uit de jeugd van FC Twente komt. ''Ik wilde me deze wedstrijd graag laten zien. Dan is het balen dat het zó afloopt, want de eerste helft was van onze kant verschrikkelijk slecht. Onze intenties waren goed, we wilden de lijn van het eerste elftal van vrijdag doortrekken voor eigen publiek, maar we speelden voor rust helemaal niets klaar'', beseft hij teleurgesteld.

Hij speelde onder andere tegen Mats Wieffer. De rechtsback van Jong FC Twente kent hij al langer. ''Mats is nog steeds de beste vriend van mijn broertje. Vroeger kwam hij bijna dagelijks bij ons over de vloer. Dit krijg ik nog wel even te horen, vrees ik'', besluit hij in gesprek met TC/Tubantia. 

 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 08:17:00 +0200
''We hebben Heracles, GA Eagles en PEC, maar FC Twente blijft de grootste'' https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/184398/we-hebben-heracles-ga-eagles-en-pec-maar-fc-twente-blijft-de-grootste https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/184398/we-hebben-heracles-ga-eagles-en-pec-maar-fc-twente-blijft-de-grootste FC Twente speelt dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en dat is voor veel mensen wennen. Clubwatcher Tijmen van Wissing van RTV Oost beschrijft het gevoel in de regio.

"Het doet zoveel pijn dat FC Twente zo is afgegleden", vertelt hij bij EenVandaag. "Je merkt gewoon dat de sympathie weg is. Eerst was iedereen content met FC Twente. Kampioen met zo'n provincieclub en iedereen gunde het FC Twente. Maar nu hebben ze een aantal malafide praktijken uitgehaald en dat past totaal niet bij deze regio en FC Twente. Dat doet die mensen wel heel veel pijn. Maar toch zitten er wekelijks minimaal 20.000 man in het stadion. Het is eigenlijk een soort zelfkastijding."

"Volgens mij is het geen hoop, maar meer van: deze tijd moeten we ook maar even door", vervolgt Van Wissing. "Ze zijn toch supporter, ook in hele slechte tijden. Ik vind het wel mooi dat die eendracht ontstaat, maar ze ondervinden nog steeds de lasten van Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Munsterman zie je nergens meer, maar ik geloof nog steeds niet dat die man heel lekker naar de bakker gaat hier in de regio."

Van Wissing reist dit seizoen niet af naar de Johan Cruijff ArenA of De Kuip, maar moet naar Velsen-Zuid en Almere. "Het werk blijft hetzelfde en het is heel leuk. In Overijssel hebben we Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, maar je merkt dat FC Twente hoe dan ook de grootste club blijft. De achterban, de interactie met het publiek, dus ik ga met even veel plezier naar Oss en Helmond", besluit hij.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 07:04:00 +0200
FC Twente zoekt teammanager voor Voetbalacademie: ''Belangrijke rol'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184407/fc-twente-zoekt-teammanager-voor-voetbalacademie-belangrijke-rol https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184407/fc-twente-zoekt-teammanager-voor-voetbalacademie-belangrijke-rol FC Twente heeft een vacature uitstaan. De club uit Enschede is namelijk op zoek naar een representatieve en enthousiaste teammanager voor de Voetbalacademie, dat meldt FC Twente op de officiële website.

De teammanager moet over kwaliteiten beschikken om een team te begeleiden op wedstrijd-/toernooidagen. Daarnaast werkt diegene nauw samen met de trainers van het team en bent het aanspreekpunt voor spelers en ouders/verzorgers.

"Als teammanager speel jij een belangrijke signalerende, ondersteunende en controlerende rol binnen het team", schrijft FC Twente. "De teammanager is verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van alle activiteiten rondom het team. Je bent een vertrouwenspersoon en hebt de geldende normen & waarden binnen de FC Twente Voetbalacademie hoog in het vaandel staan."

FC Twente biedt de teammanager een interessante werkomgeving binnen de Voetbalacademie van een Betaald Voetbal Organisatie. Het is daarnaast een unieke kans om werkzaam te zijn in een topsportomgeving. Ook een seizoenkaart bij FC Twente en een kledingpakket van de club uit Enschede ontbreken niet. Solliciteren kan hier.

Foto: Sportfoot-oost

]]>
Mon, 20 Aug 2018 22:25:00 +0200
Bijen: ''Ik schreeuw maar wat en als er iemand omdraait dan heb ik geluk'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184412/bijen-ik-schreeuw-maar-wat-en-als-er-iemand-omdraait-dan-heb-ik-geluk https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184412/bijen-ik-schreeuw-maar-wat-en-als-er-iemand-omdraait-dan-heb-ik-geluk FC Twente pakte vrijdagavond direct drie punten in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Peet Bijen was na afloop heel blij met de overwinning.

"Het is inderdaad wel even lekker ja. Je weet niet echt wat je kan verwachten", zegt Bijen tegenover de NOS. "Het is natuurlijk gewoon een wedstrijd met een andere sfeer er omheen. Als je dan zo begint, dan is dat heel fijn ja."

Bijen moest wel wennen met allemaal onbekende ploeggenoten om hem heen. "Ik heb geen idee, ik schreeuw maar wat en als er iemand omdraait dan heb ik geluk. Haha nee, dat is gekkigheid", vertelt hij lachend. "Het zijn inderdaad veel jongens met moeilijke namen, maar dat gaat altijd vrij snel in het voetbal."

Na een thuiswedstrijd in een goedgevulde Grolsch Veste wacht vrijdagavond de eerste uitwedstrijd in Helmond. "Dat wordt wel een nieuwe ervaring. Sparta is hier natuurlijk al vaker geweest en de fans gingen er ook achterstaan, gelukkig waren het er ook veel. Zo voelt het eigenlijk als een Eredivisie-wedstrijd. Volgende week gaan we het andere verhaal een keer meemaken", aldus Bijen.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Mon, 20 Aug 2018 21:51:00 +0200
Nieuwkomers FC Twente erg belangrijk; uitzonderlijke statistieken https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184536/nieuwkomers-fc-twente-erg-belangrijk-uitzonderlijke-statistieken https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184536/nieuwkomers-fc-twente-erg-belangrijk-uitzonderlijke-statistieken FC Twente is de Keuken Kampioen Divisie goed begonnen met een overwinning thuis tegen concurrent Sparta Rotterdam. Nieuwkomers speelden een belangrijke rol in het elftal van de Tukkers.

Met name Ricardinho en Rafael Ramos vielen positief op met hun aanvallende en verdedigende kwaliteiten. ''Rechtsback Ramos had met 89 balcontacten minimaal 30 meer balcontacten dan alle andere spelers van Twente, daarna volgt Linksback Ricardinho, met 59 balcontacten. Ricardinho creëerde de meeste kansen van alle spelers van Twente (4), terwijl geen enkele speler een hoger winstpercentage had in persoonlijke duels dan Ramos (88%, 7/8)'', onderzocht de Tubantia.

Verder viel ook middenvelder Matthew Smith op. De jonge huurling van Manchester City wist maar liefst acht keer de bal te veroveren, slechts één keer minder dan Ramos. De 1-0 werd zelfs ingeluid door een balverovering van Smith. De nieuwkomers waren dus erg belangrijk voor FC Twente, dat het aankomend weekend opnieuw mag laten zien. Dan speelt FC Twente uit tegen Helmond Sport.

Foto: Sportfoto Oost

]]>
Mon, 20 Aug 2018 21:14:00 +0200
Jong FC Twente wint van Jong Go Ahead Eagles: Gonzalez trefzeker https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/184556/jong-fc-twente-wint-van-jong-go-ahead-eagles-gonzalez-trefzeker https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/184556/jong-fc-twente-wint-van-jong-go-ahead-eagles-gonzalez-trefzeker De beloften van FC Twente hebben de eerste competitiewedstrijd weten te winnen. Uit bij de Go Ahead Eagles werd het 1-2 voor de Tukkers.

Jong FC Twente kwam erg goed uit de startblokken en nieuwkomer Gonzalez wist na zes minuten al het net te vinden via een kopbal. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er niet bijzonder veel waardoor een 0-1 ruststand op het scorebord stond. 

In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles na een kwartier terug op 1-1. In een verder niet al te spannende wedstrijd kreeg FC Twente in de 70ste minuut een penalty waarbij Van de Schepop achter de bal ging staan. In eerste instantie miste hij, maar de keeper kwam te snel uit waardoor hij nog een poging mocht wagen. In tweede instantie was het wel raak waardoor FC Twente met 1-2 wist te winnen.

Jong Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink; Dennis Hettinga, Sam Beukema (62' Zakaria Eddahchouri), Rick Ketting, Jairzinho Slijngard; Desney Bruinink, Paco van Moorsel (62' Thijs Dekker), Sjoerd Overgoor; Pieter Langedijk, Givan Werkhoven, Giovanni Büttner.

Jong FC Twente: Jeffrey de Lange; Matts Wieffer, Cristian Gonzalez (61' Dean Huiberts), Nacho Monsalve (61' Joel Felix), Redouan Taha; Jelle van der Heyden, Lukas Browning, Ramiz Zerrouki; Rashaan Fernandes, Tim van Schepop, Ryan Trotman.

 

Foto: Sportfoto Oost

]]>
Mon, 20 Aug 2018 20:33:00 +0200
Voormalig FC Twente-spits Ünal op huurbasis naar Spaanse promovendus https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184402/voormalig-fc-twente-spits-uenal-op-huurbasis-naar-spaanse-promovendus https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184402/voormalig-fc-twente-spits-uenal-op-huurbasis-naar-spaanse-promovendus Enes Ünal mag zich opnieuw laten zien bij een andere werkgever. De Spaanse promovendus Real Valladolid heeft de tijdelijke komst van de voormalig FC Twente-aanvaller aangekondigd.

De club huurt Unal voor een seizoen van Villarreal, waar hij opnieuw niet in de plannen voorkwam. Het afgelopen halfjaar werd hij al verhuurd aan Levante. Bij de tweede club van Valencia kwam hij tot één treffer en één assist in zeven wedstrijden.

In dienst van Villarreal schopte de negenvoudig international van Turkije het tot dusverre tot vijf doelpunten en drie assists in 31 optredens. Na de terugkeer van Carlos Bacca heeft hij geen kans meer op speelminuten. De 21-jarige spits speelde op huurbasis van Manchester City bij FC Twente. In 33 wedstrijden scoorde hij negentien doelpunten en was hij vier keer aangever.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 19:56:00 +0200
FOTO | FC Twente grapt over kleine Ramos: ''Geloof dat dit pesten wordt genoemd'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184421/foto-fc-twente-grapt-over-kleine-ramos-geloof-dat-dit-pesten-wordt-genoemd https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184421/foto-fc-twente-grapt-over-kleine-ramos-geloof-dat-dit-pesten-wordt-genoemd FC Twente boekte vrijdagavond een bevrijdende overwinning op Sparta Rotterdam. Dat leverde na afloop vreugdetaferelen op in De Grolsch Veste.

Na de 2-1 zege bedankten de supporters het publiek op de bekende wijze. Nieuwe aanwinst Rafael Ramos kwam daarbij met beide benen van de grond. Op Instagram wordt deze foto nu geplaatst met de tekst: Tag your litte friend.

De foto is vandaag ook opgehangen in de kleedkamer van FC Twente op het Trainingscomplex in Hengelo. Ramos filmt het moment op Instagram en plaatst daarbij de tekst: "Ik geloof dat dit pesten wordt genoemd", gevolgd door een grote knipoog.

 

Tag your little friend???????? @rafaelramos_27

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente) op

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Mon, 20 Aug 2018 19:14:00 +0200
MATCHDAY | Beloften FC Twente begint competitie met volgende elf https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/184527/matchday-beloften-fc-twente-begint-competitie-met-volgende-elf https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/184527/matchday-beloften-fc-twente-begint-competitie-met-volgende-elf Vanavond speelt Jong FC Twente haar eerste competitiewedstrijd uit bij Go Ahead Eagles. De wedstrijd begint om 18:30.

Vandaag is de opening van het nieuwe seizoen in de Reservecompetitie Poule A. De talenten van FC Twente beginnen de competitie met een uitwedstrijd in Deventer, waar de wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Go Ahead Eagles.

FC Twente: De Lange; Wieffer, Gonzalez, Nacho, Taha; van der Heyden, Browning, Zerrouki; Fernandes, Van de Schepop, Trotman.

Go Ahead Eagles: Spenkelink; Beukema, Bruinink, Büttner, Hettinga, Ketting, Langedijk, Van Moorsel, Overgoor, Slijngard, Werkhoven. 

 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 18:11:00 +0200
''Ik verwacht op korte termijn nog wel wat transfernieuws bij FC Twente'' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184434/ik-verwacht-op-korte-termijn-nog-wel-wat-transfernieuws-bij-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184434/ik-verwacht-op-korte-termijn-nog-wel-wat-transfernieuws-bij-fc-twente FC Twente pakte vrijdagavond direct drie belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Clubwatcher Leon ten Voorde zat op het puntje van zijn stoel.

"Ik heb wel genoten, het was best een bijzondere avond", zegt Ten Voorde bij TC Tubantia. "Een avond die je vorig seizoen eigenlijk geen enkele keer hebt beleefd. Het gevoel was heel intens. Iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt, kwam met een bepaalde opwinding thuis."

Volgens Ten Voorde begint het leven in de Eerste Divisie komende vrijdag pas echt, als FC Twente op bezoek gaat bij Helmond Sport. "Afgelopen vrijdag was Sparta-thuis, eigenlijk is dan niets veranderd. Dat is een Eredivisie-affiche. Maar vrijdagavond krijg je de echte test, in een klein stadion op kunstgras. Helmond Sport is echt een Eerste Divisie-club", aldus de journalist.

Ten Voorde denkt daarnaast dat FC Twente nog niet klaar is op de transfermarkt. "Ik verwacht op korte termijn nog wel wat transfernieuws bij FC Twente", meent de clubwatcher, die verder niet ingaat op namen. "Aanvallende, maar verder zwijg ik."

]]>
Mon, 20 Aug 2018 17:19:00 +0200
''We willen service blijven bieden, dus bleef een ontslagen medewerkster helpen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184329/we-willen-service-blijven-bieden-dus-bleef-een-ontslagen-medewerkster-helpen https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184329/we-willen-service-blijven-bieden-dus-bleef-een-ontslagen-medewerkster-helpen FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie achter de rug. Het duel met Sparta Rotterdam zorgde voor een hoge werkdruk bij het personeel. Door de vele ontslagen moet FC Twente het geheel draaiende houden met minder mensen.

"Neem de afdeling ticketing: er zijn 28 supportersverenigingen die bediend moeten worden, dat kost veel tijd. We willen service blijven bieden, dus bleef een ontslagen medewerkster helpen", zegt woordvoerder Richard Peters. "Deze week zijn er vijfduizend kaarten verkocht, dat heeft onze baliemedewerkster grotendeels op zich genomen."

Peters ziet ook positieve punten van de degradatie. "We krijgen van alle kanten hulp aangeboden van vrijwilligers", reageert hij tegenover TC Tubantia. "Dat is prachtig. Ze zijn supporter en willen een bijdrage leveren. Het geeft een saamhorigheidsgevoel. Zo van: we gaan het samen oplossen. Zolang we het idee hebben dat het loopt, geeft dat een prettig gevoel."

]]>
Mon, 20 Aug 2018 16:28:00 +0200
''Met Rienstra heeft FC Twente wel gesproken, Bel Hassani wilde zelf niet'' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184427/met-rienstra-heeft-fc-twente-wel-gesproken-bel-hassani-wilde-zelf-niet https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184427/met-rienstra-heeft-fc-twente-wel-gesproken-bel-hassani-wilde-zelf-niet FC Twente is dit seizoen met een groot vreemdelingenlegioen begonnen aan het nieuwe seizoen. De Tukkers wilden wel de nodige Nederlandse spelers halen, maar die bleken niet haalbaar. Onder meer Illiass Bel Hassani en Ben Rienstra werden aan FC Twente gelinkt.

"Bel Hassani wilde zelf niet", reageerde spelersmakelaar René Wagelaar vrijdagavond bij De Oosttribune. "Met Rienstra hebben ze wel gesproken, maar zijn ze uiteindelijk ook niet rondgekomen." Rienstra tekende onlangs een contract bij SC Heerenveen, terwijl Bel Hassani nog steeds onder contract staat bij AZ.

De transfer van Rens van Eijden ketste ook af. "Wat ik weet is dat hem een meerjarig contract is beloofd, maar FC Twente sluit momenteel niet langer af dan twee jaar", aldus Wagelaar. "Van Eijden is gezegd dat hij een vierjarig contract krijgt. Ook is hem gezegd wat hij kan verdienen. Daar heeft hij aldoor op gewacht. Er is eigenlijk geen ei gelegd door FC Twente, tot hij heeft gezegd: Ik wacht niet langer en ga een andere keuze maken."

]]>
Mon, 20 Aug 2018 15:37:00 +0200
Brama lacht na zege FC Twente: ''Blij dat er geen VAR is in deze competitie'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184342/brama-lacht-na-zege-fc-twente-blij-dat-er-geen-var-is-in-deze-competitie https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/184342/brama-lacht-na-zege-fc-twente-blij-dat-er-geen-var-is-in-deze-competitie Wout Brama keerde vrijdagavond terug in De Grolsch Veste. De routinier genoot volop na de 2-1 overwinning op Sparta Rotterdam.

"Dit is een bevrijding voor veel mensen binnen Twente, natuurlijk", zegt Brama bij FOX Sports. "Ze hebben veel meegemaakt de laatste jaren, vooral negativiteit. Dan zie je dat het een hele opluchting is dat we winnen, dat de mensen op de tribune een leuke pot voetbal hebben gezien. Op en af met leuk voetbal, ook met minder voetbal hoor. Maar we hebben wel als een team met elkaar gestreden. Zolang je dat doet hier, met thuiswedstrijden, dan staat het publiek er altijd achter."

Uiteindelijk pakte FC Twente met enig fortuin de volle buit. "Ik denk dat we wel geluk hebben gehad om deze overwinning over de streep te trekken", erkent Brama. "Het valt of staat wel met als team strijden. Natuurlijk moet je dan een beetje geluk hebben. Ik denk dat een gelijkspel meer terecht was geweest, maar deze keer waren wij de gelukkigen."

FC Twente werd geholpen door scheidsrechter Jochem Kamphuis, die Tom Boere redelijk makkelijk een strafschop gaf. "Ik ben blij dat er geen VAR is in deze competitie", reageert Brama lachend. "Misschien hoort het we een beetje bij de situatie die Twente net achter de rug heeft; alles zat tegen vorig jaar en de jaren daarvoor was het ook geen hosanna. Nu heeft het een keer meegezeten, maar we zullen wel beter moeten voetballen om meer punten te halen."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Mon, 20 Aug 2018 14:46:00 +0200