Nieuws - Twentefans.nl https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Al het FC Twente nieuws op een rij. Alles wat je wilt weten over FC Twente te vinden op één plek bij Twentefans.nl. Ontdek ze hier! Verdonk: ''FC Twente een mooiere en grotere club dan FC Utrecht'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/245603/verdonk-fc-twente-een-mooiere-en-grotere-club-dan-fc-utrecht https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/245603/verdonk-fc-twente-een-mooiere-en-grotere-club-dan-fc-utrecht FC Twente versterkte zich vorige week met Calvin Verdonk. De vleugelverdediger kwam op huurbasis over van Feyenoord, maar kon in de Eredivisie ook voor andere clubs kiezen.

"Voor mij was FC Twente de grootste club die er in Nederland kwam", vertelt Verdonk in gesprek met 1Twente. "Ik heb ook met John van den Brom van FC Utrecht gesproken en met Willem II. Ik vind FC Twente een mooiere en grotere club dan FC Utrecht."

Verdonk sprak met onder meer voormalig FC Twente-speler Cuco Martina, maar ook met Nick Marsman, die bij zowel FC Twente als FC Utrecht speelde. "Nick zei ook gelijk dat ik het moest doen. En ik heb het er ook met Renato Tapia over gehad, die zei hetzelfde. Ze vonden dat FC Twente heel goed bij mij paste, ook met mijn speelstijl", aldus de linksback.

Verdonk verkast na een half jaar waarschijnlijk naar LA Galaxy, maar kan het seizoen ook in Enschede afmaken. "Dat weet ik eigenlijk niet, maar dan plak ik er denk ik nog een half jaar op huurbasis aan vast. Dat is ook nog niet helemaal duidelijk voor mijzelf. Wat ik heb aangegeven is dat, als het niet doorgaat, ik hier een jaar kan blijven", besluit hij.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 17:15:00 +0200
Kritiek op Van Veldhuizen: ''Nog nooit meegemaakt in mijn carrière'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245467/kritiek-op-van-veldhuizen-nog-nooit-meegemaakt-in-mijn-carriere https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245467/kritiek-op-van-veldhuizen-nog-nooit-meegemaakt-in-mijn-carriere Niet alleen de supporters van Antwerp FC zijn vol onbegrip over het besluit van de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen om Belgische fans donderdag te weren bij het Europa League-duel met AZ in De Grolsch Veste.

Ook Antwerp-trainer Laszlo Bölöni betreurt het besluit. "Ik begrijp die beslissing niet", tekent De Telegraaf op uit de mond van de oefenmeester. "We hebben de beste supporters van België, dat zullen ze in Nederland toch ook weten. Voetbal is een mooi spektakel, als je het voor veel supporters kunt spelen en het is ontzettend jammer, dat dat nu niet kan."

Ook Royal Antwerp FC-doelman Sinan Bolat reageerde zwaar ontgoocheld. "Iedereen vindt het heel jammer, dat we zonder supporters moeten spelen. Ik heb het nog nooit meegemaakt in mijn carrière, dat een burgemeester twee dagen voor een Europese wedstrijd zomaar tevoorschijn komt en zegt 'we laten geen supporters toe van de bezoekende ploeg'."

De sluitpost verwacht dat het voor extra motivatie zorgt bij Antwerp. "Dat denk ik wel. In Nederland zal ook wel bekend zijn, dat we de beste supporters van België hebben. Dat zou wel eens meegespeeld kunnen hebben in de beslissing. Het moet ons extra prikkelen om een goede prestatie neer te zetten", aldus Bolat.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 16:31:00 +0200
Duel Vrouwen op Diekman: ''Terug naar waar FC Twente ooit begon'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/245486/duel-vrouwen-op-diekman-terug-naar-waar-fc-twente-ooit-begon https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/245486/duel-vrouwen-op-diekman-terug-naar-waar-fc-twente-ooit-begon FC Twente Vrouwen speelt vrijdagavond haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De landskampioen neemt het in eigen huis op tegen Excelsior Barendrecht. Het duel wordt afgewerkt op het nieuwe veld op Sportcampus Diekman.

"Mooi dat we nu onze wedstrijden op het Diekman gaan spelen, terug naar waar FC Twente ooit begon", reageert Maud Roetgering op de officiële website van FC Twente. "Wij kijken dan ook ontzettend uit naar de start van de competitie, met deze nieuwe selectie ligt alles weer open."

Roetgering rekent direct op een driepunter. "Ik houd mij dan ook niet bezig Excelsior Barendrecht. We hebben een heel goed team, met genoeg talent, de focus ligt op onszelf. We moeten er vrijdag met ons hele team staan en dan kunnen we gewoon winnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de drie punten in Enschede blijven", aldus de aanvoerster.

FC Twente bereikte onlangs het hoofdtoernooi van de Champions League, ondanks dat de selectie pas laat compleet was. "Dit was voor ons niet de ideale voorbereiding op zo’n groot toernooi, maar we hebben het maximale eruit gehaald. We moesten direct scherp zijn en een hoog niveau zien te halen, dat is ons gelukt. We hebben ons kunnen plaatsen voor de laatste 32 in de Champions League", aldus Roetgering.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 15:46:00 +0200
Van Bommel: ''Dan hadden we ook niet gelijk gespeeld tegen FC Twente'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245471/van-bommel-dan-hadden-we-ook-niet-gelijk-gespeeld-tegen-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245471/van-bommel-dan-hadden-we-ook-niet-gelijk-gespeeld-tegen-fc-twente PSV speelt donderdag de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League tegen Apollon Limasol. Voor de punten op de coëfficiëntenlijst is dat ook heel belangrijk voor FC Twente. De buitenwacht verwacht dat de Eindhovenaren zich gemakkelijk plaatsen voor de groepsfase.

Daar denkt trainer Mark van Bommel anders over. "In Nederland zijn wij niet in staat om zo arrogant te zijn", zegt de oefenmeester op de officiële website van PSV. "Geen enkele ploeg zal zomaar even doorstoten. Dit is gewoon een heel lastige ploeg. Het zal niet makkelijk worden."

PSV heeft een grotere begroting dan de ploeg uit Cyprus, maar dat zegt volgens Van Bommel niet alles. "Veel geld? Zo makkelijk is het niet. Dan hadden we ook niet gelijk gespeeld tegen FC Twente. Zulke vergelijkingen slaan eigenlijk nergens op. Zo zwart-wit is het natuurlijk niet", aldus de trainer van PSV, die op zijn hoede is voor Apollon.

"Het is een hele ervaren ploeg. Volgens mij gemiddeld 29 jaar", weet Van Bommel. "Zij hebben, zeker achterin zo'n zeven jaar meer trainingen en wedstrijden in de benen dan onze aanvallers. Maar daar moeten wij mee omgaan. Zij zullen misschien zeggen dat wij meer technisch vernuft hebben."

]]>
Thu, 22 Aug 2019 14:58:00 +0200
Boze Antwerp-supporters leggen telefoon stadhuis Enschede plat https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245551/boze-antwerp-supporters-leggen-telefoon-stadhuis-enschede-plat https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245551/boze-antwerp-supporters-leggen-telefoon-stadhuis-enschede-plat Het stadhuis in Enschede is haast onbereikbaar geworden. De gemeente Enschede wordt platgebeld door boze supporters van Antwerp FC, die vandaag niet welkom zijn bij het Europa League-duel in De Grolsch Veste.

"Het secretariaat van de burgemeester wordt overstelpt met bezorgde én boze telefoontjes over ons besluit", zegt woordvoerder Ton Kamp tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Ik heb ze nog niet geturfd, maar we houden het wel keurig bij. Ik kan nu al zeggen dat het om honderden telefoontjes gaat."

"Morgen ga ik een beeld hebben van wat dit de samenleving gekost heeft", vervolgt Kamp. "Ik kan me de frustraties voorstellen, maar het is jammer dat ze daarom de moeite nemen om onze telefoon plat te leggen. Niet alleen op het secretariaat, maar ook op ons algemeen nummer. Dit blokkeert de normale werking terwijl die gewoon doorloopt."

Kamp vindt wel dat de Belgische fans netjes blijven. "Als ik jullie een compliment mag geven, de vocabulaire van Vlamingen klinkt nog nét iets vriendelijker dan de boosheid die in sommige telefoontjes van Nederlandse fans schuilgaat", aldus de woordvoerder van Antwerp, die Belgische supporters afraadt naar Enschede af te reizen.

"Wij zijn gewend mensen gastvrij te ontvangen, maar in deze lijkt ons dat geen goed idee. Daarom raden wij alle Antwerp-fans die plannen naar Enschede te rijden aan om thuis te blijven en zij die al halverwege zijn om terug te keren en in Antwerpen gezellig in een kroeg naar de wedstrijd te kijken", reageert Kamp.

In Enschede is extra veel politie op de been. "Het is geen geheim dat we alert zijn. In eerste instantie zullen we netjes vragen om niet verder de binnenstad in te gaan. Als dat niet het beoogde effect heeft, gaan we wat drang uitoefenen."

]]>
Thu, 22 Aug 2019 14:11:00 +0200
Gemeente Enschede: ''Bij Antwerp was die garantie niet te krijgen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245531/gemeente-enschede-bij-antwerp-was-die-garantie-niet-te-krijgen https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245531/gemeente-enschede-bij-antwerp-was-die-garantie-niet-te-krijgen De gemeente Enschede heeft supporters van Antwerp FC verboden om af te reizen naar Twente, maar toch zullen de nodige Belgische supporters de oversteek maken richting De Grolsch Veste.

De politie Oost-Nederland heeft vanwege de vakantieperiode versterking gevraagd uit Amsterdam en de eenheden Limburg en Noord-Nederland, maar wil niet aangeven welke maatregelen er worden getroffen om Belgische fans te weren.

"We horen en lezen ook allerlei berichten. We zoeken uit wat de feiten zijn en maken op basis daarvan een risico-analyse", aldus een woordvoerder van de politie tegenover TC Tubantia. "Het is helemaal nog niet gezegd dat de Belgische fans hier alsnog in grote getale naar toe komen."

Gemeente-woordvoerder Ton Kamp ontkent dat de situatie door Enschede is onderschat. Enschede rekende op maximaal 1500 supporters, maar afgelopen weekend bleek dat Antwerp FC met wel vier- tot vijfduizend supporters wilde komen.

"In het stadion kunnen we 1500 supporters herbergen", stelt Kamp. "Maar als er duizenden komen? Dan betekent dat dat die mensen de wedstrijd elders in de stad moeten kijken. En de Enschedese binnenstad is al overvol vanwege Summer Sounds."

De fans van AZ zijn wel welkom in Enschede, al is vanwege 'fairplay' overwogen om hen ook te weren. "Maar we hebben een waterdichte garantie dat alle fans die komen bij de club staan geregistreerd. Er komen geen duizenden supporters zonder kaartjes. Bij Royal Antwerp was die garantie niet te krijgen", aldus Kamp.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 13:39:00 +0200
FC Twente krijgt goed nieuws uit ziekenboeg omtrent Brama https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245528/fc-twente-krijgt-goed-nieuws-uit-ziekenboeg-omtrent-brama https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245528/fc-twente-krijgt-goed-nieuws-uit-ziekenboeg-omtrent-brama FC Twente heeft goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg. Wout Brama is namelijk op de weg terug na lang blessureleed.

Volgens TC Tubantia heeft de aanvoerder van FC Twente deze week voor het eerst dit seizoen een deel van de groepstraining heeft meegedaan. Brama kampt met een slepende blessure aan zijn achillespezen. De routinier liep de kwetsuur vorig seizoen op.

Clubwatcher Leon ten Voorde zei eerder al dat 'elke wedstrijd die Brama voor december gaat spelen een bonus is'. FC Twente is daarom ook op zoek naar een extra middenvelder en heeft haar pijlen gericht op Oriol Busquets van FC Barcelona.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 13:07:00 +0200
VIDEO | Dit is de mogelijke FC Twente-aanwinst Busquets https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/245507/video-dit-is-de-mogelijke-fc-twente-aanwinst-busquets https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/245507/video-dit-is-de-mogelijke-fc-twente-aanwinst-busquets FC Twente heeft haar pijlen gericht op Oriol Busquets. De Tukkers willen de twintigjarige middenvelder huren van FC Barcelona.

FC Twente heeft in de strijd om Busquets, die geen familie is van Sergio Busquets, concurrentie van FC Utrecht en clubs uit het buitenland als Borussia Mönchengladbach. Zijn voorkeur zou echter uitgaan naar FC Twente, vanwege de aanwezigheid van meerdere Spanjaarden. Hieronder een aantal hoogtepunten van Busquets.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 12:15:00 +0200
AZ stopt kaartverkoop: Europa League-duel in nagenoeg lege Veste https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245487/az-stopt-kaartverkoop-europa-league-duel-in-nagenoeg-lege-veste https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245487/az-stopt-kaartverkoop-europa-league-duel-in-nagenoeg-lege-veste De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp FC wordt donderdagavond gespeeld in een nagenoeg lege Grolsch Veste. AZ heeft de kaartverkoop voor het duel inmiddels gestopt.

Voor het treffen in Enschede zijn ongeveer 4.000 kaarten verkocht, dat meldt AZ op de officiële website. Er is inmiddels geen plek meer op de gereserveerde bussen, die vanaf 16.45 uur naar De Grolsch Veste vertrekken.

Supporters van Antwerp FC zijn door een besluit van burgemeester Onno van Veldhuizen niet welkom in het stadion van FC Twente, dat plaats biedt aan zo'n 30.000 toeschouwers. De Grolsch Veste is donderdag dus nagenoeg leeg bij het duel dat om 20.30 uur begint en live uitgezonden wordt op KIJK.nl.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 11:29:00 +0200
Mogelijk tweeduizend Antwerp-supporters in Enschede verwacht https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245473/mogelijk-tweeduizend-antwerp-supporters-in-enschede-verwacht https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/245473/mogelijk-tweeduizend-antwerp-supporters-in-enschede-verwacht AZ speelt vanavond in de voorronde van de Europa League tegen Antwerp FC. Het duel wordt afgewerkt in De Grolsch Veste, waar supporters van de bezoekende club niet welkom zijn.

Toch komen er vandaag mogelijk vijfhonderd tot tweeduizend supporters van FC Antwerp naar Enschede, dat schat voorzitter Dennis Bienstman van de Supportersfederatie van de Belgische club. "Ik verwacht dat ze een statement richting de burgemeester zullen maken dat dit belachelijk is", zegt Bienstman bij het Belgische ATV, gedeeld door RTV Oost.

Antwerp FC werd verrast door het besluit van burgemeester Onno van Veldhuizen. "Ik denk dat 99 procent van de Nederlanders en Belgen deze beslissing onbegrijpelijk vindt", aldus Bienstman, die wel Belgische fans verwacht in Enschede. "Om een statement te maken richting de burgemeester, te laten zien dat wij als Antwerp-supporters wel op een deftige manier kunnen komen feestvieren."

Vorige week zorgde Antwerp FC namelijk ook niet voor problemen bij het Tsjechische Plzen. "Daar hadden we 620 kaarten en er waren rond de drieduizend Antwerp-supporters aanwezig", weet Bienstman. "Dat is allemaal zonder noemenswaardig incident verlopen. We hebben na de wedstrijd applaus gekregen van de Plzen-supporters. Toen we naar het centrum liepen zijn we luid toegejuicht en hebben we applaus gekregen voor onze support."

Burgemeester Van Veldhuizen wilde dinsdag en woensdag niet persoonlijk reageren op vragen van RTV Oost over het weren van de supporters van FC Antwerp en de reacties van die supporters op dat besluit.

De politie zegt goed voorbereid te zijn op de komst van Antwerp-fans. "Het moet en gaat een hartstikke mooie dag worden", zegt woordvoerder Chantal Westerhoff. "We hebben met het politieteam zojuist overleg gehad en de driehoek (Officier van Justitie, politie en burgemeester, red.) gaat zo in overleg. We zijn goed geprepareerd voor de mogelijke komst van de supporters."

]]>
Thu, 22 Aug 2019 10:36:00 +0200
Update: Nog slechts 50 kaarten beschikbaar voor SC Heerenveen-uit https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/243990/update-nog-slechts-50-kaarten-beschikbaar-voor-sc-heerenveen-uit https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/243990/update-nog-slechts-50-kaarten-beschikbaar-voor-sc-heerenveen-uit De kaartverkoop voor de uitwedstrijd van FC Twente bij SC Heerenveen op zaterdag 24 augustus (20.45 uur) is van start gegaan. Dat laat de Enschedese club weten via haar officiële kanalen.

"Supporters van FC Twente kunnen gebruik maken van een auto- of buscombi. Voor het uitvak in het Abe Lenstra Stadion zijn 1.250 kaarten beschikbaar", schrijft FC Twente op de clubsite. Toegangstickets voor het uitduel in Friesland zijn via deze link te bestellen.

"Om de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen te bezoeken dien je in het bezit te zijn van een (seizoen)clubcard van FC Twente. De bus voor buscombi vanaf de Grolsch Veste vertrekt om 16.45 uur (tijdstip onder voorbehoud). Supporters die gebruik maken van de autocombi kunnen vanaf 19.15 uur omwisselen bij het uitvak (tijdstip onder voorbehoud)", aldus FC Twente.

TICKETPRIJZEN
Auto leden supportersvereniging: €9,-
Auto niet-leden: €11,50

Bus leden supportersvereniging: €28,25
Bus niet-leden: €30,75

Update: FC Twente laat weten dat er 'bijna 1.200 kaarten' verkocht zijn. Dat betekent dat er nog zo'n 50 kaarten beschikbaar zijn. "De verkoop loopt nog tot donderdag 12:00 uur", melden de Tukkers via Twitter. 

]]>
Thu, 22 Aug 2019 09:48:00 +0200
'FC Twente hoopt op de komst van middenvelder FC Barcelona' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/245447/fc-twente-hoopt-op-de-komst-van-middenvelder-fc-barcelona https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/245447/fc-twente-hoopt-op-de-komst-van-middenvelder-fc-barcelona FC Twente hoopt zich spoedig te verzekeren met de diensten van Oriol Busquets. Dat schrijft TC/Tubantia donderdagmorgen. De middenvelder staat onder contract bij FC Barcelona. 

Busquets ligt tot medio 2021 vast in de Catalaanse hoofdstad. FC Twente zet in op een huurconstructie, voor de periode van één seizoen. De Tukkers zijn echter niet de enige met interesse. Onder meer FC Utrecht en enkele Italiaanse clubs willen de defensieve middenvelder graag zien komen. 

Die concurrentie kan nog wel een serieus probleem worden. De Utrechters hebben namelijk een samenwerkingsverband met de Spanjaarden, de Italiaanse clubs hebben fors meer geld te besteden dan pak 'm beet FC Twente.

De hoofdrolspeler zelf zou echter hebben aangegeven dat hij het liefst naar Twente wil. Dat kan onder meer te maken hebben met het feit dat hij in de Grolsch Veste drie landgenoten treft: Aitor Cantalapiedra, Javier Espinosa en Julio Pleguezuelo.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 08:23:00 +0200
'Thuiswedstrijd' voor AZ in Enschede: ''Het veld is fantastisch'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245442/thuiswedstrijd-voor-az-in-enschede-het-veld-is-fantastisch https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245442/thuiswedstrijd-voor-az-in-enschede-het-veld-is-fantastisch AZ speelt donderdagavond het heenduel van de Europa League-play offs tegen FC Antwerp in de Grolsch Veste. Dat heeft alles te maken met het feit dat een deel van het dak van AZ-stadion is ingestort. Arne Slot, trainer van de Alkmaarders, maakt er het beste van. 

"Twee maanden geleden was dit voor mij nog wel een thuiswedstrijd geweest, want toen woonde ik nog in Zwolle. Inmiddels ben ik verhuisd. Maar voor mijn familie is dit wel mooi. Ik denk dat er vanavond meer familieleden hier zitten dan normaal gesproken in Alkmaar", aldus Slot in het Algemeen Dagblad

Kaarten genoeg, want AZ verkocht tot dusver 3700 tickets. Fans van Antwerp zijn bovendien niet welkom in stad én stadion. 'We kunnen daar alles van vinden, maar ik ben vooral blij dat we hier in dit geweldige stadion terechtkunnen. En het veld is fantastisch.'

Saillant is dat ook Antwerp de thuisduels niet in het eigen stadion speelt. De UEFA heeft de Bosuil niet als veilig beoordeeld en dus speelt AZ komende week in Brussel. 

]]>
Thu, 22 Aug 2019 07:30:00 +0200
Matos is optimistisch na operatie: ''I feel strong'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/245424/matos-is-optimistisch-na-operatie-i-feel-strong https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/245424/matos-is-optimistisch-na-operatie-i-feel-strong José Matos heeft zijn knieoperatie achter de rug, en het gaat goed met de linksback. Op Instagram schrijft hij dat hij zich goed voelt en ook uitkijkt om straks weer progressie te maken.

De verdediger liep de blessure op in de wedstrijd tegen FC Groningen. In het duel daarvoor, tegen PSV, stond Matos in de basis. In de twee duels die hij speelde gaf de linksback een assist.

 

]]>
Wed, 21 Aug 2019 21:21:00 +0200
'Ervaren' Pusic oogst lof bij AZ: ''Hij speelt een belangrijke rol'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245415/ervaren-pusic-oogst-lof-bij-az-hij-speelt-een-belangrijke-rol https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245415/ervaren-pusic-oogst-lof-bij-az-hij-speelt-een-belangrijke-rol AZ is het seizoen vooralsnog uitstekend begonnen. De club uit Alkmaar staat na drie competitiewedstrijden gedeeld aan kop in de Eredivisie en donderdagavond staat in de Grolsch Veste de Europa League-wedstrijd tegen Antwerp FC op het programma. 

Doelman Marco Bizot roemt de inbreng van trainer Arne Slot. "AZ is een club waar veel jonge, zelfopgeleide spelers een kans krijgen", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "De kern met ervaren spelers is dit seizoen relatief klein. Dan is het belangrijk dat je een trainer hebt die er kort opzit, die duidelijk aangeeft waar we naartoe willen", constateert Bizot. 

"Arne ziet alles en ook Marino en Pascal (Pusic en Jansen, red.) spelen een belangrijke rol. Marino is meer ervaren en kent door zijn periode bij FC Twente ook de andere kant van de medaille", vervolgt hij realistisch. "Pascal houdt zich onder meer bezig met het individu en de ondersteuning van het mentale aspect. Die drie zijn complementair aan elkaar", besluit Bizot. 

]]>
Wed, 21 Aug 2019 20:20:00 +0200
FC Twente Vrouwen speelt Champions League-duel in Grolsch Veste https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/245376/fc-twente-vrouwen-speelt-champions-league-duel-in-grolsch-veste https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/245376/fc-twente-vrouwen-speelt-champions-league-duel-in-grolsch-veste FC Twente Vrouwen neemt het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League op tegen St. Pölten. De Tukkers spelen eerst uit, zo is zojuist bekendgemaakt.

Op 11 september wordt er om 19:10 uur gespeeld in de NV Arena in het Oostenrijkse Pölten. Op woensdag 25 september staat de return op het programma. Die wedstrijd wordt gespeeld in de Grolsch Veste en begint om 19:00 uur.

De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de volgende ronde van het toernooi. De laatste keer dat FC Twente Vrouwen in de Grolsch Veste speelde was in 2016 in de 'Round of 32' tegen Sparta Praag, na het behalen van de volgende ronde nam FC Twente Vrouwen het destijds in de Grolsch Veste op tegen FC Barcelona. 

Informatie over de kaartverkoop voor de wedstrijd in de Grolsch Veste volgt.

]]>
Wed, 21 Aug 2019 19:01:00 +0200
FOTO'S: Grolsch Veste in 'AZ-jasje': slechts 3750 kaarten verkocht https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245413/fotos-grolsch-veste-in-az-jasje-slechts-3750-kaarten-verkocht https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245413/fotos-grolsch-veste-in-az-jasje-slechts-3750-kaarten-verkocht AZ neemt het donderdagavond in de Grolsch Veste op tegen FC Antwerp en de club uit Alkmaar heeft vooralsnog slechts 3750 kaarten verkocht voor het duel in Enschede. Dat weet RTV Oost vandaag te melden. 

Bij de vorige Europa League-wedstrijd van AZ (in het stadion van ADO Den Haag) waren er nog ruim achtduizend supporters van AZ aanwezig. Het stadion van FC Twente krijgt ondertussen steeds meer een AZ-jasje, zo blijkt uit beelden via social media.

"AZ-ballonnen voor de deur van de Grolsch Veste naast de standbeelden van Blaise Nkufo en Sander Boschker", laat Jeroen Kapteijns weten via Twitter. Ook in het stadion zelf zijn er de nodige aanpassingen gedaan, zo blijkt uit de video van clubwatcher Leon ten Voorde. 

]]>
Wed, 21 Aug 2019 18:09:00 +0200
Woordvoerder van Van Veldhuizen: ''Ze komen het stadion niet in'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245392/woordvoerder-van-van-veldhuizen-ze-komen-het-stadion-niet-in https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245392/woordvoerder-van-van-veldhuizen-ze-komen-het-stadion-niet-in De supporters van Antwerp FC zijn woedend op het besluit van burgemeester Onno van Veldhuizen om donderdagavond geen fans van de club uit België toe te laten in De Grolsch Veste voor het Europa League-duel met AZ. 

In Enschede is er vandaag een spoedoverleg over maatregelen als de Antwerp-supporters tóch, zoals aangekondigd, besluiten om af te reizen. Ton Kamp, woordvoerder van burgemeester Onno Van Veldhuizen, hoopt dat de fans van de bezoekende club verstandig zullen zijn. "Ze komen immers hoe dan ook het stadion niet in", legt hij uit tegenover de Tubantia. 

"Waarom drie uur in een auto zitten om het risico te lopen dan helemaal niets van de wedstrijd te zien", vervolgt Kamp, die ontkent dat 'Enschede' de situatie heeft onderschat. "Ik denk dat de bereidheid AZ te helpen heel groot was en dat daarom is gezegd: we proberen het. Maar nu - echt alles overziend - is er onvoldoende zekerheid dat de veiligheid gegarandeerd kan worden", constateert hij. 

"De politie liet ons weten dat de situatie alleen nog verantwoord was met extra grote inzet. En dan nog. Dit besluit is knarsetandend genomen. Maar we hebben in de stad te maken met meer belangen dan alleen het voetbal", aldus Kamp, die begrip toont voor de woede vanuit België. “De club is lang verstoken geweest van Europees voetbal en dan mag je eindelijk Europa in... en nu dit. Het was een heel lastige beslissing.”

]]>
Wed, 21 Aug 2019 16:58:00 +0200
Diverse talenten van FC Twente in selecties Oranje onder 20 en 18 https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245396/diverse-talenten-van-fc-twente-in-selecties-oranje-onder-20-en-18 https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245396/diverse-talenten-van-fc-twente-in-selecties-oranje-onder-20-en-18 Godfried Roemeratoe en Ennio van der Gouw zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 20. De middenvelder en doelman maken deel uit van de 25-koppige selectie.

Ornaje onder 20 speelt de komende interlandperiode vriendschappelijke interlands tegen Engeland en Duitsland. Op donderdag 5 september gaat de ploeg van KNVB-coach Bert Konterman op bezoek in Engeland. Drie dagen later wacht in Uden het duel met Duitsland.

Achraf Mahi maakt deel uit van de voorselectie van Oranje onder 18, dat een vierlandentoernooi af gaat werken in eigen land. De ploeg van KNVB-coach Peter van den Veen gaat begin september spelen tegen de leeftijdsgenoten uit Denemarken, Verenigde Staten en Mexico. 

Selectie Oranje onder 20: Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Jasper Schendelaar (AZ), Juan Familia Castillo (Chelsea), Nathangelo Markelo (Everton), Jordy Wehrmann (FC Dordrecht), Ennio van der Gouw, Godfried Roemeratoe (FC Twente), Fabian de Keijzer, Nick Venema (FC Utrecht), Mike Eerdhuijzen (FC Volendam), Dylan Vente, Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Navajo Bakboord (Heracles Almelo), Tom van de Looi (NEC), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Joel Piroe, Mike van de Meulenhof, Zakaria Aboukhlal (PSV), Melle Meulensteen (RKC Waalwijk), Sven Botman (SC Heerenveen), Kees de Boer (Swansea City), Lars Kramer (Viborg FF), Thomas Buitink (Vitesse), Evert Linthorst (VVV-Venlo) en Che Nunnely (Willem II).

 

]]>
Wed, 21 Aug 2019 15:40:00 +0200
FC Twente Vrouwen levert acht speelsters aan selectie Oranje O23 https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/245317/fc-twente-vrouwen-levert-acht-speelsters-aan-selectie-oranje-o23 https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/245317/fc-twente-vrouwen-levert-acht-speelsters-aan-selectie-oranje-o23 FC Twente Vrouwen is hofleverancier van de selectie van Oranjevrouwen Onder 23 voor het komende trainingskamp. De ploeg komt van 27 tot en met 29 augustus bijeen op de KNVB Campus in Zeist.

Daar worden drie trainingen afgewerkt door de ploeg van KNVB-coach Stefan Hoogsteder. Hij heeft 23 speelsters opgeroepen, waaronder acht van FC Twente Vrouwen. Het gaat om Bente Jansen, Cheyenne van den Goorbergh, Danique Ypema, Daphne van Domselaar, Fenna Kalma, Jamie Altelaar, Lynn Wilms en Romy Speelman.

Het is de eerste keer dat Hoogsteder voor de groep staat. Oranje O23 stond tijdens de eerste activiteit, het Nordic Tournament, nog onder leiding van interim-coach Jessica Torny.

De selectie:
Marisa Olislagers (ADO Den Haag), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Caitlin Dijkstra (Ajax), Soraya Verhoeve (Ajax), Jacintha Weimar (Bayern München), Vita van der Linden (Bristol City), Bente Jansen (FC Twente), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Danique Ypema (FC Twente, foto rechts), Daphne van Domselaar (FC Twente), Fenna Kalma (FC Twente, foto links), Jamie Altelaar (FC Twente), Lynn Wilms (FC Twente), Romy Speelman (FC Twente), Janou Levels (PSV), Joëlle Smits (PSV), Naomi Pattiwael (PSV), Maxime Bennink (Reading), Kerstin Casparij (sc Heerenveen), Melanie Bross (sc Heerenveen), Quinty Sabayo (sc Heerenveen), Suzanne Admiraal (sc Heerenveen), Jennifer Vreugdenhil (Valencia)

Kay-Lee De Sanders (Ajax), Maud Asbroek (PEC Zwolle), Rebecca Doejaaren (PEC Zwolle), Aukje van Seijst (VV Alkmaar) en Jasmijn Duppen (VV Alkmaar) staan op de standby-lijst.

]]>
Wed, 21 Aug 2019 14:37:00 +0200
'Pijntjes' bij FC Twente: drie basisspelers ontbreken bij training https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245363/pijntjes-bij-fc-twente-drie-basisspelers-ontbreken-bij-training https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245363/pijntjes-bij-fc-twente-drie-basisspelers-ontbreken-bij-training FC Twente neemt het dit weekend in het Abe Lenstra Stadion op tegen SC Heerenveen, maar trainer Gonzalo Garcia kampt nog met de nodige vraagtekens in zijn selectie. Door 'kleine pijntjes' ontbraken er vandaag drie beoogde basisspelers bij de training.

"Geen Espinosa, Vuckic en Selahi op het veld", laat Leon ten Voorde weten via Twitter. Volgens zijn collega Gerben Kuitert is dat echter geen verrassing. "Selahi en Espinosa maakten zondag al de indruk helemaal niet fit te zijn, Vuckic is al vijf wedstrijden achter elkaar fit, dus dat werd tijd...", schrijft hij.

"Het spel dat GG (Gonzalo Garcia, red.) de ploeg wil laten spelen kost kracht, maar team maakt de indruk fysiek helemaal niet klaar te zijn voor de competitie", besluit de clubwatcher. De vierde competitiewedstrijd van de Tukkers begint zaterdagavond overigens om 20:45 uur. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Training of today???? #fctwente #heetwe

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente) op

]]>
Wed, 21 Aug 2019 13:26:00 +0200
Pothuizen: ''Mensen denken dat ik alleen maar aan het zuipen was'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245346/pothuizen-mensen-denken-dat-ik-alleen-maar-aan-het-zuipen-was https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245346/pothuizen-mensen-denken-dat-ik-alleen-maar-aan-het-zuipen-was Patrick Pothuizen bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn periode bij FC Twente. De 47-jarige voormalig profvoetballer, die tussen 2001 en 2004 op de loonlijst stond bij de club uit Enschede, is sowieso tevreden over zijn eigen loopbaan. 

"Drie bekerfinales gespeeld, één gewonnen, kampioen met Dordrecht, 420 wedstrijden in de Eredivisie en Europees voetbal gespeeld met drie clubs: Vitesse, FC Twente en NEC. Niet slecht voor een gezelligheidsvoetballer", reageert hij in gesprek met Voetbal International. 

"En 84 gele kaarten, ja", vervolgt Pothuizen. "Een record dat waarschijnlijk nooit meer wordt verbroken. Van mijn stempel kom ik nooit meer af. Fuck it, ik heb er schijt aan. Ik heb als speler niet altijd slimme dingen gedaan, maar je moet ook léven", legt hij uit. 

"Niet als een monnik, er is ook een tussenweg", benadrukt Pothuizen. "Mensen denken dat ik alleen maar aan het zuipen was, dat is niet zo. Anders had ik echt niet bereikt wat ik héb bereikt en had ik het niet zo lang volgehouden", besluit hijrealistisch. 

]]>
Wed, 21 Aug 2019 12:14:00 +0200
Onzekerheid voor AZ: ''Enschede is op en neer 400 kilometer'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245293/onzekerheid-voor-az-enschede-is-op-en-neer-400-kilometer https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245293/onzekerheid-voor-az-enschede-is-op-en-neer-400-kilometer AZ moet voorlopig uitwijken voor haar thuiswedstrijden in de Eredivisie. Er is veel onzekerheid voor de Alkmaarders, die twee eerdere thuisduels in Den Haag speelden en donderdagavond het Europa League-duel met Antwerp FC afwerken in Enschede.

Het is nog niet duidelijk of AZ het hele seizoen moet uitwijken. "Experts duikelen op dit moment over elkaar heen met hun bevindingen", schrijft Dennis van Bergen in het Algemeen Dagblad. "Volgens de een is AZ genoodzaakt een nieuw stadion te laten bouwen, volgens een ander moeten de tribunes opnieuw worden overkapt. De waarheid is dat er op dit moment nog weinig valt te zeggen."

Alle thuiswedstrijden elders afwerken is een complexe situatie voor AZ. Trainer Arne Slot wil de duels het liefst op één locatie afwerken. "Het stadion van ADO Den Haag is, mede vanwege het kunstgrasveld dat eindeloos kan worden gebruikt, de makkelijkste optie", weet Van Bergen. "Het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen ligt dichterbij, maar is voor AZ-aanhangers moeilijk te bereiken vanwege verkeershinder op de Afsluitdijk."

Andere opties zijn het Olympisch Stadion (niet berekend op veel toeschouwers), de Johan Cruijff ArenA en Stadion Galgenwaard. "Ajax en FC Utrecht lijken niet te springen om frequent bezoek van AZ", meent Van Bergen. "De geste van FC Twente om gratis gebruik te mogen maken van de Grolsch Veste wordt in Alkmaar zeer gewaardeerd. Feit is echter dat Enschede op en neer 400 kilometer reizen is vanuit de Kaasstad."

Mocht Den Haag de uitvalsbasis worden, dan blijven er nog vraagtekens. "Op het risicoduel AZ - Ajax zit de Hofstad vanwege organisatorische en financiële redenen vermoedelijk niet te wachten", aldus Van Bergen, die daarnaast vraagtekens zet bij de wedstrijd AZ - ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion. "Wekt dit geen competitievervalsing in de hand?"

]]>
Wed, 21 Aug 2019 10:59:00 +0200
'Nieuwe tijd' bij FC Twente: ''Nee joh, plek 11 moet kunnen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245294/nieuwe-tijd-bij-fc-twente-nee-joh-plek-11-moet-kunnen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245294/nieuwe-tijd-bij-fc-twente-nee-joh-plek-11-moet-kunnen FC Twente is na drie competitiewedstrijden nog altijd zonder nederlaag in de Eredivisie. De club uit Enschede speelde gelijk tegen PSV en RKC en wist zelfs te winnen op bezoek bij FC Groningen. Volgens Leon ten Voorde valt de euforie bij de Tukkers echter nog wel mee. 

"Met alle respect, dat soort wedstrijden (RKC-thuis, red.) moet je thuis 'gewoon' winnen", schrijft de verslaggever in de Tubantia. "En je mag zeker geen drie goals zo simpel weggeven. Dat er zondag ondanks de late tegengoal toch applaus neerdaalde op de spelers, geeft de nieuwe tijd wel aan in Enschede: blij met iets is meer dan niets", constateert Ten Voorde.

Volgens de clubwatcher staat Haris Vuckic symbool voor de goede start. "Waarom? Omdat hij eigenlijk een noodverband is en door fysiek malheur een deel van de voorbereiding miste", legt hij uit. "Daarmee symboliseert hij de staat van de selectie op dit moment. FC Twente staat volop in de steigers. Het is nog passen en meten", beseft Ten Voorde.

Hij verwacht niet dat de ploeg van trainer Gonzalo Garcia dit seizoen moet vechten voor lijfsbehoud. "Nee joh, plek 11 moet kunnen", stelt hij. "Zeker als er nog een goede centrale verdediger wordt gevonden en de slimme koopjesjager Ted van Leeuwen nog ergens een vaardige middenvelder op weet te duikelen, die ook power meebrengt." 

]]>
Wed, 21 Aug 2019 09:45:00 +0200
''De naam van Oosterwijk zingt daar ook nog steeds rond'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245265/de-naam-van-oosterwijk-zingt-daar-ook-nog-steeds-rond https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245265/de-naam-van-oosterwijk-zingt-daar-ook-nog-steeds-rond Go Ahead Eagles heeft naar verluidt interesse in de diensten van Jari Oosterwijk. De boomlange centrumaanvaller is bij FC Twente onder de nieuwe trainer Gonzalo Garcia op een zijspoor geraakt en moet het doen met speeltijd bij de beloften.

"Ik heb wel wat namen gehoord. Die van Jari Oosterwijk zingt ook nog steeds rond", vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing bij de podcast van De Oosttribune. "Maar goed, hij drukt natuurlijk behoorlijk op de begroting bij FC Twente."

Met het vertrek van Thomas Verheydt leverde de Deventer club fors in aan lengte. "Oosterwijk in de spits bij Go Ahead Eagles: ik zou het niet zo gek vinden", vervolgt Van Wissing. "Maar ze hebben al twee spitsen, met Rabillard en Pouwels. Dus ik weet niet of daar de noodzaak ligt", countert zijn collega Nico Wantia tot slot.

]]>
Wed, 21 Aug 2019 08:33:00 +0200