Nieuws - Twentefans.nl - FC Twente Nieuws https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans Brama geniet: ''Aan support hebben we echt niet te klagen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214747/brama-geniet-aan-support-hebben-we-echt-niet-te-klagen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214747/brama-geniet-aan-support-hebben-we-echt-niet-te-klagen FC Twente won vanavond knap met 0-2 uit bij Jong PSV. Daarmee weet FC Twente de goede reeks door te zetten en wint het al negen wedstrijden op rij.

''Dat is lekker natuurlijk'', begint aanvoerder Wout Brama na afloop bij FOX Sports. ''We zijn voor de winter begonnen met die reeks en na winter zetten we hem door. Dan is het extra lekker als de rest punten laat liggen, want dan maak je dubbel winst. We staan er nu goed voor, maar moeten nog een heel eind.''

''Het was vanuit onze kant geen goede wedstrijd aan de bal'', vervolgt Brama. ''Zonder bal speelden we wel compact en dat ging goed. Dat is denk ik ook wel ons wapen dit seizoen. We geven weinig weg en als je dan voorin zo'n kwaliteiten hebt als onze jongens dan is dat een gouden combinatie.''

Brama looft Tom Boere en Joel Drommel, die belangrijk waren vandaag. ''Echt heel knap van Boere, applaus voor hem. Er zit toch altijd druk op dus alle credits naar hem. Verder had Drommel een belangrijke redding op 1-0, die pakte hij heel erg goed'', vertelt Brama die geniet van alle supporters van FC Twente. ''Dat is echt geweldig. Aan support hebben we echt niet te klagen en ik denk dat de Eerste Divisie echt heel erg blij mag zijn dat deze supporters elke week zo op pad gaan. Ik ben teruggekomen uit Australië en als je dan deze support ziet is dat dubbel zo mooi'', besluit de aanvoerder van FC Twente.

Foto: Sportfoto Oost

]]>
Mon, 18 Feb 2019 22:30:00 +0100
FC Twente pakt belangrijke punten tegen Jong PSV en vergroot koppositie https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214745/fc-twente-pakt-belangrijke-punten-tegen-jong-psv-en-vergroot-koppositie https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214745/fc-twente-pakt-belangrijke-punten-tegen-jong-psv-en-vergroot-koppositie FC Twente heeft vanavond een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. De Tukkers wisten met 0-2 te winnen van Jong PSV en staan inmiddels acht punten los op nummer twee FC Den Bosch.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor PSV, maar het was FC Twente dat op een 0-1 voorsprong kwam. Na een kwartier spelen was het Aitor die met een actie naar binnen kwam en hard raak schoot. Bij het doelpunt toonde Aitor het shirt van Jari Oosterwijk, die er niet bij was wegens privé omstandigheden. In het verdere verloop van de eerste helft waren er nog kleine kansjes, maar werd er niet meer gescoord. 

In de tweede helft was het weer Jong PSV dat voor het eerste echte gevaar zorgde, maar een vrije trap werd uitstekend gekeerd door doelman Joel Drommel. Daarna waren er geen grote kansen meer, maar kreeg FC Twente in de 78ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Boere schoot een penalty binnen en zette de stand op 0-2, wat tevens ook de eindstand was.

Door de overwinning staat FC Twente nu acht punten los op nummer twee FC Den Bosch. Voor FC Twente wacht nu een korte week tot dat de volgende wedstrijd weer begint. Op vrijdag neemt de ploeg van trainer Marino Pusic het op tegen de andere club uit Eindhoven. Om 20:00 uur wordt er dan in De Grolsch Veste afgetrapt tegen FC Eindhoven.

Opstelling FC Twente: Drommel, Ramos, Gonzalez, Bijen, Nacho (42' Schenk), Brama, Smith (85' Van der Heyden), Hamdaoui (54' Maria), Aitor, Friday en Boere

]]>
Mon, 18 Feb 2019 21:52:00 +0100
FOTO | Geweldig! Aitor steunt Oosterwijk na goal tegen Jong PSV https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214737/foto-geweldig-aitor-steunt-oosterwijk-na-goal-tegen-jong-psv https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214737/foto-geweldig-aitor-steunt-oosterwijk-na-goal-tegen-jong-psv Jari Oosterwijk ontbreekt vanavond in het duel met Jong PSV. De officiële kanalen van FC Twente melden zojuist dat de aanvaller ontbreekt wegens privé omstandigheden.

FC Twente kwam zojuist op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Aitor Cantalapiedra en bij het vieren van dat doelpunt toonde Aitor het shirt van Oosterwijk aan de camera. Volgens het officiële account van FC Twente mist Oosterwijk het duel wegens privé omstandigheden en wil de selectie van FC Twente hem zo een hart onder de riem steken.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 20:30:00 +0100
MATCHDAY | Friday maakt basisdebuut in duel tegen Jong PSV https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214721/matchday-friday-maakt-basisdebuut-in-duel-tegen-jong-psv https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214721/matchday-friday-maakt-basisdebuut-in-duel-tegen-jong-psv FC Twente gaat vanavond voor de competitie op bezoek bij het in vorm verkerende Jong PSV. In het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven wordt er om 20:00 uur afgetrapt.

Eerder dit weekend zag FC Twente concurrenten FC Den Bosch en Go Ahead Eagles al punten verspelen. Zij speelden allebei gelijk en bij winst vandaag kan FC Twente op een voorsprong van acht punten komen. Toch zal een overwinning vandaag niet gemakkelijk worden. Tegenstander Jong PSV is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Daarvan wonnen zij vijf keer en speelde het twee keer gelijk.

Ook FC Twente zelf is momenteel in een uitstekende vorm. De Tukkers wisten de laatste acht competitiewedstrijden allemaal te winnen en werd zo koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Bij FC Twente staat Fred Friday vanavond voor het eerst in de basis. Na eerder al minuten te hebben gemaakt tegen Sparta Rotterdam, start de aanvaller vandaag voor het eerst in de basis.

Opstelling FC Twente: Drommel, Ramos, Gonzalez, Bijen, Nacho, Brama, Smith, Hamdaoui, Aitor, Friday en Boere

Foto: Sportfoto Oost

]]>
Mon, 18 Feb 2019 18:57:00 +0100
''FC Twente zit in de lift, ze winnen zoveel de laatste tijd'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214703/fc-twente-zit-in-de-lift-ze-winnen-zoveel-de-laatste-tijd https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214703/fc-twente-zit-in-de-lift-ze-winnen-zoveel-de-laatste-tijd FC Twente neemt het maandagavond in Eindhoven op tegen Jong PSV, de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Tijmen van Wissing beseft dat de club uit Enschede goede zaken kan doen met het oog op de ranglijst.

"Vrijdag was een heerlijk avondje voor Pusic", blikt hij terug bij de Oosttribune. "Het is wel lekker dat je weet dat de concurrentie al punten heeft laten liggen. De wedstrijd wordt er niet gemakkelijker op, maar je zult iets meer gemotiveerd zijn om nog een extra gat te slaan", aldus FC Twente. 

"En FC Twente zit in de lift de laatste tijd. Ze winnen zoveel de laatste tijd, dat ze vol vertrouwen afreizen", vervolgt de verslaggever, die overigens ook vol lof is over Jong PSV. "Het elftal kan ik moeilijk inschatten, maar het is de meest scorende ploeg in de Eerste Divisie: 56 goals al, heel veel. Maar Jong PSV geeft ook heel veel weg, he? Dus je kunt ze ook wel pijn doen", besluit Van Wissing over de kansen van de Tukkers. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 17:33:00 +0100
FOTO'S | Training FC Twente in beeld (zondag 17 februari) https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214684/fotos-training-fc-twente-in-beeld-zondag-17-februari https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214684/fotos-training-fc-twente-in-beeld-zondag-17-februari FC Twente neemt het maandagavond in Eindhoven op tegen Jong PSV en zondag stond de afsluitende training op het programma. Op de beelden van de club uit Enschede zien we dat er een uitstekende sfeer hangt op het trainingsveld. 

Succes vanavond, boys! 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?????????? #fctwente #cote

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????????????????????? #fctwente #training

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente) op

]]>
Mon, 18 Feb 2019 16:22:00 +0100
Tadic haalt uit: ''Het is echt een schande voor de Eredivisie'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214682/tadic-haalt-uit-het-is-echt-een-schande-voor-de-eredivisie https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214682/tadic-haalt-uit-het-is-echt-een-schande-voor-de-eredivisie Dusan Tadic speelt sinds dit seizoen weer in de Eredivisie, maar de voormalig FC Twente-speler is nog niet te spreken over de kunstgrasvelden op de Nederlandse velden. De Serviër heeft dan ook een advies voor de KNVB. 

"Laat Nederlandse clubs vlak voor Champions League-duels niet op kunstgras spelen", vertelt hij op de website van de Telegraaf. "We moeten Nederland blijdschap en punten bezorgen. En het maakt dan niet uit of het Ajax, PSV of Feyenoord betreft. Na Heracles-uit, in de aanloop naar Real Madrid-thuis moest ik drie of vier dagen herstellen", blikt Tadic terug. 

"Ik voelde mijn rug, nek, bilspieren, bovenbeen, lies, knieën en enkels. Ik haat kunstgras echt", vervolgt hij kritisch. "Als ik het heel hard moet zeggen: het is echt een schande voor de Eredivisie. We hebben een mooie competitie, in mooie stadions met mooie velden, maar zes ploegen spelen op kunstgras. In mijn ogen is dat echt niet mogelijk", besluit Tadic. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 15:15:00 +0100
Andersen enthousiast: ''Ben hen nog steeds heel dankbaar'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214672/andersen-enthousiast-ben-hen-nog-steeds-heel-dankbaar https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214672/andersen-enthousiast-ben-hen-nog-steeds-heel-dankbaar Joachim Andersen speelt met Sampdoria zijn wedstrijden in de Serie A, maar de centrumverdediger bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn periode bij FC Twente. De 22-jarige Deen was onlangs weer even in Enschede.

"Toen ben ik ook bij FC Twente langsgegaan om de mensen bij de club nog eens gedag te zeggen", vertelt hij op de website van ELF Voetbal. "Ik ben hen nog steeds heel dankbaar en ik heb daarnaast een mooie tijd gehad in Nederland. Ik probeer ook nu nog altijd de wedstrijden van Twente te volgen, al is dat door mijn eigen speelkalender niet altijd mogelijk", beseft Andersen. 

"De taal ben ik nog steeds niet verleerd, maar ik heb dan ook vier jaar in Nederland gewoond", vervolgt de voormalig FC Twente-speler, die met zijn ploeggenoten Dennis Praet en Edgar Barreto in het Nederlands kan communiceren. "Het is fijn om bij de club nog steeds in het Nederlands te kunnen spreken. Barreto heeft natuurlijk ook veel ervaring in Nederland en hij geeft mij aanwijzingen hoe ik mijn spel nog kan verbeteren", aldus Andersen, die niet weet of hij na dit seizoen nog in Italië speelt.

Grote clubs als Manchester United en Tottenham Hotspur liggen namelijk op de loer. "Iedereen vraagt me op dit moment waar ik naar toe ga", reageert hij. "Natuurlijk krijg ik het ook mee dat er grote clubs geïnteresseerd zouden zijn in me en dat is heel mooi om te horen. Echter is het op dit moment niet het moment om te spreken over een nieuwe club. Ik ben trots om voor Sampdoria te spelen en ik wil er alles aan doen om ons te plaatsen voor de Europa League", besluit Andersen over zijn toekomstplannen. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 14:04:00 +0100
Verbeek vol lof: ''Na de winterstop al 25 balheroveringen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214664/verbeek-vol-lof-na-de-winterstop-al-25-balheroveringen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214664/verbeek-vol-lof-na-de-winterstop-al-25-balheroveringen AZ won afgelopen weekend in eigen huis met 3-0 van VVV-Venlo en Gertjan Verbeek was na afloop vol lof over het optreden van Adam Maher. De voormalig FC Twente-trainer ziet dat de middenvelder in vorm is bij de club uit Alkmaar. 

"Op een gegeven moment hebben ze een aantal omzettingen gedaan, waardoor Maher en Til beter tot hun recht kwamen", legt de oefenmeester uit voor de camera van FOX Sports. Volgens Verbeek heeft de voormalig FC Twente-speler tegenwoordig een controlerende rol bij AZ. 

"Hij is op die positie terechtgekomen en dat is volgens de trainers de beste positie voor hem. Hij heeft na de winterstop al 25 balheroveringen gehad", vervolgt hij enthousiast. "Dat is het meeste van alle Eredivisie-spelers na de winterstop. Daarnaast is hij ook in de opbouw veel betrokken. Hij geeft bovendien assists, is heel goed aanspeelbaar en weet altijd waar de ruimte ligt", besluit Verbeek. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 12:59:00 +0100
Vermoedelijke opstelling Jong PSV: Mauro Junior in de basis https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214610/vermoedelijke-opstelling-jong-psv-mauro-junior-in-de-basis https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214610/vermoedelijke-opstelling-jong-psv-mauro-junior-in-de-basis FC Twente neemt het maandagavond in Eindhoven op tegen Jong PSV en de grote vraag is natuurlijk met welke spelers de thuisclub zal gaan spelen. Trainer Dennis Haar kan namelijk geen beroep doen op een groot aantal talenten.

Zo zaten Armando Obispo, Dante Rigo, Cody Gakpo, Mohammed Ihattaren en Michal Sadilek afgelopen weekend op de bank tijdens de wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV in het Abe Lenstra Stadion. Rik Elfrink verwacht dat Mauro Junior wel aan de aftrap verschijnt. 

Vermoedelijke opstelling Jong PSV: Roulaux, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Kun; Verreth, Lonwijk, Frey; Aboukhlal, Piroe, Mauro Junior. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 11:45:00 +0100
''Prachtig dat we tegen ploegen als FC Twente mogen spelen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214588/prachtig-dat-we-tegen-ploegen-als-fc-twente-mogen-spelen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214588/prachtig-dat-we-tegen-ploegen-als-fc-twente-mogen-spelen FC Twente neemt het maandagavond in Eindhoven op tegen Jong PSV, de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. De 19-jarige centrumverdediger Maxime Soulas kijkt uit naar de ontmoeting met de club uit Enschede. 

"We hebben nu een paar goede resultaten geboekt en staan vierde (door de overwinning van Sparta vijfde, red.)", legt hij uit in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Een mooie positie voor onze ploeg en het is prachtig dat we deze week tegen ploegen als FC Twente en Roda JC mogen spelen. Clubs met grote stadions en veel supporters", aldus Soulas.

"Eerder dit seizoen heb ik in Enschede ook gespeeld en het is voor ons een prima ervaring om ineens voor 25.000 mensen te mogen voetballen", blikt hij terug. "We groeien enorm door dat soort wedstrijden en zijn steeds minder snel uit balans. In het begin van dit seizoen hadden we veel problemen om in de slotfase een voorsprong vast te houden en dat hebben we daarna veel beter gedaan. Het verklaart deels waarom we behoorlijk hoog staan, want daarnaast scoren we makkelijk."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 10:33:00 +0100
FC Twente zoekt supporterscoordinator: ''Stressbestendig, loyaal'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214580/fc-twente-zoekt-supporterscoordinator-stressbestendig-loyaal https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214580/fc-twente-zoekt-supporterscoordinator-stressbestendig-loyaal FC Twente zoekt een supporterscöordinator, zo laat de club uit Enschede weten via de officiële kanalen. Het nieuwe aanspreekpunt moet als 'toegankelijke schakel' tussen de club en supportersgeledingen gaan fungeren. 

"In deze rol ben je continue bezig om de diverse belangen goed af te wegen en de juiste balans te vinden. De balans waarin de supporters, de samenwerkingspartners en FC Twente begrip hebben voor elkaar en elkaar respecteren", valt te lezen op de clubsite.

"De supporterscoördinator is, samen met collega’s, ook actief bij de maatschappelijke activiteiten die opgezet worden voor onze supporters. De supporterscoördinator werkt nauw samen met de afdeling Veiligheid", aldus FC Twente over de functieomschrijving. 

Klik hier om de volledige vacature (en bijbehorende taken) te bekijken. Ben jij communicatief sterk, stressbestendig, loyaal, besluitvaardig en zelfstandig? Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 1 maart naar vacature@fctwente.nl

]]>
Mon, 18 Feb 2019 09:26:00 +0100
Ten Voorde: ''Die mogen vanavond allemaal niet in actie komen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214544/ten-voorde-die-mogen-vanavond-allemaal-niet-in-actie-komen https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214544/ten-voorde-die-mogen-vanavond-allemaal-niet-in-actie-komen FC Twente zag de concurrenten Go Ahead Eagles en FC Den Bosch weer punten verspelen in deze speelronde en dat betekent dat de Tukkers verder uit kunnen lopen. 

De ploeg van Marino Pusic is bezig met een indrukwekkende zegereeks en dat zorgt ervoor dat de titel steeds dichterbij lijkt te komen. ''FC Twente, dat op 30 november voor het laatst niet de volle buit veroverde, profiteert al weken van al die slordigheden en marcheert vrolijk verder. Drie punten vandaag erbij en bij de concurrentie zal langzaam maar zeker het geloof wegebben'', schrijft Leon ten Voorde in TC Tubantia

De ploeg moet winnen van Jong PSV en dat zal geen gemakkelijke opgave worden, aangezien die ploeg ook met een prima serie bezig is. ''Uit de laatste twaalf duels haalden de beloften maar liefst 27 punten en dat resulteert in een knappe vijfde plaats op de ranglijst. De vraag is altijd als je tegen beloftenteams speelt, wie ze gaan opstellen. Daarom werd er zaterdag bij Twente ook met interesse uitgekeken naar de reservebank van het eerste elftal van PSV in de wedstrijd bij Heerenveen.''

Mark van Bommel had veel spelers mee die ook voor het beloftenelftal in actie konden komen, maar die mogen nu dus niet meedoen en dat is positief voor de Enschedeërs. ''Daar zaten twaalf spelers en die mogen vanavond allemaal niet in actie komen. Dat betekent dat FC Twente in elk geval niet te maken kan krijgen met spelers als Ramselaar, Obispo, Rigo, Sadilek en Gakpo.''

]]>
Mon, 18 Feb 2019 08:17:00 +0100
''Wat is er in hemelsnaam aan de hand bij de concurrentie?'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214543/wat-is-er-in-hemelsnaam-aan-de-hand-bij-de-concurrentie https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214543/wat-is-er-in-hemelsnaam-aan-de-hand-bij-de-concurrentie FC Twente was voor de winterstop verwikkeld in een spannende titelstrijd met Sparta, Go Ahead Eagles en FC Den Bosch. Die ploegen zijn na de winterstop vergeten hoe ze moeten winnen. 

De ploeg van Marino Pusic speelt vanavond pas, terwijl de concurrenten allemaal op vrijdag in actie kwamen. Ze wisten de druk op de Tukkers echter niet op te voeren, want Go Ahead en Den Bosch lieten weer punten liggen en Sparta lijkt geen serieuze titelkandidaat meer te zijn door het enorme gat tussen de nummer een en vier van de ranglijst. 

Leon ten Voorde denkt dat de supporters van FC Twente steeds vaker aan het kampioenschap gaan denken. ''Jezelf van te voren rijk rekenen is in sport tarten met het noodlot. Maar welke supporter van FC Twente zal vrijdagavond niet stiekem even het sommetje hebben gemaakt? Stel dat Twente vanavond wint bij Jong PSV, dan heeft Twente alle troeven in de hand'', schrijft hij in TC Tubantia

''Bij een zege zet FC Twente de eerste achtervolger, FC Den Bosch, op acht punten. En de tweede, Go Ahead Eagles, op negen. Wat is er hemelsnaam aan de hand bij de concurrentie? Zo pakte Den Bosch in de laatste vier wedstrijden maar twee punten. En Go Ahead, dat doorgaans goed is in De Adelaarshorst, heeft opeens problemen in zijn thuisduels: een punt uit de laatste twee optredens in Deventer.''

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Mon, 18 Feb 2019 07:08:00 +0100
Pusic blikt vooruit: ''Zullen diep moeten gaan om het verschil te maken'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214532/pusic-blikt-vooruit-zullen-diep-moeten-gaan-om-het-verschil-te-maken https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214532/pusic-blikt-vooruit-zullen-diep-moeten-gaan-om-het-verschil-te-maken Voor FC Twente wacht maandagavond een zware uitwedstrijd. Op bezoek bij Jong PSV in het Jan Louwers Stadion moet er gewonnen worden om het gat met de nummer twee tot acht punten te laten groeien. Marino Pusic blikt vooruit. 

"Jong PSV is één van de betere en best presterende teams in de Eerste Divisie. Het is echt een zeer getalenteerd elftal met heel veel individuele kwaliteit. Jongens die gedreven zijn en zich graag willen bewijzen en bulken van talent. Het is een hele goede tegenstander", aldus Pusic tegenover RTV Oost

Jong PSV staat door de goede resultaten vijfde. "Ik verwacht een pittige wedstrijd, waarin wij diep zullen moeten gaan om kwantitatief het verschil te kunnen maken en een goed resultaat te kunnen behalen. Je moet werkelijk optimaal zijn om tegen dit soort teams maximaal resultaat te halen. Dus ik verwacht een taaie wedstrijd."

Foto via Sportfoto-Oost

]]>
Sun, 17 Feb 2019 21:47:10 +0100
''Jong PSV beschikt over een zeer talentvolle groep spelers'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214463/jong-psv-beschikt-over-een-zeer-talentvolle-groep-spelers https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214463/jong-psv-beschikt-over-een-zeer-talentvolle-groep-spelers FC Twente heeft een goede reeks resultaten neergezet. Weliswaar was het spel niet altijd fantastisch, maar de punten bleven in Enschede of werden meegenomen naar Enschede. Maandag wacht de volgende horde: Jong PSV.

Trainer Marino Pusic is dan ook tevreden: "Wij hebben een goede serie wedstrijden neergezet. Daarin hebben we ons als team prima laten zien. De wedstrijd tegen Sparta was overtuigend. We misten Wout en Javier in die wedstrijd, maar het team pakte het als collectief heel goed op", begint de trainer in met het officiële clubkanaal van FC Twente. 

Pusic vervolgt: "Dan wil je die lijn natuurlijk doortrekken en dit een goed vervolg geven. Dit gaat echter niet automatisch. Ook tegen Jong PSV zullen we als ploeg er weer keihard voor moeten werken en de juiste houding aannemen die uiteindelijk voor resultaat moet zorgen.”

Jong PSV heeft alleen tegen MVV en Jong Ajax punten laten liggen dit jaar, verder werd alles gewonnen. De ploeg is dan ook nog ongeslagen in 2019. "Jong PSV beschikt over een zeer talentvolle groep spelers, met veel individuele kwaliteit. In de thuiswedstrijd hebben we dat al ervaren, pas in de slotfase trokken we die wedstrijd over de streep", aldus de trainer.

]]>
Sun, 17 Feb 2019 16:33:00 +0100
Espinosa en Oosterwijk ontbreken in belangrijke wedstrijd tegen Jong PSV https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214461/espinosa-en-oosterwijk-ontbreken-in-belangrijke-wedstrijd-tegen-jong-psv https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214461/espinosa-en-oosterwijk-ontbreken-in-belangrijke-wedstrijd-tegen-jong-psv FC Twente speelt maandagavond de belangrijke wedstrijd tegen Jong PSV. Hierin zullen naar alle Javier Espinosa en Jari Oosterwijk niet aan de aftrap staan. Het lijkt inmiddels wel heel duidelijk dat beide spelers niet aanwezig zullen zijn.

Leon ten Voorde meldt dit in De Tubantia. De Twentewatcher meldt dat spits Oosterwijk nog afwezig is vanwege velprivéomstandigheden. Ook Javier Espinosa is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure, ook hij is er dus niet bij.

Dit betekent dat de kans groot is dat Fred Friday maandag in de basis begint. Ricardinho is afwezig vanwege een schorsing. Brama keert wel terug, de middenvelder is voldoende fit nadat hij vorige week de topper met Spara miste. 

 

]]>
Sun, 17 Feb 2019 15:47:00 +0100
Boere ontkent contact met Sivasspor: ''Wordt enorm opgeblazen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214393/boere-ontkent-contact-met-sivasspor-wordt-enorm-opgeblazen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214393/boere-ontkent-contact-met-sivasspor-wordt-enorm-opgeblazen Waar er in de eerste seizoenshelft veel kritiek was op Tom Boere, lijkt hij na de winterstop helemaal los. Ondertussen kwam er echter wel een derde spits, namelijk Fred Friday. Boere werd daardoor ook in verband gebracht met een transfer.

"Mijn zus belde me op en vroeg of ik naar Turkije ging. Ja, op vakantie misschien, antwoordde ik. Ik weet niet waar zo'n verhaal vandaan komt. Zoiets wordt enorm opgeblazen, want ik heb nooit iets van die club gehoord", laat Boere weten in gesprek met Tubantia.

De goalgetter van FC Twente was dit seizoen al goed voor twaalf goals, waar hij ook al drie assists leverde. De 26-jarige spits heeft nog een contract tot medio 2020.

]]>
Sun, 17 Feb 2019 12:20:00 +0100
''Samen met Karim was hij een topper bij FC Twente'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214180/samen-met-karim-was-hij-een-topper-bij-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214180/samen-met-karim-was-hij-een-topper-bij-fc-twente Romano Denneboom speelde tussen 2007 en 2010 in het eerste elftal van FC Twente. De oud-aanvaller, die ook bij SC Heerenveen, Willem II, NEC, Sparta Rotterdam en Arminia Bielefeld speelde, heeft zes oud-Tukkers opgenomen in zijn favoriete elftal aller tijden.

Naast Eljero Elia en Marko Arnautovic selecteerde Denneboom ook Luke Wilkshire, Edson Braafheid, Karim El Ahmadi en Orlando Engelaar. Met name over El Ahmadi en Engelaar is Denneboom lovend. "Een iele jongen, maar zijn inzicht en techniek maakten hem een hele goede voetballer", zegt Denneboom over El Ahmadi.

"Samen met Karim was Orlando een topper op het middenveld bij Twente", vervolgt Denneboom in ELF Voetbal Magazine. "Hij benutte zijn lengte, had een goede trap, overzicht en was dominant. Ik lijk totaal niet op hem, maar spreek hem best vaak. Qua uiterlijk schijnen we wel op elkaar te lijken. We worden regelmatig met elkaar verward", lacht Denneboom, die het ook goed kon vinden met Wilkshire.

"Een Australische jongen", vertelt Denneboom. "Door zijn loopvermogen, goede techniek en goede voorzet was hij een halve rechtsbuiten. IJzersterk ook. We konden het goed met elkaar vinden en kwamen op elkaar verjaardagen." Braafheid werd ook een vriend van Denneboom. "In de kleedkamer en op het veld nam hij een leidersrol op zich. Hij heeft een goed overzicht, duelkracht en speelde niet zomaar voor Hoffenheim, Bayern en Celtic en in een WK-finale. Ik ben trots op hem."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 11:16:00 +0100
''Als Jordania het geld heeft, zal hij naar FC Twente gaan'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214397/als-jordania-het-geld-heeft-zal-hij-naar-fc-twente-gaan https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214397/als-jordania-het-geld-heeft-zal-hij-naar-fc-twente-gaan Volgens Johan Derksen heeft Merab Jordania veel interesse in een overname van FC Twente. FC Twente liet eerder weten dat het 'onzin' was en dat er nog geen enkel contact was geweest. Derksen erkent dat er waarschijnlijk nog geen contact is.

"Dat FC Twente er niets van weet, dat kan. En Jordania zal ook wel niets officieels hebben ondernomen", reageert Derksen vrijdagavond bij Veronica Inside. Volgens de journalist komt het met name door het verleden van Paul van der Kraan (toekomstig directeur) en Ted van Leeuwen. "Maar hij is wel degelijk geïnteresseerd. En Paul van der Kraan en Ted van Leeuwen zijn twee pupillen van hem."

In 2013 moest Jordania vertrekken bij Vitesse, tot teleurstelling van de Georgiër zelf. Derksen denkt dat hij zich wil revancheren. "Dat zit hem nog steeds niet lekker, want hij is een trotse man. Die wil terugkomen in de voetballerij. Kleine Jordania doet het goed bij FC Den Bosch, maar grote Jordania wil een club met wat meer allure. FC Twente is een ideaal project voor hem. Dat die meneer van FC Twente (Koen Groenewold, red.) er niets van gehoord heeft, dat zou kunnen. Maar als Jordania het geld bij elkaar heeft, zal hij bij die man van FC Twente uitkomen", aldus Derksen.

 

]]>
Sun, 17 Feb 2019 10:27:00 +0100
''Ik merk vaak dat mensen mijn snelheid onderschatten'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214256/ik-merk-vaak-dat-mensen-mijn-snelheid-onderschatten https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214256/ik-merk-vaak-dat-mensen-mijn-snelheid-onderschatten Tom Boere heeft dit seizoen veel kritiek gekregen en in de winterstop leek hij zelfs te vertrekken voor een buitenlands avontuur. Nu de ploeg met twee spitsen speelt, is hij helemaal geen twijfelgeval meer. 

Doordat Jari Oosterwijk en Boere nu samen in de punt van de aanval staan, is het niet alleen maar zijn taak om als aanspeelpunt te fungeren. "Ik was misschien wel te veel focust op het vasthouden van de bal. Ik was er zo op gericht om spelers te laten bijsluiten dat ik me ging forceren. Het gevolg: balverlies. Ik kan dat wel, maar dan wel in het strafschopgebied'', verklaart hij aan TC Tubantia.

Hoe dichter de aanvaller bij de goal van de tegenstander is, hoe gevaarlijker hij wordt. ''Bij Twente is het lange tijd een zaak van overleven geweest en dan stond ik vaak op de middellijn. De vrijheid die ik nu krijg is prettig, maar ik ben het er niet mee eens dat ik niet in een drie-spitsensysteem op het hoogste niveau uit de voeten kwam. Ook toen maakte ik wel mijn loopacties, maar dan kwamen lang niet altijd de ballen."

Die ballen krijgt hij nu wel en da heeft ook met het nieuwe systeem te maken. "Omdat onze buitenspelers iets minder diep staan, gaan de backs van de tegenstander twijfelen. En dan ontstaat er ruimte, waar ik in kan duiken. Ik merk vaak dat mensen mijn snelheid onderschatten. Ik oog misschien niet zo explosief, en loop niet als een gazelle. Maar pas geleden haalde ik 34.5 kilometer per uur in een wedstrijd." 

]]>
Sun, 17 Feb 2019 09:22:00 +0100
Foto | Deze spelers van PSV komen tegen FC Twente niet in actie https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214360/foto-deze-spelers-van-psv-komen-tegen-fc-twente-niet-in-actie https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214360/foto-deze-spelers-van-psv-komen-tegen-fc-twente-niet-in-actie FC Twente weet ongeveer welke PSV'ers het maandag aan de aftrap kan verwachten op bezoek in Eindhoven. Om 20.00 uur neemt koploper FC Twente het in het Jan Louwers Stadion op tegen de Eindhovense beloften. 

Onder meer Dante Rigo, Cody Gakpo en Bart Ramselaar zijn er niet bij. Zij zitten zaterdagavond immers op de bank bij PSV 1, dat het in Friesland opneemt tegen sc Heerenveen. Spelers die in het weekend bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zitten, mogen op maandag niet in actie komen in de Keuken Kampioen Divisie. 

Naast de elf basisspelers en bovengenoemd drietal gaat het om Aziz Behich, Eloy Room, Donyell Malen, Armando Obispo, Trent Sainsbury, Erick Gutierrez, Michal Sadilek, Mike van de Meulenhof en Mohamed Ihattaren. 

]]>
Sat, 16 Feb 2019 19:49:33 +0100
VIDEO | Selectie FC Twente gaat karten: wie is de snelste? https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214142/video-selectie-fc-twente-gaat-karten-wie-is-de-snelste https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214142/video-selectie-fc-twente-gaat-karten-wie-is-de-snelste FC Twente heeft vanavond geen wedstrijd op het programma staan. De selectie van trainer Marino Pusic geniet daarom van een vrije dag.

Donderdagochtend werd er nog wel getraind op het Trainingscentrum in Hengelo. Daarna stond er een bijzondere activiteit op de planning. De spelers van FC Twente ging namelijk karten in Enschede. Wie is de snelste?

Foto: Screenshot FC Twente TV

]]>
Sat, 16 Feb 2019 15:32:00 +0100
''De eredivisie heeft FC Twente net zo hard nodig als andersom'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214292/de-eredivisie-heeft-fc-twente-net-zo-hard-nodig-als-andersom https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/214292/de-eredivisie-heeft-fc-twente-net-zo-hard-nodig-als-andersom FC Twente degradeerde afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie en van veel voetbalsupporters hoefde de club nooit meer terug te keren naar de eredivisie. De haat op de Tukkers is groot. 

Dat heeft alles te maken met de problemen bij de club en de manier waarop de landstitel werd binnengehaald. De club leefde boven zijn stand en de voetbalploeg werd daar aanvankelijk bijna niet voor gestraft. Leon ten Voorde vond het daarom opvallend dat er in Voetbal International een artikel verscheen waarin stond dat FC Twente belangrijk is voor de eredivisie.

Hij is het overigens wel met die woorden eens, schrijft hij in TC Tubantia. ''In Voetbal International stond deze week dat 'een titel niet alleen belangrijk is voor de regio Twente, maar ook waardevol voor de eredivisie die financieel stilstaat en deelname van de vierde achterban van het land goed kan gebruiken. Promotie zou het hele Nederlandse voetbal een dienst bewijzen.' Het is lang geleden dat er zoiets werd geopperd uit een ander deel van het land.''

De journalist snapt dat er veel afkeurende dingen werden gezegd over de Tukkers, maar op een gegeven moment moet dat ook weer ophouden. ''Toegegeven: Even op de strafbank is best verhelderend na de verdiende degradatie. Het getrek langs al die krakkemikkige stadions is vermakelijk en leerzaam, maar het moet niet langer dan een jaar duren. Langzaam maar zeker dringt bij het weldenkende deel van de voetballerij het besef door dat de eredivisie FC Twente net zo hard nodig heeft als andersom.''

]]>
Sat, 16 Feb 2019 13:36:00 +0100
FC Twente-talenten schitteren in Oranje: ''Ik was enorm trots'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/214113/fc-twente-talenten-schitteren-in-oranje-ik-was-enorm-trots https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/214113/fc-twente-talenten-schitteren-in-oranje-ik-was-enorm-trots Bram Marsman en Tijs Velthuis waren afgelopen week actief bij jeugdselectie van Oranje. Velthuis, speler van FC Twente onder 19, was met Oranje onder 17 actief op een internationaal toernooi in Portugal.

Ook Marsman verbleef in Portugal. De speler van FC Twente onder 16 maakte zijn debuut voor Oranje onder 16. "Toen ik hoorde dat ik bij de definitieve selectie zat, was ik enorm trots", vertelt Marsman op de officiële website van FC Twente.

Oranje onder 16 verloor van Argentinië en Portugal, maar speelde gelijk tegen Duitsland. "Als je kijkt naar de uitslagen was het geen goed toernooi, maar ik ben wel een geweldige ervaring rijker. Het tempo in de wedstrijden van Oranje ligt erg hoog en daar moet je even aan wennen. Het was mij eerste keer bij de groep en dan moet je er altijd even in komen, maar dat verliep allemaal prima", aldus Marsman.

Velthuis was al vaker actief bij Oranje. "Het begint wat meer te wennen en je kent de andere jongens beter. Dat maakt het allemaal wel wat makkelijker voor mij", zegt de Oldenzaler. "Het maakt me heel trots om in het oranje shirt te mogen spelen. Ook van familie en vrienden krijg ik veel positieve steun."

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Sat, 16 Feb 2019 12:24:00 +0100