Nieuws - Twentefans https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans 'Dure deal voor Go Ahead Eagles: contract grootverdiener Hölscher wordt ontbonden' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147390/dure-deal-voor-go-ahead-eagles-contract-grootverdiener-hoelscher-wordt-ontbonden https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147390/dure-deal-voor-go-ahead-eagles-contract-grootverdiener-hoelscher-wordt-ontbonden Tim Hölscher heeft geen toekomst meer bij Go Ahead Eagles. De oud-speler van FC Twente keert waarschijnlijk niet terug in het elftal van trainer Jan van Staa.

Hölscher maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar Go Ahead Eagles en heeft een contract tot medio 2019 in Deventer, maar Go Ahead Eagles wil die verbintenis ontbinden. Dat gaat de Jupiler League-club een aardig zakcentje kosten, want de Duitse middenvelder zit met zijn inkomen in de top van het salarishuis in Deventer.

Go Ahead Eagles hoopte Hölscher deze maand te kunnen verkoop, maar er is vrijwel geen interesse voor 22-jarige middenvelder. Hölscher zal vanavond ook niet spelen. "Tim is met de club in onderhandeling over de afwikkeling van zijn contract. Dan neem je hem niet meer op in de wedstrijdselectie", aldus Van Staa tegenover De Stentor. Hölscher speelde twaalf wedstrijden voor Go Ahead Eagles, waarin hij niet wist te scoren.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Fri, 19 Jan 2018 10:08:52 +0100
'Financiële meevaller FC Twente: Premier League-club heeft 35 miljoen over voor Promes' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147371/financiele-meevaller-fc-twente-premier-league-club-heeft-35-miljoen-over-voor-promes https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147371/financiele-meevaller-fc-twente-premier-league-club-heeft-35-miljoen-over-voor-promes FC Twente krijgt mogelijk een flink geldbedrag op haar rekening gestort. Volgens het Engelse Sky Sports zou het Engelse Southampton verregaande interesse hebben in voormalig Twente-aanvaller Quincy Promes.

The Saints zouden maar liefst 35 miljoen euro over hebben voor Promes, die wekelijks één van de uitblinkers is in de Russische competitie. Bij Spartak Moskou scoort 26-jarige spelmaker aan de lopende band. In 115 officiële duels wist hij 58 maal het net te laten bollen. 

Een transfer van Promes naar Southampton zou op financieel vlak een enorme opsteker zijn voor FC Twente, dat bij de verkoop van Promes naar verluidt een doorverkooppercentage van vijf procent heeft bedongen. 

]]>
Fri, 19 Jan 2018 08:49:00 +0100
El Hamdaoui eerder benaderd door FC Twente: ''Dat is niets geworden'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147309/el-hamdaoui-eerder-benaderd-door-fc-twente-dat-is-niets-geworden https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147309/el-hamdaoui-eerder-benaderd-door-fc-twente-dat-is-niets-geworden Mounir El Hamdaoui zette woensdag zijn handtekening onder een contract voor een half jaar bij FC Twente. De Marokkaanse spits was afgelopen zomer ook al in beeld bij de club uit Enschede.

El Hamdaoui sprak destijds met toenmalig FC Twente-trainer René Hake. "Dat is niets geworden, omdat de club toen besloot te gaan voor een speler die er direct klaar voor was", zegt El Hamdaoui, die de afgelopen tijd avonturen in Nieuw-Zeeland, India en Turkije afwees.

De routinier wilde graag terugkeren naar Nederland. "Waarom ik doorga? Omdat ik te veel van het spelletje houd. Ik voel dat ik nog te gretig ben om te stoppen", aldus El Hamdaoui tegenover De Telegraaf. "Ik heb de afgelopen maanden bij AZ meegetraind. Daarna voelde ik me er weer klaar voor om weer aan de bak te gaan. Ik ben aardig fit."

El Hamdaoui speelde in onder meer in Italië, Spanje, Qatar en Saoedi-Arabië. "Dat geeft je extra bagage. Of ik dat wil overbrengen op anderen? Ik ben geen mental coach, maar gewoon een voetballer, die wil presteren. Ik ben wel iemand die medespelers altijd wil helpen, maar dan op een natuurlijke manier", aldus El Hamdaoui.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 07:21:00 +0100
FC Twente zonder El Hamdaoui tegen Roda JC: ''Maar als het aan mij ligt...'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147311/fc-twente-zonder-el-hamdaoui-tegen-roda-jc-maar-als-het-aan-mij-ligt https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147311/fc-twente-zonder-el-hamdaoui-tegen-roda-jc-maar-als-het-aan-mij-ligt FC Twente kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Roda JC waarschijnlijk nog geen beroep doen op Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse aanvaller is nog niet speelgerechtigd. Adam Maher is wel direct inzetbaar.

FC Twente verwacht dat het nog wel twee weken kan duren voordat El Hamdaoui is vrijgegeven door de Saoedi-Arabische voetbalbond, dat meldt TC Tubantia. De spits zelf staat te trappelen om te beginnen. "Ik ben aardig fit", zegt hij tegenover FOX Sports. "Ik heb al twee halve wedstrijdjes gespeeld en train elke dag twee keer, dus ik voel me goed."

El Hamdaoui wil graag spelen tegen Roda JC. "Als het aan mij ligt wel ja. Maar het ligt aan de trainer. We zien wel hoe dat gaat lopen. Ik weet ook nog niet of ik dan speelgerechtigd ben, dus dat moeten we allemaal nog even aankijken. Maar als het aan mij ligt... ik ben fit en wil altijd spelen", aldus de spits.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 22:25:00 +0100
VIDEO | Classic: FC Twente boekt overtuigende overwinning bij Roda JC (0-3) https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147324/video-classic-fc-twente-boekt-overtuigende-overwinning-bij-roda-jc-0-3 https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147324/video-classic-fc-twente-boekt-overtuigende-overwinning-bij-roda-jc-0-3 FC Twente gaat zaterdagavond op bezoek bij Roda JC. Vorig seizoen hadden de Tukkers weinig moeite met de ploeg uit Kerkrade. FC Twente won destijds met 0-3 in het Parkstad Limburg Stadion. Hieronder een terugblik op dat duel.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 21:34:00 +0100
El Hamdaoui ook volgend seizoen bij FC Twente?: ''Dat zou zeker wel kunnen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147304/el-hamdaoui-ook-volgend-seizoen-bij-fc-twente-dat-zou-zeker-wel-kunnen https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147304/el-hamdaoui-ook-volgend-seizoen-bij-fc-twente-dat-zou-zeker-wel-kunnen Mounir El Hamdaoui heeft zich woensdag definitief aan FC Twente verbonden. De Marokkaanse spits, die al op proef was in Enschede, tekende een contract tot het einde van het seizoen. Een langer verblijf sluit hij echter niet uit.

"Dat is iets voor later, maar dat zou zeker wel kunnen", reageert El Hamdaoui in gesprek met de NOS. "FC Twente is gewoon een mooie club. We gaan nu aan de slag en we zien wel hoe het later zal gaan", aldus de spits.

El Hamdaoui speelde in het verleden al bij onder meer Excelsior, Tottenham Hotspur, Willem II, AZ, Ajax, Fiorentia en AZ, maar is nu niet bezig met een nieuwe transfer. "Ik ben niet bezig met mezelf in de kijker te spelen. Ik ben hier om te presteren en om het team te helpen."

De huidige plek op de ranglijst baart de spits wel zorgen. "Er is absoluut werk aan de winkel", bevestigt El Hamdaoui. "Zo'n grote club als Twente hoort niet op de zestiende plaats thuis. Deze spelersgroep heeft genoeg kwaliteiten. Daarmee ga ik ze ook een beetje helpen." 

El Hamdaoui gaat bij FC Twente trainen onder Gertjan Verbeek, met wie hij al kort samenwerkte bij AZ. "We hebben een goede band. Hoe hij me weet te prikkelen? Ik denk dat ik mezelf wel goed weet te prikkelen. Hij is natuurlijk de trainer, hij geeft opdrachten. Maar uiteindelijk moet je jezelf prikkelen."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 20:21:00 +0100
Financiële klapper voor FC Twente: Pelupessy rondt transfer af https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147340/financiele-klapper-voor-fc-twente-pelupessy-rondt-transfer-af https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147340/financiele-klapper-voor-fc-twente-pelupessy-rondt-transfer-af Joey Pelupessy vertrekt bij Heracles Almelo. De middenvelder wordt verkocht aan Sheffield Wednesday. Aangezien Pelupessy een verleden heeft bij FC Twente, verdient de club een mooi bedrag aan de transfer. 

Volgens de Engelse krant Daily Mirror ligt de transfersom zo rond de twee miljoen. Van dit bedrag krijgt FC Twente naar verluidt een doorverkooppercentage van 25 procent. Ook krijgt de club een opleidingsvergoeding, wat dus een flinke financiële meevaller is. 

Heracles Almelo werkte eerst niet mee aan een transfer van Pelupessy naar New York City FC. "We verliezen in Joey een goede voetballer en een goed mens", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de clubwebsite. "Vanuit zijn status als jong talent heeft hij zich doorontwikkeld tot bepalende speler. De kans die wij hem hebben geboden heeft hij de afgelopen jaren met beide handen aangegrepen. Joey zelf wilde de overgang naar Sheffield Wednesday graag maken en dat gunnen wij hem."

]]>
Thu, 18 Jan 2018 19:26:00 +0100
Maher blij met El Hamdaoui: ''Dat is een goede speler, zeker voor dit team'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147282/maher-blij-met-el-hamdaoui-dat-is-een-goede-speler-zeker-voor-dit-team https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147282/maher-blij-met-el-hamdaoui-dat-is-een-goede-speler-zeker-voor-dit-team Met de komst van Adam Maher en Mounir El Hamdaoui hoopt FC Twente in de tweede seizoenshelft het verschil te kunnen maken in de degradatiestrijd. Maher heeft daar alle vertrouwen in.

"We willen het met het hele team laten zien. We hebben iedereen nodig en we gaan er alles aan doen om hogerop te komen", zegt de middenvelder tegenover de NOS. "Als ik naar de ranglijst kijk, begrijp ik nog steeds niet dat ze zo laag staan. We moeten er met het hele team alles aan doen om hogerop te komen."

Maher tekende een contract voor een half jaar in Enschede. "Ik wil iets neerzetten bij FC Twente", reageert hij ambitieus. "Ik wil Twente naar een hogere plek schieten. En ik wil laten zien wat ik kan." 

Maher is ook blij met de komst van El Hamdaoui. "Dat is een goede speler, zeker voor dit team. Ik ken Mounir ook nog uit mijn AZ-tijd. Daar heb ik ook prettig samen mee gewerkt", aldus de middenvelder, die ook gaat samenspelen met Oussama Assaidi. "Maar we hebben iedereen nodig. Het is een mooi groepje, maar we moeten het met iedereen doen."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 18:49:00 +0100
VIDEO | Rutte bezoekt project Scoren in de Wijk en krijgt FC Twente-sjaaltje https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/147318/video-rutte-bezoekt-project-scoren-in-de-wijk-en-krijgt-fc-twente-sjaaltje https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/147318/video-rutte-bezoekt-project-scoren-in-de-wijk-en-krijgt-fc-twente-sjaaltje Mark Rutte bracht woensdag een bezoek aan de regio Twente. De minister-president ging onder meer op bezoek bij het project 'Scoren met gezondheid', een onderdeel van de maatschappelijke tak van FC Twente Scoren in de Wijk. Rutte kreeg natuurlijk een FC Twente-sjaaltje om.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 17:01:00 +0100
Hoge verwachtingen rond Maher: ''Dat wil ik ook laten zien'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147277/hoge-verwachtingen-rond-maher-dat-wil-ik-ook-laten-zien https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147277/hoge-verwachtingen-rond-maher-dat-wil-ik-ook-laten-zien FC Twente versterkte zich deze week met Adam Maher, die komende zaterdag zijn debuut kan maken in het shirt van FC Twente. De middenvelder, die overkwam van PSV, had meerdere keuzes, maar koos uiteindelijk voor FC Twente.

"Het is een kans die ik niet wil laten liggen", zegt Maher tegenover RTV Oost. "Het is een mooie club en de trainer die hier zit ken ik al vanuit mijn AZ-periode. Maar FC Twente is ook gewoon een mooie club met mooie supporters. Uiteindelijk kunnen we nog wel wat neerzetten hier."

De verwachtingen zijn hoog rondom Maher. "Ik leg altijd druk op mezelf en ik hou ook van druk. Ik kan ook prima presteren onder druk. Dat wil ik ook laten zien, dan zien wel verder wel hoe het loopt", aldus Maher, die niet snapt dat FC Twente zo laag staat. "Ze spelen wel goed voetbal, alleen de punten blijven uit. In de tweede helft van het seizoen moeten we de punten binnen halen."

Maher kreeg bij PSV nauwelijks kansen, maar bleef zich altijd voorbeeldig gedragen en inzetten. "Ik ben gewoon een normale jongen en wil altijd positief blijven. Ik ga niet negatief naar iets kijken en uiteindelijk blijf ik positief en zie ik wel waar het schip strandt", besluit hij.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 15:54:00 +0100
El Hamdaoui heeft een doel in Enschede: ''Dat gevoel leeft heel sterk bij me'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147171/el-hamdaoui-heeft-een-doel-in-enschede-dat-gevoel-leeft-heel-sterk-bij-me https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147171/el-hamdaoui-heeft-een-doel-in-enschede-dat-gevoel-leeft-heel-sterk-bij-me Met Mounir El Hamdaoui haalt FC Twente een zeer ervaren speler binnen. Met clubs als AZ, Ajax, Tottenham Hotspur, Malaga en Fiorentina achter zijn naam kan de 33-jarige spits terugkijken op een mooie loopbaan, maar zover is het nog niet. El Hamdoui wil in Enschede laten zien dat hij het nog steeds kan.

"Ik ben het voetballen nog niet verleerd", aldus El Hamdaoui in gesprek met TC Tubantia. "En ik ben nog steeds even gretig als vroeger. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die denken dat ik de voorbije jaren alleen maar geld heb lopen tellen in de zandbak. Die verhalen houd je altijd en die storen me verder ook niet."

De Marokkaanse spits is nog steeds erg ambitieus. "Ik weet wat ik wil en wat ik kan. Ik ben nog niet klaar met voetballen, ik wil presteren. Dat gevoel leeft heel sterk bij me. Of ik me nu weer echt een voetballer voel? Ik ben altijd een voetballer geweest. Die liefde is nog lang niet over."

Dat El Hamdaoui bruikbare kwaliteiten heeft, zal iedereen direct toegeven. Er zijn echter wel twijfels over zijn fitheid. "Het is weliswaar een hele tijd geleden dat ik mijn laatste volledige wedstrijd heb gespeeld, maar tot aan december trainde ik elke dag met de eerste selectie van AZ", zegt hij. "Toen ik een maand geleden bij AZ stopte wist ik dat ik er weer klaar voor was. Ik heb nu bij Twente twee weken getraind en twee halve wedstrijdjes gespeeld. Ik voel me goed."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:46:00 +0100
Van der Lely op weg naar uitgang: ''Hij wil heel graag weg bij FC Twente'' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147243/van-der-lely-op-weg-naar-uitgang-hij-wil-heel-graag-weg-bij-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147243/van-der-lely-op-weg-naar-uitgang-hij-wil-heel-graag-weg-bij-fc-twente FC Twente lijkt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Jeroen van der Lely. De vleugelverdediger is op de rechtsbackpositie tweede keus achter Hidde ter Avest en neemt daar geen genoeg meer mee.

"Jeroen wil heel graag weg om aan spelen toe te komen", zegt zijn zaakwaarnemer René Wagelaar in gesprek met VoetbalPrimeur. "Hij heeft alleen kans op speeltijd als Ter Avest geblesseerd raakt of nog vertrekt."

Volgens Wagelaar heeft Van der Lely geen voorkeur voor een andere club. "Als hij maar kan voetballen. Jeroen is geen praatjesmaker, die zegt dat hij naar PSV, Ajax of Feyenoord wil. Ik ben bezig geweest met clubs in de Verenigde Staten, België en Duitsland en zoek overal voor hem. Maar hij heeft een goed contract, dus het is niet makkelijk", aldus de belangenbehartiger.

Van der Lely hoopt deze maand een nieuwe club te vinden, maar als dat niet lukt maakt hij het seizoen af in De Grolsch Veste. "Het maakt Jeroen niet uit waar hij heen gaat. Hij wil spelen. Bij Verbeek heeft hij niet het gevoel dat dat lukt."

]]>
Thu, 18 Jan 2018 13:33:00 +0100
Eindstand kaartverkoop: FC Twente-fans massaal naar Kerkrade https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/145699/eindstand-kaartverkoop-fc-twente-fans-massaal-naar-kerkrade https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/145699/eindstand-kaartverkoop-fc-twente-fans-massaal-naar-kerkrade FC Twente gaat zaterdag 20 januari op bezoek bij Roda JC en supportersvereniging Vak-P roept de supporters op om 'massaal' naar de degradatiekraker in Kerkrade te gaan. 

''We staan er nog altijd erg belabberd voor dus zullen we opnieuw moeten laten zien dat het aan ons niet zal liggen", legt men uit via Facebook. "Vak-P vraagt bij deze om een vol uitvak! 1000 man naar Kerkrade voor de kraker tegen Roda. De vervoersregeling (vrij vervoer) en kaartprijs (€17,50) mogen geen excuus zijn."

"Wij zijn met Vak-P in ieder geval massaal aanwezig en zien jullie graag in het uitvak op 20 januari om 18.30 uur", besluit Vak-P. FC Twente kan uitstekende zaken doen met het oog op de ranglijst. Het verschil met de hekkensluiter bedraagt op dit moment vier punten en bij een zege staan de Tukkers zo goed als zeker weer boven de degradatiestreep. 

Update: Er zijn in totaal 777 kaarten verkocht voor het uitvak, zo meldt FC Twente via de officiële kanalen.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 12:28:00 +0100
''Ik kijk zeer tevreden terug op de samenwerking met FC Twente'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/146974/ik-kijk-zeer-tevreden-terug-op-de-samenwerking-met-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/146974/ik-kijk-zeer-tevreden-terug-op-de-samenwerking-met-fc-twente FC Twente heeft maandagmiddag, tegelijkertijd met de 'presentatie' van Adam Maher, haar nieuwe officiële website gelanceerd. De club uit Enschede werkte intensief samen met Nerds & Company, Team Nijhuis, Oxilion en Sports Alliance. 

Timar Holtkamp is tevreden op het eindresultaat. "Een website is het sterkst wanneer er een rode draad in terug te vinden is", legt hij uit. "Doordat we zeer betrokken supporters gevraagd hebben om hun kijk op de website te geven ontstond het thema 'fans en club dichter bij elkaar brengen’. Dit concept is bepalend geweest voor het design en de ontwikkeling van de nieuwe website." 

"Wij zijn trots dat we de fans en club dichter bij elkaar hebben kunnen brengen", vervolgt Holtkamp, die bijval krijgt van Team Nijhuis-consultant Judith Damveld. "Ik kijk zeer tevreden terug op de samenwerking met FC Twente. We hebben samen met supporters een prachtig fundament neer weten te zetten. Een fundament dat in de wensen van de supporters voorziet en waarmee de komende jaren gescoord kan worden." 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 12:09:00 +0100
FC Twente na komst Maher en El Hamdaoui 'uitgewinkeld': ''Meer zit er niet in'' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147180/fc-twente-na-komst-maher-en-el-hamdaoui-uitgewinkeld-meer-zit-er-niet-in https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147180/fc-twente-na-komst-maher-en-el-hamdaoui-uitgewinkeld-meer-zit-er-niet-in Hoewel FC Twente met Tom Boere en Marko Kvasina twee potentiële basisspelers voor de spitspositie onder contract heeft staan, besloten de Tukkers om ook de 33-jarige Mounir El Hamdaoui een (prestatie)contract te geven. Daarmee is FC Twente uitgewinkeld voor deze transferperiode.

Coach Gertjan Verbeek verweert echter de kritiek dat hij al genoeg aanvallers in zijn selectie heeft. "Ik vind niet dat je daarvoor naar één type speler moet kijken", aldus Verbeek in gesprek met De Telegraaf. "Het gaat om de mix in een selectie en El Hamdaoui is een totaal andere speler dan Boere en Kvasina. Hij voegt iets toe wat we nog niet hadden."

"Dat geldt ook voor Maher. We hebben tegen tegenstanders van hetzelfde niveau moeite om het spel te maken. Met een type als Maher hopen we dat dat beter gaat", vertelt de oefenmeester.

Met de komst van Maher en El Hamdaoui heeft FC Twente de selectie nu compleet. "De club heeft al een uiterste krachtsinspanning geleverd om Maher en El Hamdaoui binnen te halen", beseft Verbeek. "Dat is een pluim waard voor de organisatie. We zijn nu uitgewinkeld. Meer zit er niet in. Of het moet zijn dat er bij ons nog iemand vertrekt, dan is er misschien weer iets mogelijk. Maar voorlopig moet het hier mee gebeuren."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 11:04:00 +0100
''Verbeek is geschrokken van de chaos en amateurisme binnen de club'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147158/verbeek-is-geschrokken-van-de-chaos-en-amateurisme-binnen-de-club https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147158/verbeek-is-geschrokken-van-de-chaos-en-amateurisme-binnen-de-club Gertjan Verbeek staat inmiddels een tijdje aan het roer bij FC Twente. De ervaren oefenmeester behaalde nog niet veel punten, maar het huwelijk tussen Verbeek en Twente heeft tijd nodig.

Dat zegt journalist Leon ten Voorde, die de combinatie tussen de coach en zijn nieuwe club nog niet als 'perfect' beschouwt. "Zover is het nog niet. Hij heeft zes punten gehaald uit zijn eerste acht duels. Er is dus niet veel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, al kun je de programma's moeilijk met elkaar vergelijken", vertelt hij desgevraagd aan de NOS.

"Verbeek is nog zoekende. Twente moet wennen aan zijn dwingende werkwijze en Verbeek is op zijn beurt geschrokken van de chaos en het amateurisme binnen de club", meent Ten Voorde. Met Mounir El Hamdaoui en Adam Maher haalde FC Twente twee jongens met ervaring binnen.

Vooral van de nog steeds slecht 24-jarige Maher wordt veel verwacht. "Dat moet hij eerst laten zien. Want dat is de grote vraag: wat kan hij nog? Het publiek is, op de beker- en competitiewedstrijd tegen Ajax na, niet verwend. Je merkt wel dat door zijn komst extra enthousiasme ontstaat bij de fans."

]]>
Thu, 18 Jan 2018 10:03:00 +0100
Lijfsbehoud 'moet lukken': ''We hebben kwaliteit genoeg, dat heb ik al gezien'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147174/lijfsbehoud-moet-lukken-we-hebben-kwaliteit-genoeg-dat-heb-ik-al-gezien https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147174/lijfsbehoud-moet-lukken-we-hebben-kwaliteit-genoeg-dat-heb-ik-al-gezien Met Adam Maher, Mounir El Hamdaoui en Oussama Assaidi beschikt FC Twente nu over drie creatieve spelers van Marokkaanse afkomst. Assaidi liet in de eerste seizoenshelft al zien dat hij de absolute smaakmaker is in Enschede en hij was ook diegene die El Hamdaoui het advies gaf om zijn ploeggenoot te worden.

"Ik heb altijd veel contact gehad met Oussama Assaidi. We kennen elkaar al heel lang en hebben nog met elkaar in de Marokkaanse ploeg gespeeld", zo vertelt hij in gesprek met TC Tubantia. Over zijn rol in het team heeft El Hamdaoui nog niet gesproken met Verbeek.

"Het is niet zo dat ik als oudere speler meteen de mentalcoach ben voor de jonge jongens, zoiets gaat vanzelf. Het belangrijkste is dat we deze mooie club in de eredivisie houden, maar dat moet lukken. We hebben kwaliteit genoeg, dat ik heb ik al wel gezien", aldus de spits, die zaterdag in de belangrijke wedstrijd tegen Roda JC nog niet zijn officiële debuut kan maken.

De voetbalbond van Saudie-Arabië moet hem namelijk eerst nog vrijgeven. FC Twente verwacht dat het nog wel twee weken kan duren voordat hij speelgerechtigd is.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 09:01:00 +0100
'FC Twente bereikt akkoord met Go Ahead Eagles over verhuur aanvaller' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147165/fc-twente-bereikt-akkoord-met-go-ahead-eagles-over-verhuur-aanvaller https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147165/fc-twente-bereikt-akkoord-met-go-ahead-eagles-over-verhuur-aanvaller FC Twente zal op korte termijn een akkoord bereiken met Go Ahead Eagles over het verhuren van aanvaller Siebe Schets. RTV Oost meldt dat de deal 'zo goed als afgerond' is.

De 20-jarige aanvaller zal het komende halfjaar voor de 'Eagles' uitkomen. Hij is niet de enige speler met een FC Twente-verleden in de selectie van voormalig Twente-coach Jan van Staa.

In de Adelaarshorst treft hij met Sonny Stevens, Brem Soumaoro, Tim Hölscher en Shadrach Eghan een groot aantal oud-clubgenoten.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 08:21:00 +0100
Dubbel gevoel in Enschede: ''Er is angst voor de competitie en men verheugt zich op de beker'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147156/dubbel-gevoel-in-enschede-er-is-angst-voor-de-competitie-en-men-verheugt-zich-op-de-beker https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147156/dubbel-gevoel-in-enschede-er-is-angst-voor-de-competitie-en-men-verheugt-zich-op-de-beker FC Twente zal er in de tweede seizoenshelft alles aan moeten doen om zich te verzekeren van nog een jaar Eredivisievoetbal. Dit zal echter geen makkelijke klus worden, verwacht Leon ten Voorde.

De NOS stelde hem de vraag of FC Twente met gemak in het linkerrijtje zal eindigen. "Nee, dat gaat ze niet lukken. Ze mogen blij zijn als ze snel bij de onderste plaatsen weg zijn. Dat wordt nog een hele klus. Twente is nog niet aantoonbaar beter dan de andere ploegen onderin. Er hangt degradatie-angst rond de club met een begroting van 29 miljoen die elke thuiswedstrijd 25.000 toeschouwers trekt", aldus Ten Voorde.

De volgende stelling gaat over de vraag of FC Twente ooit nog een topclub wordt. "Zeg nooit nooit", reageert de journalist van TC Tubantia. "Dat het nu niet goed gaat, heeft niet alleen te maken met de recente financiële problemen. Je kunt je afvragen of de goede mensen aan het roer zitten, vooral als je kijkt naar het technische beleid. Twente moet wel weer in staat zijn om een goede stabiele subtopper te worden."

Een lichtpuntje is dit seizoen de strijd om de KNVB Beker. Daarin is FC Twente nu misschien wel de favoriet, gezien haar verleden als 'cupfighters'. "Dat is sterk afhankelijk van de loting. Na de winst op Ajax volgt Cambuur. Dan denk je: dat klusje gaan ze wel klaren. Dan sta je in de halve finales en is alles mogelijk. Het gevoel bij Twente is dubbel. Er is angst voor de competitie en men verheugt zich op de beker", verklaart Ten Voorde.

]]>
Thu, 18 Jan 2018 07:52:21 +0100
Financieel-directeur Velderman: ''De schuld teruggebracht van 95 naar 61 miljoen euro'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147152/financieel-directeur-velderman-de-schuld-teruggebracht-van-95-naar-61-miljoen-euro https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147152/financieel-directeur-velderman-de-schuld-teruggebracht-van-95-naar-61-miljoen-euro Het gaat financieel naar omstandigheden goed met FC Twente. De club is van het infuus en de financiën zijn stabiel, schrijft RTV Oost. En dus kan de club zich zorgen maken om de huidige zestiende positie van de Eredivisie. 

"Doordat we met zijn allen de schouders eronder zetten, hebben we vanaf juni 2015 de schuld van de club teruggebracht van 95 naar 61 miljoen euro", zegt financieel-directeur Erik Velderman. "Een schuldenreductie dus van circa 34 miljoen euro. Dat is een gigantisch bedrag! Het maakt het allemaal een stuk overzichtelijker."

Wel is de club uit Enschede nog in afwachting van een claim van de belastingdienst. Velderman: "Op het moment dat het zover is, dan zijn we daar klaar voor. Als directie zouden we geen knip voor de neus waard zijn, als we niet met verschillende scenario’s rekening zouden houden. Dan heb ik het natuurlijk ook over de verschillende sportieve scenario’s. Maar we willen in 2020 terug zijn in de subtop."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 18 Jan 2018 07:00:00 +0100
VIDEO | Spectaculair gelijkspel FC Twente in eDivisie: ''Deze wedstrijd was ongelofelijk'' https://www.twentefans.nl/nieuws/edivisie/147134/video-spectaculair-gelijkspel-fc-twente-in-edivisie-deze-wedstrijd-was-ongelofelijk https://www.twentefans.nl/nieuws/edivisie/147134/video-spectaculair-gelijkspel-fc-twente-in-edivisie-deze-wedstrijd-was-ongelofelijk Emre Benli heeft ook zijn tweede wedstrijd in de eDivisie niet gewonnen. De eSporter van FC Twente, die op de Xbox het stokje overnam van Tony Kok, speelde met 4-4 gelijk tegen Roda JC.

Benli kwam drie keer op voorsprong, maar wist geen overwinning uit het vuur te slepen tegen Tom Heijnen, die een aantal keer knettergek werd. Heijnen eindigde voor de winterstop nog als tweede in de eDivisie.

Hij baalde dan ook flink van het puntenverlies tegen FC Twente. "Deze wedstrijd was echt ongelofelijk", reageerde hij. "Het was een beetje raar allemaal, maar de ene keer zit het mee en de andere keer tegen." Benli was zelf ook niet tevreden. "Achteraf gezien had ik aan het langste eind moeten trekken, maar ik mag niet klagen met een puntje tegen de nummer twee van vorig seizoen."

]]>
Wed, 17 Jan 2018 21:43:00 +0100
Update: mobiele applicaties Twentefans.nl weer beschikbaar! https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/146017/update-mobiele-applicaties-twentefansnl-weer-beschikbaar https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/146017/update-mobiele-applicaties-twentefansnl-weer-beschikbaar De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen keihard gewerkt om Twentefans.nl in een nieuw jasje te steken en in de laatste 48 uur zijn ook onze mobiele applicaties weer goedgekeurd, waardoor we nu (eindelijk) onze 'nieuwe' website gelanceerd hebben.

De belangrijkste voordelen op een rijtje: 

1. De nieuwe website is volledig responsive
2. De nieuwe website is een stuk sneller
3. De nieuwe website heeft minder advertenties
4. De nieuwe website heeft een 'frisser' design
5. De nieuwe website is over op https:// (veiliger)
6. De nieuwe website biedt de mogelijkheid om reacties te rapporteren

Belangrijk voor geregistreerde leden: 
*Door aanhoudende spam op onze 'oude' site hebben we alle inactieve leden moeten verwijderen. Mensen die in het verleden hun account niet hebben geactiveerd via een registratiemail, moeten daardoor (helaas) een nieuw account aanmaken. 

**Mensen die zich in het verleden hebben aangemeld met een ander / oud e-mailadres, moeten via info [@] twentefans [.] nl even laten weten wat hun nieuwe e-mailadres is, zodat wij dit handmatig in het systeem kunnen aanpassen. Het gaat onder andere om onderstaande leden: 

- Fumping 
- muur31
- ctdkw
- RaymondL
- niels_fct
- fctexpert
- fokko

In de komende weken en maanden zullen we de website verder doorontwikkelen. Mocht je nog tips, vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen wij het graag. Neem contact op met info@twentefans.nl en je hoort zo spoedig mogelijk van ons! 

]]>
Wed, 17 Jan 2018 21:12:00 +0100
Nieuwe FC Twente-site gelanceerd: ''We gaan nu echter niet stilzitten'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/146971/nieuwe-fc-twente-site-gelanceerd-we-gaan-nu-echter-niet-stilzitten https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/146971/nieuwe-fc-twente-site-gelanceerd-we-gaan-nu-echter-niet-stilzitten FC Twente heeft maandagmiddag, tegelijkertijd met de 'presentatie' van Adam Maher, haar nieuwe officiële website gelanceerd. De club uit Enschede is tevreden met het eindresultaat en Hoofd Marketing Tom Schreurs ziet veel voordelen. 

“De website is ons digitale huis waarmee we iedereen zo goed mogelijk van dienst willen zijn. Met de lancering van de nieuwe site hebben we een solide basis om op dat gebied stappen te maken. Zo kunnen supporters hun eigen gegevens beheren en wordt het makkelijker om online kaarten te kopen door je account te koppelen aan je ticketing-account", legt hij uit.

"Dan hoeven supporters niet iedere keer opnieuw in te loggen. We gaan nu echter niet stilzitten", benadrukt Schreurs. "De (online) wereld verandert snel en daarom blijven we de website na ook na lancering door ontwikkelen. Op die manier proberen we de dienstverlening voor supporters & sponsoren steeds wat makkelijker maken", besluit hij ambitieus. 

]]>
Wed, 17 Jan 2018 20:31:00 +0100
''Als ze nou 17 keer tegen Ajax moeten in de tweede seizoenshelft...'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147031/als-ze-nou-17-keer-tegen-ajax-moeten-in-de-tweede-seizoenshelft https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147031/als-ze-nou-17-keer-tegen-ajax-moeten-in-de-tweede-seizoenshelft FC Twente staat op dit moment op de zestiende plek in de Eredivisie met slechts vijftien punten uit achttien wedstrijden en de Tukkers willen dan ook het liefst zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen. De trainerswissel heeft echter nog niet het gewenste effect gehad. 

''Er zit wat meer vuur in de ploeg, maar er komt ook nog steeds naar voren dat FC Twente gewoon niet zo'n goede ploeg is", vertelt Yordi Yamali bij FC Afkicken. "Ajax ligt ze meer dan goed", lacht hij. "Als ze nou 17 keer tegen Ajax moeten in de tweede seizoenshelft, zouden ze in het linkerrijtje eindigen. Maar het wordt nog een lange weg voor Twente, hoor." 

"Ik had eigenlijk voor Twente gehoopt dat de trainerswissel meer impact had", vervolgt de verslaggever, die dit seizoen wel kan genieten van Oussama Assaidi. "Normaal gesproken zou het een prima speler voor FC Twente zijn, maar hij is daar nu eigenlijk te goed voor. Als Utrecht Labyad kwijtraakt, ze zouden hem aan zijn mouw kunnen trekken." 

]]>
Wed, 17 Jan 2018 19:53:00 +0100
El Hamdaoui blij met FC Twente: ''Grote club met mooi stadion en goede supporters'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147131/el-hamdaoui-blij-met-fc-twente-grote-club-met-mooi-stadion-en-goede-supporters https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/147131/el-hamdaoui-blij-met-fc-twente-grote-club-met-mooi-stadion-en-goede-supporters Mounir El Hamdaoui is blij dat hij het seizoen kan afmaken in het shirt van FC Twente. De aanvaller tekende vandaag een contract dat hem tot de zomer aan de club uit Enschede verbindt. 

"Ik heb afgelopen twee weken meegetraind met FC Twente en voel me goed bij deze overstap", zegt de voormalig international van Marokko op de clubwebsite van de Tukkers. "Sinds de zomer trainde ik bij AZ mee en ben sindsdien elke dag bezig geweest. Hiervoor heb ik een aantal jaar in het buitenland gespeeld en dan voelt het ook wel weer vertrouwd om terug te zijn in Nederland. Dat het bij FC Twente is, vind ik mooi. Een grote club met een mooi stadion en goede supporters."

Ook manager algemene zaken, Jan van Halst, is blij met de komst van El Hamdaoui. "Mounir maakte bij ons de afgelopen periode een zeer gretige indruk. Gertjan kent hem – net als Adam Maher – natuurlijk uit zijn periode bij AZ. Een speler met de kwaliteiten en ervaring van Mounir voegen we graag aan de selectie toe. Mooi dat dit gelukt is."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Wed, 17 Jan 2018 18:40:00 +0100