Nieuws - Twentefans.nl - FC Twente Nieuws https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans Marsman blikt vooruit: ''Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234166/marsman-blikt-vooruit-nu-is-het-tijd-voor-een-nieuw-hoofdstuk https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234166/marsman-blikt-vooruit-nu-is-het-tijd-voor-een-nieuw-hoofdstuk Nick Marsman vertrekt definitief bij FC Utrecht. De voormalig FC Twente-doelman laat op Instagram weten voor een nieuw avontuur te kiezen. Het is nog niet duidelijk waar hij zijn loopbaan vervolgt.

Marsman had een aflopend contract bij FC Utrecht. "Ik wil iedereen bij FC Utrecht bedanken voor de afgelopen twee jaar", laat de reservedoelman weten. "Het was niet altijd makkelijk voor me, maar het bracht me veel nieuwe ervaringen."

In de slotfase van het seizoen moest Marsman wel opdraven. "Ik ben blij dat ik een beetje van mezelf heb kunnen laten zien in de finale van de play-offs, wat resulteerde in het bereiken van Europees voetbal. We hadden een fantastisch team en de support van de fans was geweldig. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik wens iedereen bij FC Utrecht het allerbeste in de toekomst", aldus Marsman.

]]>
Mon, 17 Jun 2019 21:43:00 +0200
Aitor en Brama nog niet fit genoeg voor groepstraining FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234177/aitor-en-brama-nog-niet-fit-genoeg-voor-groepstraining-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234177/aitor-en-brama-nog-niet-fit-genoeg-voor-groepstraining-fc-twente FC Twente is het seizoen erg vroeg beginnen. Vanmiddag stond alweer de vijfde training op het programma, maar de Tukkers moeten het nog altijd doen zonder Wout Brama en Aitor Cantalapiedra.

Aitor, die eind vorig seizoen geblesseerd raakte, trainde vandaag niet mee met de selectie, maar werkte individueel wat oefeningen af. Voor Brama geldt dat hij nog altijd herstellende is van een achillespeesblessure. Het is nog niet duidelijk wanneer zij mee kunnen trainen met de groep, zo weet de Tubantia te melden.

Toch was er vandaag een nieuwe gezicht op het trainingsveld te vinden. Lindon Selahi, die overkwam van Standaard Luik, trainde vandaag voor het eerst mee. Paul Verhaegh, die over is gekomen van VFL Wolfsburg, is momenteel nog op vakantie. Naar verwachting traint hij volgende week voor het eerst mee.

]]>
Mon, 17 Jun 2019 20:30:00 +0200
Polak: ''Twente is financieel verder, Ajax heeft een megabudget'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234142/polak-twente-is-financieel-verder-ajax-heeft-een-megabudget https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234142/polak-twente-is-financieel-verder-ajax-heeft-een-megabudget Sjaak Polak heeft het uitstekend naar zijn zin bij ADO Den Haag. Dat laat oefenmeester van het vrouwenteam weten in gesprek met Omroep West. De voormalig speler van onder meer FC Twente, ADO Den Haag en Sparta heeft naar verluidt meerdere aanbiedingen van buitenlandse clubs ontvangen, maar geeft zelf aan voorlopig graag te blijven.

"Er was een Amerikaanse club die interesse toonde", verklapt hij. "Ook ben ik via Messenger benaderd door een laag geklasseerde Engelse club, maar ik heb echt bewust gekozen om in Nederland te blijven", aldus Polak, die erkent dat er een verschil is met het mannenvoetbal. 

"Bij de mannen is het fysieker en harder", erkent hij. "Meiden geven elkaar een tikkie, vragen gelijk hoe het gaat en daarna gaan ze weer door. Vrouwen piepen en mauwen niet zoveel. Als mannen hard trainen hoor ik altijd ‘hee trainer ik ben moe hoor’. Bij de vrouwen heb ik dat totaal niet gehad, en ik ben al even bezig. Ze werken hard en willen graag voetballen. Komen allemaal lachend binnen en maken plezier."

Polak wil met ADO Den Haag Vrouwen bij de eerste drie of vier eindigen. "Wij zijn een opleidingsclub, daar ben ik mij van bewust. Twente is financieel verder, Ajax heeft een megabudget, dat slaat echt nergens op. Die zijn alleen maar speelsters aan het halen. Daar is ADO nog niet aan toe. Ik wil een steentje bijdragen aan het opleiden. En dan hoop ik dat niet te doen voor de concurrenten, maar voor het buitenland." 

Foto: Orange Pictures

]]>
Mon, 17 Jun 2019 18:17:00 +0200
Selahi sluit aan bij FC Twente, Aitor traint apart en Brama binnen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234164/selahi-sluit-aan-bij-fc-twente-aitor-traint-apart-en-brama-binnen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234164/selahi-sluit-aan-bij-fc-twente-aitor-traint-apart-en-brama-binnen Bij de maandagmiddagtraining van FC Twente trainde zomeraanwinst Lindon Sehali voor het eerst mee. De talentvolle middenvelder was de afgelopen week nog op vakantie. Grote afwezige bij de training was Wout Brama. Aitor Cantalapiedra trainde apart.

Volgens clubwatcher Leon ten Voorde van TC Tubantia was Wout Brama binnen aan het werk. Of Brama en Aitor inzetbaar zullen zijn bij het oefenduel tegen het Gemeentelijk regioteam Tubbergen (twee keer zestig minuten) is nog onbekend.  


]]>
Mon, 17 Jun 2019 15:42:00 +0200
FC Twente maakt trainingstijden voor rest van deze week bekend https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234139/fc-twente-maakt-trainingstijden-voor-rest-van-deze-week-bekend https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234139/fc-twente-maakt-trainingstijden-voor-rest-van-deze-week-bekend FC Twente heeft de trainingstijden voor de rest van de week bekend gemaakt. De club uit Enschede heeft woensdag een sessie op een 'binnenlocatie' op het programma heeft staan, zo blijkt uit het schema op de clubsite. 

De ploeg van trainer Gonzalo Garcia Garcia gaat zowel dinsdag als vrijdag twee keer trainen. Er staat deze week nog geen oefenwedstrijd op het schema. Volgende week zaterdag spelen de Tukkers in Fleringen een oefenduel (van twee keer zestig minuten) tegen het Gemeentelijk regioteam Tubbergen. 

Maandag 17 juni
14.30 uur

Dinsdag 18 juni
10.45 uur en 14.30 uur

Woensdag 19 juni
Training binnenlocatie 

Donderdag 20 juni
10.45 uur

Vrijdag 21 juni
10.45 uur en 14.30 uur

Zaterdag 22 juni
10.45 uur

]]>
Mon, 17 Jun 2019 14:33:00 +0200
Brama bevestigt: ''Het is waar dat ik daar wat van gezegd heb'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234113/brama-bevestigt-het-is-waar-dat-ik-daar-wat-van-gezegd-heb https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234113/brama-bevestigt-het-is-waar-dat-ik-daar-wat-van-gezegd-heb FC Twente werd afgelopen seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, maar Wout Brama bewaart nog altijd slechte herinneringen aan de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. De routinier laat weten dat de tactiek na die afstraffing werd aangepast.

"Die wedstrijd is wel een omslag geweest in ons seizoen", blikt hij terug in een interview op de website van FOX Sports. "We zijn toen iets defensiever (met twee controleurs, red.) gaan spelen. We hebben de organisatie een beetje aangepast, omdat we wisten dat we daarmee meer succes zouden halen. We voetbalden niet zo goed dat we elke tegenstander van de mat af veegden", beseft Brama. 

"Tuurlijk heb ik met de trainer gesproken en dat heb ik wel vaker gedaan dit seizoen", vervolgt hij. "Maar zeker ook na Jong AZ en Jong Ajax: dat waren twee wedstrijden achter elkaar waarvan ik vond dat we niet goed speelden en dat onze defensieve organisatie echt niet klopte. Het is waar dat ik daar wat van gezegd heb, maar het gaat me te ver om dat allemaal op mijn conto te schrijven", besluit Brama realistisch. 

]]>
Mon, 17 Jun 2019 12:20:00 +0200
Anderlecht wil FC Twente aftroeven: ''Kompany is gek van hem'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234092/anderlecht-wil-fc-twente-aftroeven-kompany-is-gek-van-hem https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234092/anderlecht-wil-fc-twente-aftroeven-kompany-is-gek-van-hem Vincent Kompany heeft 'grootse plannen' met Anderlecht, zo laat het Nieuwsblad weten. De Belgische topclub haalde voor het eerst in 56 jaar geen Europees voetbal en daarom wil de speler-manager (33) de selectie grondig gaan renoveren. 

"Op de beruchte speler-trainer na is er nog geen enkele andere nieuwkomer", valt te lezen op de Belgische website. "Kompany is wel gek van de Welshe centrale middenvelder Matthew Smith (19) – met wie hij nog trainde bij Man City–, maar er is nog geen akkoord om hem te huren", benadrukt men. 

Smith speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Twente en hij liet een uitstekende indruk achter in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Enschede wil hem dolgraag opnieuw huren, maar de kans is groot dat Manchester City (mede vanwege oud-speler Kompany) zaken gaat doen met Anderlecht. 

]]>
Mon, 17 Jun 2019 10:11:00 +0200
'Tapia wil meer speelminuten hebben en aast op Mexicaanse transfer' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234077/tapia-wil-meer-speelminuten-hebben-en-aast-op-mexicaanse-transfer https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234077/tapia-wil-meer-speelminuten-hebben-en-aast-op-mexicaanse-transfer Onder Giovanni van Bronckhorst was Renato Tapia een vaste wisselspeler. Komend seizoen staat Jaap Stam voor de spelersgroep in de Rotterdamse Kuip.

Er gaat dus een andere wind waaien in Rotterdam, maar dat betekent niet dat alles veranderd. Renato Tapia kreeg onder Van Bronckhorst weinig speeltijd en na de winterstop werd hij zelfs verhuurd. De middenvelder van Peru verwacht niet dat hij onder de nieuwe oefenmeester op meer minuten kan rekenen en daarom wil hij volgens Zuid-Amerikaanse media vertrekken uit de havenstad. 

De middenvelder kwam over van FC Twente voor ongeveer anderhalf miljoen euro, maar zijn klasse heeft hij te weinig laten zien in De Kuip. De international van Peru is op dit moment actief op de Copa América en daar kan hij zich in de kijker spelen van nieuwe clubs. Tapia lijkt zelf wel oren te hebben in een transfer naar de Mexicaanse competitie. Het niveau is daar redelijk en de salarissen zijn helemaal goed.

 

]]>
Mon, 17 Jun 2019 08:07:24 +0200
''Spelen op zondag 20.00 uur is niet het einde van de wereld'' https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/234054/spelen-op-zondag-2000-uur-is-niet-het-einde-van-de-wereld https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/234054/spelen-op-zondag-2000-uur-is-niet-het-einde-van-de-wereld In het conceptprogramma van de Eredivisie werd er op zondagavond om 20.00 uur gevoetbald. Chris Woerts, expert op het gebied van marketing, snapt niet dat de clubs niet akkoord zijn gegaan met het voorstel van de KNVB.
 
"In ons omringende landen is de evolutie sneller gegaan. In Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en België zijn speeltijden veel meer in lijn met wensen en behoeftes, ja, ook daar is vaak discussie en soms ook protest, maar grosso modo is men eraan gewend", schrijft Woerts op Dagblad010. "FOX moet het geïnvesteerde geld terugverdienen, zo werkt dat nu eenmaal in een Westerse consumptiemaatschappij. Want gratis geld bestaat niet."
 
"Waren vroeger de inkomsten uit ticketing belangrijk, nu worden de mediarechten steeds belangrijker, zie de ons omringende landen en Champions League en de Europa League. Dus denk mee met zendgemachtigden die veel geld betalen en probeer een goede balans te vinden. Een keertje spelen op zondagavond 20.00 uur is niet het einde van de wereld. Het is een verandering van tijdgeest waarin je mee moet groeien als competitie”, vervolgt Woerts.
 
Volgens Woerts hebben de clubs geen punt. “Dat hebben ze niet. Vooraf een idee afschieten zonder het in de praktijk getoetst te hebben is een fout uitgangspunt. Probeer het, laat de supporters eraan wennen en bekijk na 5 jaar of je ermee door moet gaan. Wat ik wel een grappige vergelijking vindt: Speelt een club in Europees verband dan hoor je zelden kritiek op speeltijden van 20.45 uur of 21.00 uur. Dat wordt het voor vaststaand aangenomen. En dan moeten kinderen ook de volgende dag naar school, dan moeten supporters ook naar hun werk en vrijwilligers ook laat naar huis."

]]>
Sun, 16 Jun 2019 19:31:09 +0200
Pusic: ''Dan sta je met een veredeld jeugdteam op het veld'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/234041/pusic-dan-sta-je-met-een-veredeld-jeugdteam-op-het-veld https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/234041/pusic-dan-sta-je-met-een-veredeld-jeugdteam-op-het-veld Marino Pusic promoveerde met FC Twente naar de Eredivisie. De inmiddels ontslagen oefenmeester erkent dat hij aan het begin van het seizoen niet veel vertrouwen had in een promotie.

"Ik had geen flauw idee dat we er zó slecht voor stonden. Ik dacht: we gaan héél snel aan de slag met het samenstellen van de selectie. Dat moest op tijd klaar zijn, om de strijd aan te gaan gaan met allemaal concurrenten", begint Pusic bij FOX Sports.

"Dit werd bestempeld als de zwaarste en lastigste eerste divisie in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal. En dan sta je daar met een nagenoeg veredeld jeugdteam op het veld... Dat was heel bizar om mee te maken", vervolgt Pusic. "In mijn ogen oversteeg het niet het amateurniveau. Wekenlang hebben we het op die manier moeten doen. Langzamerhand kwamen er wat spelers binnen."

 

]]>
Sun, 16 Jun 2019 18:26:00 +0200
''Het is absoluut niet onze bedoeling Pusic te desavoueren'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233561/het-is-absoluut-niet-onze-bedoeling-pusic-te-desavoueren https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233561/het-is-absoluut-niet-onze-bedoeling-pusic-te-desavoueren FC Twente werd afgelopen seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, maar ondanks dat succes werd trainer Marino Pusic wel op straat. Technisch directeur Ted van Leeuwen wil weinig kwijt over het opmerkelijke besluit van de club uit Enschede. 

"Alles wat ik er over zeg, kan zo worden uitgelegd dat het Marino zou kunnen beschadigen", beseft de bestuurder. "Het is absoluut niet onze bedoeling Marino Pusic te desavoueren. Hij heeft namelijk wel onder erg moeilijke omstandigheden aan de opdracht voldaan", benadrukt Van Leeuwen. 

"Om ons zo snel mogelijk terug te brengen naar de Eredivisie", legt hij uit in De Twaalfde Man. "Alleen zaten we qua ideeën richting toekomst niet op dezelfde lijn. Dat kan. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Bovendien, voetbal is een mening, geen wetenschap", besluit Van Leeuwen reëel. 

]]>
Sun, 16 Jun 2019 17:00:00 +0200
Van Leeuwen: ''Dan zijn spelers drie tot vijf keer zoveel waard'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233560/van-leeuwen-dan-zijn-spelers-drie-tot-vijf-keer-zoveel-waard https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233560/van-leeuwen-dan-zijn-spelers-drie-tot-vijf-keer-zoveel-waard FC Twente speelde het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en daarom is het voor Ted van Leeuwen lastig om spelers voor grote bedragen te verkopen. De technisch directeur van de Tukkers is dan ook dolblij met de promotie naar het hoogste niveau. 

"In die context is het belangrijk dat we weer in de Eredivisie spelen, dan zijn spelers drie tot vijf keer zoveel waard als wanneer ze in de eerste divisie voetballen", legt hij uit. "We willen een goed elftal dat aantrekkelijk voetbal speelt. We hebben veel contacten met clubs die heel graag spelers willen uitlenen, maar het is de bedoeling dat we zelf ook nog wat verdienen", benadrukt Van Leeuwen. 

"Hoe snel dat gaat, is moeilijk te zeggen", vervolgt hij in een interview De Twaalfde Man. "Je hebt met mensen en omstandigheden te maken. Twee uitersten als voorbeeld: Wilfried Bony was bij Vitesse het eerste jaar matig, het tweede jaar redelijk en het derde jaar geweldig. Hij werd voor zestien miljoen (aan Swansea City, red.) verkocht", blikt Van Leeuwen terug. 

"Aitor was reserve bij Sevilla 2, maar hij deed het al in zijn eerste seizoen hier prima. Enes Unal was ook meteen een hit. Zekerheden heb je nooit", beseft hij. "Wie had nou gedacht dat bij Ajax Ziyech en Tadic zo'n fantastisch tanden zouden vormen? in de scouting geldt dat als van de vijf spelers die je aantrekt er die slagen je het goed hebt gedaan." 

Foto via: Orange-pictures

]]>
Sun, 16 Jun 2019 13:42:00 +0200
''Hoop binnen twee á drie weken een elftal te hebben'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233954/hoop-binnen-twee-a-drie-weken-een-elftal-te-hebben https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233954/hoop-binnen-twee-a-drie-weken-een-elftal-te-hebben Gonzalo Garcia Garcia is de nieuwe trainer van FC Twente en stond deze week alweer op het trainingsveld met zijn team. De trainer had niet per se verwacht dat hij doorgeschoven zou worden als trainer.

"Misschien kwam het wel als een verrassing. De mensen op de club denken dat ik het gewoon moet proberen en dat ik het zeker in mij heb. Ik voel gewoon dat ik er klaar voor ben. Het is wel een verrassing, maar een mooie kans", begint Garcia Garcia in gesprek met RTV Oost

De Uruguayaanse trainer weet dat de selectie nog niet helemaal op orde is en weet dat zijn ploeg anders wil spelen. "Het is nog te vroeg. Je moet vroeg beginnen met de training om fit te worden. Ik hoop binnen twee á drie weken meer spelers te hebben. Ik wil mijn accent leggen bij de spelers."

"Ik kan niet zeggen of wij direct attractief spelen, maar dat is wel ons idee. Ik wil controle hebben en domineren op het veld. We moeten druk zetten en daar hou ik van. Daar moeten we hard aan werken, natuurlijk is dat niet makkelijk. We zullen op sommige momenten risico moeten nemen en dat kan gevaarlijk zijn, maar zonder risico is het een stuk minder leuk", besluit de oefenmeester.

]]>
Sun, 16 Jun 2019 13:05:00 +0200
''PSV bijvoorbeeld haalt nu al kinderen van acht jaar hier weg'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233566/psv-bijvoorbeeld-haalt-nu-al-kinderen-van-acht-jaar-hier-weg https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233566/psv-bijvoorbeeld-haalt-nu-al-kinderen-van-acht-jaar-hier-weg Ted van Leeuwen is achter de schermen druk bezig met de samenstelling van de selectie voor het komend seizoen. De technisch directeur van FC Twente hoopt tevens dat er in de komende jaren weer steeds meer talenten doorstromen vanuit de eigen opleiding. 

"De jeugdacademie is een aantal jaren onderontwikkeld gebleven, maar we hebben er afgelopen seizoen onder leiding van Evert Bleuming aardige stappen in gemaakt", legt hij uit in een interview met de Twaalfde Man. "Talenten worden ook in deze regio geboren. Je kunt ze nog wel vinden hoor, maar het is niet meer zo gemakkelijk ze te houden", constateert Van Leeuwen. 

"PSV bijvoorbeeld haalt nu al kinderen van acht jaar hier weg", vervolgt de bestuurder, die zelf ook op zoek is naar versterkingen. "We zoeken in de categorie voetballers die bij grote clubs op het randje zitten. Het kan zijn dat een enkeling met een aflopend contract toch nog blijft. Voor het eerst sinds jaren zitten we aan de voorkant van de transferwindow te winkelen." 

]]>
Sat, 15 Jun 2019 18:08:00 +0200
García-García zelfverzekerd: ''Ik heb altijd al gedacht als een coach'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233828/garcia-garcia-zelfverzekerd-ik-heb-altijd-al-gedacht-als-een-coach https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233828/garcia-garcia-zelfverzekerd-ik-heb-altijd-al-gedacht-als-een-coach Dat Gonzalo García-García deze zomer aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van FC Twente, kwam voor buitenstaanders als een verrassing. De 35-jarige Uruguayaan is nog maar kort actief in het trainersvak, maar twijfelt desondanks niet aan zijn eigen kwaliteiten. 

"Ik ben er klaar voor", stelt García-García in een interview met FOX Sports. "Volgens mij heb ik altijd al gedacht als een coach. De laatste zeven seizoenen als speler was ik mijn hoofd al een trainer. Inmiddels werk ik hier al twee jaar als assistent-trainer. Ik weet dat ik jong ben en dat het allemaal snel gaat, maar ik ben er klaar voor."

Een eigen spelfilosofie heeft García-García al ontwikkeld. "Ik heb mijn plan klaar, ik weet wat ik wil. Ik wil dat mijn team de bal heeft. Ik wil dat mijn team de wedstrijd onder controle heeft. Ik wil agressief, aanvallend voetbal spelen met veel pressie naar voren. Dat is mijn idee over voetbal."

Waar García-García met FC Twente naartoe wil, is dus duidelijk. De hoofdcoach denkt nu vooral na over hoe hij zijn gedachtegoed in de praktijk wil brengen. "In mijn hoofd ziet het er goed uit, nu moet ik het nog overbrengen op de spelers", beseft García-García. 

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Sat, 15 Jun 2019 16:42:00 +0200
Complimenten voor Garcia Garcia: ''Een toekomstig toptrainer'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233562/complimenten-voor-garcia-garcia-een-toekomstig-toptrainer https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233562/complimenten-voor-garcia-garcia-een-toekomstig-toptrainer Ted van Leeuwen heeft het volste vertrouwen in Gonzalo Garcia Garcia. De oefenmeester, die donderdagmiddag met de club uit Enschede is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, heeft de afgelopen jaren veel indruk gemaakt op de technisch directeur. 

"In Gonzalo zie ik een toekomstig toptrainer", legt Van Leeuwen uit in De Twaalfde Man. "Ik werk al jaren met hem. Al na een paar maanden bij AGOVV zei ik tegen hem dat ik niet wist of hij het als topspeler zou redden, maar dat er een grote trainer/coach in hem schuil ging", blikt hij terug.

"Hij heeft een heel heldere filosofie en hij past perfect bij onze voetbalvisie", vervolgt de bestuurder. "En met Fred Rutten hebben we afgesproken dat hij bereid is als klankbord te fungeren. Hoe we dat precies gaan invullen moeten we nog overleggen", besluit Van Leeuwen. 

Foto via: Orange-pictures

]]>
Sat, 15 Jun 2019 15:48:00 +0200
Matchday | Oranje Leeuwinnen opnieuw zonder Jansen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233948/matchday-oranje-leeuwinnen-opnieuw-zonder-jansen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/233948/matchday-oranje-leeuwinnen-opnieuw-zonder-jansen De OranjeLeeuwinnen nemen het zaterdagmiddag om 15:00 uur op tegen Kameroen. Bondscoach Sarina Wiegman heeft besloten om één wijziging door te voeren. Stefanie van der Gragt is noodgedwongen vervangen.

Onder de lat staat Sari van Veenendaal, de aangewezen nummer één en aanvoerster van de Leeuwinnen. De verdediging bestaat uit Van Es, Dominique Bloodworth, Anouk Dekker en Desiree van Lunteren. Anouk Dekker keert terug van een schorsing.

Op het middenveld vinden we Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen. Voorin vormen Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden het aanvalstrio. Renate Jansen, FC Twente-speelster, zit op de bank.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal, Van Es, Bloodworth, Dekker, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Groenen, Martens, Miedema, Van de Sanden

]]>
Sat, 15 Jun 2019 14:49:09 +0200
Drommel wil Spaans leren: ''Dat is als keeper heel handig'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233925/drommel-wil-spaans-leren-dat-is-als-keeper-heel-handig https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233925/drommel-wil-spaans-leren-dat-is-als-keeper-heel-handig Gonzalo Garcia Garcia is aangesteld bij FC Twente als hoofdtrainer. Dit kwam voor veel mensen als een verrassing, maar Joël Drommel is heel blij met het nieuws.

De oud-voetballer was vorig seizoen nog de rechterhand van trainer Marino Pusic en dit jaar is hij dus de eindverantwoordelijke. ''Ik ken hem van vorig seizoen. We spreken af en toe een beetje Spaans, want ik heb vroeger in Spanje gewoond'', vertelt de doelman in gesprek met de NOS.

Dat is een bijkomend voordeel, want de Uruguayaanse trainer kan makkelijk communiceren met de Spaanse voetballers die in Enschede onder contract staan. Drommel wil zelf ook graag beter worden in Spaans, zodat de communicatie op het veld ook beter is. ''Misschien ga ik wel een Spaanse cursus volgen, want er zijn natuurlijk ook Spaanse jongens in ons team en als keeper is het heel handig. Maar met Engels moet het ook wel kunnen. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen.''

De doelman heeft zijn nieuwe trainer nooit zien voetballen in de eredivisie, maar hij merkt wel dat het geen koekenbakker is. ''Vorig jaar speelde ik wel eens een bal naar hem en dan kon je wel zien dat hij echt goed kan voetballen. Hij heeft een hele goede aanname en het is een hele goede gozer.''

]]>
Sat, 15 Jun 2019 13:56:00 +0200
''Toen kwam ik in een van de ergste gevangenissen in Amerika'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233911/toen-kwam-ik-in-een-van-de-ergste-gevangenissen-in-amerika https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233911/toen-kwam-ik-in-een-van-de-ergste-gevangenissen-in-amerika Tommie van der Leegte voetbalde van 2000 tot en met 2003 bij FC Twente. Zijn carrière bij FC Twente was niet altijd even leuk en op een gegeven moment werd hij zelfs bedreigd door supporters. Dat is echter niet het heftigste wat Van der Leegte ooit meemaakte, zo blijkt uit een terugblik op zijn carrière.

''FC Twente was een top-6-club en ik wou niet de directe stap naar een topclub maken'', blikt Van der Leegte terug tegenover VoetbalFlitsen. ''Uiteindelijk was dat voor mij een goede zet en met Fred Rutten had ik een goed gesprek. Hij maakte mij belangrijk bij FC Twente, maar ik vond het leven naast het voetbal ook héél leuk. Bij FC Twente woonde ik voor het eerst op mezelf en dan valt het niet mee om altijd thuis te blijven. Op een gegeven moment zette de trainer mij en twee andere uit de selectie omdat we 'dronken' op het trainingsveld stonden. De media pakte dit op toen werd ik vanaf allerlei kanten afgemaakt. Ik werd bedreigd en toen zat ik er echt wel even doorheen.''

Van der Leegte heeft dan ook veel meegemaakt in zijn voetbalcarrière, maar zijn heftigste moment gebeurde buiten het voetbal. Via een onschuldige actie van zijn 2-jarige kindje belandde Van der Leegte bijna in een van de zwaar bewaakte gevangenissen van Amerika. ''Mijn familie woont in Amerika dus die ging ik voor mijn eigen rust op zoeken. Ik was vergeten om een VISA aan te vragen dus die moest ik vlug vlug op Schiphol nog invullen. Daarbij ben ik ook dingen vergeten zoals het adres waar ik zou verblijven omdat ik mijn vliegtuig moest halen.''

''Vervolgens ben ik in het vliegtuig gestapt en had ik een tussenlanding in Orlando'', vervolgt hij. ''Daar mocht ik gelukkig doorlopen, maar uiteindelijk gingen ze mijn paspoort controleren. Ze zien dat daar een pagina uitgescheurd was en dat heeft die kleine van mij gedaan. Ik heb daar helemaal niet meer aan gedacht en toen begon het.. Met het invullen van de ESTA (reisvergunning voor Amerika) was er een vraag of dat ik ooit in Irak of Iran geweest was. Dat was ik via VDL voor stadionstoelen, maar in de ESTA heb ik aangegeven dat ik daar niet ben geweest. Daar zouden ze toch niet achter komen.''

''Maar op een gegeven moment moest ik mijn telefoon inleveren en mijn code invoeren. Toen scrolden ze door mijn foto's en kwamen ze foto's uit Irak tegen. Toen werden we meteen in de boeien geslagen en wel 10 keer hardhandig gefouilleerd. Vervolgens moest ik al mijn kleren uittrekken en werd ik in een bus gegooid die naar de Orange County Jail gevangenis ging. Een van de ergste gevangenissen in Amerika en daar moest ik 18 uur blijven. Toen werd ik in een tweemanscel gegooid en ging het echt beginnen. Overal zag je groepjes, net zoals je in films ziet. Daar zat ik gewoon tussen en op een gegeven moment zat ik op mijn bedje en kwam er iemand naar me toe. Dat was zo'n grote kast vol met tattoos en die begon een gesprekje aan en zat aan zijn geslachtsdeel. Toen ben ik naar een bewaker gegaan en ik vertelde hem dat ik bang was en hier niet hoorde. Die bewaker heeft mijn verhaal toen aangehoord en hij verzekerde me dat ik wegging en hier niet hoorde. Het was veel te gevaarlijk en dat heb ik wel gevoeld en gezien'', besluit de oud-speler van FC Twente.

]]>
Sat, 15 Jun 2019 11:08:00 +0200
'Jansen verlaat technische staf Heerenveen, maar krijgt nieuwe functie' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233902/jansen-verlaat-technische-staf-heerenveen-maar-krijgt-nieuwe-functie https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233902/jansen-verlaat-technische-staf-heerenveen-maar-krijgt-nieuwe-functie Michel Jansen was afgelopen seizoen assistent-trainer bij SC Heerenveen. De oud-Twentenaar beleefde een onrustig seizoen in het Abe Lenstra Stadion met het ontslag van Jan Olde Riekerink als dieptepunt. 

De oefenmeester werd opgevolgd door clubman Johnny Jansen en inmiddels heeft de club bevestigd dat hij ook volgend seizoen als eindverantwoordelijke voor de spelersgroep staat. Jansen krijgt Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan als assistent-trainers, meldt de Leeuwarder Courant

Michel Jansen krijgt een nieuwe functie binnen de club. Hij gaat namelijk aan de slag als hoofd jeugdopleidingen. Die rol heeft hij eerder gehad bij FC Twente. In Enschede was hij ook hoofdtrainer en assistent van Alfred Schreuder. 

]]>
Sat, 15 Jun 2019 10:31:07 +0200
"FC Twente is een grote club, maar nu is de situatie anders'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233888/fc-twente-is-een-grote-club-maar-nu-is-de-situatie-anders https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233888/fc-twente-is-een-grote-club-maar-nu-is-de-situatie-anders Gonzalo Garcia Garcia werd vorig seizoen assistent-trainer van FC Twente. De oud-voetballer keek mee over de schouder van hoofdtrainer Marino Pusic en is na een seizoen meekijken klaar om zelf voor de spelersgroep te staan als eindverantwoordelijke. 

FC Twente gaf hem die kans meteen. "Dat is voor veel mensen een verrassing. Ik werkte eerder als assistent in Denemarken en het afgelopen jaar dus bij FC Twente. Ik had de ambitie om hoofdtrainer te worden en de kans deed zich voor'', vertelt hij aan de NOS

Garcia Garcia gaat aan de slag bij een club waar het de afgelopen seizoen onrustig is geweest. "FC Twente is normaal gesproken een grote club, maar op dit moment is de situatie anders. Qua organisatie zijn we nu geen grote club. Het idee is om op termijn weer een team te hebben zoals het een paar jaar geleden was. Dat vergt geduld en hard werken."

Dat team kan dit seizoen nog niet bij elkaar gesprokkeld worden, want er is bijna geen geld in Enschede. Garcia Garcia wil desondanks aanvallend voetbal gaan spelen bij de terugkeer op het hoogste niveau. "Ik hou van ploegen die domineren, die graag willen voetballen en druk zetten. Ons idee is aanvallend spelen, met agressie. En vooral: de spelers moeten ervan kunnen genieten. Dan kunnen ze optimaal presteren."

]]>
Sat, 15 Jun 2019 09:51:00 +0200
Ultee verrast door Fortuna: ''Ik had het ook niet zien aankomen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233843/ultee-verrast-door-fortuna-ik-had-het-ook-niet-zien-aankomen https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/233843/ultee-verrast-door-fortuna-ik-had-het-ook-niet-zien-aankomen Sjors Ultee is de nieuwe hoofdcoach van Fortuna Sittard. Ultee is voor het grote publiek een onbekende naam en dus komt de aanstelling van de voormalig assistent-trainer van FC Twente voor velen als een verrassing. 

"Een maand geleden had ik dit ook niet zien aankomen", erkent Ultee in gesprek met FOX Sports. "Ik zat gisteren nog in Thailand en zou pas volgende week terugkomen, maar dit is een hele mooie reden om de vakantie af te breken. Vlak voor de vakantie heb ik al de eerste gesprekken met Fortuna gevoerd."

"Tijdens de vakantie zijn we via WhatsApp en bellen telkens een stap dichter bij een akkoord gekomen", vervolgt Ultee, die bij Fortuna Sittard een 'technisch team' gaat vormen met Kevin Hofland en Kristoff Aalbrecht . "Wat de rolverdeling is? Ik ben degene met het diploma, dus ik ben de hoofdtrainer. In de praktijk zullen we vooral veel met z'n drieën doen", legt Ultee uit.

Waar Ultee voor het grote publiek een onbekende naam is, loopt hij al enkele jaren in het profvoetbal rond. "Ik heb best wel veel meegemaakt. Met FC Utrecht heb ik de bekerfinale bereikt en met FC Twente zijn we gedegradeerd. Dat zijn hele waardevolle ervaringen."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Fri, 14 Jun 2019 22:45:00 +0200
''Natuurlijk, het zal even lastig worden voor de fans'' https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/233824/natuurlijk-het-zal-even-lastig-worden-voor-de-fans https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/233824/natuurlijk-het-zal-even-lastig-worden-voor-de-fans Vanaf komend seizoen worden er in de Eredivisiewedstrijden op zondagavond om 20.00 uur gespeeld. Chris Woerts, expert op het gebied van marketing en commercie, is blij met de aanstaande verandering.

"Het is een lange en oude discussie die voortkomt uit de spreiding van tijden. Als je kijkt naar inkomstenstromen, dan zie je dat de tv-gelden steeds belangrijker worden voor de begroting van de clubs. En als je dan kijkt naar momenten waarop televisie relevant is voor de voetbal dan is dat met name in de avonduren. Dan kom je automatisch uit bij de zondagavond", aldus Woerts tegenover het Algemeen Dagblad.
 
Woerts weet dat er rekening wordt gehouden met de reisafstanden voor de fans. "Het is een goed signaal dat er eindelijk eens geluisterd wordt naar de grootste stakeholder, FOX Sports in dit geval", vervolgt Woerts. "Dat betaalt miljoenen. Dus moet je ook inspelen op de wensen. Natuurlijk, het zal even lastig worden voor de fans, maar als je die duels goed inplant, ook logistiek, dan valt dat best te overzien."

]]>
Fri, 14 Jun 2019 21:55:00 +0200
Van Leeuwen laat weinig los: ''Ik wil de rest niet wijzer maken'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233837/van-leeuwen-laat-weinig-los-ik-wil-de-rest-niet-wijzer-maken https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233837/van-leeuwen-laat-weinig-los-ik-wil-de-rest-niet-wijzer-maken FC Twente nam deze zomer afscheid van Marino Pusic om vervolgens zijn rechterhand Gonzalo García-García te promoveren tot hoofdtrainer. Technisch directeur Ted van Leeuwen licht de keuzes in gesprek met FOX Sports nog maar eens toe.

"Het gaat om de manier waarop we willen spelen", steekt Van Leeuwen van wal. "Het is niet zo dat de ene voetbalfilosofie beter is dan de ander, het is anders. We hebben nu ook een ander doel. Vorig seizoen telde er maar één ding en dat was promotie. Dit seizoen willen we ons handhaven, maar ook zien dat spelers zich ontwikkelen."

Om FC Twente dit seizoen te behoeden voor degradatie, lijkt Ted van Leeuwen druk op zoek naar nieuwe versterkingen. Toch wil hij niet uitweiden over transferperikelen rondom de club. "Het lijkt me logisch dat ik daar weinig over loslaat. Ik wil de rest niet wijzer maken. Dat er versterkingen nodig zijn, dat is echter duidelijk."

 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 20:57:00 +0200
Boere: ''Er was wel wat rumoer, maar ik had het niet verwacht'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233860/boere-er-was-wel-wat-rumoer-maar-ik-had-het-niet-verwacht https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/233860/boere-er-was-wel-wat-rumoer-maar-ik-had-het-niet-verwacht Tom Boere was verrast toen hij te horen kreeg dat Gonzalo García-García het stokje van Marino Pusic zou overnemen. De FC Twente-aanvaller had het vertrek van de 47-jarige oefenmeester niet geheel zien aankomen.

''Ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat García-García het zou overnemen van Marino Pusic", stelt Boere in gesprek met FOX Sports. "Maar goed, we gaan zien wat het zal brengen."

"Waarom ik verrast was? Je bent kampioen geworden", reageert Boere. "Er was hier en daar wel wat rumoer, dus het kwam ook niet geheel uit de lucht vallen. Maar dat de beslissing zo snel gemaakt zou worden, dat had ik niet verwacht."

 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 20:25:00 +0200