Nieuws - Twentefans.nl - FC Twente Nieuws https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans ''Theo Janssen, die met een krat bier op de A1 zeulde, loopt nog steeds vrij rond'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195307/theo-janssen-die-met-een-krat-bier-op-de-a1-zeulde-loopt-nog-steeds-vrij-rond https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195307/theo-janssen-die-met-een-krat-bier-op-de-a1-zeulde-loopt-nog-steeds-vrij-rond Tijdens de intocht van Sinterklaas in Dokkum vorig jaar zouden demonstranten gaan demonstreren tegen zwarte piet. Echter werden de demonstranten geblokkeerd op de A7 bij Joure.

De mensen die de anti-zwarte piet beweging blokkeerden, worden nu 'blokkeerfriezen' genoemd. Een woord wat bij veel mensen irritatie oproept. Maar niet bij Henk van Schuppen, zo schreef hij in zijn column in Tubantia. ''Blokkeerfriezen zijn een aanwinst voor onze taal en voor Nederland. Ze hebben op de A7 de meest rechtvaardige file ooit in dit land veroorzaakt. Op eentje na.'' Die ene andere is voor de meeste fans van FC Twente erg memorabel. 

''Zondag 2 mei 2010 stond er op de A1 richting het oosten ook een file'',vervolgt Van Schuppen. ''Dat infarct was veroorzaakt door Tukkers, die – net als die Friezen – in hun ziel en trots waren geraakt. Maar dan op een prettige manier. FC Twente was kampioen en de regio ontplofte van geluk. De buschauffeur van FC Twente is nooit veroordeeld voor het bewust veroorzaken van een file. Theo Janssen, die destijds met een krat bier tussen de bussen op de A1 zeulde, loopt nog steeds vrij rond.'' 

 

 

 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 20:37:00 +0200
Voormalig FC Twente-speler vraagt hulp: ''Mijn wagen was weg'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195209/voormalig-fc-twente-speler-vraagt-hulp-mijn-wagen-was-weg https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195209/voormalig-fc-twente-speler-vraagt-hulp-mijn-wagen-was-weg Dedryck Boyata heeft een drukke week achter de rug. De voormalig FC Twente-verdediger speelde dinsdagavond met België in het Koning Boudewijnstadion nog tegen het Nederlands elftal, maar twee dagen later lijkt zijn peperdure auto gestolen. 

“Kan Instagram voor mirakels zorgen? Ik stond deze ochtend op en mijn wagen was weg", laat hij weten via social media. "Ik denk dat iemand hem wilde lenen en vergat om hem terug te brengen. Als er een kans is dat je de auto ergens hebt gezien, laat het mij dan weten via een PB”, aldus Boyata. 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 18:24:00 +0200
FC Twente mag niet mopperen: ''Vuckic en Assaidi komen nog terug'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195249/fc-twente-mag-niet-mopperen-vuckic-en-assaidi-komen-nog-terug https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195249/fc-twente-mag-niet-mopperen-vuckic-en-assaidi-komen-nog-terug FC Twente verloor afgelopen weekend in eigen huis met 0-1 van MVV Maastricht en daardoor staat de club uit Enschede nu drie punten achter op de koplopers van de Keuken Kampioen Divisie. Tijmen van Wissing ziet dat de achterban nog niet echt tevreden is.

"Ik merk het chagrijn bij de supporters, want 'MVV' was natuurlijk dramatisch afgelopen week", blikt hij terug bij de Oosttribune. "Ze zijn een beetje zoekende, want hoe gaan ze nou het middenveld vormgeven? Smith keert dan nu weer terug, dus die kan je inpassen. Ik vind het wel knap dat-ie al in de nationale elf van Wales staat. Dus die gaan ze maandag weer hard nodig hebben tegen Jong FC Utrecht." 

"Maar de resultaten zijn eigenlijk nog best goed gezien het spel, want tegen Roda vond ik het ook niet goed en tegen Sparta hebben ze ook te veel gekregen", vervolgt hij. "Dus ik denk dat FC Twente niet mag mopperen met het aantal punten dat ze nu achterstaan. En Vuckic en Assaidi komen nog terug... Vuckic was op de bowlingbaan al bij het teamuitje", besluit Van Wissing over de middenvelder uit Servië. 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 17:08:00 +0200
George hervat groepstraining: ''Maar ik zit nog niet in de partijen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195208/george-hervat-groepstraining-maar-ik-zit-nog-niet-in-de-partijen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195208/george-hervat-groepstraining-maar-ik-zit-nog-niet-in-de-partijen FC Twente zit op dit moment nog redelijk krap in de vleugelaanvallers. Oussama Assaidi is nog altijd niet inzetbaar, terwijl Aitor Cantalapiedra nu al op scherp staat vanwege het feit dat hij al vier gele kaarten heeft verzameld. 

Dylan George, die dit seizoen ook nog niet in actie kwam, heeft inmiddels wel de groepstraining hervat. "Ik heb nu alweer twee keer meegetraind met de groep", laat hij weten tegenover Twentefans.nl. "Maar wanneer ik weer minuten kan of mag maken, weet ik nog niet", aldus George.

"Het meetrainen ging wel goed, maar ik zit nog niet in de partijen", vervolgt de aanvaller, die een goed gevoel overhield aan zijn rentree op het trainingsveld. "Ik heb een hele kleine reactie gehad, maar niet iets wat me stopt op te trainen", besluit George over zijn huidige situatie bij de eerste selectie.

Foto via: Sportfoto-oost

]]>
Fri, 19 Oct 2018 15:59:00 +0200
Koppers blikt terug: ''Het werd daar een financiële puinhoop'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195179/koppers-blikt-terug-het-werd-daar-een-financiele-puinhoop https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195179/koppers-blikt-terug-het-werd-daar-een-financiele-puinhoop Dico Koppers stond in het verleden onder contract bij FC Twente en de vleugelverdediger kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij de club uit Enschede. De 26-jarige linkspoot kende een roerige tijd bij de Tukkers. 

"We hadden een goed team en werden derde in de competitie", blikt hij terug op de website van Ajax Showtime. "Het was een leuke periode waarin ikzelf heel goed voetbalde. Maar op een gegeven moment werd het daar een financiële puinhoop. Mijn contract werd niet verlengd, omdat ze geen geld hadden", aldus Koppers, die nu al enkele maanden in de ziekenboeg zit bij PEC Zwolle. 

"De laatste tijd is het niet top geweest en dan druk ik mij heel zachtjes uit", erkent hij. "Ik ben voor de tweede keer door mijn achillespees gescheurd, toen ik ruim over de helft was. Daarom lig ik er nu al zo'n negen maanden uit. Normaal staat er zes tot negen maanden voor. Ik hoop dat ik alles nu heb gehad. Het zou lekker zijn als ik hierna een paar jaar niks heb", vervolgt Koppers.

Bij de Eredivisionist heeft hij een aflopend contract. "We hebben over verlengen nog niet gesproken. Eerst moet ik laten zien hoe ik ervoor sta", beseft hij. "Ik wil gewoon fit worden. Vanaf dan kijken we verder. Ik ben 26 dus de tijd begint wel te dringen. Ze zeggen dat je op deze leeftijd piekt als voetballer. Laten we het hopen, haha. Dat zou mooi zijn. Als ik eenmaal ga spelen, komt het wel goed. Is het niet bij PEC, dan bij een andere club", besluit Koppers realistisch. 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 14:46:00 +0200
''Waarom zouden wij bij FC Twente dan niet kunnen winnen?'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195174/waarom-zouden-wij-bij-fc-twente-dan-niet-kunnen-winnen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195174/waarom-zouden-wij-bij-fc-twente-dan-niet-kunnen-winnen Almere City is op dit moment, samen met Sparta, de koploper van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. De 27-jarige aanvoerder Tim Receveur kijkt uit naar de krakers tegen Go Ahead Eagles en FC Twente. 

"Je weet dat je bij een zege weer laat zien dat je echt meedoet", blikt hij vooruit. "Dit is tegen een directe concurrent, dus dat leeft wel heel erg. Het voelt goed dat mensen merken dat wij echt meedoen. Als we van Go Ahead Eagles winnen, dan is het echt reëel om te zeggen dat we voorlopig meestrijden om de bovenste plekken", aldus Receveur, die nog niet weet of zijn ploeg kampioenskandidaat is. 

"Een aantal ploegen, waaronder de teams met een grote naam, zal waarschijnlijk lang bij elkaar blijven. Ik denk dat wij ons daarin kunnen mengen", reageert hij. "Er is eigenlijk geen ploeg die er echt bovenuit steekt, dus dan denk je 'waarom niet?' Fortuna heeft het vorig jaar ook geflikt. Als AZ met Ajax en PSV in de competitie zit, weten ze dat ze geen kampioen worden. Dat is bij ons niet zo", beseft Receveur. 

"Elke keer heb je het gevoel dat we kunnen winnen met onze selectie", vervolgt de middenvelder op de website van FC Update. "Volgende week spelen we tegen FC Twente. Die verloren van MVV-thuis, dus waarom zouden wij daar dan niet kunnen winnen? We gaan er in ieder geval voor", besluit Receveur. 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 13:33:00 +0200
Wagenaar haalt fors uit: ''Daar snap ik echt helemaal niks van'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195171/wagenaar-haalt-fors-uit-daar-snap-ik-echt-helemaal-niks-van https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195171/wagenaar-haalt-fors-uit-daar-snap-ik-echt-helemaal-niks-van Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde maken zich zorgen over de krappe organisatie bij FC Twente. De club uit Enschede is ruim twee maanden na het vertrek van Erik Velderman nog altijd op zoek naar een nieuwe directeur. 

"Ik vind het echt ongelofelijk dat er nog niemand is", aldus Wagenaar. "Ik vind het ook ongelofelijk dat er een interim-directeur zit die niks van voetbal weet. Die nog aan Kick van der Vall en Eddy Achterberg moet vragen of ze ooit gevoetbald hebben... Daar snap ik echt helemaal niks van", foetert ze.

"Het is wel een beetje pijnlijk dat je nog steeds geen progressie ziet in de organisatie. Ik kan het echt niet geloven", vervolgt de verslaggeefster op de website van de Tubantia. Leon ten Voorde vult haar aan. "Ze zijn wel bezig, maar het is heel raar dat de RvC van FC Twente al heel lang bestaat uit twee mensen: Groenewold en Dennis Schippers. Die moet heel snel opgevuld worden", constateert de clubwatcher. 

 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 12:20:00 +0200
Smith 'belangrijk' voor FC Twente: ''Ze hebben hem echt nodig'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195168/smith-belangrijk-voor-fc-twente-ze-hebben-hem-echt-nodig https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195168/smith-belangrijk-voor-fc-twente-ze-hebben-hem-echt-nodig FC Twente gaat maandagavond in de Galgenwaard op bezoek bij Jong FC Utrecht en trainer Marino Pusic kan weer een beroep doen op Matthew Smith. De Manchester City-huurling ontbrak in de thuiswedstrijd tegen MVV vanwege interlandverplichtingen met Wales. 

"Hij stond in de basis, een jongen van achttien jaar. Dat was leuk om te zien", vertelt Leon ten Voorde, die weet dat de club uit Enschede zonder de talentvolle middenvelder twee keer heeft verloren. "Matthew Smith is wel een belangrijke speler geworden in korte tijd. Zeker nu - daar hebben we hem weer - Wout Brama er niet is hebben ze hem echt nodig op het middenveld", constateert hij. 

"Hij kan heel goed voetballen, zeker op dit niveau", vervolgt de verslaggever op de website van de Tubantia. "Als je als jongen van 18 uit Wales international bent met Bale en dat soort jongens, dan kun je wel iets. Maar hij heeft dynamiek, hij brengt gif in de ploeg, hij heeft loopvermogen. Eigenlijk alles wat de ploeg zondag tegen MVV niet had", blikt Ten Voorde terug. 

Foto via: Sportfoto-oost

]]>
Fri, 19 Oct 2018 11:14:00 +0200
''Je wint niet zomaar een uitwedstrijd van FC Twente, zoals wij'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195155/je-wint-niet-zomaar-een-uitwedstrijd-van-fc-twente-zoals-wij https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195155/je-wint-niet-zomaar-een-uitwedstrijd-van-fc-twente-zoals-wij FC Twente komt maandagavond pas in actie tegen Jong FC Utrecht, maar in speelronde 10 van de Keuken Kampioen Divisie staan vanavond enkele fraaie affiches op het programma. Zo gaat Sparta op bezoek bij Roda JC, terwijl Almere City het opneemt tegen Go Ahead Eagles.

In de schaduw van die twee 'toppers' speelt TOP Oss tegen FC Den Bosch en dat betekent een wedstrijd tussen de nummer vijf en zes van de competitie. Ossenaar Dean van der Sluys heeft vertrouwen in een goed resultaat. "Ik denk écht dat wij sterker zijn", vertelt hij in gesprek met het Brabants Dagblad. 

"We hebben dit jaar heel veel zelfvertrouwen. We zijn er ons van bewust dat we een heel goed team hebben", vervolgt Van der Sluys vastberaden. "Je wint niet zomaar een uitwedstrijd van FC Twente, zoals wij hebben gedaan. Het loopt allemaal lekker, en de sfeer in het team is top. Ik denk dat wij vanavond van Den Bosch gaan winnen", besluit de 23-jarige verdediger optimistisch. 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:07:00 +0200
Oud-Vak-P'ers nemen initiatief voor nieuw boek: presentatie in november https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195050/oud-vak-pers-nemen-initiatief-voor-nieuw-boek-presentatie-in-november https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195050/oud-vak-pers-nemen-initiatief-voor-nieuw-boek-presentatie-in-november Op zondag 25 november zal er een boek worden gepresenteerd met verhalen over Vak-P. In het schrijven worden de beginjaren van de fanatieke supportersvereniging uitgelicht.

Het boek gaat over het ontstaan van Vak-P rond 1980 en loopt door tot de overgang naar het voormalige Arke Stadion in 1998. De Diekman-tijd wordt dus uitvoerig beschreven in het boek, dat niet vanuit de supportersvereniging is gemaakt. Het is namelijk een initiatief van een paar oud-Vak-P'ers. In totaal zijn er honderd personen geïnterviewd met de meest uiteenlopende verhalen over hun tijd bij Vak-P.

"We willen ook oud-Vak-P'ers die uit beeld geraakt en dus niet benaderd zijn de kans geven om bij de boekpresentatie aanwezig te zijn", laten de initiatiefnemers weten aan Twentefans.nl. "De beschreven verhalen uit die tijd zijn immers ook een deel van hun verleden." Diegene die nog niet benaderd heeft, maar toch belangstelling is, kan een mailtje sturen naar diekmangeneratie@ziggo.nl.

]]>
Thu, 18 Oct 2018 20:08:00 +0200
FOTO | Selectie FC Twente op bezoek bij windmolen van hoofdsponsor https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195059/foto-selectie-fc-twente-op-bezoek-bij-windmolen-van-hoofdsponsor https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195059/foto-selectie-fc-twente-op-bezoek-bij-windmolen-van-hoofdsponsor De selectie van FC Twente heeft vandaag een bezoek gebracht aan een van de windmolens van hoofdsponsor Pure Energie. Na de ochtendtraining stond het uitje op het programma. Vrijdag is de selectie van trainer Marino Pusic vrij.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@pureenergie visit today with the team @fctwente ???????? @laukart_official @nachomonsalve4 @joeldrommell

Een bericht gedeeld door Haris Vu?ki? Official (@haris_vuckic) op

Foto: FCTBusiness

]]>
Thu, 18 Oct 2018 17:14:00 +0200
''Dan zie je dat FC Twente maar drie echte kansen in de wedstrijd heeft gehad'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195033/dan-zie-je-dat-fc-twente-maar-drie-echte-kansen-in-de-wedstrijd-heeft-gehad https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195033/dan-zie-je-dat-fc-twente-maar-drie-echte-kansen-in-de-wedstrijd-heeft-gehad MVV Maastricht boekte zondagmiddag een verrassende overwinning tegen FC Twente. De Limburgers zegevierden met 0-1 in De Grolsch Veste.

Trainer Ron Elsen heeft de wedstrijd deze week meerdere keren teruggekeken. "Het voetbal was van twee kanten niet top", zegt de oefenmeester op de officiële website van MVV Maastricht. "Ik ben tevreden over onze defensie. Ik heb de wedstrijd enkele keren teruggekeken en geanalyseerd. Dan zie je dat FC Twente maar drie echte kansen in de wedstrijd heeft gehad."

"Mooi is ook om te zien dat wij in balbezit, en met name in de opbouw, veel beter voor de dag kwamen als tegen FC Den Bosch", vervolgt Elsen. "Maar goed, dat was ook onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Natuurlijk zie ik dat er nog verbeterpunten genoeg zijn. Daar werken we ook aan. De play-off plekken houden we vooralsnog gewoon in zicht. En dat blijft onze doelstelling voor dit seizoen."

MVV krijgt vrijdagavond Jong PSV op bezoek in de eigen Geusselt. "Jong PSV is een andere wedstrijd. Zij kunnen zonder druk spelen", kijkt Elsen vooruit. "Ze kunnen fris en frivool voetballen. Bij FC Twente is dat duidelijk anders. Daar wordt niet meer of minder dan promotie verwacht. Daar zitten ook 25.000 kritische supporters op de tribune. Bij Jong PSV is de druk van een heel andere orde dan bij andere BVO's in de Keuken Kampioen Divisie."

]]>
Thu, 18 Oct 2018 16:01:00 +0200
''Het gaat een lastige wedstrijd worden, maar de drie punten blijven bij ons'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/195043/het-gaat-een-lastige-wedstrijd-worden-maar-de-drie-punten-blijven-bij-ons https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/195043/het-gaat-een-lastige-wedstrijd-worden-maar-de-drie-punten-blijven-bij-ons FC Twente Vrouwen neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen SC Heerenveen. Na de 0-5 overwinning bij VV Alkmaar hopen de Tukkers een reeks neer te zetten.

"We groeien meer als team en dan is dit een mooi resultaat", zegt Lynn Wilms op de officiële website van FC Twente. "We zijn steeds verder in onze ontwikkeling en de winst tegen VV Alkmaar was daar een goed voorbeeld. We moeten SC Heerenveen zeker niet onderschatten, maar we kunnen met een goed gevoel naar de wedstrijd toe."

SC Heerenveen presteert tot dusver wisselvallig. "Dus het is lastig in te schatten hoe ze voor de dag komen", meent Wilms. "Ze spelen bijvoorbeeld met 1-1 gelijk tegen Ajax, maar verliezen met 0-5 van PSV. Wij zullen dus uit moeten gaan van ons eigen spel."

"We kunnen bouwen op een stabiele verdediging en een goede aanval", vervolgt ze. "We moeten nu de goede lijn doortrekken qua spel van de laatste weken. Als we dan weer de kansen af weten te maken, dan moet het goed komen. Het gaat een lastige wedstrijd worden, maar de drie punten blijven bij ons."

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Thu, 18 Oct 2018 14:46:00 +0200
FC Twente traint besloten in aanloop naar uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195031/fc-twente-traint-besloten-in-aanloop-naar-uitwedstrijd-tegen-jong-fc-utrecht https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195031/fc-twente-traint-besloten-in-aanloop-naar-uitwedstrijd-tegen-jong-fc-utrecht FC Twente bereidt zich deze week voor op de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De club uit Enschede komt maandag pas in actie.

De selectie van trainer Marino Pusic trainde vanmorgen om 10.30 uur en is vrijdag vrij. Vanaf zaterdag gaat de focus echt op de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De training van komende zaterdag is echter achter gesloten deuren, waardoor supporters niet welkom zijn bij de training.

FC Twente traint zondagochtend ook nog om 10.30 uur. Die oefensessie is wel openbaar en dus te bezoeken door de fans. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht begint maandagavond om 20.00 uur. Het uitvak is met 400 supporters uitverkocht. Het duel wordt ook live uitgezonden op FOX Sports.

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Thu, 18 Oct 2018 13:31:00 +0200
''We hebben met jongens gesproken, die bij FC Twente meer konden verdienen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195003/we-hebben-met-jongens-gesproken-die-bij-fc-twente-meer-konden-verdienen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195003/we-hebben-met-jongens-gesproken-die-bij-fc-twente-meer-konden-verdienen Roda JC kent een moeizame start in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgers staan na de degradatie op een teleurstellende twaalfde plek. Roda JC heeft een pas op de plaats moeten maken en wil geen onverantwoorde risico's nemen.

"Het was niet eens shoppen met een lege portemonnee, maar zónder portemonnee", omschrijft technisch directeur Harm van Veldhoven de afgelopen zomer in gesprek met Voetbal International. "We zaten ver onder nul."

"De buitenwacht verwacht misschien dat je gewoon op de oude voet verdergaat", vervolgt Van Veldhoven. "Dat kan, maar dan moet je doodleuk vijf dure spelers halen en vervolgens hopen dat je achteraf iemand vindt die dat wil bekostigen. Heel naïef denken dat er vast wel weer iemand met een zak geld opduikt, dat is een risico."

Volgens Van Veldhoven kan Roda JC zich momenteel geen risico permitteren. "Die fouten zijn al te vaak gemaakt", meent hij. "We hebben met diverse jongens gesproken, die vervolgens bij Sparta of FC Twente meer konden verdienen. Dan is het klaar, dat moet je accepteren."

Roda JC hoeft dit seizoen niet te promoveren. "Een extra jaar Eerste Divisie betekent voor Roda JC niet meteen de doodsteek. Dat geldt voor veel clubs wél, omdat zij na een degradatie alles of niets gaan spelen. Veel investeren om meteen terug te keren. Dat doen FC Twente en Sparta nu bijvoorbeeld, maar wij niet. Het is een overgangsjaar, hoe vervelend dat ook is", aldus Van Veldhoven.

]]>
Thu, 18 Oct 2018 11:47:00 +0200
''Ineens een heel uitdagende competitie, waar 25.000 mensen komen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/194967/ineens-een-heel-uitdagende-competitie-waar-25000-mensen-komen https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/194967/ineens-een-heel-uitdagende-competitie-waar-25000-mensen-komen FC Twente verloor zondagmiddag verrassend van MVV Maastricht. Voor MVV-keeper Luuk Koopmans was het een mooie wedstrijd. De huurling van PSV hield de nul in De Grolsch Veste.

Koopmans hoopt dit seizoen de nodige punten te pakken voor MVV. "Zondag tegen FC Twente heb ik dat denk ik gedaan", reageert de sluitpost in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dan is het ineens een heel uitdagende competitie, met een wedstrijd waar 25.000 mensen komen kijken."

Koopmans genoot in De Grolsch Veste. "Als je daar dan de nul kunt houden en weet te winnen, heb je als keeper een heerlijke middag. Ik denk sowieso dat de eerste divisie dit seizoen een mooi platform is, nu er meerdere grote clubs actief zijn", aldus de doelman van de Limburgers.

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Thu, 18 Oct 2018 10:04:00 +0200
UPDATE | FC Twente gesteund door uitverkocht uitvak bij Jong FC Utrecht https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/194704/update-fc-twente-gesteund-door-uitverkocht-uitvak-bij-jong-fc-utrecht https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/194704/update-fc-twente-gesteund-door-uitverkocht-uitvak-bij-jong-fc-utrecht FC Twente speelt maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Alle voor FC Twente-supporters beschikbare kaarten zijn uitverkocht.

In verband met de vergunningsvoorwaarden in Utrecht zijn er voor de wedstrijden die Jong FC Utrecht in het stadion speelt maximaal 400 kaarten beschikbaar voor het uitvak. De omwissellocatie voor de autocombi is gewijzigd, meldt FC Twente via de officiële website.

Supporters die gebruik maken van de autocombi dienen tussen 18.30 en 19.00 uur om te wisselen bij Stroe aan de A1, parkeerplaats Tolnegen. De supportersbussen kunnen hun kaarten omwisselen bij het uitvak. FC Twente heeft het verzoek ingediend dat deze regel ook zou gelden voor de supporters die met de autocombi gaan, dat is afgewezen door de lokale autoriteiten.

UPDATE | Alle kaarten voor het uitvak zijn uitverkocht. 400 Tukkers reizen de ploeg achterna om ze weer volop te steunen!

]]>
Thu, 18 Oct 2018 08:48:00 +0200
FC Twente Vrouwen weer onderdeel van FC Twente: ''Dat gehannes is voorbij'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/194940/fc-twente-vrouwen-weer-onderdeel-van-fc-twente-dat-gehannes-is-voorbij https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/194940/fc-twente-vrouwen-weer-onderdeel-van-fc-twente-dat-gehannes-is-voorbij FC Twente Vrouwen wordt volgend jaar weer officieel onderdeel van FC Twente. Op dit moment is de ploeg nog onderdeel van de aparte stichting Vrouwen FC Twente.

Hans Siers, voorzitter van de stichting, is blij. ''Het grote voordeel is dat we daardoor rust en continuïteit krijgen", aldus Siers. "Ik ben ervan overtuigd dat we vorig seizoen de landstitel op het laatst verspeeld hebben omdat er onder de speelsters onrust was over de contracten, de salarissen en het voortbestaan. Dat gehannes is straks voorbij'', begint Siers in TC/Tubantia.

In de zomer wordt de stichting pas opgegeven, zo legt interim-directeur Edward van der Veen uit. ''In verband met de licentie kan dat niet midden in het seizoen. Dat komt alle partijen ook goed uit, want daardoor kunnen we werken aan een geruisloze overgang. Er zitten nog een paar dingen in de Stichting die we moeten oplossen en daar hebben we nu de tijd voor." 

Ook de investeerders waarmee wordt gesproken zien dit graag gebeuren. ''Wij vinden dat onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het vrouwenvoetbal wordt breed gedragen en erkend'', gaat Van der Veen verder. ''We merkten in de gesprekken met onze investeerders ook, dat zij willen dat de vrouwen onder onze vlag komen en daar willen ze ook aan bijdragen. Bij de gemeente Enschede ging dat ook zo. 'En de vrouwen dan?', werd er gevraagd. Wij vinden het belangrijk dat FC Twente straks weer uit drie takken bestaat: de mannen, de jeugdopleiding en de vrouwen. En dat allemaal onder één structuur.''

]]>
Thu, 18 Oct 2018 07:07:00 +0200
Voormalig Tukker blinkt uit: ''Ik mag lichtelijk tevreden terugkijken'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/194931/voormalig-tukker-blinkt-uit-ik-mag-lichtelijk-tevreden-terugkijken https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/194931/voormalig-tukker-blinkt-uit-ik-mag-lichtelijk-tevreden-terugkijken Quincy Promes vertrok afgelopen zomer voor ruim 20 miljoen euro naar het Spaanse Sevilla. Vooralsnog zit de buitenspeler veelal op de bank bij Spanjaarden. Door die situatie wisselt hij tussen een basisplek en een plek op de bank bij het Nederlands Elftal.

Terwijl hij tegen buurland Duitsland op de bank moest beginnen, mocht Promes wel starten tegen onze zuiderburen België. Promes was direct belangrijk. "Een mooie assist. Ik mag lichtelijk tevreden terugkijken op deze interland, jammer van die bal op de paal natuurlijk. Ik denk dat de bondscoach wel weet wat hij aan me heeft", begint de voormalig speler van FC Twente.

"Ik heb een slome start gehad bij mijn club, dus ik begon op de bank tegen Duitsland. Dit geeft me vertrouwen richting Sevilla. Ik hoop dat ik mezelf snel in de basis speel. Volgende maand hebben we weer twee heel mooie interlands en dan hoop ik weer van waarde te zijn."

Waar hij normaal een plek op de flank heeft, mocht hij tegen de Belgen op '10' beginnen. "Ik speelde een beetje achter Memphis (Depay red.). Tactisch kwam dat zo uit, ik had heel veel vrijheid. Het is een lekker gevoel en een lekkere positie", vervolgt Promes. "Ze hebben hele goede spelers en als je dan ziet dat wij gelijkspelen, dan mag je met een goed gevoel terugkijken, zeker als je ziet waar wij vandaan komen", aldus Promes in gesprek met Veronica.

]]>
Wed, 17 Oct 2018 20:21:33 +0200
''De slechtste wedstrijd die ik ooit gezien heb is FC Twente - MVV'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194904/de-slechtste-wedstrijd-die-ik-ooit-gezien-heb-is-fc-twente-mvv https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194904/de-slechtste-wedstrijd-die-ik-ooit-gezien-heb-is-fc-twente-mvv Johan Derksen volgt de Keuken Kampioen Divisie op de voet. Afgelopen zondag stonden er tijdens 'Super Sunday' maar liefst drie competitiewedstrijden op het programma, maar de verslaggever was niet onder de indruk van FC Twente. 

"Ik heb alles gezien", sprak hij maandagavond bij Veronica Inside. "Ik heb me kostelijk vermaakt en de slechtste wedstrijd die ik ooit gezien heb is Twente - MVV. Die 0-1 was wel volkomen tegen de verhouding in. Maar dat Go Ahead heeft een verdomd aardig elftal, hoor", blikt Derksen terug. 

"En het leeft daar ook. Die trainer (John Stegeman, red.) doet het daar voortreffelijk en ze hebben een paar hele leuke spelers: prima team", constateert hij. "En NEC staat nu niet bovenaan, maar daar heb ik het meeste vertrouwen in qua kwaliteiten. Die hebben erg goede spelers", besluit Derksen over de Keuken Kampioen Divisie.

]]>
Wed, 17 Oct 2018 16:47:00 +0200
Verbeek blikt terug: ''Die waren niet zo heel positief over mij...'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194856/verbeek-blikt-terug-die-waren-niet-zo-heel-positief-over-mij https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194856/verbeek-blikt-terug-die-waren-niet-zo-heel-positief-over-mij Gertjan Verbeek komt op dinsdag 6 november naar het Wilminktheater in Enschede. De voormalig FC Twente-trainer doet, samen met Eddy van der Ley, mee aan het Recht voor de raap - Twents theatercollege. De show zal om 20:30 uur beginnen. 

"Verbaal vuurwerk zal gewaarborgd zijn en Verbeek vertelt op openhartige wijze over zijn grillige loopbaan", valt te lezen in de aankondiging. "Ook ontvouwt hij zijn filosofie over actuele voetbalonderwerpen en – recht voor de raap - zijn gevoel bij FC Twente."

Verbeek volgt zijn oude club nog op de voet. "Ik vind het nog steeds een club die ik een warm hart toedraag", reageert hij via het Youtube-kanaal van het Wilminktheater. "Ondanks mijn rotperiode en de degradatie afgelopen jaar gun ik ze het allerbeste. Ik hoop dat ze dit seizoen promoveren", aldus Verbeek, die nog wel een 'sneer' uitdeelt aan de pers. "Die waren ook niet zo heel positief over mij...", lacht hij. 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 15:29:00 +0200
VIDEO | Sfeeractie Ultras: breed gedragen door de hele regio https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194849/video-sfeeractie-ultras-breed-gedragen-door-de-hele-regio https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194849/video-sfeeractie-ultras-breed-gedragen-door-de-hele-regio FC Twente speelde zondagmiddag in eigen huis tegen MVV Maastricht en de Ultras pakten uit met een geweldige sfeeractie. De letters 'FCT' waren groots afgebeeld en daarnaast hing er ook een breed spandoek met de tekst: breed gedragen door de hele regio. 

Het zorgde voor schitterende beelden in de Grolsch Veste! 

Foto boven via: Sportfoto-oost

]]>
Wed, 17 Oct 2018 14:14:00 +0200
Chadli: ''Het doet pijn om te zien dat FC Twente is gedegradeerd'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194859/chadli-het-doet-pijn-om-te-zien-dat-fc-twente-is-gedegradeerd https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194859/chadli-het-doet-pijn-om-te-zien-dat-fc-twente-is-gedegradeerd Het Nederlands elftal speelde dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion tegen België en dat betekende voor Nacer Chadli een weerzien met enkele oude bekenden. Na afloop liep hij in de 'mixed zonde' voormalig FC Twente-speler Quincy Promes tegen het lijf.

"Tekst mij", roept hij naar de aanvaller van Sevilla. "Heb je mijn nummer?" De verslaggever van VoetbalPrimeur vraagt vervolgens om opheldering. "Ik ken Quincy van mijn Twente-tijd. Omdat hij in Brussel blijft, gaan we misschien wat eten samen", legt Chadli uit.

De Belg is nog altijd vol lof over de club uit Enschede. "Ik heb een heel mooie tijd gehad bij FC Twente", blikt hij terug. "Toen speelden ze nog voor het kampioenschap. Het doet pijn om te zien dat ze zijn gedegradeerd naar de Jupiler League", besluit Chadli. 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 13:03:00 +0200
MVV-supporters halen uit: ''Met wapenstokken en opgefokte honden'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194848/mvv-supporters-halen-uit-met-wapenstokken-en-opgefokte-honden https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/194848/mvv-supporters-halen-uit-met-wapenstokken-en-opgefokte-honden De supporters van MVV Maastricht hebben hun kant van het verhaal gedaan naar aanleiding van de wedstrijd tegen FC Twente. Twee van de zes bussen werden teruggestuurd, terwijl de rest pas zeven minuten na de aftrap in de Grolsch Veste arriveerde.

"Hallo Politie Enschede, we vroegen ons af of jullie Facebook was gehackt door de burgemeester van de Gemeente Enschede", laat de Angel-Side van MVV weten in een verklaring op de website van VoetbalUltras. "Wat een verhaal van jullie op Facebook. Nog voordat er een bus uit Maastricht was vertrokken, wisten jullie het zeker; MVV-fans waren uit op problemen."

"Uit ongegronde politie-info en een waardeloze analyse werd er uitgegaan van ongeregeldheden. Het hele politiekorps uitgerust met wapenstokken en opgefokte honden waren er klaar voor. Viel de dag voor jullie toch even tegen, helaas niks te rellen met de famous MVV-supporters. Op de heenweg mochten we helaas niet drinken, gelukkig wel op de terugweg want ons team staat nou niet echt te boek als het Braziliaans elftal…", beseffen de fans. 

"Onze kratten lagen daarom netjes onder in de bus, zoals afgesproken (maar dat weten jullie niet want jullie zijn nooit de bus ingekomen, dus hoe jullie erbij komen dat de bus vol drugs lag is ons een raadsel)", blikt men terug. "Dat er hier en daar wat mensen rechtstreeks vanuit hun voetbalkantine kwamen of zelfs vanuit de kroeg met een biertje op kwamen hou je niet tegen. Het was immers weekend en we leven niet in Noord-Korea."

"De 3 voorste bussen (kwartier verschil) werden opgevangen en werden gesommeerd allemaal 1 voor 1 uit te stappen om:
1. Gefouilleerd te worden. Nou ja dat kan. Fair enough.
2. Identiteitskaart te tonen. Ja ook dat kan.
Maar daarna gaat het echt alle perken te buiten.
3. Eerst als een crimineel op de op de foto (waar is de #AVG als je hem nodig hebt?).
En het wordt nog mooier: er moest geblazen worden. Ja echt!"

"Wij weten bij god niet wat de wettelijke norm is voor voetbal supporters. Dat weten we wel in het verkeer, maar goed daarom reden we zelf niet en hadden we een chauffeur voor de bus geregeld. Maar hoe zit dat dan Politie Enschede. Wat als er nog een promillage van zaterdagnacht bij zat? Krijg je bij 0,5 promillage 30 minuten voetbalontzegging? Bij 0,7 een educatieve maatregel hoebenikeenbravesupporter? en bij 0,9 een instapverbod voor de bus?"

Klik hier om het hele verhaal van de Angel-Side (verder) te lezen. 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 11:59:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Smith boekt met Wales nipte zege op Ierland https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/194785/video-samenvatting-smith-boekt-met-wales-nipte-zege-op-ierland https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/194785/video-samenvatting-smith-boekt-met-wales-nipte-zege-op-ierland Matthew Smith heeft dinsdagavond met Wales een belangrijke zege geboekt in de Nations League. Tegen Ierland werd er met 0-1 gewonnen door de Welshmen. Een slippertje van Smith in de negende minuut bleef gelukkig zonder gevolgen.

Smith mocht dinsdagavond bij Wales aan de aftrap beginnen als één van de twee controlerende middenvelders en de 18-jarige Manchester City-huurling werd uiteindelijk een kwartier voor tijd vervangen door George Thomas.

Harry Wilson maakte dinsdag het enige doelpunt van de avond. De Derby County-middenvelder schoot in de 58e minuut raak en bepaalde daarmee de eindstand op 0-1. Door de zege op Ierland neemt Wales de leiding in haar eigen Nations League-poule. Met zes punten uit drie wedstrijden laten de Welshmen naast Ierland ook Denemarken onder zich.

]]>
Wed, 17 Oct 2018 10:47:00 +0200