Nieuws - Twentefans.nl - FC Twente Nieuws https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans ''Erg om te zien dat bepaalde mensen de club zo hebben verknoeid'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174949/erg-om-te-zien-dat-bepaalde-mensen-de-club-zo-hebben-verknoeid https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174949/erg-om-te-zien-dat-bepaalde-mensen-de-club-zo-hebben-verknoeid Chris de Witte koestert warme herinneringen aan zijn tijd bij FC Twente. De Vlaamse aanvaller speelde tussen 1998 en 2003 meer dan honderd wedstrijden voor de Twentenaren. Meer dan tien jaar later is het contact met zijn oude ploeg nog altijd goed en dus is De Witte nog regelmatig te vinden in Enschede.

"Dat is altijd gezellig", zegt de 40-jarige Belg tegenover ELF Voetbal. "Ik heb daar ook een fantastische tijd meegemaakt. Ik voetbal soms nog mee met oud-FC Twente, zoals met de afscheidswedstrijd van Sander Boschker of vorig jaar tegen Schalke 04 tijdens de Open Dag.

Met veel spelers hield De Witte contact. "Jeroen Heubach spreek ik nog wel eens. Jan Vennegoor of Hesselink kwam ik vorige week nog tegen bij een toernooi met Antwerp. Ook met Ellery Cairo en Kurt Van De Paar heb ik nog wel eens contact. Kurt is in zijn debuutjaar als trainer van de senioren met Wezel Sport gepromoveerd naar de Tweede Provinciale. We zijn altijd blij elkaar weer te zien. Maar vele contacten verwateren, dat is nu eenmaal verweven met de voetbalwereld."

Vanwege zijn fijne tijd in Enschede, gaat de huidige situatie van de club De Witte aan het hart. "Het is ongelofelijk dat zo’n grote club volgend jaar in de Eerste Divisie speelt. Erg om te zien dat bepaalde mensen de club zo hebben verknoeid. Het is nu zaak alles weer op te bouwen. FC Twente beschikt over een goede achterban. Dat moet daar zeker kunnen."

]]>
Fri, 22 Jun 2018 11:00:00 +0200
OFFICIEEL | Drietal tekent langverwacht contract bij FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/174920/officieel-drietal-tekent-langverwacht-contract-bij-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/174920/officieel-drietal-tekent-langverwacht-contract-bij-fc-twente Hoewel iedereen al wist wie de trainer werd voor het komende seizoen, moest de handtekening nog gezet worden onder een contract. Dat is gisteren gebeurd en daardoor is Marino Pusic nu officieel de oefenmeester in het komende seizoen. 

De trainer was aan het einde van vorig seizoen al eindverantwoordelijke, nadat Gertjan Verbeek was ontslagen. In die paar wedstrijden dat hij aan het roer stond, kon hij de ploeg niet meer behoeden voor degradatie, maar de clubleiding heeft vertrouwen in hem. 

Niet alleen Pusic, maar ook Ted van Leeuwen en Gonzalo García García tekenden gisteren hun contract. Van Leeuwen is een oude bekende van de Tukkers en zal dezelfde rol vervullen als in zijn eerste periode bij FC Twente. De technisch manager werkte hiervoor bij het Deense Esbjerg en daar was García García aan het werk als assistent-trainer. Van Leeuwen is gecharmeerd van de oud-voetballer en heeft hem dus meegenomen vanuit Denemarken. 

 

 

]]>
Fri, 22 Jun 2018 08:54:00 +0200
''Ik weet dat hij het in Enschede altijd naar zijn zin heeft gehad'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174898/ik-weet-dat-hij-het-in-enschede-altijd-naar-zijn-zin-heeft-gehad https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174898/ik-weet-dat-hij-het-in-enschede-altijd-naar-zijn-zin-heeft-gehad Ajax heeft voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic bijna binnen en dat is voor veel mensen toch een onverwachte transfer. Er zijn niet veel spelers die vanuit de Premier League naar de eredivisie gaan, weet ook Erwin Koeman. 

Volgens de oud-voetballer wil iedereen in Engeland spelen. De Premier League is toch dé competitie. Daar wil iedereen spelen'', citeert De Telegraaf hem. De trainer weet dat de Serviër in ieder geval niet naar Nederland gaat, omdat hij het niveau niet aan kon. ''Hij heeft daar vier jaar met succes gespeeld. Hij is zesde en zevende geworden en het jaar daarop achtste geëindigd. Alleen afgelopen jaar was heel teleurstellend. Maar Dusan is ongelooflijk populair in Southampton.''

Koeman vindt het dan ook verrassend dat de Amsterdammers hem halen. ''Het verbaast me dat hij naar de Eredivisie terugkeert, omdat hij zijn contract bij Southampton tussentijds heeft verlengd en daar verdient, wat hij bij Ajax normaal gesproken nooit zal kunnen krijgen.'' De oud-voetballer denkt dat hij de keuze heeft gemaakt voor zijn gezin. ''Misschien heeft de keuze voor Nederland ook met zijn gezinnetje te maken, want ik weet dat hij het in Groningen en Enschede altijd uitstekend naar zijn zin heeft gehad. En bij Ajax kan hij om de prijzen spelen.''

Een andere reden kan zijn dat de spelmaker in de hoofdstad een aantal bekende rond heeft lopen. Hij werkt bij FC Twente samen met Alfred Schreuder en hoofd scouting Henk Veldmate haalde hem daarvoor ook al naar Groningen. ''Dusan hangt enorm aan zijn familie, maar ook aan bekenden. Als je eenmaal een warme band met hem hebt, dan is dat voor het leven.''

]]>
Fri, 22 Jun 2018 08:01:00 +0200
Velderman: ''Dat geldt zeker voor contracten met nieuwe spelers'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174894/velderman-dat-geldt-zeker-voor-contracten-met-nieuwe-spelers https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174894/velderman-dat-geldt-zeker-voor-contracten-met-nieuwe-spelers FC Twente kan voorlopig niet echt handelen op de transfermarkt, zo maakte TC/Tubantia donderdagavond bekend. De club diende vorige week wel een sluitende begroting van achttien miljoen euro in bij de KNVB voor komend seizoen, maar er is niet tot nauwelijks ruimte voor nieuwe spelers. Algemeen directeur Erik Velderman beaamde dat FC Twente voorzichtig moet zijn.

"We moeten financieel heel zorgvuldig handelen, dat geldt zeker voor contracten met nieuwe spelers en trainers. We weten wat we willen, maar dingen duren in deze fase altijd te lang. We willen niet dezelfde fouten als in het verleden maken en dat betekent dat we alles nog strakker langs de financiële meetlat moeten leggen", aldus Velderman in een schriftelijke reactie tegen TC/Tubantia.

Velderman doelde met 'dezelfde fouten als in het verleden' op de handelswijze van voormalig bestuurders als Joop Munsterman en Aldo van der Laan. In het verleden werd er geld uitgegeven dat er niet was. "Bestuurders onder wie Munsterman moesten daarna onder druk van aansprakelijkheidstelling met privé-geld over de brug komen, toen in 2016 het akkoord met de schuldeisers werd gesloten", schrijft TC/Tubantia.

De club hoopt via verkoop van 25 procent van de aandelen veertien miljoen euro op te halen en als dat lukt, wil FC Twente pas investeren in spelers. Er is echter niet veel tijd meer tot aan het nieuwe seizoen en de selectie is nog lang niet rond. Volgens Velderman zijn er diverse potentiële aandeelhouders. "We voeren momenteel constructieve gesprekken met potentiële investeerders. Zij hebben aangegeven dat er zeker animo is om wat te doen voor de club, de komende periode gaan we dat handen en voeten geven", aldus Velderman.

Voor de verkoop van aandelen zou echter nog geen goed plan zijn opgesteld. Volgens een potentiële aandeelhouder is het 'te vrijblijvend'.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 23:03:00 +0200
FC Twente gaat voorlopig niet investeren in nieuwe spelers https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174893/fc-twente-gaat-voorlopig-niet-investeren-in-nieuwe-spelers https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174893/fc-twente-gaat-voorlopig-niet-investeren-in-nieuwe-spelers Het is nog onduidelijk wat het budget zal zijn waarmee de nieuwe technisch directeur Ted van Leeuwen een kampioenswaardige ploeg kan neerzetten. Volgens TC/Tubantia wordt er voorlopig niet tot nauwelijks geïnvesteerd in de selectie van FC Twente. Algemeen directeur Erik Velderman houdt ‘voorlopig de hand op de knip’ volgens de krant.

Velderman diende vorige week bij de KNVB de sluitende begroting, die op achttien miljoen euro is vastgesteld, voor het komende seizoen in. Er is echter bijna geen ruimte om te investeren in nieuwe spelers. Dat is alleen echt mogelijk als er aandelen worden verkocht. FC Twente wil met de verkoop van 25 procent van de aandelen veertien miljoen euro binnenhalen. Er zitten nog wel enkele haken en ogen aan.

TC/Tubantia schrijft daarover: "De kapitaalinjectie is gericht op promotie uit de Jupiler League binnen maximaal twee jaar. Sponsoren die bij twee sessies rond de aandelenverkoop aanwezig waren, constateren dat FC Twente het nu financieel op de rit heeft. Maar het ontbreekt, zo wordt gezegd, aan een helder plan van de directie voor de voorwaarden van aandelenverkoop. Een plan waarin staat wat ondernemers voor deelname aan het aandelenplan terugkrijgen."

Er willen wel aandeelhouders instappen, maar dan alleen in ruil voor een plek in de Raad van Commissarissen. "Iedere ondernemer wil iets anders, dus moet je als club met een helder plan komen en zeggen: dit is het. En vervolgens vragen: doe je mee of niet?", laat een mogelijke aandeelhouder weten tegen de eerdergenoemde krant.

"Zoals het nu gaat, is het te vrijblijvend en kom je er niet uit. Zeker niet voor 1 juli, zoals de bedoeling is. Terwijl er bij veel sponsors best bereidheid is om wat te doen", aldus de potentiële aandeelhouder. Momenteel gebeurt er weinig op dit vlak en daardoor is er geen ruimte om te investeren in nieuwe spelers.

Velderman en de Raad van Commissarissen willen pas in actie komen als er extra geld is binnengehaald. Als Velderman en de rvc nu zouden besluiten om wel te investeren in spelers, dan kan dit consequenties hebben voor henzelf. Ze lopen dan het risico om persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld voor de schade als de aandelenverkoop gaat mislukken.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 21 Jun 2018 22:39:00 +0200
'FC Twente plaatst David in de wachtkamer' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174886/fc-twente-plaatst-david-in-de-wachtkamer https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174886/fc-twente-plaatst-david-in-de-wachtkamer Dat Chris David in beeld is bij FC Twente was al bekend, maar de club is vooralsnog niet concreet voor de transfervrije David, die eerder ook al voor FC Twente speelde. Volgens RTV Oost zit de 25-jarige middenvelder ‘in de wachtkamer’. FC Twente zou verder Esbjerg FB-middenvelder Tim Hölscher, die eerder ook al voor de club speelde, terug willen halen.

FC Twente heeft al wel contact gehad met David, maar de in Enschede opgegroeide David hoorde al weken niets meer. David beschikt bij FC Utrecht over een aflopend contract en zou transfervrij naar FC Twente kunnen terugkeren. Wil FC Twente David daadwerkelijk willen aantrekken, dan moet het snel handelen.

David liet woensdag in gesprek met deze website weten open te staan voor een terugkeer naar Enschede, maar hij wil wel snel duidelijkheid. "FC Twente blijft mijn cluppie en ik hoop dat zij er gauw weer bovenop komen. De komende tijd zal ik mijn opties naast elkaar leggen en moet dan een keer de knoop doorhakken. Ik wil ook niet te lang meer wachten", aldus David in gesprek Twentefans.nl.

David doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en begin 2013 verkaste hij naar het Engelse Fulham, waarvoor hij debuteerde in het betaalde voetbal. Hij kon daar echter niet doorbreken en in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2014/2015 werd hij aan FC Twente verhuurd. Hij kwam toen echter weinig aan spelen toen en speelde vooral in Jong FC Twente.

In de zomer van 2015 verkaste hij naar Go Ahead Eagles, maar mede door twee zware knieblessures werd dit geen succes. In twee seizoenen tijd kwam hij door die blessures, twee keer gescheurde kruisbanden, maar tot acht competitieduels. Vorig jaar zomer vertrok hij transfervrij naar FC Utrecht, waar hij twaalf competitieduels voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League speelde.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 21:05:00 +0200
'FC Twente wil oude bekende terughalen naar Enschede' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174880/fc-twente-wil-oude-bekende-terughalen-naar-enschede https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174880/fc-twente-wil-oude-bekende-terughalen-naar-enschede FC Twente staat op het punt om een opvallende transfer te realiseren. Volgens RTV Oost werkt de club aan een terugkeer van Tim Hölscher, die eerder al onder contract stond bij FC Twente. De 23-jarige Duitse middenvelder speelt nu nog voor Esbjerg FB en zou de nieuwe technisch Ted van Leeuwen kunnen volgen.

Van Leeuwen was sinds oktober 2016 de technische man van Esbjerg en kent Hölscher goed. Toen Van Leeuwen in de periode medio 2015 tot oktober 2016 de technisch directeur was van FC Twente stond Hölscher onder contract bij FC Twente en begin januari van dit jaar plukte Van Leeuwen Hölscher weg bij Go Ahead Eagles, waar hij in de zomer van 2017 transfervrij tekende na zijn vertrek bij FC Twente.

De Duitse middenvelder kende bij Esbjerg een prima periode en scoorde vijf keer in veertien competitieduels. Hiermee had hij een belangrijk aandeel in de promotie van Esbjerg naar het hoogste niveau van Denemarken. Van Leeuwen wil Hölscher daardoor meenemen naar FC Twente.

Hölscher speelde vanaf 2009 in de jeugdopleiding van FC Twente en bereikte uiteindelijk het eerste elftal van FC Twente. In het seizoen 2012/2013 debuteerde hij in de Eredivisie, maar uiteindelijk kon hij nooit doorbreken in Enschede. Hij werd daardoor in het seizoen 2014/2015 ook nog een halfjaar verhuurd aan Chemnitzer FC. Uiteindelijk kwam Hölscher tot 36 competitieduels voor FC Twente.

Foto via: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 21 Jun 2018 20:22:00 +0200
Voormalig FC Twente-speler Tapia al uitgeschakeld op het WK https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174870/voormalig-fc-twente-speler-tapia-al-uitgeschakeld-op-het-wk https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174870/voormalig-fc-twente-speler-tapia-al-uitgeschakeld-op-het-wk Voormalig FC Twente-speler Renato Tapia, die van medio 2013 tot januari 2016 voor FC Twente speelde, is donderdag met zijn land Peru uitgeschakeld op het WK in Rusland. Peru verloor met 1-0 van Frankrijk en daardoor is het WK, met nog wel één groepsduel te gaan, al over voor het land. Tapia zat de gehele wedstrijd op de bank. Hij had nog te veel last van een hoofdblessure, die hij afgelopen zaterdag in de eerste groepswedstrijd tegen Denemarken opliep.

Frankrijk was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg goede kansen via Raphaël Varane (hoofd), Paul Pogba (schot) en Antoine Griezmann (volley). Na iets meer dan een half uur spelen kwam Frankrijk toch op voorsprong via Kylian Mbappé, die kon binnentikken nadat Paolo Guerrero de bal verspeelde en een schot van Olivier Giroud geblokt werd. Peru kreeg in de eerste helft één grote kans via Guerrero, maar Hugo Lloris redde.

In de tweede helft moest Peru komen en het bracht voormalig PSV-speler Jefferson Farfán als extra aanvaller. Dit ging ten koste van middenvelder Yoshimar Yotún. De wisselde leidde tot meer stootkracht bij Peru en Pedro Aquino was dicht bij de 1-1, maar zijn afstandsschot ging op de kruising. Schoten van ver van André Carillo en Luis Advíncula gingen er ook niet in. Farfán nam Lloris nog wel een keer onder vuur, maar de bal ging in het zijnet. Uiteindelijk bleef het bij 1-0 voor Frankrijk.

Door de zege staat Frankrijk eerste in Groep C met zes punten en is het zeker van een plek in de achtste finales. Denemarken, dat donderdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Australië, staat tweede met vier punten. Peru kan daardoor als de nummer laatst met nul punten uit twee duels niet meer doorgaan. Australië staat derde met één punt uit twee duels. Peru sluit het WK dinsdag af met een duel tegen Australië.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 19:17:00 +0200
''Ik ben naar FC Twente gekomen om eerste keeper te worden'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174791/ik-ben-naar-fc-twente-gekomen-om-eerste-keeper-te-worden https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174791/ik-ben-naar-fc-twente-gekomen-om-eerste-keeper-te-worden Jeffrey de Lange heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Twente. De talentvolle doelman, die de jeugdopleiding bij Ajax doorliep, laat in een interview met Ajax Showtime weten dat hij graag eerste keus wil worden bij de Tukkers. 

"Ik denk dat ik nu een seizoen verder ben en wil laten zien dat ik daadwerkelijk gegroeid ben", legt de sluitpost uit. "Zoals je nu merkt gaan veel jongens weg, dus de kansen kunnen mogelijk groeien. Ik heb te horen gekregen dat ik doorgeschoven ben naar de A-selectie. Dat wil zeggen dat ik graag de strijd aanga. Hoe de precieze selectie er verder uit gaat zien, kan ik niet zeggen", aldus De Lange. 

"Mijn doelen voor het aankomende seizoen beginnen in de voorbereiding", vervolgt hij. "Daar moet ik laten zien waar ik sta. Dan kan ik in de loop van de voorbereiding mijn specifieke doelen vormen. Voor nu wil ik laten zien dat ik er klaar voor ben. Ik ben naar FC Twente gekomen om eerste keeper te worden en dat te blijven. Om daarna zover mogelijk door te groeien", besluit De Lange. 

Foto via: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 21 Jun 2018 18:14:00 +0200
Bleuming: ''Het gekke is dat NAC er nu zes van Manchester City heeft'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174840/bleuming-het-gekke-is-dat-nac-er-nu-zes-van-manchester-city-heeft https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174840/bleuming-het-gekke-is-dat-nac-er-nu-zes-van-manchester-city-heeft Evert Bleuming is sinds dit jaar terug als Hoofd Scouting van FC Twente en de bestuurder staat voor een grote uitdaging bij de club uit Enschede. 'Kammetje' bewaart echter goede herinneringen aan zijn vorige periode bij de Tukkers. 

"In 2008 toen ik bij Twente begon, heb ik een presentatie gegeven wat volgens mij de scoutingsgebieden waren voor de top 5 van Nederland", blikt hij terug. "Mihaylov konden we huren via Liverpool, we hadden Stam, Tiendalli, Wisgerhof, Janssen, Perez en Luuk de Jong", somt Bleuming op. 

"En Bryan Ruiz, een parel van een voetballer, konden we lospeuteren bij AA Gent", vervolgt hij enthousiast. "Nacer Chadli kwam van AGOVV, Dusan Tadic van FC Groningen en Leroy Fer van Feyenoord. Het gekke is dat NAC er nu zes van Manchester City heeft en wij niet eentje meer", aldus Bleuming. 

"Ook Quincy Promes was een schot in de roos. Jan Kemkers kwam met hem op de proppen", verklapt hij in gesprek met De Twaalfde Man. "Quincy brak echt door nadat Ten Hag hem naar Eagles haalde. Dat we aan Luuk de Jong de voorkeur gaven boven Ricky van Wolfswinkel heeft heel goed uitgepakt. Ook in 2011 en 20212 hadden we trouwens met dat materiaal kampioen moeten worden", besluit Bleuming. 

]]>
Thu, 21 Jun 2018 15:56:00 +0200
De Twentefans.nl WK-pool: speel en discussieer met FC Twente-fans! https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/173371/de-twentefansnl-wk-pool-speel-en-discussieer-met-fc-twente-fans https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/173371/de-twentefansnl-wk-pool-speel-en-discussieer-met-fc-twente-fans Twentefans.nl heeft een WK-pool georganiseerd voor het toernooi in Rusland. Welk land gaat er met de titel vandoor en wie gaat er verrassen? Welke speler gaat er met de topscorerstrofee vandoor en hoe gaan onze voormalig FC Twente-spelers het doen?

In totaal zijn er acht spelers actief met een verleden bij de club uit Enschede: Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech (beiden Marokko), Renato Tapia (Peru), Bryan Ruiz (Costa Rica), Dusan Tadic (Servië), Jesús Corona (Mexico), Dedryck Boyata en Nacer Chadli (beiden België). 

Klik hier om mee te spelen met de Twentefans.nl WK-pool!

N.B.
Vergeet niet om alle wedstrijden te voorspellen! De mobiele applicatie van Voetbalpoules is te downloaden in de App en Play Store, zodat je altijd nog je voorspellingen kunt wijzigen of op het allerlaatste moment nog van doelpuntenmaker kan veranderen. 

]]>
Thu, 21 Jun 2018 14:00:00 +0200
''Je bent toch een Amsterdammer die in het oosten komt te spelen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174789/je-bent-toch-een-amsterdammer-die-in-het-oosten-komt-te-spelen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174789/je-bent-toch-een-amsterdammer-die-in-het-oosten-komt-te-spelen Jeffrey de Lange heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Twente. De talentvolle doelman, die de jeugdopleiding bij Ajax doorliep, laat in een interview met Ajax Showtime weten dat hij geen spijt heeft van zijn overgang naar club uit Enschede. 

"FC Twente is een heel warme en grote club", legt hij uit. "De mensen hier hebben mij goed opgevangen. Je bent toch een Amsterdammer die in het oosten komt te spelen, maar ik denk dat ik veel heb opgestoken en geleerd. Niet alleen door veel te spelen, maar ook door het voetballen en leven in een andere omgeving. En ik ben nog niet uitgeleerd", beseft De Lange, die vorig seizoen in de Derde Divisie speelde. 
 
"Ik wist vooraf wat mijn rol was afgelopen seizoen", blikt hij terug. "Die heb ik zo goed mogelijk ingevuld en nu is het tijd voor de volgende stap. Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat men gaat doen, maar dat maakt voor mij in principe niets uit. Ik moet er zelf staan, laten zien dat ik stappen heb gemaakt, de strijd aan kan gaan en er klaar voor ben als ik nodig ben", besluit De Lange vastberaden. 

Foto via: Sportfoto-oost

]]>
Thu, 21 Jun 2018 12:42:00 +0200
Sparta versterkt zich met Schenk: ''Er staat al een erg goede selectie'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174779/sparta-versterkt-zich-met-schenk-er-staat-al-een-erg-goede-selectie https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174779/sparta-versterkt-zich-met-schenk-er-staat-al-een-erg-goede-selectie Xandro Schenk speelt vanaf komend seizoen voor Sparta, zo laat de club uit Rotterdam weten via de officiële kanalen. De multifunctionele verdediger, die vanwege zijn transfervrije status ook in verband werd gebracht met FC Twente, tekent een contract voor twee jaar. De Kasteelclub wist zich onlangs ook al te versterken met Lars Veldwijk. 

"Met Xandro halen we een multifunctionele verdediger in huis die zijn opleiding bij Ajax heeft genoten", vertelt technisch manager Henk van Stee. "Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in de Eredivisie en Eerste Divisie. Met Go Ahead Eagles promoveerde hij al twee keer en met Sparta gaan we aan een derde keer werken. We zijn blij hem aan de selectie toe te kunnen voegen", besluit de bestuurder.

Schenk, die bij Go Ahead Eagles de aanvoerdersband droeg, is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Na vijfenhalf jaar bij Go Ahead vond ik het tijd voor iets nieuws. Sparta meldde zich, na goede gesprekken kreeg ik een heel fijn gevoel bij de club. Het is mijn bedoeling Sparta’s verblijf in de Eerste Divisie zo kort mogelijk te maken. Op dit moment staat er al een erg goede selectie, waarmee we voor promotie gaan." 

]]>
Thu, 21 Jun 2018 11:20:00 +0200
'Kassa rinkelt bij FC Twente: financiĆ«le meevaller van 300.000 euro' (update) https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174765/kassa-rinkelt-bij-fc-twente-financiele-meevaller-van-300000-euro-update https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174765/kassa-rinkelt-bij-fc-twente-financiele-meevaller-van-300000-euro-update De mogelijke transfer van Dusan Tadic naar Ajax zou goed nieuws zijn voor FC Twente. De club uit Amsterdam heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de aanvallende middenvelder en Southampton zou circa 17,1 miljoen euro ontvangen. 

Ajax hoopt de transfer in de komende dagen af te ronden en dat zou betekenen dat ook de kassa van FC Twente gaat rinkelen. De Tukkers hebben in het verleden een doorverkooppercentage van 15% bedongen, over de door Southampton geboekte winst. De winst bedraagt ruim vier miljoen euro, doordat de 'Saints' zelf 13 miljoen euro hebben betaald voor Tadic. 

De club uit Enschede zou in dat geval circa 600.000 euro ontvangen. Als Ajax er daadwerkelijk in slaagt om Tadic los te weken bij de Premier League-club, dan wordt de international van Servië in de Eredivisie herenigd met Alfred Schreuder. Tadic heeft bovendien een goede band met 'voetbalvader' Henk Veldmate, hoofd scouting van Ajax. 

Update: Tubantia weet te melden dat FC Twente 'middels bonussen' al een deel van het bedrag heeft ontvangen, waardoor de financiële meevaller nu nog 300.000 euro bedraagt. 

]]>
Thu, 21 Jun 2018 09:57:00 +0200
FOTO | Nijhuis steekt Twente hart onder de riem en schittert op tv in Diekman-shirt https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174755/foto-nijhuis-steekt-twente-hart-onder-de-riem-en-schittert-op-tv-in-diekman-shirt https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174755/foto-nijhuis-steekt-twente-hart-onder-de-riem-en-schittert-op-tv-in-diekman-shirt Scheidsrechter Bas Nijhuis is gedurende het WK vaak te bewonderen op de nationale zender, maar gisteren droeg hij een wel heel opmerkelijk tricot. De arbiter uit Enschede had een Diekman-shirt aan.

Tijdens het toernooi in Rusland wordt de kennis en expertise van Nijhuis zo nu en dan gebruikt om merkwaardige beslissingen van collega's uit te leggen en op te helderen. 

Het shirt, met daarop de voormalige thuisbasis van FC Twente, is te koop in webshop van Tukker Life. Via deze link breng je een bezoek aan de site.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 08:33:00 +0200
'Ajax heeft megadeal te pakken en is rond met Tadic' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174745/ajax-heeft-megadeal-te-pakken-en-is-rond-met-tadic https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174745/ajax-heeft-megadeal-te-pakken-en-is-rond-met-tadic Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Dusan Tadic. Voor de 29-jarige voormalig FC Twente-publiekslieveling ligt een vierjarig contract klaar. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

Volgens de ochtendkrant ziet de clubleiding de transfer niet meer misgaan. Voor de sterspeler van Southampton en Servië moet Ajax naar verluidt met een bedrag van 17,1 miljoen euro over de brug komen.

Financieel directeur Jeroen Slop en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn in het vliegtuig gestapt om in Engeland met Southampton te onderhandelen over de transfersom van Tadic.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 07:15:00 +0200
VIDEO | WK voorbij voor El Ahmadi en Ziyech na nederlaag tegen Portugal https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174710/video-wk-voorbij-voor-el-ahmadi-en-ziyech-na-nederlaag-tegen-portugal https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174710/video-wk-voorbij-voor-el-ahmadi-en-ziyech-na-nederlaag-tegen-portugal Voor Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech is de WK-droom voorbij. De oud-spelers van FC Twente hebben weliswaar nog een wedstrijd tegen Spanje tegoed, maar na de nederlaag tegen Portugal is plaatsing voor de volgende ronde niet meer mogelijk.

Marokko kende een valse start tegen Portugal. Binnen een paar minuten tekende Cristiano Ronaldo met een rake kopbal voor de 1-0. Marokko speelde niet onaardig, maar de Leeuwen van de Atlas waren niet scherp genoeg voor de goal.

Ondanks de nodige kansen bleef het bij 1-0. Portugal zakte na rust vooral terug en kreeg nauwelijks meer mogelijkheden. El Ahmadi, die een sterke wedstrijd speelde, werd vlak voor tijd gewisseld. Sofyan Amrabat kwam niet in actie. Marokko verloor in de eerste groepswedstrijd al met 1-0 van Iran, waardoor uitschakeling op het WK nu een feit is.

]]>
Wed, 20 Jun 2018 16:05:00 +0200
PEC Zwolle neemt middenvelder over van FC Twente: ''Stap voorwaarts'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/174702/pec-zwolle-neemt-middenvelder-over-van-fc-twente-stap-voorwaarts https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/174702/pec-zwolle-neemt-middenvelder-over-van-fc-twente-stap-voorwaarts Jarni Koorman maakt de overstap van FC Twente naar PEC Zwolle. De negentienjarige middenvelder heeft een contract voor twee jaar getekend in Zwolle.

"Ik ben klaar voor een volgende stap voorwaarts en blij dat PEC Zwolle mij die kans nu heeft gegeven", zegt Koorman op de officiële website van PEC Zwolle. "Als geboren en getogen Zwollenaar ben ik heel trots dat ik nu voor deze speciale club mag uitkomen. Tijdens de voorbereiding krijg ik de kans om te laten zien wat ik in mij heb. Daar ga ik natuurlijk vol voor."

"Jarni is afkomstig vanuit de voetbalacademie van FC Twente en als club zijn we zeer verguld met zijn komst naar Zwolle", vult technisch directeur Gerard Nijkamp aan. "In Enschede heeft hij de afgelopen seizoenen een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dat is ons niet onopgemerkt gebleven. Hier gaat hij in ieder geval de eerste drie weken van de voorbereiding meetrainen met de hoofdselectie."

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Wed, 20 Jun 2018 15:44:00 +0200
''FC Twente is nu gewoon het Ajax van de Jupiler League'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174666/fc-twente-is-nu-gewoon-het-ajax-van-de-jupiler-league https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174666/fc-twente-is-nu-gewoon-het-ajax-van-de-jupiler-league FC Twente begint volgende week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie voor de komende jaargang staat echter nog niet. Bij FC Twente gebeurt weinig, terwijl een concurrent als Sparta Rotterdam al Lars Veldwijk binnenhaalde.

"Ik denk dat ook meespeelt, dat zag je vorig jaar bij NEC, dat spelers misschien het risico niet nemen", zegt scheidsrechter Bas Nijhuis bij Binnenkant Paal. "Ze kunnen bij FC Twente misschien evenveel verdienen als in de Eredivisie, maar zijn ze binnen een jaar weer terug?"

Volgens Nijhuis krijgt FC Twente het niet makkelijk in de Eerste Divisie. "Als je die competitie ziet... Wat als je binnen een jaar niet terugkomt en nog een jaar in de Eerste Divisie moet spelen? Voor spelers is dat een heel groot risico", aldus de arbiter.

"En de druk die het met zich meebrengt, want FC Twente is nu gewoon het Ajax van de Jupiler League", vervolgt Nijhuis. "Ze willen allemaal van hen winnen. Vorig jaar sprak ik met bestuursleden van NEC en die zeiden: we hebben dit jaar zo'n druk gehad, want iedereen zei we moeten binnen een jaar terug. Die druk gaat er ook bij FC Twente komen, want iedereen verwacht dat ze binnen een jaar weer terug zijn. Ga daar maar eens onder voetballen, ook voor spelers is dat een keuze."

]]>
Wed, 20 Jun 2018 14:32:00 +0200
FC Twente-doelwit naar Fortuna: ''Waren meerdere kapers op de kust'' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174674/fc-twente-doelwit-naar-fortuna-waren-meerdere-kapers-op-de-kust https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174674/fc-twente-doelwit-naar-fortuna-waren-meerdere-kapers-op-de-kust Andrija Novakovich draagt komend seizoen het shirt van Fortuna Sittard. De 21-jarige spits wordt door de promovendus gehuurd van het Engelse Reading FC.

FC Twente had ook interesse in de Amerikaans international, die afgelopen seizoen als huurling van Telstar negentien keer wist te scoren in de Jupiler League. Alleen Mart Lieder van FC Eindhoven vond vaker het doel op het tweede niveau van Nederland.

"Er waren meerdere kapers op de kust, maar mijn keuze voor Fortuna is een heel bewuste", zegt Novakovich op de officiële website van Fortuna. "Zij probeerden nog harder dan de rest om me te overtuigen. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Ik geloof echt in hun plannen voor de toekomst. Fortuna is ambitieus en dat ben ik ook. Zij bieden mij een prachtig podium om mezelf te bewijzen op een hoger niveau."

"Ik ben enorm blij dat Andrija voor ons gekozen heeft", vult technisch directeur Mustafa Aztopal aan. "Hij speelde een uitstekend seizoen bij Telstar, waardoor meerdere Eredivisie-clubs op zijn handtekening aasden. Wij hebben hard ons best gedaan om hem naar Sittard te halen en met succes."

]]>
Wed, 20 Jun 2018 13:06:00 +0200
EXCLUSIEF | FC Twente treuzelt: ''Daarna heb ik niks meer vernomen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174521/exclusief-fc-twente-treuzelt-daarna-heb-ik-niks-meer-vernomen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174521/exclusief-fc-twente-treuzelt-daarna-heb-ik-niks-meer-vernomen EXCLUSIEF | Chris David staat open voor een terugkeer bij FC Twente. De middenvelder, die na zijn periode bij FC Utrecht transfervrij is vanwege een aflopend contract, heeft een maand geleden een gesprek gevoerd met de club uit Enschede.

"Daarna heb ik niks meer vernomen", reageert hij in gesprek met Twentefans.nl. "De laatste tijd zijn er veel mensen die mij hebben gevraagd of ik terugkeer naar FC Twente. Daar kan ik op dit moment weinig over zeggen. FC Twente blijft mijn cluppie en ik hoop dat zij er gauw weer bovenop komen. De komende tijd zal ik mijn opties naast elkaar leggen en moet dan een keer de knoop doorhakken. Ik wil ook niet te lang meer wachten", aldus David.  

"Het is voor mij nu belangrijk om naar een club te gaan waar ik minimaal vijfentwintig á dertig wedstrijden in een seizoen kan spelen. Ik ben topfit en wil laten zien wat ik kan", vervolgt hij vastberaden. "Het zou mooi zijn direct in het begin van de voorbereiding te kunnen aansluiten bij een club", aldus David.
 
FC Twente lijkt nu dus aan zet te zijn. "Het is én blijft een grote club die absoluut thuishoort in de Eredivisie", vertelt hij. "Als je ook kijkt naar de fans: 18.000 mensen hebben nu alweer verlengd. Dat is toch geweldig!? En het is ook goed dat spelers als Woutje Brama terugkeren, want hij gaat door het vuur voor FC Twente en dat zou ik ook doen", besluit David.

 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 12:00:00 +0200
Velderman: ''Continu een actueel beeld van alles wat zich afspeelt in ons stadion'' https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/174662/velderman-continu-een-actueel-beeld-van-alles-wat-zich-afspeelt-in-ons-stadion https://www.twentefans.nl/nieuws/bestuur-beleid/174662/velderman-continu-een-actueel-beeld-van-alles-wat-zich-afspeelt-in-ons-stadion FC Twente is in zee gegaan met de software-oplossingen van Safesight. Dat bedrijf ontwikkelt software die borgt dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen de veiligheidsplannen en –afspraken kennen en daadwerkelijk uitvoeren.

"Voor iedere organisatie is het belangrijk dat alle betrokkenen zich bewust zijn van hun rol en verantwoordelijkheid binnen het veiligheidsproces", zegt algemeen directeur Erik Velderman van FC Twente tegenover Entertainment Business. "Met Safesight hebben wij continu zicht op de status van onze veiligheidsorganisatie en monitoren we wat goed gaat en wat bijsturing nodig heeft."

"We weten bijvoorbeeld wie zijn of haar briefing heeft gelezen, of dat de nooduitgangen in alle sectoren zijn gecontroleerd", legt Velderman uit. "Daarnaast worden alle meldingen door de verschillende betrokkenen direct in de cloud gelogd. Dat geeft ons continu een actueel beeld van alles wat zich afspeelt in ons stadion."

Edo Haan, bedenker en oprichter van Sefesight, is blij dat FC Twente, net als Feyenoord en de gemeente Amsterdam, gebruik gaat maken van de software. "Als je een mooi evenement neerzet voor duizenden mensen, dan heb je ook de verantwoordelijkheid om een veilig evenement te organiseren. Onze software heeft zich bewezen bij festivals en nu maken ook andere organisaties de overstap", aldus Haan.

Foto: Sportfoto-oost

]]>
Wed, 20 Jun 2018 10:52:00 +0200
Nijhuis krijgt volle laag: ''Degradatie FC Twente is oew schuld, koekwaus'' https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/174644/nijhuis-krijgt-volle-laag-degradatie-fc-twente-is-oew-schuld-koekwaus https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/174644/nijhuis-krijgt-volle-laag-degradatie-fc-twente-is-oew-schuld-koekwaus Bas Nijhuis is de laatste deelnemer aan 'De Grote FC Twente Degradatie Show'. De arbiter uit Enschede, die geen wedstrijden van FC Twente mag fluiten, werd dinsdag gestrikt door Thijs Kemperink en Laurens ten Den.

De Twentse cabaretiers kwamen aan huis bij Nijhuis. "De degradatie van FC Twente is oew schuld, koekwaus", schreeuwden ze volgens TC Tubantia. "Aj onze club wel had flootn, haj oons nog een betke kunn helpn."

Nijhuis, die over het algemeen televisieoptredens niet schuwt, besluit in te gaan op het verzoek van het drietal en gaat meehelpen aan 'De Grote FC Twente Degradatie Show', die op 15 en 16 augustus wordt gehouden in het Wilminktheater. Daarbij zijn ook André Manuel, Bert Eeftink (Helligen Hendrik), Jan Riesewijk, Jan Bruins, Sander Boschker, Eddy Achterberg en Wout Brama van de partij.

]]>
Wed, 20 Jun 2018 09:43:00 +0200
Pusic moet puzzelen met kleine selectie: Slechts vijftien spelers https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174622/pusic-moet-puzzelen-met-kleine-selectie-slechts-vijftien-spelers https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174622/pusic-moet-puzzelen-met-kleine-selectie-slechts-vijftien-spelers FC Twente heeft flinke problemen. De ploeg degradeerde uit de eredivisie en de club wil binnen een seizoen weer promoveren. Hiervoor moet de club nog wel wat nieuwe spelers halen, want de selectie is nu veel te klein. 

De Tukkers huurden vorig seizoen een paar spelers, terwijl andere voetballers hun heil ergens anders zochten. Dit betekende dat Thomas Lam, Cristian Cuevas, Adnane Tighadouini, Luciano Slagveer, Hidde ter Avest, Marko Kvasina, Michael Liendl, El Hamdaoui, Jos Hooiveld, Adam Maher, Danny Holla en Stefan Thesker allemaal vertrokken uit Enschede. 

Doordat deze spelers vertrokken, heeft FC Twente slechts zeventien spelers om het seizoen mee te beginnen, meldt Twente Insite. Joel Drommel, Jorn Brondeel, Nick Hengelman, Jeroen van der Lely, Peet Bijen, Richard Jensen, Michael Maria, Wout Brama, Alexander Laukart, Jelle van der Heyden, Fredrik Jensen, Haris Vuckic, Oussama Assaidi, Dylan George, Tom Boere, Jari Oosterwijk en Nikola Gjorgjev. De laatste twee staan op de transferlijst, waardoor de club eigenlijk vijftien spelers heeft om het seizoen mee te starten. 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 08:36:00 +0200
FC Twente-spelers beginnen volgende week met training https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174611/fc-twente-spelers-beginnen-volgende-week-met-training https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/174611/fc-twente-spelers-beginnen-volgende-week-met-training De spelers van FC Twente zijn nu nog in allemaal verre oorden aan het genieten van hun vakantie, maar langzaamaan moet de focus terug naar het voetbal. Volgende week begint de ploeg namelijk weer met de trainingen, dat meldt TC Tubantia.

FC Twente komt waarschijnlijk maandag of dinsdag voor het eerst bij elkaar en later in de week zal de eerste veldtraining op het programma staan. De precieze data worden snel door de club bekendgemaakt. FC Twente heeft een week de tijd om fit te worden voor de eerste oefenwedstrijd op 3 juli. Dan nemen de Tukkers het in Goor op tegen amateurclub GFC. 

De ploeg moet goed op elkaar ingespeeld zijn als de competitie start, want er staat meteen een kraker op het programma. De ploeg van Marino Pusic speelt op vrijdag 17 augustus tegen mede-degradant Sparta Rotterdam. 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 07:21:00 +0200