Nieuws - Twentefans.nl - FC Twente Nieuws https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Twentefans VIDEO | FC Twente start met verlenging seizoenkaarten https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225979/video-fc-twente-start-met-verlenging-seizoenkaarten https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225979/video-fc-twente-start-met-verlenging-seizoenkaarten FC Twente is vandaag begonnen met de verlening van de seizoenkaarten. Tot en met zaterdag 11 mei hebben seizoenkaarthouders de kans om hun plek te behouden.

"Het was voor iedereen een zwaar seizoen, met pieken en dalen", schrijft FC Twente op de speciale website Twentekomteraan.nl. "Maar jullie hebben Nederland massaal laten zien dat clubliefde geen divisie kent, dat FC Twente meer is dan alleen voetbal. Het is onze trots, onze passie, onze club. Altijd en overal!"

"Nu zijn wij samen terug waar we horen, in de Eredivisie", vervolgt FC Twente. "Zonder jullie was dit nooit gelukt, bedankt daarvoor. Samen laten we zien dat FC Twente er weer is. Ook volgend seizoen elke thuiswedstrijd weer een kolkende Grolsch Veste, Twente komt eraan!"

De goedkoopste seizoenkaarten kosten 240 euro. Daarmee zijn de prijzen iets verhoogd ten opzichte van afgelopen seizoen. Iedereen ontvangt een nieuwe SeizoenClubCard. FC Twente heeft samen met een aantal supportersverenigingen een fraaie video gemaakt voor de start van de seizoenkaartverlenging.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 11:47:00 +0200
Grolsch introduceert speciaal FC Twente-blik: ''Ode aan supporters'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225973/grolsch-introduceert-speciaal-fc-twente-blik-ode-aan-supporters https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225973/grolsch-introduceert-speciaal-fc-twente-blik-ode-aan-supporters Bierbrouwer Grolsch heeft een speciaal FC Twente-blik geïntroduceerd na de titel van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie. Het blik is een 'ode aan de twaalfde man'

Op de voorzijde van het blik prijkt het logo van FC Twente met groot daarop de tekst 'Twente komt eraan. "Bij elke thuis- en uitwedstrijd wordt Twente in grote getale gesteund", legt Grolsch uit tegenover RTV Oost. "Dat terwijl de club momenteel een van de moeilijkste periodes in haar bestaan meemaakt. Met het blik willen we een ode brengen aan de supporters."

Op het blik is een kort gedicht te lezen, geschreven door bekende Tukker en ras-supporter Erik Dijkstra. In een paar zinnen omschrijft hij het karakter van de supporters: 

Wie het Oosten verlaat
ziet de tekst 'Wij zijn Twente'
op een viaduct geschreven.
Waarom dat je altijd zo ontroert
kun je niet uitleggen.
Het is een stuk van je leven.
Het is onze club die omviel
het zijn de supporters die bleven staan.
Het is de reden dat we wéér kampioen zijn.
Twente komt eraan.

Foto: Screenshot Grolsch

]]>
Tue, 23 Apr 2019 11:24:45 +0200
Drukke transferzomer bij FC Twente: ''Twaalf spelers aantrekken'' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/225964/drukke-transferzomer-bij-fc-twente-twaalf-spelers-aantrekken https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/225964/drukke-transferzomer-bij-fc-twente-twaalf-spelers-aantrekken FC Twente kan zich na de titel richten op een jaar in de Eredivisie. De huidige selectie is echter niet klaar voor dat niveau, beseft technisch directeur Ted van Leeuwen.

"We moeten aan de bak", zegt Van Leeuwen bij FOX Sports. "Ik denk dat we pakweg twaalf spelers moeten aantrekken. Die staan nog niet klaar omdat we eerst zekerheid wilden hebben in welke competitie we gaan spelen. Iedereen zei dat Twente wel even kampioen zou worden, maar we hebben vandaag gezien hoe moeilijk het was."

Het wordt voor FC Twente vanwege de beperkte financiële middelen niet eenvoudig om spelers aan te trekken. "Het potje om spelers te halen is klein, maar misschien verkopen we nog een speler", geeft Van Leeuwen aan. "Ik kan me voorstellen dat er belangstelling is voor bijvoorbeeld Aitor Cantalapiedra."

Van Leeuwen is blij dat FC Twente terug is in de Eredivisie. "De opluchting is gigantisch", reageert de technisch directeur. "Ik durf te zeggen dat de druk groter is dan bij Ajax of PSV. Dit is een club van de regio. De doelen die je stelt voel je als je door de straten loopt. Daarom moesten we ook kampioen worden."

Toch had was Van Leeuwen slechts 'gedeeltelijk blij'. "De terugkeer naar de Eredivisie is gelukt, maar niet met oogstrelend voetbal. Dat vind ik toch een beetje jammer. Het is een heel moeizaam proces geweest in alle opzichten, dus het is moeilijk om daar een verwachting op los te laten. Maar de estheticus in mij verwacht altijd iets meer, al leek het me nogal evident dat we resultaatvoetbal moesten spelen."

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Tue, 23 Apr 2019 10:47:14 +0200
Marktkooplieden balen van FC Twente: ''Het was een grote chaos'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225961/marktkooplieden-balen-van-fc-twente-het-was-een-grote-chaos https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225961/marktkooplieden-balen-van-fc-twente-het-was-een-grote-chaos Niet iedereen is te spreken over het titelfeest van FC Twente. Op het Van Heekplein, waar duizenden supporters de kampioenwedstrijd bekeken, was het dinsdagochtend namelijk nog een puinhoop.

Marktmanager Willem Snel baalt van dozen vol wijnflessen, bierblikken en prullenbakken vol kots. Dinsdagochtend is namelijk de markt in Enschede. "Het is één grote plakkerige bende. Dit is geen chique einde van het kampioensfeest", zegt Snel in gesprek met RTV Oost.

Om zes uur zouden de veegwagens van de gemeente komen. "Maar het was een grote chaos", reageert Snel. "Overal bier, prullenbakken die vol gekotst waren, vies en smerig. Dit is geen terrein voor dit soort evenementen. Jammer dat het voor ons zo moet eindigen. We hopen dat de gemeente ons wel hoort hierin."

]]>
Tue, 23 Apr 2019 10:35:00 +0200
VIDEO | Zo beleefde Van Heekplein kampioenswedstrijd FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225957/video-zo-beleefde-van-heekplein-kampioenswedstrijd-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225957/video-zo-beleefde-van-heekplein-kampioenswedstrijd-fc-twente FC Twente werd maandagmiddag kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Dat werd niet alleen in een uitverkochte Grolsch Veste gevierd. Ook op het Van Heekplein kwamen duizenden mensen bijeen om de kampioenswedstrijd te bekijken.

Foto: Alex van Oostrum

]]>
Tue, 23 Apr 2019 10:17:00 +0200
Brama geniet: ''Ik drink nooit bier, maar vandaag wel'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/225952/brama-geniet-ik-drink-nooit-bier-maar-vandaag-wel https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/225952/brama-geniet-ik-drink-nooit-bier-maar-vandaag-wel Wout Brama heeft een unieke prestatie geleverd door met FC Twente kampioen te worden van de Eredivisie én de Eerste Divisie.

Brama kreeg de schaal uit handen van Blaise Nkufo, die in 2010 de prijs in ontvangst mocht nemen. "Dat Blaise er was, vond ik extra bijzonder", zegt Brama in gesprek met TC Tubantia. "Als we vroeger met Blaise het veld opkwamen, voelden we ons sterker, hij was inspirerend voor de spelers."

"Ik hoop dat ik de schaal op een dag ook mag doorgeven, alleen dan niet in deze competitie. Het was een bijzonder jaar, ik ben in stadions geweest waar ik nooit kwam. Maar één jaar was genoeg, nooit meer de Keuken Kampioen Divisie", aldus de captain, die wel een feestje ging vieren. "Ik zag bier staan in de kleedkamer, ik drink nooit bier, maar vandaag wel."

FC Twente speelde een slechte wedstrijd tegen Jong AZ, maar dat deerde Brama niet. "Ik kom hier vandaan, ik weet wat er op het spel staat en hoe belangrijk dit is", beseft hij.

Foto: Orange Pictures

]]>
Tue, 23 Apr 2019 09:52:00 +0200
FC Twente Vrouwen houdt zicht op titel na zege op PEC Zwolle https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/225866/fc-twente-vrouwen-houdt-zicht-op-titel-na-zege-op-pec-zwolle https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/225866/fc-twente-vrouwen-houdt-zicht-op-titel-na-zege-op-pec-zwolle De vrouwen van FC Twente houden zicht op de titel in de Eredivisie Vrouwen. Maandagmiddag werd PEC Zwolle met 3-1 verslagen, terwijl concurrent PSV Vrouwen punten verspeelde op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen.

De ploeg van trainer Tommy Stroot had het in de eerste helft lastig op bezoek in Zwolle. De Blauwvingers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong via Babiche Roof.

Na de thee stelden de Tukkers orde op zaken. Via doelpunten van Jassina Blom en Joëlle Smits kwam Twente binnen een kwartier na rust op een 2-1 voorsprong.

Smits zorgde zo'n tien minuten voor tijd voor de 3-1, waardoor de Twentse zege veilig werd gesteld. Daardoor is FC Twente Vrouwen de nieuwe koploper in de Eredivisie Vrouwen, met 31 punten.

Ajax Vrouwen volgt met 30 punten, PSV Vrouwen blijft de nummer drie doordat met 2-2 gelijk werd gespeeld bij ADO Den Haag Vrouwen. Aanstaande vrijdag gaat FC Twente Vrouwen op bezoek in Eindhoven.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Wilms, Moorrees, Giesen, Roetgering, Van den Goorbergh, Blom, B. Jansen, R. Jansen, Smits, Weerden

Foto via: Sportfoto-Oost

]]>
Mon, 22 Apr 2019 22:52:00 +0200
VIDEO| Supporterscam van voor, tijdens en na kampioenswedstrijd Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225924/video-supporterscam-van-voor-tijdens-en-na-kampioenswedstrijd-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225924/video-supporterscam-van-voor-tijdens-en-na-kampioenswedstrijd-twente Voor, tijdens en na de kampioenswedstrijd van FC Twente zijn de supporters gevolgd door een zogeheten Supporterscam. Beelden van deze speciale camera werden zojuist gedeeld op het Twitteraccount van FC Twente. De beelden zijn hieronder te bekijken.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 22:31:00 +0200
Verraadt Rutten terugkeer? ''Belangrijk dat WE eerste jaar overleven'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225933/verraadt-rutten-terugkeer-belangrijk-dat-we-eerste-jaar-overleven https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225933/verraadt-rutten-terugkeer-belangrijk-dat-we-eerste-jaar-overleven Fred Rutten laat weten erg blij te zijn met het kampioenschap van FC Twente en de terugkeer naar de eredivisie. Maar één woordje in zijn felicitatie verraadt misschien wel een terugkeer naar Enschede?

''Allereerst gefeliciteerd aan de mensen die het mogelijk hebben gemaakt FC Twente in leven te houden. Mijn rol is beperkt geweest'', laat hij in gesprek met de Tubantia weten. ''Ik vind het heel knap van Ted en alle betrokkenen dat ze dit in een jaar voor elkaar hebben gekregen, gezien de beperkte middelen en de situatie waarin de club deze zomer zat.''

''De promotie is goed voor de eredivisie en voor de hele regio'', vervolgt Rutten. ''En ik ben ook blij voor mezelf, want ik ben bij FC Twente opgegroeid en gun de club het allerbeste. Het is heel belangrijk dat WE het eerste jaar in de eredivisie overleven. Maar het zal nog een hele uitdaging worden om dat met z’n allen voor elkaar te krijgen”, besluit Rutten in gesprek met de TC Tubantia.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 22:14:00 +0200
Van Leeuwen bedankt alles en iedereen: ''Zonder hen stonden we hier niet'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225901/van-leeuwen-bedankt-alles-en-iedereen-zonder-hen-stonden-we-hier-niet https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225901/van-leeuwen-bedankt-alles-en-iedereen-zonder-hen-stonden-we-hier-niet Technisch directeur Ted van Leeuwen geeft alle credits van het kampioenschap aan de mensen die FC Twente een warm hart toedragen. Zonder deze mensen had FC Twente wellicht niet meer bestaan, en daar wil Van Leeuwen bij stil staan.

''De mensen die het echt moeilijk hebben gehad, zijn de mensen die met de gemeente en geldschieters hebben onderhandeld. Zonder hen hadden wie hier niet gestaan. Zij verdienen de hoogste lof'', zo vertelt Van Leeuwen bij RTV Oost. ''Het voelt bijna als een gewoonte. Ik begrijp dat het voor de mensen hier heel belangrijk was, maar ik kom niet uit Twente. Ik heb heel veel verantwoordelijkheid gevoel in deze baan, omdat het zo diep zit in de regio. Vorig jaar deed ik het in Esbjerg en nu doet ik het hier.''

''Ik heb bewust alles weggeschoven, totdat we wisten in welke categorie we zouden komen te spelen'', vervolgt de technisch directeur. ''Dat weten we nu. Vanaf nu gaan we aan de toekomst werken. Er lopen twaalf of dertien contracten af, dus zoveel zullen er weer bij moeten komen.''

Foto: Sportfoto Oost

]]>
Mon, 22 Apr 2019 22:03:00 +0200
VIDEO | HILARISCH: Dronken Twente-supporter zingt en fietst in heg https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225928/video-hilarisch-dronken-twente-supporter-zingt-en-fietst-in-heg https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225928/video-hilarisch-dronken-twente-supporter-zingt-en-fietst-in-heg Na het kampioenschap van FC Twente barstte het feest los onder de supporters. Sommige supporters hebben misschien iets te diep in het glaasje gekeken. Zie hier onderstaand filmpje dat zojuist op Dumpert terecht kwam.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 21:47:00 +0200
Elia schrijft emotionele ode aan oude club FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225925/elia-schrijft-emotionele-ode-aan-oude-club-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225925/elia-schrijft-emotionele-ode-aan-oude-club-fc-twente Eljero Elia voetbalde van 2007 tot en met 2009 voor FC Twente. De buitenspeler heeft veel te danken aan de club uit Enschede en schrijft dat prachtig van zich af in een ode aan FC Twente.

''De degradatie was voor FC Twente een zware tik'', zo begint Elia op zijn Instagram. ''Die moest worden overwonnen. En dat is binnen een seizoen gelukt. Dat is een prachtig antwoord naar al die mensen die gilden dat FC Twente naar de Jupiler League moest. En toen het gebeurde daar om moesten lachen. Ik heb toen geroepen dat FC Twente en de supporters dat als een compliment moest zien. De club is groot, mensen vonden het speciaal dat zo’n grote club in de eerste divisie moest gaan spelen. Toen Roda JC degradeerde, juichte er niemand.''

''Ik begreep de pijn van de mensen in Enschede, die mij ooit zo steunden toen ik overkwam van ADO Den Haag. Daar ben en blijf ik ze altijd dankbaar voor. De steun van supporters kan spelers verder brengen, dat heb ik wel geleerd in Enschede. De titel is nu binnen, straks in de eredivisie hebben de spelers weer steun nodig. En ik weet zeker dat de trouwe aanhang van Twente die zal geven. Geniet van het titelfeest! Gefeliciteerd.''

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aan @fctwente ,,De degradatie was voor FC Twente een zware tik. Die moest worden overwonnen. En dat is binnen een seizoen gelukt. Dat is een prachtig antwoord naar al die mensen die gilden dat FC Twente naar de Jupiler League moest. En toen het gebeurde daar om moesten lachen. Ik heb toen geroepen dat FC Twente en de supporters dat als een compliment moest zien. De club is groot, mensen vonden het speciaal dat zo’n grote club in de eerste divisie moest gaan spelen. Toen Roda JC degradeerde, juichte er niemand. Ik begreep de pijn van de mensen in Enschede, die mij ooit zo steunden toen ik overkwam van ADO Den Haag. Daar ben en blijf ik ze altijd dankbaar voor. De steun van supporters kan spelers verder brengen, dat heb ik wel geleerd in Enschede. De titel is nu binnen, straks in de eredivisie hebben de spelers weer steun nodig. En ik weet zeker dat de trouwe aanhang van Twente die zal geven. Geniet van het titelfeest!’’ Gefeliciteerd ??????????

Een bericht gedeeld door ???????????????????????? ???????????????? (@eljeroelia) op

]]>
Mon, 22 Apr 2019 21:23:00 +0200
Foto's: Oud-spelers feliciteren FC Twente met kampioenschap https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225914/fotos-oud-spelers-feliciteren-fc-twente-met-kampioenschap https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225914/fotos-oud-spelers-feliciteren-fc-twente-met-kampioenschap FC Twente werd vanmiddag kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Verschillende oud-spelers van FC Twente, waaronder Marc Janko en Bryan Ruiz, zijn de club nog niet vergeten en feliciteerden de Tukkers via een bericht op Twitter.

 

]]>
Mon, 22 Apr 2019 21:06:00 +0200
Iedereen is blij met terugkeer Twente: ''Dat meen ik oprecht'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225921/iedereen-is-blij-met-terugkeer-twente-dat-meen-ik-oprecht https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225921/iedereen-is-blij-met-terugkeer-twente-dat-meen-ik-oprecht Verschillende spelers/trainers/scheidsrechters en ga zo maar door zijn blij met de terugkeer van FC Twente naar de eredivisie. Na een jaar afwezig te zijn geweest missen ze vooral de sfeer die de club met zich meebrengt.

''Zo’n grote club, zo’n grote aanhang, natuurlijk hoort FC Twente thuis in de eredivisie'', zo begint scheidsrechter Björn Kuipers in de Tubantia. PEC Zwolle-trainer Jaap Stam is het eens met Kuipers. ''Als je Twente bekijkt en je ziet de stappen die ze in het verleden hebben gemaakt - waarbij ze zelfs kampioen zijn geworden - maar ook als je kijkt naar de enorme achterban die zelfs in de Keuken Kampioen Divisie het stadion helemaal vult, dan is dit toch wel een club die in de eredivisie thuishoort.''

En zo zijn er nog tal van voorbeelden, zoals FC Groningen-verdediger Mike te Wierik. ''Met alle respect: ik speel liever tegen FC Twente dan tegen Fortuna Sittard of tegen Excelsior. Veel van mijn vrienden zijn voor Twente, het is een wedstrijd in de buurt, dat is alleen maar mooi.'' Zelfs Jan Smit, jarenlang voorzitter van rivaal Heracles Almelo is een beetje blij. ''Voor de eredivisie vind ik het hartstikke goed dat zo’n club met zoveel toeschouwers terug is. Dat meen ik oprecht'', zo besluit hij.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 20:38:00 +0200
Hoofdsponsor Heracles feliciteert Twente: ''Mooi daj weer terug bint!'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225898/hoofdsponsor-heracles-feliciteert-twente-mooi-daj-weer-terug-bint https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225898/hoofdsponsor-heracles-feliciteert-twente-mooi-daj-weer-terug-bint Nu FC Twente definitief terugkeert in de eredivisie, staat er volgend jaar weer 'De Derby van het Oosten' op het programma. Asito, hoofdsponsor van Heracles Almelo, feliciteert de Tukkers dan ook, waarna Pure Energie, hoofdsponsor van FC Twente, de felicitaties graag in ontvangst neemt. Asito plaatste zelfs een poster vóór het pand van Pure Energie met de tekst 'Mooi daj weer terug bint! Asito verheugt zich al op de derby'. 

 

]]>
Mon, 22 Apr 2019 20:17:00 +0200
VIDEO | Spelers FC Twente vieren feest in de kleedkamer https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225916/video-spelers-fc-twente-vieren-feest-in-de-kleedkamer https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225916/video-spelers-fc-twente-vieren-feest-in-de-kleedkamer Na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ barstte het feest los in Enschede. In de kleedkamer kregen de spelers alvast een voorschot van het feest dat ze morgen tijdens de huldiging te wachten staat. FC Twente maakte daar vervolgens een video van en die ziet er zo uit! 

]]>
Mon, 22 Apr 2019 20:04:00 +0200
Hake reageert: ''Dat Twente weer terug is doet me zeker deugd'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225913/hake-reageert-dat-twente-weer-terug-is-doet-me-zeker-deugd https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225913/hake-reageert-dat-twente-weer-terug-is-doet-me-zeker-deugd Oud FC Twente-trainer René Hake wist vandaag met Cambuur met 2-0 te winnen van Den Bosch. Na afloop van dat duel kreeg hij de vraag hoe hij, als oud Twente-trainer, het kampioenschap van Twente ervaren heeft.

''Poeh.. die vraag had ik niet verwacht'', vertelt Hake tegenover Cambuur TV. ''Maar natuurlijk heb ik daar positieve gevoelens bij. Dat een club als Twente, waar ik altijd met plezier gewerkt heb, weer terug is in de eredivisie doet me zeker deugd. Dus in dit geval kan ik de club en de mensen van harte feliciteren'', besluit de oud-trainer van FC Twente.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 19:48:00 +0200
Boschker geniet: ''Weer terug op de plek waar FC Twente hoort'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225895/boschker-geniet-weer-terug-op-de-plek-waar-fc-twente-hoort https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225895/boschker-geniet-weer-terug-op-de-plek-waar-fc-twente-hoort Sander Boschker vindt het geweldig dat Twente volgend jaar weer terugkeert naar de eredivisie. De oud-doelman, die zelf jarenlang in de eredivisie speelde, werd er zelfs emotioneel van.

''Van dit moment moet je genieten'', vertelt Boschker op de officiële site van FC Twente. ''Als je deze vreugde ziet, dan is dat geweldig om te zien. Ik stond net bijna te janken, dat geeft wel aan hoe blij ik ben voor deze supporters en de mensen in de regio. Magistraal om na een seizoen weer terug te zijn op de plek waar Twente hoort.''

]]>
Mon, 22 Apr 2019 19:30:00 +0200
BELANGRIJK: Informatie over de huldiging van FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225908/belangrijk-informatie-over-de-huldiging-van-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225908/belangrijk-informatie-over-de-huldiging-van-fc-twente Zojuist kwam FC Twente met wat informatie naar buiten wat betreft de huldiging. Deze zal morgen rond 18:00 uur beginnen bij de Grolsch Veste.

''Dinsdag is iedereen die onze club een warm hart toedraagt vanaf 18.00 uur welkom bij De Grolsch Veste. Op de parkeerplaats voor ons stadion wordt vandaag een podium opgebouwd. Het voorprogramma begint dinsdag om 18.00 uur. DJ Rob Toonen zal aftrappen waarna de Twentse band The Euros het feest zal voortzetten. Na enkele special guests maken vanaf omstreeks 20.00 uur de spelers en staf hun opwachting op het podium en vieren we dat FC Twente terug is, terug in de Eredivisie'', zo begint de club op de officiële site.

''In verband met de beperkte parkeermogelijkheden in de directe omgeving van De Grolsch Veste adviseren we iedereen, indien mogelijk, om met de fiets naar het stadion te komen en anders gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bij de diverse horeca faciliteiten op het terrein kan niet met de gebruikelijke FC Twente-munten betaald worden. Er zijn voor deze dag speciale munten verkrijgbaar'', zo besluit de club.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 19:17:00 +0200
VIDEO | Eerste reacties FC Twente-spelers na afloop Jong AZ https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225903/video-eerste-reacties-fc-twente-spelers-na-afloop-jong-az https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225903/video-eerste-reacties-fc-twente-spelers-na-afloop-jong-az Na afloop van de wedstrijd interviewde FC Twente een aantal spelers. Alle spelers waren dolblij en daar maakte FC Twente een kort filmpje van met de hashtag #TwenteKomtEraan. De video is hieronder te bekijken.

 

]]>
Mon, 22 Apr 2019 19:12:00 +0200
Pusic wil blijven: ''Wat mij betreft gaan we gewoon door'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225902/pusic-wil-blijven-wat-mij-betreft-gaan-we-gewoon-door https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225902/pusic-wil-blijven-wat-mij-betreft-gaan-we-gewoon-door Trainer Marino Pusic heeft zijn doel bereikt; kampioen worden met FC Twente. De huidige trainer heeft nog een eenjarig contract in Enschede en gaat graag met FC Twente de eredivisie in.

''Ik heb nooit begrepen waar die vragen vandaag komen. Ik heb gewoon nog een contract en dit lijkt mij een fenomenale prestatie. Wat mij betreft gaan we gewoon door'', zo begint Pusic bij RTV Oost.

''De druk was vanaf dag één immens. Dat hoort bij deze club'', vervolgt de trainer van FC Twente. ''Dan heb je ook nog met een nieuwe selectie te maken, in een moeilijke competitie. Maar wij hebben het geflikt en daar ben ik ongelooflijk trots op.''

''Eindelijk, een fantastische beloning voor zo'n seizoen. Dit is de ultieme prijs. De titel pakken is niet eenvoudig, zeker niet in de Keuken Kampioen Divisie. Een geweldige afsluiter. Ik ben ongelooflijk blij. Een vulkaan van positieve emoties. Ik kan het eigenlijk niet beschrijven'', zo besluit hij.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 18:57:00 +0200
''Of ik tegen bier kan? Geen idee, maar dat interesseert me niets'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225899/of-ik-tegen-bier-kan-geen-idee-maar-dat-interesseert-me-niets https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225899/of-ik-tegen-bier-kan-geen-idee-maar-dat-interesseert-me-niets Kind van de club Peet Bijen is maar wat blij met het kampioenschap voor FC Twente. De verdediger geeft aan voorlopig niet te gaan slapen en volop te gaan genieten van het feest.

''De komende weken hoeven we niet aan al die ellende te denken. Dus dit gaan we de komende dagen zeker vieren'', begint Bijen bij RTV Oost. ''Ik ben super blij. We hebben verschillende jaren gehad met rare dingen. Trainers die eruit gaan, financiële problemen. Dan is het fijn als het een keer goed gaat.''

''Ik heb dit jaar heel veel geleerd'', vervolgt de verdediger van FC Twente. ''Je voelt dat je beter wordt en een volgende stap maakt in je voetballeven. Het is geweldig dat we met FC Twente weer op het hoogste niveau gaan spelen. Hopelijk wordt het een rustig jaar zonder al te veel gezeik.''

Voor nu gaat Bijen vooral genieten van het kampioensfeest. ''Ik ga het licht uitdoen. We hebben geen draaiboek gekregen, dus ik zie het allemaal wel. Of ik tegen bier kan? Geen idee, maar vandaag interesseert me dat niets'', besluit hij met een grote lach op zijn gezicht.

Foto: Sportfoto Oost

]]>
Mon, 22 Apr 2019 18:46:00 +0200
Pusic trots op spelers: ''Tijd voor een mooi feest!'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225896/pusic-trots-op-spelers-tijd-voor-een-mooi-feest https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225896/pusic-trots-op-spelers-tijd-voor-een-mooi-feest Marino Pusic kan zijn geluk momenteel niet op. Als trainer van FC Twente heeft hij zijn doel behaald en hij is dan ook bijzonder trots op zijn spelers.

''Hier hebben we het hele jaar voor gewerkt'', begint Pusic op de officiële site van FC Twente. ''Een kampioenschap is het ultieme voor dit team, deze club en deze supporters. Dat mag je uitzinnig vieren. Dit is fantastisch voor iedereen die Twente een warm hart toedraagt. We hebben ons dit seizoen goed terug geknokt in de competitie. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen. Dat is voor deze mensen, deze club en deze regio van cruciaal belang.''

''We hebben er vandaag alles aan gedaan om te winnen'', vervolgt de trainer van FC Twente. ''Daar hebben we ook onze mogelijkheden voor gehad. We wisten dat we in ieder geval georganiseerd moesten spelen en geen doelpunt tegen moesten krijgen. Dat was uiteindelijk voldoende. Ik ben bijzonder trots op mijn jongens. Kampioen worden is niet eenvoudig. En tijd voor een mooi feest!"

]]>
Mon, 22 Apr 2019 18:34:00 +0200
Drommel dolblij: ''We doen het allemaal voor deze supporters'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225894/drommel-dolblij-we-doen-het-allemaal-voor-deze-supporters https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225894/drommel-dolblij-we-doen-het-allemaal-voor-deze-supporters FC Twente werd vandaag kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Gedurende het jaar was keeper Joel Drommel erg belangrijk voor de Tukkers en nu het kampioenschap binnen is, is de keeper dan ook uitzinnig van vreugde.

"Kijk al die mensen hier, het is echt waanzinnig'', zo begint Drommel op de officiële site van FC Twente. ''Een spektakel en een opluchting. Ik heb zelfs moeite om uit mijn woorden te komen. Het is geweldig dat je kampioen bent. Ik heb de wedstrijd de hele week als een gewone wedstrijd beleefd. Dat je nu gewoon kampioen bent is geweldig, we doen het allemaal voor deze supporters'', aldus de keeper van FC Twente.

 

]]>
Mon, 22 Apr 2019 18:23:00 +0200
Boschker in voor een feestje: ''Zeg maar een hele fles'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225892/boschker-in-voor-een-feestje-zeg-maar-een-hele-fles https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225892/boschker-in-voor-een-feestje-zeg-maar-een-hele-fles Sander Boschker en Joël Drommel hebben samen het kampioenschap van FC Twente gevierd. De twee doelmannen genoten volop. 

"Ik heb nooit spanning", aldus Drommel tegenover FOX Sports. "Natuurlijk, dit is een kampioenswedstrijd en dus anders. Een wedstrijd is een wedstrijd en zo heb ik het de hele week beleefd." 

Een feestje gaat er wel gevierd worden. "Ik stond bijna te janken, ik ben blij voor de supporters en mensen in de regio. Magistraal. Het was een klotejaar. Of we een klein drankje pakken? Zeg maar een hele fles." 

]]>
Mon, 22 Apr 2019 18:01:50 +0200