Nieuws - Twentefans.nl https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Al het FC Twente nieuws op een rij. Alles wat je wilt weten over FC Twente te vinden op één plek bij Twentefans.nl. Ontdek ze hier! ''FC Twente is een grote club, maar we moeten wel reëel blijven'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263488/fc-twente-is-een-grote-club-maar-we-moeten-wel-reeel-blijven https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263488/fc-twente-is-een-grote-club-maar-we-moeten-wel-reeel-blijven Peter Reekers werkte bij Heracles Almelo nog werkzaam bij Gonzalo Garcia, die dit seizoen voor het eerst alleen voor de groep staat. De huidige assistent van Heracles Almelo kan genieten van de Tukkers en de Uruguayaanse oefenmeester.

"Ik vind het ontzettend leuk om naar FC Twente en García te kijken. Als ik Gonzalo over voetbal hoor praten, hoor ik heel veel goede dingen. Maar je moet wel die omslag maken op het veld. Ze hebben al heel veel goede dingen gedaan dit seizoen, de start was fantastisch. Je ziet nu dat de prestaties iets minder worden", zegt Reekers voor de camera van VoetbalTijd.

Reekers merkt dat er bij FC Twente veel druk op staat. "De druk hoort er natuurlijk ook bij. De achterban en alles komt erbij kijken. Maar je moet ook niet vergeten dat heel veel jongens van FC Twente voor het eerst in de eredivisie voetballen. FC Twente wordt nog steeds gezien als een grote club en dat zijn ze ook nog, zeker als je kijkt naar de supporters en alles eromheen. Maar we moeten wel reëel blijven", aldus Reekers.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 21:52:00 +0100
''Heel vaak zie je dat in zo'n geval ook de vrouwen de dupe worden'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263393/heel-vaak-zie-je-dat-in-zon-geval-ook-de-vrouwen-de-dupe-worden https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263393/heel-vaak-zie-je-dat-in-zon-geval-ook-de-vrouwen-de-dupe-worden Ashleigh Weerden speelt inmiddels al een aantal jaar voor FC Twente. Met de Tukkers maakte de jonge aanvalster van alles mee, zo ook de periode waarin FC Twente het financieel moeilijk had.

"In de fase dat FC Twente het financieel erg moeilijk had, hebben we daar als vrouwen niet zo heel veel van gemerkt", vertelt de 19-jarige Weerden in een uitgebreid gesprek met De Twaalfde Man. "Heel vaak zie je dat in zo'n geval ook de vrouwen de dupe worden."

De vrouwentak van FC Twente werd destijds ondergebracht in een stichting. "Behalve dat we werden ondergebracht in een stichting hebben we daar nauwelijks last van gehad. We hebben een prima bestuur en konden alles op het hoogste niveau blijven doen", aldus Weerden.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 20:59:00 +0100
Tadic kon 42 miljoen euro verdienen: ''Dat was echt iets bizars'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263470/tadic-kon-42-miljoen-euro-verdienen-dat-was-echt-iets-bizars https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263470/tadic-kon-42-miljoen-euro-verdienen-dat-was-echt-iets-bizars Dusan Tadic heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax. De Serviër, die vanavond met de club uit Amsterdam tegen Valencia speelt in de strijd om de Champions League, legde in de zomer een lucratieve aanbieding uit China naast zich neer.

Volgens The Guardian had hij in drie jaar tijd een salaris van 42 (!) miljoen euro kunnen verdienen. Tadic wil het bedrag niet bevestigen, maar erkent dat er interesse was. "Dat was echt iets bizars, ja", vertelt hij op de website van de Telegraaf. "Ze kunnen je hoofd gekmaken. Maar je moet naar je hart luisteren. Geld is niet alles; geluk kan je niet kopen. Ik voel mij van binnen al rijk", aldus Tadic. 

"Ik denk dat Ajax mij nodig had en ik Ajax. En dat we elkaar echt gevonden hebben", vervolgt hij enthousiast. "Ik had veel verwacht, maar niet dit. Ajax had vier jaar lang geen Champions League-voetbal gespeeld. En er was natuurlijk niemand die aan zag komen dat we het tot de halve finales (van de Champions League, red.) zouden schoppen”, blikt Tadic terug. 

"Ik heb van jongs af aan altijd al van Ajax gehouden", legt hij uit. "Toen ik wegging bij Southampton waren er heel veel clubs met belangstelling, maar ik zei toen al dat Ajax de enige club was waar ik naartoe wilde. Misschien had Southampton het graag anders gezien, maar ik ben daar heel duidelijk over geweest", besluit Tadic. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 19:59:00 +0100
Aburjania overbodig? ''Die gaat ook geen minuten meer maken'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263468/aburjania-overbodig-die-gaat-ook-geen-minuten-meer-maken https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263468/aburjania-overbodig-die-gaat-ook-geen-minuten-meer-maken Leon ten Voorde is benieuwd of er in januari nog spelers gaan vertrekken bij FC Twente. De verslaggever van de Tubantia ziet dat trainer Gonzalo Garcia op dit moment een overschot aan middenvelders heeft bij de club uit Enschede. 

"FC Twente heeft best veel spelers waarbij het uitzicht op speeltijd best wel gering is, bijvoorbeeld Aburjania", liet hij weten in de podcast van de Tubantia. "Die heeft voor twee jaar getekend (op huurbasis, red.), is international van Georgië, maar speelt nooit", constateert Ten Voorde. 

"Dat is op dit moment eigenlijk opvulling van je selectie en die gaat ook geen minuten meer maken", verklapt de clubwatcher. "Dus als je je wilt versterken of je wilt wat jeugdspelers aan laten sluiten, dan moet er wel een plek gecreëerd worden in de selectie", besluit Ten Voorde realistisch. 

 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 19:17:00 +0100
''Ik vind het trouwens erg knap gedaan van Ted van Leeuwen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263460/ik-vind-het-trouwens-erg-knap-gedaan-van-ted-van-leeuwen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263460/ik-vind-het-trouwens-erg-knap-gedaan-van-ted-van-leeuwen FC Twente staat met negentien punten uit zestien competitiewedstrijden op een twaalfde plek in de Eredivisie, maar toch neemt de kritiek van de achterban steeds verder toe. Mario Been toont zich echter realistisch en is vol over de promovendus. 

"Ik vind het wel een heel leuk elftal om naar te kijken", sprak hij bij FOX Sports. "Ze hebben een voorhoede met Vuckic, Aitor en Nakamura die samen toch al 19 goals gemaakt hebben. Dat maakt net het verschil tussen de positie waar bijvoorbeeld ADO Den Haag staat en waar FC Twente staat.

"Ik vind het ongelooflijk knap als promovendus en je moet het doen met allerlei nieuwe spelers die gehaald zijn", vervolgt de voormalig profvoetballer. "Ik vind het trouwens ook erg knap van Ted van Leeuwen. Als ze in de middenmoot eindigen dan hebben ze het gewoon geweldig gedaan", besluit Been realistisch. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 18:18:00 +0100
Ten Voorde kritisch: ''Ik vind het niet de plek van Wout Brama'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263426/ten-voorde-kritisch-ik-vind-het-niet-de-plek-van-wout-brama https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263426/ten-voorde-kritisch-ik-vind-het-niet-de-plek-van-wout-brama FC Twente speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk op bezoek bij ADO Den Haag en daardoor staat de club uit Enschede na zestien competitiewedstrijden op een twaalfde plek met negentien punten. Volgens Leon ten Voorde was het een 'verschrikkelijke wedstrijd'. 

"Er gebeurde bijna niks", vertelt hij in de podcast van de Tubantia. "Bij FC Twente had je af en toe het gevoel dat ze wel wat meer hadden kunnen prikken, maar meer zat er niet in. Achteraf denk ik over het punt bij een directe concurrent waar net de trainer weg is: je hebt ADO Den Haag niet weer helemaal tot leven gewekt. Koesteren, inpakken en wegwezen", aldus Ten Voorde, die Wout Brama goed zag spelen.

Maar of de aanvoerder ook weer gewoon op '6' gaat spelen? "Dat gaat hij (Garcia, red.) niet doen. Daar is hij te eigenwijs voor", vervolgt de verslaggever. "Brama speelde weer iets aan de rechterkant en niet als tweede controleur. In die rol was hij het meest dreigend, want hij leidde drie doelpogingen van FC Twente in. Hiermee was hij de meest succesvolle man op het veld en dat verwacht je niet van Brama. Maar ik vind het niet de plek van Wout Brama", besluit Ten Voorde eerlijk. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 17:00:00 +0100
FOTO | Hongaarse middenvelder (17) maakt indruk bij FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263461/foto-hongaarse-middenvelder-17-maakt-indruk-bij-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263461/foto-hongaarse-middenvelder-17-maakt-indruk-bij-fc-twente Barnabás Kovács is deze week op proef bij FC Twente, zo laat zijn management Stars and Friends weten. De 17-jarige aanvallende middenvelder traint mee met FC Twente Onder 19 en zal speeltijd krijgen in een oefenwedstrijd. 

"De aanvallende middenvelder is speler van Dunaújváros PASE (derde niveau van Hongarije, red.) en heeft zijn eerste training er al op zitten", valt te lezen via Instagram. "Hierin maakte hij indruk op de technische staf", aldus Stars and Friends.

Kovács speelde dit seizoen twintig wedstrijden bij Dunaújváros PASE en daarin wist hij drie keer te scoren. 

 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 16:16:00 +0100
''Dat FC Twente ons leven zou redden had ik nooit kunnen bedenken'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263419/dat-fc-twente-ons-leven-zou-redden-had-ik-nooit-kunnen-bedenken https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263419/dat-fc-twente-ons-leven-zou-redden-had-ik-nooit-kunnen-bedenken Het leven van de familie Doup uit Enschede totaal veranderd door het project 'Supporter van Elkaar' van FC Twente, zo blijkt uit een hartverwarmende video van de Vriendenloterij. Ruim anderhalf jaar geleden waren Bart (35) en Monique (36) namelijk nog werkloos. 

"Dat FC Twente ons leven zou redden had ik nooit kunnen bedenken", blikt Monique terug voor de camera van FOX Sports. "De situatie was heel ernstig: ik durfde niet meer naar buiten, ik sloot me op, ik was heel angstig en ging extreem veel eten", legt ze uit. 

"Bart verloor ook zijn baan, we kregen ook nog financiële problemen", aldus Monique. "Op een gegeven moment zit je in zo'n diep dal dat je er niet meer voor de kinderen kunt zijn. Dat vond ik heel erg. Ik ben dan ook heel blij dat de wijkcoach ons wees op het project 'Supporter van Elkaar' van FC Twente." 

"Bart heeft met behulp van de mensen een baan kunnen vinden en ik ben zelf bij 'Supporter van Elkaar' vrijwilligerswerk gaan doen met heel veel plezier", vervolgt ze. "We staan als gezin weer sterk en zijn weer positief. We doen weer dingen samen, gaan voetballen, doen spelletjes en gaan naar wedstrijden van FC Twente. Een jaar geleden had ik niet gedacht dat we als gezin weer zo zouden kunnen genieten." 

Wout Brama is als speler nauw betrokken bij het project. "Als speler is het heel belangrijk om bij te dragen aan het welzijn van dit soort supporters. En zeker zoals bij het gezin van Monique en Bart", beseft hij. "Wij zijn elk weekend aan het voetballen en we doen dat voor de winst. Alleen hier verander je echt levens van gezinnen en dat is denk ik goud waard", besluit Brama trots. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 15:09:00 +0100
Directie FC Twente geeft tekst en uitleg over bier in het uitvak https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263396/directie-fc-twente-geeft-tekst-en-uitleg-over-bier-in-het-uitvak https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263396/directie-fc-twente-geeft-tekst-en-uitleg-over-bier-in-het-uitvak Een delegatie van Twente, Verenigt! heeft op 2 december vergaderd met de directie van FC Twente, zo laat de ledenvereniging weten. Daarbij kwamen diverse supporterszaken, waaronder bier in het uitvak, ter sprake. 

"De directie geeft aan dat het schenken van bier in het uitvak bij uitwedstrijden afhankelijk is van de risico-inschatting van de wedstrijden", valt te lezen. "Deze risico-inschatting is gemaakt voor het gehele seizoen waarbij alle keuzes inmiddels zijn gemaakt. Voor dit seizoen verwachten wij daarom geen wijzigingen in de huidige afspraken", aldus Twente, verenigt!. 

"Wel geeft de directie aan dat de gesprekken over de risico-inschatting voor het volgende seizoen worden gevoerd; nadruk ligt hierbij op de achtergrond bij de overwegingen die onder andere door de autoriteiten worden gemaakt. Ook wordt gekeken of het mogelijk wordt om in het uitvak van De Grolsch Veste bier te schenken. Wellicht dat volgend seizoen een pilot kan worden gedraaid." 

"Met de directie hebben wij gesproken over de besloten trainingen", vervolgt men. "In de basis is het geregeld dat de training voor de wedstrijd een besloten training is. Hier wordt van afgeweken bijvoorbeeld bij de afgelopen wedstrijd tegen Ajax: voor deze wedstrijd zijn twee besloten trainingen. Dit is afhankelijk van de inschatting van de technische staf", constateert Twente, verenigt!.

Klik hier om de volledige samenvatting van de directiebespreking te bekijken. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 14:15:00 +0100
Toekomst Verdonk ongewis: ''Volgens mij wil hij wel blijven'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263425/toekomst-verdonk-ongewis-volgens-mij-wil-hij-wel-blijven https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263425/toekomst-verdonk-ongewis-volgens-mij-wil-hij-wel-blijven Calvin Verdonk is door Feyenoord voor een half jaar verhuurd aan FC Twente, maar het is nog niet bekend waar de verdediger na de winterstop zal spelen. De linksback had aanvankelijk zijn zinnen gezet op een overstap naar de Amerikaanse club LA Galaxy. 

Volgens Leon ten Voorde is de kans echter ook aanwezig dat hij 'gewoon' bij de club uit Enschede blijft. "Ik geloof niet zo in dat Amerika avontuur", legt hij uit in de podcast van Tubantia. "Verdonk vind ik persoonlijk een hele goede speler die het nog te weinig heeft laten zien", aldus Ten Voorde.

"Er zit veel meer in", vervolgt de clubwatcher. "Maar FC Twente moet natuurlijk wel een keer weten waar ze aan toe zijn. Anders moeten ze snel toeslaan op de transfermarkt. Maar volgens mij wil hij wel blijven", besluit Ten Voorde over Verdonk, die bij de club uit Rotterdam nog een contract heeft tot medio 2020. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 13:03:00 +0100
KNVB wijst scheidsrechters aan voor thuiswedstrijden FC Twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263417/knvb-wijst-scheidsrechters-aan-voor-thuiswedstrijden-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263417/knvb-wijst-scheidsrechters-aan-voor-thuiswedstrijden-fc-twente De KNVB heeft scheidsrechter Allard Lindhout aangesteld om de wedstrijd tussen FC Twente en Vitesse in goede banen te leiden. Christiaan Bax is aangewezen als videoscheidsrechter (VAR). Het duel in de Grolsch Veste begint zaterdagavond om 20:45 uur. 

Op dinsdag 17 december neemt de ploeg van trainer Gonzalo Garcia het in de strijd om de KNVB Beker op tegen Go Ahead Eagles en die wedstrijd is in handen van Jeroen Manschot. Er zal nog geen VAR aanwezig zijn. Het duel tegen de club uit Deventer begint al om 18:30 uur. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 12:12:00 +0100
Garcia houdt twee besloten trainingen in aanloop naar Vitesse-thuis https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263384/garcia-houdt-twee-besloten-trainingen-in-aanloop-naar-vitesse-thuis https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263384/garcia-houdt-twee-besloten-trainingen-in-aanloop-naar-vitesse-thuis FC Twente heeft de trainingstijden voor de rest van de week bekend gemaakt. De club uit Enschede heeft vandaag én donderdag een training achter gesloten deuren op het programma staan, zo blijkt uit het schema op de clubsite. 

Vrijdagmiddag om 14:30 uur traint de selectie van trainer Gonzalo Garcia wél openbaar. De Tukkers hebben woensdag een vrije dag. Zaterdagavond in de Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Het duel begint om 20:45 uur. 

Zondag 8 december
Herstel training

Maandag 9 december
10.45 uur

Dinsdag 10 december
Besloten training

Donderdag 11 december
Besloten training

Vrijdag 13 december
14.30 uur

Zaterdag 14 december
20.45 uur  FC Twente - Vitesse

Zondag 15 december
Herstel training

 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 11:09:00 +0100
Vak-P organiseert 'extra lange Homeless-party' met Cafe Gold Rush https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263380/vak-p-organiseert-extra-lange-homeless-party-met-cafe-gold-rush https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263380/vak-p-organiseert-extra-lange-homeless-party-met-cafe-gold-rush FC Twente neemt het zaterdagavond in de Grolsch Veste op tegen Vitesse en Vak-P heeft voorafgaand aan dat duel weer een Homeless-party georganiseerd. Dat laat de supportersvereniging weten via social media. 

"Aankomende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van 2019 voor de competitie op het programma", valt te lezen via Facebook. "Om het jaar samen knallend af te sluiten organiseren we samen met Cafe Gold Rush een extra lange Homeless-party." 

"Vanaf 17:15 uur staan de biertjes weer koud en zullen de bekende beats weer klinken bij café Gold Rush aan de Stadsgravenstraat 51 te Enschede. See you there!" De wedstrijd tegen de club uit Arnhem begint overigens pas om 20:45 uur. 

]]>
Tue, 10 Dec 2019 10:14:00 +0100
Onbeperkt spareribs eten voorafgaand aan bekerduel met Go Ahead Eagles https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263335/onbeperkt-spareribs-eten-voorafgaand-aan-bekerduel-met-go-ahead-eagles https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263335/onbeperkt-spareribs-eten-voorafgaand-aan-bekerduel-met-go-ahead-eagles FC Twente speelt op dinsdag 17 december de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In De Grolsch Veste wordt de tweede ronde van de beker gespeeld. FC Twente biedt supporters de mogelijkheid om voor het duel de magen te vullen in het stadion.

Vanaf 17.00 uur serveert FC Twente in het Supporters-restaurant namelijk onbeperkt spareribs. Voor 19,50 euro (exclusief wedstrijdticket) kan je al genieten voor het menu. Bij binnenkomst krijgt iedereen een Grolsch-beugel en daarnaast zijn er onbeperkt spareribs en gebakken aardappels.

Voor het arrangement zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Een plek reserveren kan via deze website via Tickets en Events. De wedstrijd tussen FC Twente en Go Ahead Eagles begint om 18.30 uur.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 09:17:00 +0100
''Voor die slapjanus moet misschien toch een plekje gevonden worden'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263362/voor-die-slapjanus-moet-misschien-toch-een-plekje-gevonden-worden https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263362/voor-die-slapjanus-moet-misschien-toch-een-plekje-gevonden-worden Javier Espinosa werd door trainer Gonzalo Garcia altijd als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier gezet, maar tegen Ajax en ADO Den Haag moest de flegmatieke Spanjaard genoegen nemen met een rol als bankzitter. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde kan FC Twente de creativiteit van Espinosa echter goed gebruiken.

"Javier is niet de favoriet van veel supporters. Hij is niet de speler van de duelkracht. Hij wordt door de supporters gezien als een slapjanus die geen duels wint. Dat vind ik ook heel vaak. Hij pakt geen ballen af, maar ik ben het elftal van FC Twente langsgelopen en gekeken wie nu de creatieve spelers zijn van FC Twente. Wie gaan voor jou de kansen creëren? Brama heeft dat zaterdag drie keer gedaan", zegt Ten Voorde op de website van TC Tubantia.

Toch is de captain niet degene die de creatieve lijnen uit moet zetten in De Grolsch Veste. "Maar Roemeratoe gaat dat ook niet doen en Selahi gaat dat niet doen. Dus op het middenveld mis je creativiteit. Op de vleugels doet Aitor af en toe wat geks en Nakamura kan het ook. En dan houdt het wel op want Vuckic heeft dat ook niet. Dus je hebt eigenlijk maar twee spelers in de ploeg die een assist kunnen geven", vervolgt de sportjournalist.

"Je zou Espinosa hangend op links kunnen zetten in plaats van Nakamura. Je zou ook met een ander middenveld kunnen spelen met Brama en Roemeratoe op 6 of Busquets. Er zijn dus wel wat opties, maar het probleem van FC Twente is dat ze uiteindelijk te weinig creëren. Dus voor die slapjanus moet misschien toch een plekje gevonden worden", aldus Ten Voorde.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 08:11:00 +0100
Weerden: ''Zou misschien logischer zijn om bij Ajax te voetballen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263252/weerden-zou-misschien-logischer-zijn-om-bij-ajax-te-voetballen https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263252/weerden-zou-misschien-logischer-zijn-om-bij-ajax-te-voetballen Ashleigh Weerden werd geboren in Amsterdam, maar speelt nu alweer een aantal jaar voor rivaal de rivaal van Ajax Vrouwen: FC Twente Vrouwen. De jonge aanvalster is nog altijd in haar nopjes bij de Tukkers.

"Het zou misschien logischer en ook praktischer zijn om bij Ajax te voetballen. Maar die club heeft me nooit gevraagd en FC Twente wilde me twee jaar geleden heel graag hebben", vertelt Weerden in gesprek met De Twaalfde Man. Spijt van die keuze heeft de 20-jarige vleugelaanvalster niet.

"Het is gewoon een heel goede club, die altijd in de top heeft meegespeeld. Voor mij was het een unieke kans en uiteindelijk ben ik heel blij dat ik hier zit", maakt Weerden duidelijk. "Twente is echt een heel goede club, waar ik het geweldig naar mijn zin heb."

]]>
Tue, 10 Dec 2019 07:08:00 +0100
''Sommige ballen van Aitor zoeken ze nog op de parkeerplaats'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263318/sommige-ballen-van-aitor-zoeken-ze-nog-op-de-parkeerplaats https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263318/sommige-ballen-van-aitor-zoeken-ze-nog-op-de-parkeerplaats FC Twente speelde zaterdagavond een zwakke wedstrijd bij ADO Den Haag. Ook Aitor Cantalapiedra kon het verschil niet maken in de Hofstad.

"Als je zijn vrije trappen ziet van dit jaar en vorig jaar... Hoe vaak scoorde hij daar eerder wel niet uit?", analyseert Jan van Staa bij De Oosttribune. "Hij moet nu meestal terug en verdedigen. Dan is dat maatgevoel er vaak niet. Hij schiet ballen over aanvallers heen... Sommige zijn ze nog aan het zoeken op het parkeerplaats. Dat is echt ongelofelijk."

Clubwatcher Tijmen van Wissing is het daarmee eens. "Hij schoot ook hoekschoppen in het zijnet", aldus de journalist, die zag dat FC Twente via Aitor nog wel kon toeslaan in de omschakeling. "Daar vind ik ze vaak heel goed in. Aitor had die mogelijkheid. Maar hij neemt 'm verkeerd aan, daar zat het al verkeerd."

Van Staa vindt het verwachtingspatroon te hoog bij FC Twente. "Je moet niet onderin in de problemen komen. Maar als ze een paar keer verliezen, wordt die druk enorm groot. Voor het eerste jaar in de Eredivisie doen ze het nog niet eens zo slecht. Het kijkspel is alleen wat minder", aldus Van Staa.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 23:05:00 +0100
Jong FC Twente verliest na sterke eerste helft van SC Heerenveen https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263347/jong-fc-twente-verliest-na-sterke-eerste-helft-van-sc-heerenveen https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263347/jong-fc-twente-verliest-na-sterke-eerste-helft-van-sc-heerenveen Jong FC Twente heeft vanavond een nederlaag geleden. In Gorredijk werd het 2-0 voor de beloften van SC Heerenveen. De doelpuntenmakers waren Anders Dreyer en Rein Smit.

De wedstrijd begon redelijk gelijk. Beide ploegen kregen enkele kleine mogelijkheden en na een kwartier was er dan ook nog niet gescoord. Niet veel later was de grootste kans voor rust voor SC Heerenveen. Anders Dreyer raakte de onderkant van de lat, maar zag de bal niet het doel in gaan. In de tegenstoot zorgde FC Twente voor gevaar, maar ook zij scoorden niet.

Daarna was het beste spel van de Tukkers. Zij kregen een aantal goede kansen, maar het was aan SC Heerenveen-doelman Trevor Doornbusch te danken dat ze niet op achterstand kwamen. Daarna waren juist de Friezen weer het gevaarlijkst. 

Vlak na rust was het SC Heerenveen wat de leiding nam. Anders Dreyer maakte de 1-0, terwijl de 2-0 ook al snel volgde dankzij Rein Smit. Daarmee is SC Heerenveen zeker van de kampioenspoule.

Opstelling Jong SC Heerenveen: Doornbusch, Westra, Hoegh, Skovgaard, Woudenberg, Bruijn, Dreyer, Frederiksen, Smit, Halilovic, Mihajlovic.

Opstelling Jong FC Twente: Van der Gouw, Browning, Latibeaudiere, Bijen, Lopes Cabral, Bosch (62' Madi), Zerrouki, Aburjania, Witbreuk, Wieffer (78' Marsman), Zekhnini (82' Driezen).

]]>
Mon, 09 Dec 2019 22:17:00 +0100
Leugers over FC Twente-tijd: ''Moest mezelf een paar keer knijpen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263334/leugers-over-fc-twente-tijd-moest-mezelf-een-paar-keer-knijpen https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263334/leugers-over-fc-twente-tijd-moest-mezelf-een-paar-keer-knijpen Thilo Leugers speelde tussen 2009 en 2014 in het beloftenteam van FC Twente en maakte ook zijn debuut. De inmiddels 28-jarige verdediger speelt sinds 2016 in zijn thuisland Duitsland, waar hij aanvoerder is van SV Meppen.

"Tegenwoordig zou men zeggen dat ik succesvol was in de kindercasting. In die tijd waren er screeningstoernooien in het Emsland en de mensen van FC Twente zagen me en besloten dat ze me wilden. Maar slechts een jaar later gaven mijn ouders toestemming", blikt Leugers terug in gesprek met Liga-Drei.

"Ik was pas elf jaar oud en we maakten gebruik van de vervoersservice van de club. Alles bleef zoals gewoonlijk. Ik kon bij mijn ouders blijven wonen, hoefde niet te switchen van school, hield dezelfde vriendengroep en had een voetbalopleiding."

Leugers wist zelfs te debuteren in de Champions League, maar doorbreken in het eerste lukte hem nooit. "De herinneringen zijn zo intens en overweldigend dat voelt alsof het enkele maanden geleden gebeurd is. Mijn familie en vrienden kwamen zelfs naar Bremen om me aan te moedigen. Ik heb destijds geprofiteerd van het feit dat ik linksbenig ben, want daar liepen er in Nederland weinig van rond."

"Ik moest mezelf eigenlijk een paar keer knijpen. Ik was negentien en Preud'homme zei: 'Kom op, Thilo, jij kunt het ook!' En we hebben het geweldig gedaan", aldus Leugers

]]>
Mon, 09 Dec 2019 18:57:00 +0100
Matchday: Jong FC Twente met Bijen en Zekhnini tegen SC Heerenveen https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263332/matchday-jong-fc-twente-met-bijen-en-zekhnini-tegen-sc-heerenveen https://www.twentefans.nl/nieuws/overige-elftallen/263332/matchday-jong-fc-twente-met-bijen-en-zekhnini-tegen-sc-heerenveen Jong FC Twente speelt vanavond de uitwedstrijd tegen de beloften van SC Heerenveen. Het duel in Gorredijk begint om 18.30 uur.

Bij Jong FC Twente hebben onder meer eerste elftalspelers Joël Latibeaudiere, Peet Bijen, Giorgi Aburjania en Rafik Zekhnini een basisplaats. De beloften van de Tukkers wisten tot dusver nog niet te winnen in de beloftencompetitie. Jong SC Heerenveen is bij een zege zeker van de kampioenspoule.

Opstelling Jong FC Twente: Van der Gouw, Browning, Latibeaudiere, Bijen, Lopes Cabral, Bosch, Zerrouki, Aburjania, Witbreuk, Wieffer, Zekhnini.

Wissels: Wolfs, Madi, Van der Belt, Driezen, Marsman.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 17:52:00 +0100
FC Twente start verkoop van halve seizoenkaarten met speciale actie https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/263330/fc-twente-start-verkoop-van-halve-seizoenkaarten-met-speciale-actie https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/263330/fc-twente-start-verkoop-van-halve-seizoenkaarten-met-speciale-actie FC Twente is gestart met de verkoop van halve seizoenkaarten. Vanaf 120 euro ben je na de winterstop verzekerd van een plek in De Grolsch Veste.

Supporters die voor 14 december een halve seizoenkaart bestellen, mogen tevens gratis de wedstrijd tussen FC Twente en Vitesse op zaterdag 14 december bezoeken. Jeugd kan al vanaf 52,50 euro een seizoenkaart aanschaffen.

Met een halve seizoenkaart heb je de gehele tweede seizoenshelft jouw eigen plek. De tweede seizoenshelft speelt FC Twente nog tegen FC Groningen, Sparta Rotterdam, AZ, sc Heerenveen, ADO Den Haag, Fortuna Sittard, VVV-Venlo en Feyenoord.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 17:19:00 +0100
Roep om Espinosa: ''Proef een tweespalt bij de supporters'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263319/roep-om-espinosa-proef-een-tweespalt-bij-de-supporters https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263319/roep-om-espinosa-proef-een-tweespalt-bij-de-supporters FC Twente wist zaterdagavond niet te imponeren bij ADO Den Haag. De Tukkers misten creativiteit en waren ook niet scherp in de afronding. Clubwatcher Tijmen van Wissing is benieuwd of Javier Espinosa terugkeert in de ploeg.

"Ik proef een soort tweespalt bij de supporters", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Iedereen riep om het vertrek van Espinosa uit het basisteam en nu moet Espinosa weer terug, omdat er geen voetbal op het middenveld was."

Ook willen een aantal fans Rafik Zekhnini in in de ploeg. "De schreeuw om Zekhnini begrijp ik niet", reageert Van Wissing. "Nakamura is op dit moment niet de speler die heel veel brengt, maar ik zag Zekhnini invallen tegen Ajax en dat nodigt ook niet uit om hem op te stellen. Ik kan de spelopvatting van Garcia op dit moment nog redelijk billijken."

Van Wissing snapt ook dat Oriol Busquets en Xandro Schenk hun plek behouden. "Je hebt nu twee centrale verdedigers die in mijn optiek het beste kunnen opbouwen. Busquets is van origine geen verdediger, maar staat er voor de opbouw. Schenk heeft een aardige inspeelbal in zijn linkerbeen. Ik vond hem het aardig doen, hij heeft veel duels gewonnen. Dat is niet gemakkelijk bij Den Haag."

]]>
Mon, 09 Dec 2019 16:28:00 +0100
Been kritisch op FC Twente: ''Daar zie je helemaal niets van terug'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263309/been-kritisch-op-fc-twente-daar-zie-je-helemaal-niets-van-terug https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263309/been-kritisch-op-fc-twente-daar-zie-je-helemaal-niets-van-terug FC Twente en ADO Den Haag hielden elkaar zaterdagavond in evenwicht. Voor het publiek viel er weinig te genieten in het Cars Jeans Stadion, zag analist Mario Been.

"Het was echt heel erg slecht van beide kanten", zei Been in de rust bij FOX Sports. "Dan kan je bij ADO nog een slag om de arm houden, omdat ze niet in vorm zijn en gewoon in een hele slechte fase zitten. Maar als ik dan FC Twente vorige week de eerste 25 minuten tegen Ajax zie spelen, zie je daar helemaal niet meer van terug. Dat geeft ook aan dat deze ploeg gewoon staat waar ze moeten staan."

Toch had FC Twente het verschil kunnen maken, maar Nakamura ging in de eerste helft voor eigen succes. "We doen er lacherig over, maar we hebben misschien maar één uitgespeelde kans gezien waar ze ook nog de verkeerde keuze maken", aldus Been. 

"Dat was een mogelijkheid waar FC Twente haar voordeel mee had moeten doen. Nakamura moet gewoon sneller handelen, maar dat duurde allemaal veel te lang. Het is typerend voor de wedstrijd", meent de analist, die wel genoot van FC Twente-doelman Joël Drommel.

"Dat moment van Kramer: ik weet niet of het buitenspel was, maar die bal pakte Drommel geweldig", geeft hij aan. "Ik moet ook zeggen dat Drommel weer uitstekend heeft gekeept. Hij heeft ook goed meegevoetbald. Hij was de beste man van het veld bij FC Twente."

]]>
Mon, 09 Dec 2019 15:37:00 +0100
FC Twente op rapport: verdediger in Elftal van van de Week https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263299/fc-twente-op-rapport-verdediger-in-elftal-van-van-de-week https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263299/fc-twente-op-rapport-verdediger-in-elftal-van-van-de-week FC Twente kwam zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen ADO Den Haag en wist niet te imponeren in het Cars Jeans Stadion. Toch maakte één speler van de Tukkers indruk.

Oriol Busquets is namelijk opgenomen in het Elftal van de Week van het Algemeen Dagblad. De Spanjaard, die inmiddels centraal in de defensie staat, is de enige speler van FC Twente bij de beste elf na de 0-0 tegen ADO Den Haag. Ook Joël Drommel en Xandro Schenk kregen een prima cijfer van de krant.

Lindon Selahi en Haris Vuckic vielen door de mand volgens het Algemeen Dagblad. Voetbal International was zeer kritisch op Keito Nakamura. De Japanner werd namelijk beoordeeld met een drie.

Cijfers Algemeen Dagblad: Drommel 7; Verhaegh 6 (67. Pleguezuelo -), Busquets 7, Schenk 7, Verdonk 6; Brama 6,5, Roemeratoe 6, Selahi 4; Aitor 5, Vuckic 4 (74. Bergreen -), Nakamura 5,5 (81. Menig -).

Cijfers Voetbal International: Drommel 7; Verhaegh 6 (67. Pleguezuelo -), Busquets 6, Schenk 6, Verdonk 5,5; Brama 6, Roemeratoe 6, Selahi 5; Aitor 6, Vuckic 5 (74. Bergreen -), Nakamura 3 (81. Menig -).

]]>
Mon, 09 Dec 2019 14:46:00 +0100
Heesen: ''Toen zag je dat er wat meer druk op FC Twente kwam'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263263/heesen-toen-zag-je-dat-er-wat-meer-druk-op-fc-twente-kwam https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263263/heesen-toen-zag-je-dat-er-wat-meer-druk-op-fc-twente-kwam FC Twente speelt zaterdagavond gelijk bij ADO Den Haag. Het duel in het Cars Jeans Stadion eindigde in 0-0. ADO-aanvoerder Aaron Meijers kon wel leven met het punt.

"Het is in ieder geval iets", vertelt Meijers voor de camera van FOX Sports. "Je zag wat wij wilden, maar we hebben te weinig kansen gecreëerd en te weinig afgedwongen. Dan is op de nul spelen de basis. Wat mij betreft is dat het enige goede wat we hebben gedaan. Het was nou niet bepaald om over naar huis te schrijven."

Ook interim-trainer Dirk Heesen was niet tevreden over met name de eerste helft. "In de rust hebben we gezegd dat er meer scherpte in de tweede helft moest komen. Toen zag je dat er wat meer druk op FC Twente kwam", aldus de oefenmeester.

"Weliswaar geef je dan ook iets meer weg, zij hebben een levensgrote kans gehad die Luuk Koopmans onschadelijk maakte. Maar we hadden ook een beetje pech met het schot van Michiel Kramer. Die wordt geblokkeerd door onze eigen speler, anders zit 'ie", besluit Heesen tegenover FOX Sports.

]]>
Mon, 09 Dec 2019 13:55:00 +0100