Nieuws - Twentefans.nl https://www.twentefans.nl/rss/nieuws Al het FC Twente nieuws op een rij. Alles wat je wilt weten over FC Twente te vinden op één plek bij Twentefans.nl. Ontdek ze hier! Van Staa: ''FC Twente gaat stunten, ze gaan gewoon winnen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269320/van-staa-fc-twente-gaat-stunten-ze-gaan-gewoon-winnen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269320/van-staa-fc-twente-gaat-stunten-ze-gaan-gewoon-winnen FC Twente neemt het zondagmiddag op tegen PSV en op de voorhand lijkt dat een kansloze wedstrijd tegen de Eindhovenaren. Maar de ploeg van Ernest Faber is allesbehalve in vorm en daarom lijken de Tukkers kansen te hebben.

"Ik ben blij dat je nu naar PSV moet, al zullen ze nu wel een keer weer willen winnen daar in Eindhoven. Het kan deze keer alle kanten op", zegt Jan van Staa bij de Oosttribune op RTV Oost. "Ze waren al blij dat ze tegen VVV Venlo gelijkspeelden en nu verloren ze kansloos van NAC."

Van Staa heeft een goed gevoel over de wedstrijd. "Laten we nu gewoon eens zeggen dat FC Twente gaat winnen. We gaan dit keer echt eens stunten. We moeten lef hebben, ze hebben ook een grote druk. Ik zou in ieder geval wat agressiever naar voren beginnen. Al is die snelheid van Bergwijn tegen de verdedigers van FC Twente altijd gevaarlijk. Als FC Twente scoort dan gaat alles tegen zitten bij PSV."

Bert van Losser twijfelt over de aankopen van FC Twente. "Troupée kan prima mee, maar over Noa Lang twijfel ik nog. Vooral omdat die zich nog niet heeft bewezen. Hij heeft alleen een paar invalbeurten bij Ajax gehad", zegt Van Losser, die bijval krijgt van Van Staa. "Het is duidelijk dat er nog iets gaat gebeuren, maar dat heeft ook te maken met de resultaten van dit weekend."

]]>
Sat, 25 Jan 2020 17:41:00 +0100
''Bij FC Twente is het helaas niet geworden wat ik hoopte'' https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269301/bij-fc-twente-is-het-helaas-niet-geworden-wat-ik-hoopte https://www.twentefans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269301/bij-fc-twente-is-het-helaas-niet-geworden-wat-ik-hoopte Het huwelijk tussen FC Twente en Gert-Jan Verbeek liep niet zoals gepland en kwam tot een vroegtijdig einde. Toch is de oefenmeester van Adelaide United tevreden over zijn carrière in de Nederlandse competitie.

"Ik koester mijn carrière in Nederland. Op 45-jarige leeftijd kreeg ik de mogelijkheid om trainer te worden van Feyenoord. De club zat in zwaar weer, dus dat was een lastige periode, zoals nu nog steeds blijkt dat het niet gemakkelijk is om daar te werken", zegt Verbeek in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

Er waren mindere periodes in Nederland, maar hij vindt dat hij ook mooie tijden heeft gekend. "Ik heb hele mooie jaren bij Heracles gehad en ook bij Heerenveen en AZ, waar we goed voetbal mee hebben gespeeld", vervolgt Verbeek. "Ik heb meer dan zeventig duels in Europa als trainer op de bank gezeten en met AZ hebben we in mijn tweede seizoen driekwart jaar bovenaan gestaan. De selectie was echter te smal om kampioen te worden, eigenlijk een beetje hetzelfde als nu het geval is."

"Bij mijn oude liefde FC Twente is het helaas niet geworden wat ik hoopte. Dat vind ik jammer, maar die dingen gebeuren en dan moet je verder. In het buitenland kreeg ik bij FC Nürnberg de kans bij een Bundesliga-club, wat een degradatiekandidaat was en nee, die heb ik daar niet van kunnen behoeden. En ik denk dat ik bij Bochum drie goede jaren heb gehad, maar promotie is niet gelukt. Graag had ik in een grote competitie net als in Nederland met een club internationaal voetbal willen spelen. Zoals Peter Bosz bij Leverkusen nu doet. Dat is niet gelukt. Ja, de kers op de taart ontbreekt, daar moet je dan gewoon eerlijk in zijn", aldus Verbeek.

]]>
Sat, 25 Jan 2020 16:50:00 +0100
''Hoe slecht het voetbal ook is, de Tukker blijft kijken'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269214/hoe-slecht-het-voetbal-ook-is-de-tukker-blijft-kijken https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269214/hoe-slecht-het-voetbal-ook-is-de-tukker-blijft-kijken Deze week waren zes Nederlandse en vijf Belgische clubs in gesprek over de potentiële BeNeLiga. FC Twente was niet één van die clubs, terwijl de club uit Enschede toch altijd wordt gezien als een sterk voetbal bolwerk. 

Leon ten Voorde snapt het aan de ene kant wel dat Twente er niet bij was, maar aan de andere kant vindt hij dat Twente groter is dan bijvoorbeeld Vitesse. ''Ik weet ook wel dat ze in De Grolsch Veste voorlopig wat anders aan het hoofd hebben dan meepraten met de zogenaamde finefleur van Nederland en België. Eerst maar eens de boel thuis op orde krijgen en overleven in eigen land'', schrijft Ten Voorde in Tubantia.

''Bovendien staat het een tikkeltje overmoedig om als worstelende promovendus, vanuit een hutje op de hei, je vinger op te steken als het gaat om de bouwplannen van een prachtige villawijk ergens op een heuvel. Daarom doe í­k het maar, want ik ben wel nieuwsgierig naar de beweegreden op basis waarvan deze clubs de zes grootste van het land worden genoemd.''

''FC Twente staat door eigen toedoen achter in de rij, maar de club is nog altijd de historische nummer 4 van de eredivisie, heeft na de traditionele top 3 de meeste toeschouwers in het stadion en is ook met de kijkcijfers bij FOX best of the rest. En als PSV in dit tempo de zelfdestructie voortzet, is voor FC Twente de top 3 nog voor het carnaval haalbaar, want hoe slecht het voetbal ook is: de Tukker blijft kijken.''

]]>
Sat, 25 Jan 2020 15:50:00 +0100
FC Twente mogelijk zonder Aitor: ''Hoop dat hij snel terug is uit Spanje'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269313/fc-twente-mogelijk-zonder-aitor-hoop-dat-hij-snel-terug-is-uit-spanje https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269313/fc-twente-mogelijk-zonder-aitor-hoop-dat-hij-snel-terug-is-uit-spanje FC Twente neemt het zondagmiddag op tegen PSV, maar heeft mogelijk niet alle spelers fit voor die wedstrijd. FC Twente-trainer Gonzalo Garcia beweert dat er een aantal twijfelgevallen zijn in zijn selectie.

"Het was een zware week. Veel spelers konden niet elke dag voluit trainen", legt Garcia uit in gesprek met 1Twente. "We trainden dinsdag twee keer, woensdag ook twee keer en donderdag, vrijdag en zaterdag één keer. Dinsdag en woensdag waren Vuckic, Zekhnini, Brama, Berggreen, Selahi en Bosch er niet 100% bij. Zij konden niet alle trainingen mee doen. Het was een zware week. En ook Aitor is er mogelijk niet. Hij zit in Spanje, want hij heeft familieproblemen dus ik hoop dat hij terug is."

Tegenover de mogelijke absentie van Aitor Cantalapiedra staat wel de fitte Noa Lang. "Hij voelt zich heel erg goed. Hij heeft de laatste twee weken niet trainen met de ploeg, maar hij is bij ons direct begonnen. Ik denk dat hij fit genoeg is."

De Uruguayaanse oefenmeester hoopt snel een scorende spits aan te trekken. "Emil had een moeilijke eerste seizoenshelft. Hij had een heel lange blessure en dat kon beter qua fitheid. Maar wij geloven in hem, maar hij moet nog wel meer laten zien", vervolgt Garcia, die weinig wijzigingen gaat doorvoeren. "We zullen zien wat we gaan doen. Noa gaat sowieso spelen, en mogelijk gaat Queensy (Menig, red.) ook spelen. Maar we zullen zien", aldus de jonge oefenmeester.

]]>
Sat, 25 Jan 2020 15:03:00 +0100
Te Wierik werd overladen met berichten: ''Hij wilde net gaan slapen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/269211/te-wierik-werd-overladen-met-berichten-hij-wilde-net-gaan-slapen https://www.twentefans.nl/nieuws/transfers-geruchten/269211/te-wierik-werd-overladen-met-berichten-hij-wilde-net-gaan-slapen De afgelopen weken werd het gerucht dat Mike te Wierik naar FC Twente zou gaan, steeds vreemder. Sommige zeiden dat hij al rond was met de club, waar Te Wierik het ontkende. 

Fardau Wagenaar van Tubantia zag hoe veel mensen over het onderwerp vielen en dat er uiteindelijk maar weinig van klopte, zo schrijft ze in haart artikel. ''FC Twente heeft belangstelling voor Te Wierik uit Hengevelde, dus dat meldden we online. So far so good. Een paar dagen later pas ontplofte Te Wieriks telefoon. De Telegraaf meldde dat hij voor twee jaar rond 'zou' zijn met Twente en het al 'zou' hebben gezegd bij FC Groningen. De fansites namen het over, met smakelijke koppen. Dat werd volop gedeeld en het kwaad was geschied.''

''Te Wierik wilde net gaan slapen, maar een uur later was hij nog klaarwakker en overrompeld door het effect van een paar onzinnige zinnen", vervolgt ze. "Hij kreeg woedende berichten van Heracles-fans, die hun oud-aanvoerder niet naar de vijand willen zien gaan. Op Instagram werd hij voor 'verrader' uitgemaakt door Groningen-fans en het werd nog veel erger, maar ik zal jullie de grofheid online een keer besparen. Twente-fans lieten weten zijn komst wel te zien zitten. Hij had nog geen woord met de club gesproken.''

''De volgende ochtend vertelde hij dat er inderdaad alleen naar hem was geïnformeerd door FC Twente. De speler kon niet begrijpen hoe dit onjuiste bericht de wereld in was gekomen en hoe hij het er in vredesnaam weer uit zou krijgen. Wie gaat hem geloven als hij over vier maanden alsnog zijn handtekening zet in Enschede? 'Het enige wat hij eigenlijk nog kan doen om geloofwaardig te blijven, is niet tekenen bij FC Twente', merkte de perschef van Groningen droog op", aldus Wagenaar.

]]>
Sat, 25 Jan 2020 14:30:00 +0100
'Van Leeuwen hielp Willem II aan Griekse verdediger' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269289/van-leeuwen-hielp-willem-ii-aan-griekse-verdediger https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269289/van-leeuwen-hielp-willem-ii-aan-griekse-verdediger Technisch directeur Ted van Leeuwen hielp Willem II aan een Griekse verdediger. De Tilburgers versterkten zich met Kostas Tsimikas, die op aandringen van Van Leeuwen voor Willem II koos. De directeur kende de Griek nog uit zijn bij Esbjerg, dat meldt het Brabants Dagblad.

Willem II presteert dit seizoen boven verwachting en staan op een keurige derde plaats. Tsimikas is niet de enige Griek in de selectie van de club uit het Brabant, ook Marios Vrousai, Georgios Stress en Christos Voutsas komen uit het Griekse netwerk.

FC Twente is zelf ook nog op zoek naar verdedigers, maar de technisch directeur van de Tukkers was dus niet op tijd om de Griek zelf over te nemen.

]]>
Sat, 25 Jan 2020 13:29:00 +0100
Garcia hoopt op versterkingen: ''Ik ben ook ongeduldig'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269208/garcia-hoopt-op-versterkingen-ik-ben-ook-ongeduldig https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269208/garcia-hoopt-op-versterkingen-ik-ben-ook-ongeduldig Zondagmiddag gaat FC Twente op bezoek bij PSV, een ploeg uit vorm. Afgelopen week was het voor de Eindhovenaren een dramatische week, want eerst werd er gelijkgespeeld tegen VVV en daarna schakelde eerste divisionist NAC PSV uit in het bekertoernooi. 

Hoewel PSV dus weer in een dip zit, denkt FC Twente-trainer Gonzalo Garcia dat het niet opeens makkelijk wordt tegen PSV. "Je weet nooit wanneer het goede moment is om zo'n ploeg te treffen", zegt Garcia, die nog hoopt op versterkingen in de laatste week van de transferperiode, in gesprek met Tubantia

"Ik ben ook ongeduldig, maar we moeten beseffen in wat voor situatie FC Twente zit'', vervolgt de oud-middenvelder. ''Ik snap de supporters, maar ze kunnen niet alles weten. Als wij een speler willen, zijn er vaak nog vier andere gegadigden en wij zijn dan meestal de nummer 4 op de lijst, omdat we geen geld hebben. Noa Lang kon bij andere clubs meer krijgen, maar hij koos voor ons omdat hij bij Twente het beste gevoel had."

]]>
Sat, 25 Jan 2020 12:22:00 +0100
Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/269255/supporterscollectief-geen-fan-van-beneliga-er-zal-veel-verzet-komen https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/269255/supporterscollectief-geen-fan-van-beneliga-er-zal-veel-verzet-komen De supporters van de Nederlandse voetbalclubs zijn niet enthousiast over de plannen van een gezamenlijke competitie tussen de eredivisie en de Belgische versie daarvan.

Matthijs Keuning is voorzitter van het Supporterscollectief Nederland. Daarbij zijn vrijwel alle supportersverenigingen van betaaldvoetbalclubs aangesloten. Hij merkt dat fans niet warm worden van het idee, vertelt hij in TC Tubantia. ''Onze voetbalcultuur wordt overboord gegooid bij zo'n 'fusie'. De eredivisie heeft het imago van een competitie met leuk voetbal en goede spelers. Een competitie waarin NAC wel eens kan winnen van PSV en FC Emmen van Ajax.''

Keuning snapt het nut niet van een samenvoeging. ''We begrijpen echt niet dat je dit imago overboord zou gooien door te fuseren met België, waar de competitie door omkoping en andere gekke zaken een ander imago heeft. Bovendien, in kleinere sporten is zo’n fusie al mislukt'', vertelt hij. Al jaren wordt er gesproken over een BeNeLiga, maar op dit moment maken sommige clubs er ook echt werk van. Volgens onderzoek van Deloitte gaat de competitie er zowel sportief als financieel op vooruit.

Desondanks zien de supporters weinig tot niets in het plan. ''Er zitten ontzettend veel haken en ogen aan. Binnen Nederland is het al heel moeilijk om alle clubs op één lijn te krijgen, laat staan als twee landen het eens moeten worden. Er zal heel veel verzet komen. En hoe ga je bijvoorbeeld om met de tickets voor Europees voetbal?'', vraagt Keuning zich hardop af. ''Als het doel is om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren, dan zijn daar tal van andere manieren voor'', besluit hij. 

]]>
Sat, 25 Jan 2020 11:35:11 +0100
'Faber wijzigt elftal op drie posities tegen FC Twente' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/269207/faber-wijzigt-elftal-op-drie-posities-tegen-fc-twente https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/269207/faber-wijzigt-elftal-op-drie-posities-tegen-fc-twente Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ernest Faber drie wijzigingen zal aanbrengen in zijn basisopstelling van PSV tegen FC Twente in vergelijking met het bekerduel tegen NAC Breda.

De Eindhovenaren verloren in het Rat Verlegh Stadion met 2-0 van de Bredanaars. Faber liet na afloop al weten dat hij niet tevreden was over sommige spelers en dat resulteert dus in drie wijzigingen tegen FC Twente. Van drie drie veranderingen is de wissel tussen Timo Baumgartl en Olivier Boscagli noodzakelijk. Eerstgenoemde pakte in de bekerwedstrijd namelijk een rode kaart en daardoor is hij nu geschorst.

Voor de rest grijpt de trainer vooral in aanvallend opzicht in. Sam Lammers begint als spits, terwijl Noni Madueke zijn basisdebuut lijkt te gaan maken. Dat gaat ten koste van Ryan Thomas en Bruma.

Vermoedelijke opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, Boscagli; Rosario, Ihattaren, Hendrix; Madueke, Lammers, Bergwijn

]]>
Sat, 25 Jan 2020 11:29:00 +0100
VIDEO | Wijma over 'haar' Wensbox: ''Ze genieten elke wedstrijd weer'' https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/269203/video-wijma-over-haar-wensbox-ze-genieten-elke-wedstrijd-weer https://www.twentefans.nl/nieuws/sfeer-supporters/269203/video-wijma-over-haar-wensbox-ze-genieten-elke-wedstrijd-weer Elke wedstrijddag in Grolsch Veste ontvangt de 70-jarige Hedy Wijma zieke mensen in een speciale skybox, de Wensbox. Het is een prachtig initiatief waardoor mensen die het erg moeilijk hebben, toch een keer naar FC Twente kunnen. 

''Hier komen mensen die erg ziek zijn, of terminaal zijn, of invalide zijn...'', vertelt Wijma in gesprek met 1Twente. ''Het is voor heel veel doeleinden. Maar grotendeels voor hele zieke mensen. En ze genieten elke wedstrijd weer. Ze gaan, hoe ziek ze ook zijn, altijd met een lach naar huis. Daar doe je het ook voor.''

In de loop der jaren heeft Hedy Wijma veel meegemaakt, maar sommige gevallen blijven gewoon meer bij dan anderen. Wijma: ''Een jongen van 18 jaar, die kwam uit Scheemda en hij had kanker. Dat is me heel erg bijgebleven. Hij is inmiddels ook overleden. En dan dan doe ik ook de nazorg. Even een kaart, of naar een crematie... Maar eigenlijk met iedereen die hier komt, bouw je een band op. Ook al zijn ze er maar één keer.''

Hedy Wijma wil graag iets voor anderen betekenen. ''Ik heb het altijd al gedaan, ik help graag mensen. Ik zeg altijd: 'ik ben er voor mensen.' En ik vind dat zo belangrijk. Vooral in deze maatschappij, want het is al zo hard. Ik hoop het nog jaren vol te houden, al zou ik met de rollator moeten komen, ik kom wel.''

]]>
Sat, 25 Jan 2020 10:27:00 +0100
Pleguezuelo blij met nieuwe rol: ''Ik voelde me comfortabel'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/269193/pleguezuelo-blij-met-nieuwe-rol-ik-voelde-me-comfortabel https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/269193/pleguezuelo-blij-met-nieuwe-rol-ik-voelde-me-comfortabel Hoewel Julio Pleguezuelo gehaald is als rechtsback, speelde hij tegen FC Groningen centraal in de verdediging. De Spanjaard hield met zijn ploeg de nul, dus je zou kunnen stellen dat hij het goed heeft gedaan. 

''Het voelde goed om in het centrum van de verdediging te spelen'', vertelt Pleguezuelo in gesprek met FC Twente TV. ''Het team stond georganiseerd in de defensie, iets waar we problemen mee hadden in de vorige wedstrijden. Ik voelde me comfortabel en had het idee dat ik het team veel beter kon helpen. Ik ben erg blij met die wedstrijd.''

Twente hield dus de nul, maar scoorde zelf niet. Pleguezuelo baalt daar wel van. ''Het was een teleurstellend resultaat, want we hadden het gevoel dat we veel meer uit de wedstrijd hadden kunnen halen. Maar we gingen het veld af met een positief gevoel. Dat is erg belangrijk als je terugkijkt naar december en november'', besluit de 22-jarige stopper. 

 

]]>
Sat, 25 Jan 2020 09:35:47 +0100
Van der Kraan nuchter: ''Wij willen niet voor de muziek uitlopen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269102/van-der-kraan-nuchter-wij-willen-niet-voor-de-muziek-uitlopen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269102/van-der-kraan-nuchter-wij-willen-niet-voor-de-muziek-uitlopen FC Twente houdt zich nog op de vlakte over de plannen omtrent een mogelijke BeNeliga. Donderdag werd er door 'zes Nederlandse en vijf Belgische clubs' gesproken over een samensmelting van de Eredivisie en de Jupiler Pro League. 

Algemeen directeur Paul van der Kraan wil, in tegenstelling tot Rob Toussaint - die liet weten dat hij fel tegenstander is - van Heracles Almelo, nog geen voorbarige uitspraken doen. "Wij willen niet voor de muziek uitlopen”, laat hij weten op de website van de Tubantia.

"We hebben vernomen van de besprekingen en er is ons verteld dat we op korte termijn worden bijgepraat. Dat wachten we eerst af", vervolgt de bestuurder, die wel snapt dat de vierde club van Nederland (FC Twente) niet aanwezig was bij het overleg. "Dat komt omdat dit is besloten, toen wij net in de Keuken Kampioen Divisie speelden”, besluit Van der Kraan. 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 20:26:00 +0100
Dijkstra bezorgd: ''De helft denkt dan: het interesseert me geen kut'' https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/269144/dijkstra-bezorgd-de-helft-denkt-dan-het-interesseert-me-geen-kut https://www.twentefans.nl/nieuws/eerste-elftal/269144/dijkstra-bezorgd-de-helft-denkt-dan-het-interesseert-me-geen-kut Erik Dijkstra maakt zich ernstig zorgen over FC Twente. Ook tegen het kwetsbare PSV ziet de televisiepresentator geen kans voor de Tukkers om een resultaat neer te zetten.

"Of ik me nog weleens verheug op FC Twente? Nee. Waarom niet? Omdat ik me gewoon heel erg zorgen maak", begint Dijkstra bij Bureau Sport. Tegen PSV ziet de FC Twente-fan het somber in. "Er liggen dit weekend helemaal geen kansen. Dat is ook het verhaal van Twente dit jaar. Ze spelen op het verkeerde moment tegen de verkeerde tegenstander."

Dijkstra denkt dat de Eindhovenaren erop gebrand zullen zijn om te winnen van FC Twente."PSV heeft net verloren van NAC in de beker. Je zult zien die gaan zich oprichten. Wil je de uitslag van zondag vast weten? PSV tegen FC Twente, dat wordt 4-0 voor PSV", zegt Dijkstra overtuigd.

Ook in de strijd tegen degradatie ziet Dijkstra het somber in voor de Tukkers. "Weet je wat het probleem van FC Twente is? Een heel groot deel van de selectie is huurling. Als je straks in de eindfase van de competitie komt, dan denkt de helft: het interesseert me geen kut."

 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 19:37:00 +0100
Garcia vol lof: ''Hij heeft de creativiteit die we nodig hebben'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269085/garcia-vol-lof-hij-heeft-de-creativiteit-die-we-nodig-hebben https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269085/garcia-vol-lof-hij-heeft-de-creativiteit-die-we-nodig-hebben FC Twente neemt het zondag in het Philips Stadion op tegen PSV en de club uit Eindhoven werd donderdagavond in de achtste finale van de KNVB Beker uitgeschakeld door NAC Breda. Gonzalo Garcia weet echter nog niet of dat een voordeel is voor de Tukkers. 

“Als je een ploeg treft die vol vertrouwen is, is het in ieder geval geen goed moment”, legt hij uit op de clubsite. "Het blijft een momentopname, je weet niet hoe ze reageren op deze nederlaag. Wij moeten een team zijn en gedisciplineerd spelen. Kansen krijgen we sowieso in een wedstrijd", aldus Garcia, die vanwege een schorsing nog geen beroep kan doen op Calvin Verdonk. 

De rest van de selectie lijkt fit. "Sommige jongens hebben deze week een training moeten laten schieten, maar ik verwacht dat ze zondag wel kunnen spelen", voorspelt hij. "Verder hebben we een goede week gehad, met goede trainingen en de juiste houding en inzet. Morgenmiddag (zaterdag, red.) trainen we nog en dan weten we of iedereen erbij is", geeft Garcia aan. 

Noa Lang maakt hoogstwaarschijnlijk zijn debuut. "Noa heeft door een blessure twee weken niet kunnen spelen, maar hij is er normaal gesproken bij" erkent hij. "Noa is een speciale speler, dat heeft hij bij Ajax wel laten zien. Hij heeft de creativiteit die we nodig hebben. Een kwaliteitsspeler, dat zag je vanaf de eerste dag dat hij met ons meetrainde." 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 18:57:00 +0100
Drommel ziet 'chaos' bij PSV: ''Daar moeten we van profiteren'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269104/drommel-ziet-chaos-bij-psv-daar-moeten-we-van-profiteren https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269104/drommel-ziet-chaos-bij-psv-daar-moeten-we-van-profiteren FC Twente neemt het zondag in het Philips Stadion op tegen PSV en de club uit Eindhoven werd donderdagavond in de achtste finale van de KNVB Beker uitgeschakeld door NAC Breda. Joël Drommel ziet dan ook kansen op een goed resultaat.

“Daar moeten we van profiteren” vertelt hij op de website van RTV Oost. "Het is nu chaos daar en wellicht kunnen we daar ons voordeel mee doen al zijn zij natuurlijk wel op jacht naar eerherstel. Het zou mooi zijn als we er in ieder geval een punt kunnen halen", aldus Drommel.

"We zijn sterker uit de winterstop gekomen en dat heeft ons echt goed gedaan", legt hij uit. "Hun zitten ook in een dip, dus ik denk dat er wel iets te halen valt daar. De kansen die we krijgen moeten we nu benutten, want de afgelopen vier wedstrijden hebben we niet gescoord", baalt Drommel. 

"Maar ik heb er wel vertrouwen in", vervolgt de doelman, die blij is met de komst van Noa Lang. "Noa vind ik echt een hele goede speler en we hebben Troupee die het zaterdag tegen Groningen heel goed heeft gedaan, dus die vullen het goed aan. Ik ben benieuwd hoe ze het nu zondag gaan doen." 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 18:09:00 +0100
Faber woedend: ''Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269099/faber-woedend-ik-vind-dat-we-ons-zondag-moeten-revancheren https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269099/faber-woedend-ik-vind-dat-we-ons-zondag-moeten-revancheren PSV neemt het zondagmiddag in het Philips Stadion op tegen FC Twente en de club uit Eindhoven aast op eerherstel na de uitschakeling in de KNVB Beker. De ploeg van trainer Ernest Faber verloor in de achtste finale van de KNVB Beker met 2-0 van NAC Breda. 

“Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren voor de wanprestatie van gisteren”, vertelt de oefenmeester op de clubsite. “De fase van praten is nu voorbij. Het is tijd dat we laten zien wat we in ons hebben. Er is voldoende talent in deze groep aanwezig. Dat talent gaat nooit verloren. Maar je moet hard werken om het talent te laten ontplooien", aldus Faber.

“Het gaat niet zozeer om harde woorden", vervolgt hij realistisch. "We hebben de afgelopen weken flink wat gesprekken met elkaar gehad. Daarin is gezegd welke kant we op wilden. Dat wil ik nu ook echt terugzien. Linksom of rechtsom moeten we er weer staan. Met de juiste spelers. De juiste speler is een ander dan de beste speler", constateert Faber.

"De juiste is degene die onvoorwaardelijk tot een prestatie voor het elftal kan komen", legt hij uit. "Als je voorwaarden aan een prestatie gaat stellen, iets terug wil voor jouw actie, ben je niet de juiste voor dit team. Als het tegenzit moet je weerbaarder zijn. Daarvoor ben je speler van PSV. Maar tijdens de afgelopen wedstrijden vochten de spelers bij tegenslag meer voor zichzelf dan voor elkaar."

"Dat zie ik niet gebeuren als het meezit. Met andere woorden: we kunnen het dus wel. De spelers moeten zich realiseren dat zij elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren", waarschuwt hij. "Ik mis een beetje de trots om voor deze club te spelen. Ik zit hier nu dertien jaar en dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. (...) Het is graag of niet. In alle opzichten", besluit Faber. 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 17:00:00 +0100
FC Twente wil nog minimaal twee versterkingen: ''Creatief zijn'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269097/fc-twente-wil-nog-minimaal-twee-versterkingen-creatief-zijn https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269097/fc-twente-wil-nog-minimaal-twee-versterkingen-creatief-zijn FC Twente hoopt voor het verstrijken van de transferdeadline nog minimaal twee spelers aan de selectie toe te voegen, zo weet de Tubantia te melden. Trainer Gonzalo Garcia hoopt dat Ted van Leeuwen er in slaagt om nog een centrumverdediger en een aanvaller te vinden. 

"Ik ben ook ongeduldig, maar we moeten wel realistisch kijken naar de situatie waarin FC Twente zich bevindt”, legt hij uit op de website van de Tubantia. "Als wij een speler willen hebben, en er zijn vier gegadigden, dan zijn wij vaak die nummer vier op de lijst van clubs die interesse hebben. Als je geld hebt is het een stuk makkelijker, maar dat hebben we nou eenmaal niet", beseft Garcia. 

"Ik snap de supporters als ze zich afvragen waar de nieuwelingen blijven, maar de mensen hebben niet het volledige inzicht om te weten hoe het precies zit", vervolgt hij realistisch. "Geloof me nou, als ik zeg dat er achter de schermen keihard wordt gewerkt. Ik denk dat Ted (Van Leeuwen, de technisch directeur, red.) dezer dagen maximaal vijf uur per dag slaapt", aldus Garcia. 

De oefenmeester heeft het volste vertrouwen in de technisch directeur van de Tukkers. "We doen wat we kunnen. En daarbij moeten we creatief zijn", legt hij uit. "Noa Lang kon bij andere clubs (onder andere SC Heerenveen had interesse, red.) meer krijgen, bijvoorbeeld aan bonussen, maar hij koos voor Twente omdat hij bij ons het goede gevoel had", besluit Garcia. 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 16:11:00 +0100
Garcia: ''Het wordt moeilijk, ze willen wat recht zetten in Eindhoven'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269065/garcia-het-wordt-moeilijk-ze-willen-wat-recht-zetten-in-eindhoven https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269065/garcia-het-wordt-moeilijk-ze-willen-wat-recht-zetten-in-eindhoven FC Twente neemt het zondag om 16.45 uur in Eindhoven op tegen PSV en trainer Gonzalo Garcia kijkt uit naar de wedstrijd in het Philips Stadion. De Tukkers haalden eerder dit seizoen al een goed resultaat in de openingswedstrijd tegen PSV.

"Het is een mooie wedstrijd", begint Garcia in gesprek met FC Twente TV. "Ze hebben een goede ploeg, maar niet iedereen (Donyell Malen bijvoorbeeld, red.) is fit. Maar ook de spelers die nu spelen zijn heel getalenteerd. Maar ze hadden tegen VVV ook een heel lastige wedstrijd en nu willen ze dat recht zetten in Eindhoven, dus dat is niet mooi voor ons."

Julio Pleguezuelo speelde tegen FC Groningen een ijzersterke wedstrijd en kijkt net als zijn trainer uit naar het treffen met PSV. "Het is natuurlijk een geweldige wedstrijd, want PSV is een heel sterk team. Maar ik denk dat we zelfvertrouwen moeten hebben en moeten ons plan uitvoeren. Dan willen we gewoon winnen."

Garcia verwacht een zelfde FC Twente als de vorige wedstrijd. "We moeten met discipline spelen en we krijgen onze kansen zeker", vervolgt de Uruguayaanse oefenmeester, die rekent op Noa Lang. "Hij had een kleine blessure, maar ik denk dat hij 100% fit is voor de wedstrijd. Ik denk dat iedereen fit genoeg is voor de wedstrijd tegen PSV.

]]>
Fri, 24 Jan 2020 15:18:00 +0100
'Speciale' Lang maakt indruk: ''Dat zag je op de eerste dag al'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269063/speciale-lang-maakt-indruk-dat-zag-je-op-de-eerste-dag-al https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269063/speciale-lang-maakt-indruk-dat-zag-je-op-de-eerste-dag-al FC Twente neemt het zondagmiddag in Eindhoven op tegen PSV en Noa Lang begint hoogstwaarschijnlijk direct in de basis, zo weet de Tubantia te melden. De Ajax-huurling begint als linksbuiten, waardoor Rafik Zekhnini op de bank zal zitten. 

Trainer Gonzalo Garcia laat weten dat Lang in zijn eerste week een goede indruk maakt. "Noa is een speciale speler die ons kan helpen in het laatste deel van het veld met een dribbel, een eindpass of een goal. Met zijn creativiteit kan hij vanuit het niets toeslaan”, constateert hij. 

"Hij is een speciale speler. Dat zag je op de eerste dag al", besluit Garcia, die vanwege een schorsing nog geen beroep kan doen op Calvin Verdonk. Daardoor zal Xandro Schenk waarschijnlijk weer als linksback spelen, terwijl Peet Bijen en Julio Pleguezuelo het hart van de defensie vormen. 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 14:22:00 +0100
Van Leeuwen krijgt advies: ''Aanvallende versterking is gewenst'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269017/van-leeuwen-krijgt-advies-aanvallende-versterking-is-gewenst https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269017/van-leeuwen-krijgt-advies-aanvallende-versterking-is-gewenst FC Twente speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen FC Groningen en daar schoten de Tukkers maar weinig mee op. Verslaggever Peter Wekking constateert dat de club uit Enschede dringend behoefte heeft aan scorend vermogen. 

"Het jaar is nieuw, de kwaal nog steeds dezelfde", schrijft hij in het weekblad. "Ook tegen FC Groningen had FC Twente grote moeite om noemenswaardige kansen te creëren. Aanvallende versterking is gewenst om niet in acuut degradatiegevaar te raken", aldus Wekking.

De clubwatcher ziet bovendien dat de oefenmeester na de winterbreak voorstander is van het Nieuw Realisme bij de Tukkers. "Met de centrale verdedigers Bijen, Schenk en Pleguezuelo was de laatste linie vooral ingesteld op tegenhouden, de middenvelders lieten zich niet verleiden al te veel uit hun zone te komen en het initiatief werd aan de tegenstander gelaten", blikt hij terug. 

Wekking zag een 'vlakke' wedstrijd in de Grolsch Veste. "Het bleef 0-0, omdat Ajdin Hrustic namens FC Groningen een strafschop miste en Gonzalo García met Cantalapiedra, Espinosa en Zekhnini een aanvalslinie met lichtgewichten het veld instuurde, die nauwelijks voor gevaar konden zorgen", constateert hij. "Eens te meer werd duidelijk: als deze maand geen aanvallende versterking wordt aangetrokken, dan wordt het voor de Enschedeërs nog een hele opgave weer wedstrijden te gaan winnen." 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 13:26:00 +0100
Ten Voorde: ''Die nieuwe spelers gaan in de laatste week komen'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269028/ten-voorde-die-nieuwe-spelers-gaan-in-de-laatste-week-komen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269028/ten-voorde-die-nieuwe-spelers-gaan-in-de-laatste-week-komen FC Twente neemt het zondagmiddag in het Philips Stadion op tegen PSV en de club uit Eindhoven werd donderdagavond in de achtste finale van de KNVB Beker uitgeschakeld door NAC Breda. De nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie won met 2-0.

Toch verwacht Leon ten Voorde zondag geen stunt van FC Twente. "Hoewel PSV dit seizoen aan het worstelen is: normaal gesproken pak je geen punten in Eindhoven en kijk je toch al stiekem naar Sparta die week erop", legt de verslaggever uit op de website van de Tubantia.

"Ze (PSV, red.) hebben een hele slechte achterhoede ,maar die hebben met Bergwijn en Ihattaren toch altijd een speler die een goal maken. Het wordt 3-0", voorspelt hij. De clubwatcher verwacht wel dat de Tukkers tegen Sparta meerdere nieuwe spelers in de selectie hebben zitten. 

"Die nieuwe spelers gaan, zullen en moeten in de laatste week komen", verzekert hij. "Het komt op de laatste week aan. Het is blijkbaar heel erg lastig en je loopt in dit soort weken heel vaak tegen tegenvallers aan, dat je denkt van: we hebben hem binnen. En dan komen er toch weer andere kapers op de kust. Dat is voor een club als FC Twente wel lastig. Het is niet zo makkelijk als supporters allemaal roepen."  

]]>
Fri, 24 Jan 2020 12:33:00 +0100
Wagenaar haalt uit naar Garcia: ''Wat is dat voor dom gelul?'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269022/wagenaar-haalt-uit-naar-garcia-wat-is-dat-voor-dom-gelul https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269022/wagenaar-haalt-uit-naar-garcia-wat-is-dat-voor-dom-gelul In het weekblad van Voetbal International verscheen deze week een spraakmakend interview met technisch directeur Ted van Leeuwen en trainer Gonzalo Garcia. Fardau Wagenaar toont zich echter kritisch over de teksten van de onervaren oefenmeester. 

"Garcia heeft een aantal uitspraken gedaan: dat de spelers van FC Twente te lage salarissen krijgen, de faciliteiten niet goed zijn", blikt ze terug op de website van Tubantia. "Ik denk dat bij zo'n jonge trainer: hmm, ik zou een toontje lager zingen. Volgens mij is het zo dat er bij FC Twente bijzonder hoge salarissen worden betaald. Helemaal als je het vergelijkt met Heracles. Wat is dat voor dom gelul?"

Wagenaar vraagt zich af wat een speler nu op jaarbasis verdient bij FC Twente. "Drie ton?" Leon ten Voorde haakt vervolgens in. "Er zitten spelers bij met hele goede salarissen", erkent hij. "Er zitten ook wel spelers daaronder natuurlijk. Maar qua salarishuishouding zitten ze denk ik wel in het linkerrijtje. Dus voor Nederlandse begrippen kan je in Enschede rondkomen", besluit Ten Voorde cynisch. 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 11:38:00 +0100
''De komst van Chery is niet aan de orde laat Twente weten'' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269012/de-komst-van-chery-is-niet-aan-de-orde-laat-twente-weten https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269012/de-komst-van-chery-is-niet-aan-de-orde-laat-twente-weten Er gaat in de laatste week van januari nog het nodige gebeuren bij FC Twente, als we de 'doorgaans betrouwbare gebruikers' op het forum van FCTwente.net mogen geloven. De volgende geruchten willen we jullie dan ook niet onthouden. 

Volgens Dirty Harry en Glasgow willen de Tukkers namelijk Tjaronn Chery terughalen. Er zou zelfs al een (serieus) gesprek gevoerd zijn tussen beide partijen en de creatieve linkspoot zou graag naar Nederland willen terugkeren met het oog op de gezondheid van zijn moeder.

Dirty Harry weet bovendien te melden dat de club uit Enschede 'ver' is met een afmaker. Daar staat tegenover dat technisch directeur Ted van Leeuwen volgens Tys bereid is om mee te werken aan het vertrek van Haris Vuckic, die in de eerste seizoenshelft de clubtopscorer was. . 

"Contract loopt af en zelf wil hij op zoek naar een club die hem meer speelminuten kan bieden", schrijft hij op het forum. "Heeft een gesprek gehad met GG en Ted (Garcia Garcia en Van Leeuwen, red.), hij past niet in de basis de 2e seizoenshelft", verklapt Tys. Ook Hölscher mag vertrekken.

"Twente werkt mee aan een verhuur of een definitieve transfer maar tot nu toe wil Hölscher zelf blijven om zich hier opnieuw te bewijzen", legt hij uit. Last but not least is er ook nog belangstelling voor Joël Drommel, Aitor Cantalapiedra en Lindon Selahi. Bovendien lijken diverse huurlingen, waaronder Joël Latibeaudiere en Giorgi Aburjania, binnenkort overbodig. 

Update: Leon ten Voorde laat via Twitter weten dat 'de komst van Chery niet aan de orde' is. De verslaggever van de Tubantia heeft navraag gedaan bij FC Twente. 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 10:42:00 +0100
'Troupée niet terug naar FC Utrecht ondanks zware blessure Janssen' https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269008/troupee-niet-terug-naar-fc-utrecht-ondanks-zware-blessure-janssen https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269008/troupee-niet-terug-naar-fc-utrecht-ondanks-zware-blessure-janssen Willem Janssen heeft in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven een kruisbandblessure opgelopen, zo laat FC Utrecht weten via de officiële kanalen. De voormalig FC Twente-speler komt daardoor dit seizoen niet meer in actie. 

“De blessure aan mijn knie is ontstaan toen ik in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven verkeerd ben neergekomen na een luchtduel", blikt hij terug. "Ik ben na deze actie gewisseld, omdat ik voelde dat het niet goed zat. Gisteren ben ik in het ziekenhuis geweest voor onderzoek bij een specialist, waar is geconstateerd dat ik mijn kruisband heb gescheurd en hieraan geopereerd zal moeten worden."

"Dit betekent dat ik in elk geval lange tijd uit de running ben", vervolgt de aanvoerder teleurgesteld. "Een enorme domper! De komende periode ga ik keihard aan de slag om goed te herstellen, ik ben vastbesloten om weer helemaal op mijn oude niveau terug te komen en weer wedstrijden te kunnen gaan spelen", besluit Janssen. FC Utrecht kampt daardoor met de nodige personele problemen in de achterhoede.

Tim Reedijk laat op de website van het Algemeen Dagblad dat technisch directeur Jordy Zuidam nu toch weer de transfermarkt op gaat. "FC Utrecht verhuurde in de zomer al verdedigers Emil Bergström en Dario Dumic en deze winter werd Giovanni Troupée uitgeleend aan FC Twente. Het is geen optie om één van die spelers terug te halen. Zodoende zit FC Utrecht in de verder brede selectie plots krap in de verdedigers. De club gaat de markt op, op zoek naar een vervanger voor Janssen." 

 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 09:47:00 +0100
Tegenstander uitgelicht: PSV verliest bekerduel van NAC Breda https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268978/tegenstander-uitgelicht-psv-verliest-bekerduel-van-nac-breda https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268978/tegenstander-uitgelicht-psv-verliest-bekerduel-van-nac-breda PSV, de eerstvolgende tegenstander van FC Twente, is donderdagavond uitgeschakeld in het KNVB Bekertoernooi. In het Brabants onderonsje tegen NAC Breda werd er met 2-0 verloren. 

Othmane Boussaid zette de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie op voorsprong. Kort daarna werd de schade alleen nog maar erger voor PSV. Timo Baumgartl haalde de doelpuntenmaker van de 1-0 naar de grond en kreeg een directe rode kaart.

Hij ontbreekt daardoor zondag tegen FC Twente. Twintig minuten voor tijd leek de thuisclub de wedstrijd al in het slot te gooien. Ivan Ilic schoot de bal via het been van Jorrit Hendrix achter Lars Unnerstall en daardoor werd de blamage nog groter voor PSV. 

Opstelling PSV: Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Baumgartl, Viergever, Rosario, Thomas (Lammers 46'), Hendrix, Bruma (Doan 65'), Ihattaren (Gakpo 84'), Bergwijn

]]>
Fri, 24 Jan 2020 08:55:00 +0100