Rutten ontvangt steun: ‘’Genoeg voetbalverstand en ervaring’’

FC Twente komt weer dichter bij de degradatiestreep en ook de supporters vrezen een neerwaartse spiraal. Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen SC Heerenveen werd er een beroep gedaan op Fred Rutten, die al enige tijd fungeert als adviseur van de club.

Vanuit Vak P kwam er gedurende de wedstrijd een spandoek tevoorschijn met een duidelijke boodschap voor de voormalig trainer van de Enschedese club. “Fred jij bent nu aan zet, beken kleur, anders is daar het gat van de deur”, viel er te lezen.

Barbara Barend kan zich voorstellen dat Rutten ook niet precies weet hoe het beter moet met het elftal. “Fred Rutten ken ik als een trainer die graag aanvallend en verzorgd voetbal speelt”, begint de presentatrice in gesprek met Twentefans. “En in deze periode kun je dat niet vragen van de ploeg.”

“En dus zal hij zich in zijn adviserende rol ook daarop moeten aanpassen, maar hij heeft in ieder geval genoeg voetbalverstand en ervaring om daarmee om te gaan. Ik hoop dat hij met FC Twente erin slaagt om in ieder geval uit die onderste regionen te komen, want laten we eerlijk zijn: FC Twente hoort gewoon thuis in de Eredivisie”, aldus Barend.

Update: ook Leon ten Voorde liet zich maandag al uit over de kritiek op Fred Rutten. 

Voor alle boze supporters: mijn informatie is dat Rutten destijds wel is gebeld door Vitesse maar dat er nooit n gesprek is geweest.

— Leon ten Voorde (@deBankzitter) March 2, 2020

Zo dom dit. Enige man die achter de schermen tegengas geeft, kritisch durft te zijn en veel tijd in club steekt zo neerzetten..oh oh oh... https://t.co/g8uVhpKEKT

— Leon ten Voorde (@deBankzitter) March 1, 2020

Lees meer: