Rutten: "We hebben de lat boven het niveau gelegd dat FC Twente was"

Fred Rutten heeft als trainer een belangrijk aandeel gehad in de opbouw van FC Twente. Onder zijn leiding pakte de club uit Enschede voor het eerst een ticket voor de voorronde van de Champions League.

"We hadden die faciliteiten nog niet, daar zijn we toen mee aan het werk gegaan. We hadden geen gym, dus die is toen gekomen. En we hadden niet eens een video-analist", blikt Rutten terug in de ESPN Special Champions League in Twente. "De kracht was het team. Niet alleen het elftal, maar ook de staf. Iedereen had ook het gevoel dat hij een bijdrage kon leveren, maar ook leverde aan het succes van FC Twente. Dat gaf altijd een heel prettig gevoel."

"Erik ten Hag was heel belangrijk, maar ook de andere van mijn stafleden", vervolgt Rutten. "Zoals Alessandro Schoenmaker, was ook heel belangrijk. Erik en ik zijn allebei hetzelfde, we zitten er bovenop. We hebben de lat boven het niveau gelegd dat FC Twente was, dus eigenlijk topniveau. Ik nam kennis en knowhow mee van Champions League-niveau en in die richting hebben we het iedere keer aangetikt. In onze optiek moest alles top zijn."

Rutten heeft ook mooie woorden voor voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. "Die heeft daar ook wel eens een rol in gespeeld. Als het een beetje uit de liep tijdens of na een wedstrijd, dan was er zo'n homogeniteit dat ik Joop als hulptroep kon gebruiken: Ga jij even een keer met Blaise Nkufo zitten. Iedereen had daar een bijdrage in."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand