"Rutten zei tegen mij: 'Handig als jij met iemand gaat praten'"

Jeroen Heubach voelt er weinig voor om trainer van FC Twente te worden. Zijn passie ligt bij het begeleiden van jonge spelers en hun mentale problemen.

"Als trainer zijnde zou ik die stap niet meer willen maken. Ik heb altijd gezegd dat ik met jonge spelers van de academie wil werken. Dat wil ik graag begeleiden. Wat er allemaal bijkomt", opent Heubach bij Voetbaltijd. "Ik denk dat heel veel spelers daar belang bij hebben.

Heubach herkent die problematiek maar al te goed. "Ik ben zelf vroeger ook bij een sportpsycholoog geweest. Fred Rutten zei tegen mij: 'het is handig als jij met iemand gaat praten'. Ik kwam bij het eerste en ik legde teveel druk op mezelf en wilde teveel goed doen. Perfectionistisch. Dan ben je niet jezelf. Door met zo'n man te praten ga je er anders naar kijken.

Lees meer:
0 reacties