'Ruud van Nistelrooij moet lot van Weghorst bij Burnley bepalen'

Ruud van Nistelrooij in het Philips Stadion, voor het duel tegen SC Heerenveen
Ruud van Nistelrooij in het Philips Stadion, voor het duel tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij lijkt een nieuwe job te hebben gevonden. De kans is groot dat de trainer aan de slag gaat bij het Engelse Burnley, als opvolger van Vincent Kompany. In die rol zal hij ook gelijk moeten beslissen over de toekomst van Wout Weghorst.

Volgens De Telegraaf is Van Nistelrooij de 'grote favoriet' om aan de slag te gaan bij de degradant uit de Premier League. De voormalig topspits zou al bijna rond zijn met de clubleiding. Burnley wilde, na het vertrek van Kompany naar Bayern München, beslist een grote naam binnenhalen, maar vooral 'een ambitieuze trainer die de club weer een eigen gezicht kan geven met een onderscheidende speelstijl en een elftal kan neerzetten dat snel weer om promotie gaat strijden'.

De 47-jarige Van Nistelrooij stapte in mei 2023 op bij PSV, waar hij de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker won. Bij Burnley komt hij direct in een bijzondere positie: als nieuwe trainer van Burnley moet hij de knoop doorhakken over de toekomst van Weghorst bij de club. De Nederlandse spits kan zijn carrière vervolgen bij FC Twente en Ajax.

Lees meer:
0 reacties