Saasveldenaar met FC Twente-shirt zwaar mishandeld in Oostenrijk

FC Twente-fans in het uitvak bij AZ
FC Twente-fans in het uitvak bij AZ Foto: © Pro Shots

Menig Nederlander is in de winterperiode op de skipiste te vinden in Oostenrijk. Dit geldt ook voor de 33-jarige Cas Franken Volmerink uit Saasveld, die afgelopen weekend nog op de piste stond in Saalbach-Hinterglemm.

Spijtig genoeg werd hij na het verlaten van de lokale horeca ineens door vijf mensen in elkaar geslagen, waarbij zijn FC Twente-shirt mogelijk het motief is geweest. Zijn twee vrienden die ook in de buurt waren konden het incident helaas niet voorkomen. Het slachtoffer kreeg veertien hechtingen als gevolg van de laffe daad.

Zijn broer Mart vertelt tegen de Tubantia het volgende: "Er is geen reden om hem naar huis te vervoeren. Hij heeft geen hersenschudding of wat ook. Alleen wat last van de hechtingen. Cas maakt het goed en dat is het belangrijkste".

Wat de aanleiding precies was weet broer Mart dan ook niet. "De enige reden die mijn broer zou kunnen bedenken, is dat hij een FC Twente-shirt aanhad. Hij kende de andere mannen niet; had ze in het café of eerder die dag ook niet gezien of gesproken. Er was geen discussie en geen woordenwisseling. De daders kwamen als dieven in de nacht. Ik hoop echt dat de daders worden gepakt. Mijn broer en ik hebben nog nooit ruzie gehad in het uitgaansleven. En ook nu was daarvan geen sprake. Met z’n vrienden maken ze er wel een mooie week van", besluit de Tukker.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand