Sadilek lang uit de roulatie? "Het kan zomaar maanden duren"

Michal Sadilek
Michal Sadilek Foto: © BSR Agency

Michal Sadilek is vanwege zijn ongeluk met de nationale ploeg nog wel afwezig bij FC Twente. Leon ten Voorde denkt wel te weten hoe Joseph Oosting de afwezigheid van de Tsjech gaat opvangen. 

Hoelang Sadilek nog ontbreekt is niet bekend. "Maar het zou zomaar maanden kunnen duren", begint Ten Voorde in De Ballen Verstand. De journalist sprak met Oosting over de vervanger van de middenvelder. "Hij gaf één tipje van de sluier weg en dat is dat hij weer met twee controleurs gaat spelen." Afgelopen seizoen waren dat Sadilek en Mathias Kjolo. 

Ten Voorde is benieuwd welke rol Michel Vlap komend seizoen krijgt. "Vlap komt in eerste instantie niet meer in aanmerking voor de linkerkant en op tien haal je Steijn ook niet zo snel weg. Ik denk dat Vlap heel goed uit de verf kan op 'acht', alleen wijkt Oosting op dit moment niet af van zijn twee 'zessen'", aldus de clubwatcher van FC Twente. "Internationaal begrijp ik dat wel."

Ten Voorde verwacht dat Carel Eiting begint als vervanger van Sadilek. "Alleen krijg je wel een andere invulling Eiting is ook geen blokbetonvoetballer", merkt hij op. Ook verwacht hij een grotere rol van betekenis voor jeugdspeler Gijs Besselink. "Die ontwikkelt zich prima. Dat is wel een jongen die dit seizoen veel minuten gaat maken."

Lees meer:
0 reacties