'Sadilek moet Champions League-duels missen': "Zo eind augustus"

Michal Sadilek in het shirt van Tsjechië
Michal Sadilek in het shirt van Tsjechië Foto: © BSR Agency

Michal Sadilek moet het EK in Duitsland laten schieten door een ongeval met een driewielerkart. Clubwatcher Leon ten Voorde vreest dat de middenvelder van FC Twente lange tijd is uitgeschakeld.

Ten Voorde snapt niet dat Sadilek zich heeft laten verleiden om met zo'n voertuig van een berg te gaan. "Sadílek is een op-en-topprof", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Hij leeft echt voor het voetbal en gaat in het veld voorop in de strijd. Hij heeft er alles voor over en dan gun je juist zo'n jongen die het EK kan spelen zo'n podium."

"Dan strookt het er eigenlijk niet mee dat hij dit op zijn vrije dag doet", vervolgt de journalist. "Je moet dan op de bank gaan liggen en één of andere waardeloze serie gaan kijken, of je gaat op een terrasje een spa rood wegtikken. Ik heb de beelden gezien van toeristen op de driewieler, dan denk ik: dit zou ik op dit moment niet zo snel doen."

Ten Voorde verwacht Sadilek voorlopig ook nog niet terug bij FC Twente. "Ik denk, als je 65 hechtingen hebt, dat het heel lang gaat duren. Dan denk ik dat hij de Champions League-voorronde en competitiestart niet gaat halen", voorspelt hij. "Als je verder gaat rekenen, is het zo eind augustus. De verwachting was toch een beetje dat hij het EK zou gebruiken om in de etalage te komen bij mooie clubs, maar dat wordt een lastig verhaal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand