Sadilek enthousiast: "Zelfs van Jan Streuer en Arnold Bruggink"

Michal Sadilek in De Grolsch Veste
Michal Sadilek in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Michal Sadilek keerde deze week na een mooie interlandbreak terug bij FC Twente. De middenvelder plaatste zich met Tsjechië voor het EK in Duitsland komende zomer.

Sadilek werd goed ontvangen in Enschede. "Ik heb felicitaties van alle spelers en trainers gekregen, zelfs van Jan (Streuer red.) en Arnold (Bruggink red.)", vertelt hij aan ESPN. "Ze vinden het mooi dat ik naar het EK ga. Het is wel jammer dat ik in de groepsfase niet tegen Nederland kan komen (beide pot 3 red.), maar het is altijd mooi als je je plaats voor een eindtoernooi."

Wel zal de sterkhouder van FC Twente een andere trainer voor de groep krijgen. Jaroslav Silhavy kondigde na de laatste kwalificatiewedstrijd zijn vertrek aan. "We zagen het wel een beetje aankomen. Er was de laatste twee, drie maanden veel kritiek op ons spel", legt Sadilek uit. "De trainer maakte een paar beslissingen die niet goed uitpakten voor de supporters, maar ik vind het wel jammer. Ik kreeg onder hem de kans en was vaste waarde. Dat is met dank aan hem."

Lees meer:
0 reacties