Sadilek onderuit: "Dan is dat het moment om iemand te verkopen"

Michal Sadilek tegen PEC Zwolle
Michal Sadilek tegen PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

De voetbalbond van Tsjechië bracht zondag naar buiten dat Michal Sadilek een blessure aan het scheenbeen had opgelopen bij een hersteltraining op de fiets, tijdens het trainingskamp in Duitsland. Maar maandag kwam de voetbalbond met meer informatie over het ongeval, nadat Tsjechische media erachter waren gekomen dat het verhaal van Sadileks blessure niet helemaal klopte. Ook FC Twente-watcher Leon ten Voorde geloofde het fietsongeluk niet gelijk.

"Ik ben zelf ook twee weken van de fiets gevallen, en ik was na twee dagen weer op de been", begint Ten Voorde bij Voetbalpraat. "Dus ik dacht gelijk: van de fiets gevallen? Beenwond? Hechtingen? Gelijk einde EK? Daar was ik wel verbaasd over. Toen bleek dat er gejokt was bij de Tsjechische bond. De Tsjechische pers is daar achter gekomen. Hij is met een ambulance vervoerd, daar waren mensen bij, dus dat lekt natuurlijk altijd uit."

Ten Voorde legt het verhaal verder uit. "Wat blijkt nou: hij is in Oostenrijk, waar Tsjechië verblijft, op een vrije dag met twee spelers van zo'n berg afgegaan in een soort skelter op een gravelpad. Ik heb filmpjes bekeken: ik weet niet of ik dat aan zou durven tijdens mijn vakantie. Ik had het niet gedaan met het oog op het EK. Hij is in een gat terechtgekomen, en heeft een enorme diepe wond. De pers had het over veertig hechtingen. Hij is met de ambulance afgevoerd, dus het was veel ernstiger."

De clubwatcher vervolgt: "De woordvoerder van de Tsjechische bond heeft maandag ook wel schoorvoetend toegegeven dat het een leugentje was. Naar buiten toe neemt de bond Sadilek niks kwalijk, omdat het op een vrije dag was. Er was ook geen verbod op iets. Hij stond vrijdag nog in de basis, en heeft nog een jaar contract bij FC Twente. De verwachting was dat hij zich tijdens het EK in de etalage zou gaan spelen, en dat hij verkocht zou worden. Dan is het niet handig om van zo'n berg af te racen."

"Als je nog een jaar contract hebt, je bent international en er komt een groot toernooi aan... Dan is dat het moment om iemand te verkopen. Die etalage is nu aan gruzelementen. De clubs weten wel wat zijn niveau is, dus hij kan ook in juli verkocht worden zonder het EK. Maar er is wel een podium weggevallen. Het is natuurlijk ook een persoonlijk drama. Hij heeft iets gedaan wat niet zo slim was, maar verder is het een geweldige prof die altijd voorop gaat in de strijd", aldus Ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties