Sadilek vol ongeloof: "Die penaltymomenten zijn gewoon schandalig"

Michal Sadilek
Michal Sadilek Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft zondag in een overtalsituatie niet weten te winnen op bezoek bij Sparta. De Tukkers speelden de gehele tweede helft tegen tien man, maar gaven een 0-1 voorsprong weg en uiteindelijk stond er 2-2 op het scorebord.

Dat FC Twente niet heeft weten te winnen, leidde tot veel ongeloof bij Michal Sadilek. "Je staat in de rust met 1-0 voor tegen tien man", begint de Tsjech voor de camera van RTV Oost. "In de eerste tien minuten na de rust gebeurt dit. Twee penaltymomenten, ongelofelijk."

"Die penaltymomenten zijn gewoon schandalig", vervolgt hij. "De eerste was gewoon een penalty maar die tweede was helemaal niks. Ik heb niks gevoeld dat ik hem aanraakte. Ik weet niet wat de scheidsrechter heeft gezien, maar het was voor mijn gevoel geen penalty. De scheidsrechter was duidelijk. Nu ben ik ook geschorst voor AZ. Ik heb hier geen woorden voor. Voor mijn gevoel is dit honderd procent geen penalty."

Sadilek weet dat FC Twente ook tegen tien man niet tot veel uitgespeelde aanvallen kon komen. "Er waren veel scrimmages in de zestien. Ik had na die 2-1 ook gewoon nog het gevoel dat we die wedstrijd konden winnen, net als tegen Excelsior. In de eerste helft was het een fiftyfifty wedstrijd. In de tweede helft heb je zo'n voordeel dat je tegen tien man mag spelen. Dat benut je niet."

Lees meer:
0 reacties