Sadílek waarschijnlijk in actie tegen AZ; FC Twente gaat in beroep

Michal Sadilek
Michal Sadilek Foto: © Pro Shots

FC Twente kan woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen AZ mogelijk toch een beroep doen op Michal Sadílek. De club uit Enschede is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB.

Sadílek is door de aanklager betaald voetbal voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Die schorsing werd overgenomen door de tuchtcommissie, nadat FC Twente in beroep ging. De club uit Enschede laat het er niet bij zitten en vecht de straf aan bij de beroepscommissie.

FC Twente neemt een risico met het beroep, omdat de straf hoger kan uitvallen. Sadílek heeft één wedstrijd schorsing erop zitten en als de beroepscommissie niet voor woensdagavond bijeen komt, dan kan hij spelen in de bekerwedstrijd tegen AZ. De kans is groot dat de beroepscommissie zich pas later deze week over de kwestie buigt.

Volgens de tuchtcommissie van de KNVB pleegde Sadílek 'ernstig gemeen spel' met zijn elleboogstoot in het duel met FC Utrecht. FC Twente is het daar niet mee eens en spreekt van een principekwestie door de straf opnieuw aan te vechten. "Wij kunnen ons daar absoluut niet in vinden, hier hebben we een heel slecht gevoel over", aldus technisch directeur Jan Streuer in gesprek met TC Tubantia.

Weet FC Twente het bekerduel te winnen van AZ? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.45x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en pak 49 euro winst! Grijp die kans!

Michal Sadílek druipt af na zijn rode kaart tegen FC Utrecht
BREAKING | FC Twente krijgt slecht nieuws: Sadílek blijft geschorst Lees ook
Lees meer:
0 reacties