Michal Sadilek ziet kansen tegen PSV: "We spelen alsmaar beter"

Michal Sadilek tegen Feyenoord
Michal Sadilek tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Michal Sadilek ziet kansen voor FC Twente om PSV zondagavond pijn te doen. Dat vertelt hij in gesprek met RTV Oost.

De speler van FC Twente heeft ook een verleden in Eindhoven. Hij kwam op zestienjarige leeftijd in de jeugdopleiding. Dat waren volgens hem mooie jaren, maar dat telt voor hem nu even niet. “Nu ben ik speler van FC Twente. Hopelijk kunnen we daar een resultaat boeken," vertelt hij. Toch is hij nog erg betrokken bij zijn oude club. “Desondanks volg ik PSV nog altijd op de voet.” Zo zag hij de Eindhovenaren woensdag verliezen van Borussia Dortmund in de Champions League. “Heel erg zonde dat ze de kwartfinale niet hebben bereikt.”

Toch zit de middenvelder niet alleen als liefhebber en fan naar de wedstrijd te kijken. Ook probeert hij zelf de spelers van PSV goed te bestuderen. “Ik let dan met name op de middenvelders van PSV. Hoe spelen ze? Wat doen ze als ze onder druk komen te staan? Dat soort zaken.” In ieder geval ziet hij mogelijkheden. “Zeker achter de laatste linie.”

FC Twente speelde in de KNVB Beker ook een uitwedstrijd bij PSV (3-1). De Tukkers probeerden toen in een ander systeem te spelen. Dat gaat niet opnieuw gebeuren. “Die formatie was nieuw voor iedereen. Het belangrijkste is dat we vertrouwen hebben om ons eigen spel tegen PSV te laten zien, want de laatste wedstrijden spelen we alsmaar beter”, besluit de Tsjechische middenvelder.

Lees meer:
0 reacties