Salah-Eddine imponeert: "Dit was zo goed, een extra dimensie"

Anass Salah-Eddine
Anass Salah-Eddine Foto: © NESimages

FC Twente maakte zondagavond veel indruk in de thuiswedstrijd tegen AZ. Clubwatcher Tijmen van Wissing genoot met name van het middenveld van de Tukkers.

"FC Twente had in de beginfase een overrompelingstactiek waar je echt van kon genieten", zegt Van Wissing in de podcast van De Oosttribune. "Het was technisch goed, maar qua intensiteit ook een mooie wedstrijd. Voetballend vind ik het middenveld van AZ met Clasie, Reijnders en Mijnans zo goed, misschien wel het beste middenveld van Nederland. Maar FC Twente zette daar Zerrouki en Salah-Eddine tegenover, die waren echt goed."

Van Wissing vond de opstelling enigszins verrassend. "Het was geen vanzelfsprekendheid dat Salah-Eddine daar zou spelen. Een aantal had daar misschien ook Sem Steijn verwacht en Michel Vlap iets meer in de controle. Maar dit was zo goed, een extra dimensie aan het middenveld. Salah-Eddine kan echt iemand voorbij spelen met een lichaamsschijnbeweging. Dan heb je de precisie, het bal afpakken en het aanjagen van Zerrouki en de brille van Salah-Eddine. Als je daar dan nog een goede nummer 10 bij hebt, dan is dat wel een heel lekker trio. Maar die goede nummer 10 ontbreekt nog even", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand