Salah-Eddine lovend over oud-ploeggenoot: "Als je nu kijkt..."

Anass Salah-Eddine speelde afgelopen seizoen samen met Ramiz Zerrouki bij FC Twente. De twee, die inmiddels bij respectievelijk Ajax en Feyenoord spelen, hadden een goede connectie in Enschede.

"Waarin hij echt uitblinkt is, is dat hij echt een goede zes is. Hij is heel rustig aan de bal. Hij onderschept de bal, hij kan het spel verleggen met de bal. Het is heel lekker om met hem te spelen", is Salah-Eddine lovend bij Kick 't Met, een programma van Ziggo Sport. "Als hij aan de bal is, ik kwam graag in de bal. Ook de connectie samen, één-tweetjes."

"Soms gingen we gewoon lachen in het veld, zulke dingen. Maakte hij een actie, ging ik lachen. Maakte ik een actie, ging ik lachen. Dat was leuk", lacht Salah-Eddine. "Waar hij in moest ontwikkelen, vond ik, was dat hij meer moest schieten. Hij moest meer aanvallend betrokken zijn. En ook zijn tempo soms, die versnellingen erin, maar nu als je kijkt naar zijn spel...", klinkt het.

Zerrouki erkent dat Salah-Eddine het daar vaak met hem over had. "Hij zei het me vaak: nog meer in de zestien komen. Maar het heeft aan het einde van de dag ook te maken met de tactiek. Wij speelden echt aanvallend, vaak op de helft van de tegenstander. Een op een. Je kan niet met drie middenvelders weg zijn. Ik was toch wel de zes in dat team", aldus de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties