Salah-Eddine over periode bij FC Twente: "Dat gebeurde niet"

Anass Salah-Eddine is inmiddels weer terug bij Ajax, maar speelde vorig seizoen op huurbasis bij FC Twente. Hier kwam de linksback tot zeventien wedstrijden, waarvan hij acht keer centraal op het middenveld speelde.

"Voor mij was het een moeilijke keuze, want ik heb altijd in Amsterdam gewoond", begint Salah-Eddine bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "Ik was eigenlijk nooit ver weggeweest, want ik vond Zaandam al ver. Toen kwam die optie van Twente en toen ik hoorde dat die boys daar zaten, dat ze een leuk team hadden en het goed deden, wilde ik voor die kans gaan."

"Ramiz zat daar, Brenet zat daar, El Maach zat daar. Ze hadden gewoon heel veel jonge jongens", vervolgt de linksback. "Ik hoorde al van: het is een leuke club, mooie club, warme club. Dus eigenlijk was dat de beste club om me aan te laten verhuren. In het begin verliep het eigenlijk niet zo als ik had verwacht. Ik kwam daar met de gedachte van ik kom en ik speel vanaf het begin alles. Dat gebeurde niet en toen vond ik het ook best wel moeilijk."

"Ik woonde voor het eerst op mezelf, aan de andere kant van het land, zonder mijn familie. Ik dacht: wat doe ik hier? Later groeide ik er beter in. Ik trainde beter, leerde de boys beter kennen. Bij Cambuur uit raakte de linksback geblesseerd, viel ik in en werd ik Man of the Match. Na de winterstop kreeg ik steeds meer mijn kans, al was dat wel op een andere positie", besluit de 21-jarige verdediger.

Lees meer:
0 reacties