Salah-Eddine: "Sta honderd procent achter de keuze om hier te spelen"

Anass Salah-Eddine wordt dit seizoen door FC Twente gehuurd van Ajax. Veel minuten maakte hij nog niet namens de Tukkers, maar in recente oefenwedstrijden laat hij zich zien en dus wacht de linksback geduldig op zijn kans.

"Het was wel een pittige wedstrijd", vertelt hij na afloop van het verloren oefenduel tegen FC Emmen aan 1Twente. "In de competitie heb ik nog niet heel veel minuten gemaakt, dus deze twee oefenwedstrijden zijn toch wel een mooie opbouw richting de competitie."

Bij FC Twente is Gijs Smal de eerste keuze op linksback. Salah-Eddine weet dit en vindt de strijd juist mooi. "Hij doet het goed. Ik ben ook blij voor hem. Het is een mooie concurrentiestrijd en ik moet mezelf hier laten zien. Ik vind dat ik dat heb gedaan en dan is het aan de trainer wie hij opstelt", vervolgt Salah-Eddine, die ook niet had verwacht direct in de basis te staan in Enschede. "Ik moet mezelf laten zien en mezelf bewijzen. Ik vind het juist mooi dat ik een geduchte concurrent heb. Hierdoor word ik ook beter en dit seizoen komen mijn minuten wel."

Spijt van zijn keuze om verhuurd te worden aan FC Twente heeft hij niet. "Ik vind dat ik me hier veel meer ontwikkel dan dat ik bij Ajax deed. Daar was je alleen maar aan de bal. Hier ben je veel aan de bal, maar moet je ook verdedigen. Die taken mag je niet vergeten. Ik sta honderd procent achter de keuze om hier te spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand