Samenvattingen: FC Twente wint van FC Groningen, AZ speelt gelijk

FC Twente begon de wedstrijd met een emotioneel eerbetoon aan de deze week overleden Jody Lukoki, gevold door het ‘You ‘ll never walk alone’. Een onwerkelijk schouwspel waarbij het zoontje van Lukoki in Twente-shirt met ‘papa’ op de achterzijde gedrukt, het veld afliep. Een hartverscheurend tafereel, gaande geslagen door de betraande ogen van de Twentespelers. Om stil van te worden…

Na het eerste fluitsignaal schoot Groningen uit de startblokken. Al na 35 seconden moest Unnerstall redding brengen op een schot van Postema in de korte hoek. Daarna pakte Twente het initiatief zonder dat dit in de eerste vijfentwintig minuten zorgde voor grote kansen.

Na bijna een half uur spelen kwam Twente op een verdiende voorsprong. Middels uitstekend spel kwam de bal via Brenet en Van Wolfswinkel in de voeten van Cerny. Vol overtuiging ronde de Tsjech af, om vervolgens het doelpunt te vieren met het shirt van Lukoki. Tot de rust bleef Twente controle houden over de wedstrijd. Bij de sporadische uitbraken van FC Groningen liet Unnerstall steeds zien waarom hij een betrouwbare sluitpost is.

Beide ploegen begonnen zonder wijzigingen aan het tweede bedrijf. In de eerste minuten na rust nam FC Groningen het initiatief. Twente kwam daarna al snel weer in de wedstrijd en er ontspon zich een ren-je-rot-wedstrijd waarbij het middenveld veelal werd overgeslagen.

In de zeventigste minuut verdubbelde Twente de voorsprong na defensief geklungel bij FC Groningen. Kasanwirjo verspeelde in de defensie op kinderlijke wijze de bal en zag tot zijn grote ongenoegen dat het schot van Limnios via zijn been en de onderkant van de lat in het doel belandde. Tien minuten later kwam zelfs de 3-0 op het scorebord. Van Wolfswinkel werd, randje buitenspel, weggestuurd en bediende met groot gemak Limnios, waarna de Griek zijn tweede van de avond kon binnenschuiven.

In de slotfase van de wedstrijd was invaller Cleonise nog bijna trekzeker. Na een knappe actie zag hij echter zijn inzet op de paal belanden, zodat het eindsignaal klonk bij een 3-0 stand. Doordat AZ in Utrecht niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, is FC Twente nu verzekerd van Europees voetbal.

FC Twente - FC Groningen 3-0 (1-0)
30' 1-0 Cerny
68' 2-0 Limnios
80' 3-0 Limnios

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers (84' Bruns), Pröpper, Smal, Sadilek (78' Pleguezuelo), Zerrouki, Vlap (73' Bosch), Limnios (84' Cleonise), Van Wolfswinkel, Cerny (73' Misidjan).

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, te Wierik, Duarte (83' Dankerlui), De Leeuw (65' Abraham), Irandust (65' Suslov), Hankouri, Sverko, Kasanwirjo, Ngonge (83' Mortensen), Postema (83' Matuta), Meijer.

Lees meer:
0 reacties