Sampsted eerlijk: "Ieder mens gaat anders met zo'n situatie om"

Alfons Sampsted
Alfons Sampsted Foto: © NESimages

Alfons Sampsted moest maanden wachten tot hij zijn plek in de basis bij FC Twente weer terugkreeg. Joshua Brenet snelde hem voorbij in de pikorde na een mindere periode, maar Brenet is inmiddels geen Tukker meer vanwege een gevangenisstraf die hem boven het hoofd hangt.

"Ieder mens gaat anders met zo'n situatie om", zegt Sampsted in gesprek met TC Tubantia. "Natuurlijk heb ik ook dagen dat ik even het goede gevoel mis, maar daar zet ik me doorgaans snel overheen. Alles heeft met je mindset te maken. Het gaat om twee dingen: wat is het beste voor het team en wat voor jezelf? Ben je er klaar voor of niet, als de ploeg je nodig heeft? Ik heb in Zweden in dezelfde situatie gezeten en heb geleerd ermee om te gaan. Maar het zit voor een deel ook in me om altijd te blijven gaan."

Intern staat de back ook bekend als een doorbijter. "Je moet niet afhankelijk van anderen willen zijn", weet Sampsted. "In voetbal is niets vanzelfsprekend. Niets is zo veranderlijk als deze wereld. Het kan van de een op de andere dag zomaar weer anders zijn. Dat zie je nu wel. Daarom moet je op alles voorbereid zijn en kun je niet verslappen." Tegen SC Heerenveen is Osame Sahraoui zijn tegenstander: de beste dribbelaar van de Eredivisie? "Mijn vorm is goed. Als het moment daar is, moet je er klaar voor zijn", aldus de IJslander.

Lees meer:
0 reacties