Sampsted geniet bij FC Twente: "Dit betekent echt veel voor ze"

Alfons Sampsted
Alfons Sampsted Foto: © BSR Agency

Taylor Ziemer maakte begin dit seizoen de overstap naar FC Twente Vrouwen. Toevallig speelt haar oude buurman Alfons Sampsted voor de mannenafdeling van de Tukkers.

In een interview van ESPN met beide spelers vertellen ze over het verleden en hoe ze elkaar dus al kennen. Zo aten beide spelers al een keer een soort traditioneel IJslands gerecht met elkaar, maar waren er ook problemen met het internet. "Ik denk dat ik nog nooit zoveel telefoontjes heb gehad van mijn vader of mijn broer om mij te vragen uit te leggen hoe ze het internet moesten aansluiten voor Taylor", vertelt Sampsted.

"Uiteindelijk hadden we een router in hun huis, die via mijn raam verbonden was. Het werkte", vult Ziemer aan. Sampsted: "Uiteindelijk moesten we een kabel van 20 meter kopen om het signaal van onze router, van binnen naar buiten door haar raam, met die van haar te verbinden. Het was een project van drie maanden. Nu ze verhuisd is, werkt het goed."

De mannen van FC Twente lijken met een derde plek ook op weg naar Champions League voetbal. "Je kan het voelen bij de mensen rondom de club en door de fans", zegt Sampsted. "Dit betekent echt veel voor ze. Wat wij doen op het veld kan ervoor zorgen dat Premier League- of La Liga-clubs naar de Grolsch Veste komen. Ze kijken uit naar mooie dinsdag- en woensdagavonden."

Ziemer denkt ook serieus te kunnen schitteren in de Champions League. "We kunnen nu met Twente serieus meedoen op dit niveau. Het is nog leuker, omdat we zelf ook op dit niveau zijn. Dan kunnen we stappen maken en zien hoe we het doen in Europa. Meedoen om te winnen, dus niet alleen blij zijn dat we mee mogen doen."s

Lees meer:
0 reacties