Sampsted: "In De Veste nog indrukwekkender dan ik had gedacht"

Alfons Sampsted in De Grolsch Veste
Alfons Sampsted in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente presteert dit seizoen uitstekend in De Grolsch Veste. Alleen Go Ahead Eagles wist een puntje weg te snoepen uit Enschede. Willum Willumsson maakte destijds vlak voor tijd vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. De IJslander is een bekende van FC Twente-verdediger Alfons Sampsted.

"Ik ken hem al vanaf mijn 3de", zegt Sampsted in gesprek met de Tubantia. "Hij heeft met Go Ahead in De Grolsch Veste gespeeld en hij vertelde dat dit het stadion is met de beste sfeer in Nederland. Ik snap nu ook waarom FC Twente altijd met zoveel drive begint."

"Als je hier het veld opstapt en je hoort de supporters, dan word je als vanzelf voortgestuwd", vervolgt de IJslander. "Ik had dat zelf ook tegen Emmen. De energie die er dan bij je vrijkomt, is geweldig. Bij Bodø/Glimt was het met 8000 mensen uitverkocht. Het is in De Veste nog indrukwekkender dan ik had gedacht."

Sampsted kan zich prima uitdrukken in het Engels en past zich dan ook snel aan. "Op IJsland praat bijna iedereen goed Engels. Dat komt, omdat we op een eiland zitten en als je wat van de wereld wilt ontdekken, moet je echt op reis en dan kom je met IJslands niet ver", legt hij uit.

"Zelf spreek ik Noors, Zweeds en versta het Deens heel goed. Hopelijk kan ik de komende week beginnen met Nederlandse les. Mijn doel is dat ik in de zomer alles versta en in de herfst wil ik het spreken. Dan geef ik mijn interviews in het Nederlands, dat beloof ik", besluit Sampsted.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand