Sampsted tevreden na debuut: "Had al over de supporters gehoord"

Alfons Sampsted debuteerde vrijdagavond in de basis tijdens het met 2-0 gewonnen duel van FC Twente tegen FC Emmen. De nieuweling draaide direct goed mee in het elftal van Ron Jans. Zelf was Sampsted ook tevreden over zijn eerste competitieduel.

"Het was een mooie dag", vertelt een trotse Sampsted voor de camera van FC Twente. "Ik had van tevoren al over de supporters gehoord en ze voldeden aan de verwachtingen. Het was een mooie dag voor het team en voor de club, we wonnen en hielden de nul, dat is een goede dag."

De international van IJsland was onder de indruk van De Grolsch Veste. "De energie die je krijgt wanneer de supporters beginnen te zingen geeft je vijf of tien procent extra. Daardoor kunnen we veel wedstrijden ook vol energie starten. Ik denk dat we de wedstrijd gecontroleerd hebben. Zij probeerden soms te counteren, maar ik denk dat we de controle behielden over de wedstrijd. We creëerden veel halve kansen en mogelijkheden. Op een goede dag hadden we meer doelpunten gemaakt."

Ook over zijn eigen prestatie was Sampsted tevreden. "Ja, gewonnen en een clean sheet. Voor een verdediger is een clean sheet altijd goed. We wonnen 2-0 en ik kon zestig minuten spelen. Voor mij is dat een mooie stap richting het spelen van een volledige wedstrijd", besluit de verdediger.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand