Sander Boschker: "Als ik iemand het gun die het mag verbreken..."

Sander Boschker
Sander Boschker Foto: © Orange Pictures

Sander Boschker is nog altijd de oudste debutant van het Nederlands elftal. De oud-doelman van FC Twente zag donderdagavond Remko Pasveer dicht in de buurt van het record komen. Pasveer debuteerde tegen Polen op 38-jarige leeftijd in Oranje.

Boschker kent Pasveer goed. Ze wonen in dezelfde wijk in Hengelo. "Ik kan als het ware zien of Remko thuis is", lacht Boschker in gesprek met de Tubantia. De keeperstrainer van FC Twente was 39 jaar toen hij voor het eerst onder de lat stond bij het Nederlands elftal. "Twee keepers uit het oosten op één en twee. Dat is toch prachtig."

"Het is altijd leuk dat je recordhouder blijft, maar als ik het iemand gun die het mag verbreken, dan is het Remko wel", vervolgt Boschker. "Ik heb altijd een heel goede band gehad met zijn vader Eddy, die jarenlang mijn keeperstrainer is geweest bij FC Twente en heel belangrijk was in mijn carrière. En met Remko heb ik het ook altijd prima kunnen vinden. Hij is nog een tijdje achter mij de tweede keeper geweest bij Twente en heeft daarna zijn eigen pad gekozen. En dat heeft hij heel goed gedaan."

Boschker vond het niet verrassend dat Pasveer een oproep kreeg van bondscoach Louis van Gaal. "Het keepersbestand in Nederland is op dit moment niet je van het", meent hij. "Remko zit bij Ajax, speelt in de Champions League, is in vorm en is heel rustig en goed aan de bal. Dat laatste is bij Van Gaal heel belangrijk. Het is niet voor niets dat Ajax opeens veel meer doelpunten tegen kreeg toen Remko vorig jaar geblesseerd was."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand