Sander Westerveld: "Ongelofelijk wat hij liet zien op training"

Sander Westerveld kwam vanuit de jeugd van FC Twente in het eerste elftal van FC Twente. De geboren Enschedeër maakte al snel een transfer naar Vitesse, waarna zijn hoogtepunten uit de carriere volgden bij Liverpool FC. Westerveld had Sander Boschker voor zich als keeper en doet een boekje open over hem in de podcast Foetbal Cast.

Westerveld vertelt over hoe hij in het leven stond in zijn tijd bij FC Twente. "Ik stond erom bekend dat ik heel veel zelfvertrouwen had. Ik speelde op een bepaald manier, ik heb iets in mijn rug. Ik loop gewoon rechtop. Ik kijk recht, dus het ziet er ook een beetje alsof ik rondloop van kijk mij eens. Dat gaat vanzelf. En nouja, op een gegeven moment ben ik ook zo gaan praten en spelen. Ik werd vergeleken met Van Breukelen, een beetje een agressieve keeper. Dus dan krijg je die naam. Alleen ik had eigenlijk diep van binnen niet zo heel veel zelfvertrouwen. Ik vond iedereen beter, zoals Sander Boschker bij FC Twente. Ongelofelijk wat hij op de traingin liet zien en ik dacht: 'Zo goed word ik nooit'. Van der Sar bij het Nederlands elftal waarvan ik ook dacht, nouja ik snap niet waarom ik hier zit."

Westerveld zocht naar zijn eigen identiteit als jonge jongen. "Ik had heel veel zelfvertrouwen nodig. Dus als ik een wedstrijd speelde dan las ik alleen de krant als ik zeker wist dat ik heel goed gespeeld had. Dan ging ik kijken. Als ik dacht er is een twijfel, dan keek ik niet. Maar dan heb je vrienden of familie die belden en zeiden: 'Wat schrijft die journalist nou dan over jou?'. Dus je komt er altijd wel achter, maarja", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand