Sandler naar FC Twente? "Kan de Nederlandse top moeiteloos aan"

Phillipe Sandler aan de bal in De Kuip
Phillipe Sandler aan de bal in De Kuip Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem heeft zondag met veel plezier gekeken naar de bekerfinale, die uiteindelijk gewonnen werd door Feyenoord: 1-0. Bij tegenstander NEC zag De Kromme een opvallend goede speler: Philippe Sandler.

Van Hanegem ziet de centrumverdediger graag vaker in De Kuip spelen. "Als ik Feyenoord was, zou ik er nog eens over nadenken om Philippe Sandler terug te halen. Hij was voor mij de beste speler op het veld", schrijft hij in zijn column op de website van het Algemeen Dagblad. "Zo rustig, stevig in de duels, altijd op zoek naar de voetballende oplossing. En nu veel fitter dan voorheen. Sandler kan de Nederlandse top volgens mij moeiteloos aan. Ik weet dat hij al bij Feyenoord onder contract heeft gestaan, maar toen was hij zelden fit", blikt Van Hanegem terug.

'De Kromme' laat zich nog verder uit over de Nijmegenaren. "Bij NEC zal de komende dagen nog wel even het gevoel naar boven komen dat ze de kans op een prijs hebben laten liggen", beseft hij. "De beker, ik heb al vaker gezegd dat ik er zelf als trainer en speler nooit zo mee bezig was. Maar als je niet wint, is dat waarschijnlijk toch een pijnlijke ervaring. Feyenoord wist al snel dat de titel niet geprolongeerd zou worden. Dan maakt bekerwinst niet meteen alles goed, maar als je alles bij elkaar optelt, met de tweede plek en een ticket voor de Champions League, is het seizoen zeker niet mislukt."

FC Twente heeft voor volgend seizoen met Robin Pröpper, Alec van Hoorenbeeck, Max Bruns en Mees Hilgers al vier volwaardige centrumverdedigers onder contract staan. Daarnaast staan Juliën Mesbahi en Ruud Nijstad te boek als grote talenten. De Tukkers moeten echter wel rekening houden met een vertrek van Hilgers, die goed in de markt ligt. Bovendien zullen de Tukkers ook een druk programma krijgen met midweekse wedstrijden, doordat de ploeg van trainer Joseph Oosting in de groepsfase van de Europa League (of zelfs de Champions League) terecht gaat komen na de zomer.

Lees meer:
0 reacties