Schelvis waarschuwt: "De Curva Fiesole is Vak-P in het kwadraat"

Voor FC Twente wacht donderdagavond de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Emile Schelvis, kenner van het Italiaanse voetbal, kent de tegenstander van FC Twente goed.

"Fiorentina heeft een hele traditionele aanhang", zegt de commentator van Ziggo Sport bij Tukkerproat. "Het is altijd een kolkend stadion. De Curva Fiesole is Vak-P in het kwadraat. Als je daar een avondje gaat staan, dat is wel een feestje hoor. Daar gaat voetbal over, de identificatie met de club en de stad is zo groot. Maar ze hebben ook wel een brede aanhang door het land heen. Ze waren ooit de eerste Europa Cup-finalist in Italië. Ook door het paarse shirt, La Viola, hebben ze een bepaald soort uitstraling die wel vele voetballiefhebbers kan bekoren."

Emile Schelvis
Emile Schelvis Foto: © Pro Shots

De commentator heeft zin in de wedstrijd tussen Fiorentina en FC Twente. "Ik vind het echt in alle opzichten een onwijs leuk affiche om naar uit te kijken", geeft hij aan. "Ik vind FC Twente op dit moment ook weer echt een leuke uitstraling hebben, daar kijk je met plezier naar. Dus ook sportief gaat het zeker een leuk verhaal worden bij elkaar. FC Twente zit in een hele goede flow en het kwartje kan echt wel de kant van de Twente op vallen, maar Fiorentina is wel de favoriet."

Schelvis geeft aan dat de supporters van Fiorentina een hekel hebben aan Juventus, dat sterspelers als Federico Bernadeschi, Federico Chiesa en Dusan Vlahovic wegplukte bij Fiorentina. "Ga niet in een Juve-shirtje lopen zou ik welke Tukker dan ook willen aanraden. Ik denk niet dat je nog thuis komt", aldus Schelvis.

Virgil Misidjan juicht

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand