Schimmelpennick bezocht 'awaydays' FC Twente: "Het is identiteit"

Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck Foto: © Pro Shots

Het is even geleden, maar ooit behoorde Sander Schimmelpenninck tot de vaste supporterskern van FC Twente. De opiniemaker is nog altijd supporter, maar komt lang niet zo vaak meer in de stadions al vroeger. In de Cor Potcast blikt Schimmelpenninck terug op vervlogen tijden.

"Dat kun je je niet voorstellen hè? Dat ik in zo'n busje zat", doelt hij in gesprek met Bart Vriends en consorten op een van de vele awaydays die hij meemaakte. "Liefde en voetbal zijn uitzonderingen, daar mag je irrationele domme dingen doen." Waarom Schimmelpenninck meeging naar uitwedstrijden en ook heel vaak in De Grolsch Veste te vinden was? "Het is denk ik ook het diepe gevoel om ergens bij te horen. Het is identiteit, het is geworteld willen zijn."

De 38-jarige Tukker noemt het een stukje cultuur. "In de basis is cultuur gelul, maar het is er wel. Dus je moet er wat mee. En ik voel het dus ook, want ik ben ook een mens. Dus ik ben ook gevoelig voor die onzin." Hoezo cultuur gelul is? "Als je aan mij vraagt waarom ik met allemaal hooligans in dat busje zat om vervolgens door hekken naar het uitvak te gaan, dan is dat irrationeel. Maar ik vond het heel leuk om dan te zingen met duizend andere Tukkers en dan in De Kuip te winnen."

Van meezingen was Schimmelpenninck niet vies. Hij geniet nog steeds van de fanatieke aanhang, al vindt hij wel dat het beter kan. "Ik vind wel dat ze de laatste tijd een beetje inkakken. Het is heel veel herhaling. FC Twente heeft hypnotiserende nummers waarbij je wanneer ze wegzakken denkt dat het uitdooft, terwijl het dan toch weer aanzwelt. En dat vind ik wel lekker."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
za
3/02
FC Twente
16:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand