Schimmelpennick bezocht 'awaydays' FC Twente: "Het is identiteit"

Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck Foto: © Pro Shots

Het is even geleden, maar ooit behoorde Sander Schimmelpenninck tot de vaste supporterskern van FC Twente. De opiniemaker is nog altijd supporter, maar komt lang niet zo vaak meer in de stadions al vroeger. In de Cor Potcast blikt Schimmelpenninck terug op vervlogen tijden.

"Dat kun je je niet voorstellen hè? Dat ik in zo'n busje zat", doelt hij in gesprek met Bart Vriends en consorten op een van de vele awaydays die hij meemaakte. "Liefde en voetbal zijn uitzonderingen, daar mag je irrationele domme dingen doen." Waarom Schimmelpenninck meeging naar uitwedstrijden en ook heel vaak in De Grolsch Veste te vinden was? "Het is denk ik ook het diepe gevoel om ergens bij te horen. Het is identiteit, het is geworteld willen zijn."

De 38-jarige Tukker noemt het een stukje cultuur. "In de basis is cultuur gelul, maar het is er wel. Dus je moet er wat mee. En ik voel het dus ook, want ik ben ook een mens. Dus ik ben ook gevoelig voor die onzin." Hoezo cultuur gelul is? "Als je aan mij vraagt waarom ik met allemaal hooligans in dat busje zat om vervolgens door hekken naar het uitvak te gaan, dan is dat irrationeel. Maar ik vond het heel leuk om dan te zingen met duizend andere Tukkers en dan in De Kuip te winnen."

Van meezingen was Schimmelpenninck niet vies. Hij geniet nog steeds van de fanatieke aanhang, al vindt hij wel dat het beter kan. "Ik vind wel dat ze de laatste tijd een beetje inkakken. Het is heel veel herhaling. FC Twente heeft hypnotiserende nummers waarbij je wanneer ze wegzakken denkt dat het uitdooft, terwijl het dan toch weer aanzwelt. En dat vind ik wel lekker."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand