Schimmelpenninck: "Weet niet waarom FC Twente zo impopulair is"

Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck Foto: © Pro Shots

FC Twente is al lange tijd zoekende naar een opvolger voor algemeen directeur Paul van der Kraan. Onlangs werd bekend dat de club uit Enschede tijdens deze zoektocht ook Jumbo-Visma-directeur Merijn Zeeman heeft benaderd.

Zeeman was vereerd met het verzoek, maar de club kwam voor hem niet op het juiste moment op zijn pad. Johan Derksen geeft bij Vandaag Inside aan dat hij de poging van FC Twente wel begrijpt. "Dat vind ik niet zo’n gek idee”, geeft Derksen aan. “Hij heeft nooit gefietst en hij leidt Jumbo, dan hoef je ook niet gevoetbald te hebben om FC Twente te leiden. Dan ben je blijkbaar een goede bestuurder."

"Het is wel zorgelijk dat blijkbaar niemand erheen wil", vult tafelgast Sander Schimmelpenninck aan. "Ik weet niet waarom Twente zo impopulair is om er te gaan werken. Misschien hebben ze toch een beetje een reputatie van een moeilijke club. Het is een vacature die al twee jaar openstaat.”

"Iedere club is een wespennest als het even tegenzit", relativeert Derksen. "FC Twente heeft een hele goede functie in de regio. Het leeft daar heel erg. Het is best een goede club om te werken. Maar ze zijn duidelijk op zoek naar iemand, want iedereen die uit de voetballerij aangedragen wordt, is niet interessant voor Twente."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand