Schimmelpenninck: "Ik zou FC Twente aansluiten bij de City-group"

FC Twente heeft een groot achterland en in de regio veel commerciële mogelijkheden. Toch denkt Sander Schimmelpenninck niet dat de club uit Enschede zich definitief in de top drie van Nederland kan vestigen.

"Nee, dat denk ik niet", reageert Schimmelpenninck bij De Derde Helft. "Het moment dat alle alarmbellen bij mij afgingen was toen Munsterman zei dat we bij de 32 beste clubs van Europa wilden horen. Als je een rondje gaat fietsen door Enschede, dan denk je wel: Mm, zou dit wel realistisch zijn? Dat was gewoon echt niet realistisch."

Schimmelpenninck zou het niet raar vinden van FC Twente om zich aan te sluiten bij de City Football Group of de Red Bull-clubs, ook al zou FC Twente dan een deel van de identiteit verliezen. "Ik ben daar dus wel voor. Hate the game, not the players. Als dit het spel is en we vinden het oké dat voetbal gecorrumpeerd is door geld, doe dan maar mee. Die zeven slechte jaren die FC Twente heeft gehad... Prima, de supporters zaten er alsnog. Waren het die zeven slechte jaren die zeven goede jaren waard? Vraag het elke FC Twente-supporter en hij zegt 'ja'."

De FC Twente-supporter staat er echter niet voor open dat het logo bijvoorbeeld verandert in Red Bull. "Dat wil je niet. Het is gewoon FC Twente en het logo is wat het is", aldus Schimmelpenninck, die de club wel in handen zou geven van een rijke Amerikaan. "Daarom begrijp ik het spel van Munsterman ergens ook wel. Hij is al die noodverbandjes met die Doyen-groep gaan leggen en dat gekloot. Hij wilde aanhaken en dat wilde iedereen toen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand