Scholten: "Champions League is voor FC Twente ook een bedreiging"

Dominique Scholten, Arnold Bruggink en Jan Streuer op de tribune
Dominique Scholten, Arnold Bruggink en Jan Streuer op de tribune Foto: © Pro Shots

FC Twente is hard op weg om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Voor algemeen directeur Dominique Scholten een reden tot feest, maar ook waakzaamheid.

"Aan de ene kant levert dat een enorme som geld op, waarmee veel positieve dingen kunnen doen. De eventuele startpremie voor de poulefase van de Champions League is volgens mij 18,6 miljoen. Een deel van dat bedrag zouden we kunnen gebruiken voor onze sportieve ambities, maar er moet dan ook zeker een deel naar de rechterkant van onze balans, waar we vreemd vermogen hebben", zegt Scholten bij Voetbal International.

"Er is ook een risico dat je meegaat met het niveau waarop je dan gaat spelen", beseft de bestuurder. "En dat zou kunnen leiden tot onverantwoorde beslissingen. Als je te veel wilt, kun je ook lelijk vallen. Mijn stokpaardje is: met incidenteel geld moet je geen structurele oplossingen zoeken. Je kunt twintig mensen aannemen, maar ga je ze een jaar later weer wegsturen als we dan géén Champions League spelen?", geeft Scholten als voorbeeld.

"Over zulke dingen moeten we goed nadenken. De Champions League biedt een enorme kans, maar ook een bedreiging. Dat realisme zit nu echt in de club. Het doel is om het elk jaar een beetje beter te doen, op alle fronten. Uiteindelijk beland je dan op plek één, maar dat is niet wat ik bedoel", besluit de algemeen directeur.

Lees meer:
0 reacties