Scholten: "Daarom is de academie van megabelang voor FC Twente"

Dominique Scholten op de tribune bij Heracles Almelo
Dominique Scholten op de tribune bij Heracles Almelo Foto: © NESimages

Dominique Scholten is nu algemeen directeur van FC Twente, maar was hiervoor manager van de FC Twente/Heracles Academie. De 35-jarige bestuurder kent het belang van een goede jeugdopleiding voor de club uit Enschede en heeft grote stappen gezet met de academie.

"De opleiding van FC Twente en Heracles heeft weer een gezicht gekregen", meent Scholten in gesprek met Voetbal International. "Mensen in de regio zijn er weer trots op, willen erbij horen. Er heerste eerder veel negativiteit rondom Twente, ook op dit gebied. Maar deze club heeft op alle fronten haar naam verbeterd. Daaraan hebben heel veel mensen heel hard gewerkt."

"De afgelopen jaren hebben we volop de samenwerking gezocht met amateurverenigingen, waarvan er nu tachtig onderdeel zijn van een regioplan. Clubs bellen ons nu zelf weer op: Hier loopt een talentje rond. Dat was in de moeilijke jaren wel anders. Waardecreatie moet één van de pijlers worden om te blijven waar we nu staan, of liever nog: om een volgende stap te zetten", aldus Scholten.

"Daarom is de academie van megabelang voor FC Twente en kan het bedrag dat we er gezamenlijk in investeren de komende jaren absoluut omhoog", vervolgt hij." Spelers zelf opleiden is voor Nederlandse clubs de beste manier om je centen te verdienen. Die Sloveen van 22 jaar is altijd duurder dan een jeugdspeler van achttien of negentien. En de mensen in je omgeving zien het ook nog eens heel graag, eigen jongens in het team. De overeenkomst met Heracles loopt sowieso nog een paar jaar door. Er zijn voor- en nadelen, maar allebei de clubs profiteren op verschillende manieren van de samenwerking", besluit Scholten.

Lees meer:
0 reacties