Scholten: "De gemeenteraad stemt later over het voorstel"

Dominique Scholten op de tribune bij Heracles Almelo
Dominique Scholten op de tribune bij Heracles Almelo Foto: © NESimages

Eerder deze week werd bekend dat FC Twente bij toekomstige transfers geen deel van haar inkomsten meer af hoef te staan aan de gemeente Enschede. Algemeen directeur Dominique Scholten doet ook verslag van het nieuws.

"FC Twente heeft onder andere bij de gemeente Enschede een verzoek gedaan voor wijziging van de afspraken die in 2019 gemaakt zijn bij het herstructureringsplan. Onderdeel van het plan was dat een deel van de verstrekte lening bestond uit een renteloze achtergestelde lening. Ook was er een NTO-regeling (netto transfer opbrengsten) opgenomen waarbij FC Twente bij uitgaande transfers een deel van de opbrengst afstaat aan de gemeente", verklaart Dominique Scholten bij de clubkanalen van FC Twente.

"In het nieuwe voorstel is de lening niet meer achtergesteld en gaat FC Twente een vast bedrag per jaar aflossen aan de gemeente en vervallen de NTO-afspraken. Het college van b & w heeft deze week ingestemd met het verzoek. De gemeenteraad stemt later dit voorjaar over het voorstel", besluit Scholten.

Lees meer:
0 reacties