Scholten leert van bijzondere gebeurtenissen: "Naar Paul gekeken"

Dominique Scholten staat inmiddels bijna twee maanden op eigen benen als algemeen directeur van FC Twente. Hiervoor liep hij maandenlang mee met Paul van der Kraan en kon hij gelijk ervaring opdoen door twee bijzondere gebeurtenissen.

Vooral van de rellen in de Grolsch Veste tijdens de wedstrijd tegen Hammarby IF en de verkoop van Manfred Ugalde heeft Scholten veel kunnen leren. "Dat waren twee situaties waarvan ik dacht: dat is goud voor de toekomst. Al had ik natuurlijk liever niet dat ze hadden plaatsgevonden, zeker de Hammarby-rellen", vertelt de directeur in de Oosttribune.

Scholten prijst voorganger Van der Kraan voor zijn handelen. "Je moet dichtbij elkaar blijven, overleggen en zaken heel goed en zorgvuldig uitzoeken. Paul heeft dat heel goed in elkaar gezet. Ik weet bijna zeker dat het allemaal klopt en dat we op basis van de gegevens die we hebben de juiste beslissing hebben genomen", aldus de 35-jarige uit Nijmegen.

De twee gebeurtenissen gaven Scholten veel leerstof. "Bij Ugalde heb ik de zorgvuldigheid van het communiceren, het verzamelen van de juiste informatie en dat checken bij meerdere mensen geleerd. Bij Hammarby heb ik vooral naar Paul gekeken", legt hij uit. "Hij moest voor de camera komen. Hoe doet hij dat, hoe bereidt hij zich voor in zo'n korte periode, wat zegt hij, wat zegt hij niet en hoe reflecteert hij daarna op zichzelf? Dat was wel interessant om mee te maken."

Lees meer:
0 reacties