Scholten onthult bedrag dat FC Twente overhield aan Ugalde-deal

Manfred Ugalde
Manfred Ugalde Foto: © NESimages

Afgelopen winter vertrok Manfred Ugalde voor dertien miljoen euro naar Spartak Moskou. Lang niet al dat geld kwam echter in het laatje bij FC Twente terecht.

"Niet zoveel als mensen waarschijnlijk denken", onthult Dominique Scholten bij RTV Oost. Van het bedrag van dertien miljoen euro, wat door bonussen nog kan oplopen tot vijftien miljoen, werd het nodige afgesnoept. "Er gaat een percentage af naar de speler en naar de zaakwaarnemer. Er gaat nog een percentage naar de oude club. We hadden een deel van de transfersom aan zijn vorige club nog niet betaald, dus dat hele deel ging daar ook heen. We hebben nog wat afspraken met de gemeente, dus dan hou je niet zoveel meer over", somt de algemeen directeur van FC Twente op.

Hoeveel geld houdt FC Twente dan wél over aan de verkoop van de Costa Ricaan? "Dan praat je over 20 tot 30 procent dat overblijft", schat Scholten in. Volgens de kersverse directeur een prima bedrag. "Zo los je ook weer zaken af. Het zijn verplichtingen die je dan niet meer hoeft te voldoen. Maar ik denk dat mensen wel eens een scheef beeld hebben van de situatie bij ons en denken: die zijn rijk geworden. Dat is absoluut niet het geval. Maar het heeft wel heel veel positieve dingen teweeggebracht omtrent financiën."

Lees meer:
0 reacties