Scholten over rechtszaak Brenet: "Hoorden het 1 week van tevoren"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

De situatie van Joshua Brenet houdt de gemoederen rondom FC Twente zoals verwacht bezig. Algemeen directeur Dominique Scholten geeft in een interview aan wat er allemaal is gebeurd.

Evenwel is het nijpend dat Scholten aan Voetbal International vertelt dat ze van weinig dingen op de hoogte waren bij Brenet. Van de rechtszaak die stond wisten ze bijvoorbeeld niks. "We hoorden het een week van tevoren."

Brenet was niet aanwezig bij de zitting, iets wat de rechter hem kwalijk nam. Maar daar gaat Scholten niet in mee. "Dat hij niet bij de zitting was, is iets tussen Joshua en de rechter. Dat was voor onze beslissing niet zo relevant", vertelt Scholten, die geen contact meer met de back heeft gehad. "Ikzelf heb gesproken met zijn management, ik weet dat technisch directeur Arnold Bruggink nog wel met Joshua heeft gebeld. Ik heb hiervoor uiteraard veelvuldig contact met hem gehad. Ik kan zeggen dat we als club genoeg hebben gedaan om hem te helpen, in allerlei situaties. Ook de mens Brenet. Wat precies, dat is privé. Moeilijk te zeggen wat daarvan de impact is geweest, maar dat we er werk van hebben gemaakt, is duidelijk."

Lees meer:
0 reacties