Scholten: "Supporters legden vuilniszakken in de kleedkamer"

Dominique Scholten en Arnold Bruggink
Dominique Scholten en Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Dominique Scholten is de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. De 35-jarige bestuurder was zelf profvoetballer, maar speelde geen enkele minuut in de Eredivisie. Wel maakte hij bij NEC mooie avonturen mee, waar hij bij de selectie zat onder trainer Mario Been.

Been noemt Scholten 'een mooie, flegmatieke speler. Hij was traag, maar kon goed voetballen'. "Heeft hij goed onthouden", lacht Scholten tegenover Voetbal International. "Ik was een linkspootje, een creatieve middenvelder. Type Carel Eiting, maar lang niet zo goed. Het was moeilijk voor mij om er echt tussen te komen bij NEC. Ik was bescheiden, lief, keek mijn ogen uit. Als ik alles wat ik nu weet toen had geweten, had ik het anders aangepakt. Maar ik was vooral te traag. In deze tijd was ik nog minder ver gekomen, want nu moet je helemáál goed kunnen bewegen."

Scholten genoot onder Been. "Mario had een geweldig gevoel voor sfeer en humor, hij zorgde er altijd voor dat iedereen het naar zijn zin had. In het seizoen 2007/08 stonden we in de winterstop onderaan. De supporters legden vuilniszakken in de kleedkamer, zo zagen ze ons. Een half jaar later gingen we Europa in. Heeft Mario geweldig gedaan. Hij liet ons paintballen en afwerkspelletjes doen op de training, toen kwam de ommekeer."

"Mario was redelijk bijgelovig. Als we wonnen bleef het programma hetzelfde, en we wonnen elke week. Op een gegeven moment trainden we helemaal niet meer. Hij hield vast aan zijn elftal, dat was voor wisselspelers minder leuk", aldus Scholten, die ook het seizoen erop bij de selectie zat. "We overwinterden in de UEFA Cup, in een poule met Tottenham Hotspur, Dinamo Zagreb, Spartak Moskou en Udinese. Dat was geweldig om van dichtbij mee te maken, al maakte ik zelf geen minuten. In de winterstop werd ik verhuurd aan TOP Oss."

Lees meer:
0 reacties