Scholten zag impact FC Twente: "Mensen waren zelfs aan het huilen"

Dominique Scholten en Arnold Bruggink
Dominique Scholten en Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

In juli van het afgelopen jaar werd bekend dat Dominique Scholten de nieuwe algemeen directeur van FC Twente zou worden. Inmiddels heeft hij het stokje helemaal overgenomen van Paul van der Kraan en zijn nieuwe rol bevalt hem uitstekend. Van der Kraan had niet gedacht dat FC Twente zo groot zou zijn, dat laat hij weten in De Oosttribune.

Scholten vertelt openhartig hoe zijn ervaringen tot dusver zijn met de Eredivisionist uit Enschede. "Die verhalen hoor je natuurlijk wel in het Nijmeegse en in Nederland. Op het moment dat ik bij de Academie ben gaan werken, ben ik hier ook gaan wonen. Ik kwam in coronatijd, dus het duurde even voordat ik het écht kon merken. Op een gegeven moment gingen we seizoenkaarthouders een broodje beenham brengen in coronatijd. Ik werd met Ellery Cairo naar Vriezenveen gestuurd. Dat was eigenlijk het eerste moment dat ik echt dacht: wow, wat is dit eigenlijk?"

De algemeen directeur zag ook emotionele mensen en dat doet wat met hem. "Mensen waren zó trots en waren soms zelfs aan het huilen omdat we dat kwamen brengen. Als je in Enschede woont, merk je naarmate de tijd vordert: dit betekent wel echt heel veel voor de mensen", aldus de 35-jarige Scholten.

Oud-trainer Jan van Staa die ook is aangeschoven erkent deze woorden. "Twente is geen Enschede, we hebben het over de uitstraling in de regio. Als je er werkt, heb je pas in de gaten hoe groot de uitstraling van die club is. Als je die bussen ziet komen bij de wedstrijden, als je over straat loopt... Iedereen leeft mee. Iedereen heeft het nu ook over die wedstrijd tegen PSV. Daar gaat het om. Dát is Twente."

Lees meer:
0 reacties